Şimdi Ara

Limitli ADSL de 8 saat limiti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
6.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BarCom

Kim atiyor boyle sacma fikirleri ortaya.. Yok dunya uzerinde boyle zaman limitli kota, 8 saat mi 18 saat mi.. Kota DOWNLOAD a goredir zaten bu olcmeleri adam gibi yapamayacak Telekom bir de saat ile mi olcecek..Beyler biraz duzgun topicler acin lutfen, kulaktan dolma bilgilerle baskalarinin kafasini karistirmayalim lutfen..

Selamlar

Ben açtım bu topici ve adam gibi okursan kulakdan dolma değil 444 0 375 i arayarak edindim bu bilgiyi, zahmet eder sende bi ararsan sanada aynı şeyi söyleyecekler. günde 8 saat sınırlaması var diycekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

benim bildiğim daha doprusu arkadaşıma söylenen, günde 8 saat internette kalarak(dl yok) 30 günde 3gb dolmasıymış...

belki sınır yoktur 8 saat die ama sonradan " neden benim 3gb kotam doldu, ben dl yapmadımki" türünden itirazlarla uğraşmak istememelerinden kaynaklanıyor olabilir.

SPaceLoRD un cevabını bende düşündüm aslında, ama tam 3 numarayı aradım sırayla 2888408, 2121021 ve en son 4440375 ile görüştüm, hepsi 256 için 8 saat sınır var dedi, 512 dedim onada 8 saat dedi, o zaman bu topici iaçtım, eğer 256 ile saniyede ortalama 25Kb indirsen 1saat 3600 saniye 3600*25=90000Kb yaklaşık 90 Mb*8=720Mb *30=22Gb eder....

Artı 512 içinde 8 saat dediler....Tam kafam bulandı...
  • http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=152
    adresini bi kontrol edin ve dikkatlice okuyun....

bu adsl demek 24 saat kesintisiz internet demek...
    orada bi tablo var ve orada kullanıcılara 3 gb yada 5 gb gibi kotaları anlatmak amacı ile anlatımlar var
    yani siz bu kotalı internetten allsanız 8 saat internet yapsanız ayda 240 saat internete girebilirsiniz
    yani dial-up kullanıcıları bunu duyunca hesap yapacaklar
    1 saat 800 bin yada 1200 olursa günde bi saat girsem bu paraya denk gelir

orada e-mail ile de bi yazı var
    E-mail almak (Ekli dosya olmadan) Her bir e-mail ortalama 10 KB büyüklüğündedir. Ayda 1000 e-mail

o zaman ayda 1000 tane mail gönderme şasnzınız var demektir..

sizin 3 gb yada 5 gb limiti nasıl doldurabileceğinizi söylüyor anlatıyor
    yani size fikir vermek amacı ile

• oliter arkadasimiz dogru soyluyor arkadaslar, bu 3gb limitini kac farkli sekilde kullanabilirsin diye adamlar ornet atblo hazirlamislar buda gunde ortalama 8 saat surf yapmaya denk geliyor yada gunde 1000 e-mail okumaya...evet topigi acan arkadasa oyle demis olabilirler telefonda ama bu telekomda 444 0375 te karsimiza cikan kisiler cok yetersiz memure ev hanimlarini filan bilgilendirip egitip seminerlere yollayip telefonun basina oturtuyolar, belki evinde bilgisayar bile yok...ezberletilmis bi kac cumle soyluyolar, dikkat ettim hep ayni seyler probleme yonelik yaklasim degil, direk onundekileri sayiyolar...bence bu 8 saat olayi yalan derim ,yani yanlis anlama...
  • [Deleted by Admins]
  • 25
    quote:

Orjinalden alıntı: eucalyptus

gunde 8 saat sinirlama olayi, adsl'in normal performansini vermesi durumunda gayet uygun. tabi kullanilmama durumlarinda ertesi gune nakil olmasi icabinda. 8 saatte anca 256 ile 100 mb download yapilir hatta yapilamaz. 30 gun uzerinden kaba bir hesapla zaten 3gigabyte yapar yoksa hesap mi yanlis?

256/8=32k sn.de buda saatte=32k*60*60=115mb yapar,telekom 5k kırptığından ort:27k oluyr 27k*60*60=95mb saatte download yapabiliniyr.ben bu 8 saat mantığını anlamadım telekomdur neyapsa yeridir..
  • adsl ve kota hic mantıklı gelmiyor.adsl=sınırsız ozgurluk
  • Şarkı İndirmek Her bir şarkı ortalama 4 MB büyüklüğündedir. Ayda 65 şarkı | Ayda 200 şarkı

sizcebu ne kadar mantıklı?

4MB ortalamadan 65 şarkı 3GB mi Yapıyor ?
  • adı üstünde kota,ne bekliyorsunuz. 8 saatten fazla kalsan zaten bir haftaya kalmaz limitin biter..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

Şarkı İndirmek Her bir şarkı ortalama 4 MB büyüklüğündedir. Ayda 65 şarkı | Ayda 200 şarkı

sizcebu ne kadar mantıklı?

4MB ortalamadan 65 şarkı 3GB mi Yapıyor ?

o tablodaki yazanların hepsini kullandığınız taktirde 3GB ediyor.
    Yani 1 ay içinde o tablodakilerin hepsini gerçekleştirirseniz kotayı tamamlamış oluyorsunuz
    Ayrı ayrı değil,ya sadece o veya sadece diğeri diye değil.
  • Bence tabloya bakıp cevap veren kişiler öyle anladı ki sadece 8 saat int. girilebilir diye cevap verdi gibime geliyor.
    En iyisi teknik bilgi alabileceğimiz birilerine sormak.
  • Arkadaslar, buradaki sadece bir ornek,

o tablodaki tum kalemleri toplarsaniz 3 Gb eder.. Ustelik 24 saat 30 gun ADSL i bagli biraksaniz ve hic bir aktivitede bulunmasaniz belki en fazla 10 Mb kullanir. Siz 24 saat surf yaparsaniz ve hic Video indirmezseniz bu yine yeter ve artar...

8 Saat sadece bir ORNEK....Telekomdaki insanlarin bu konudaki bilgiside bu kadar..Oyle olsa 3GB ve 5GB ninde kotasinin 8 saat olmasi mantikli mi?
  • Ben de 444 1 444 ve
    444 03 75 numarali telefonlarla görüstüm her ikiside 8 saat siniri oldugunu teyit etti.
  • Peki bu siniri ne ile belirleyecekler, mesela sadece messenger kullanan bir 24 saat online kalacak ve ayda diyelim 100 MB kullanacak... Bu ne mantik peki? Ayrica limitin asildigi zaman MB basi 10000 TL, neden o zaman saat basi da su kadar denmedi??

Biraz mantik...
  • ortada kuyu varmı ?
    ee deli nerde ?
    taşmı bulamadı ?
    atıp kaçtımı ?
    ee siz ne yapıyosunuz ?
    taşmı çıkarıyonuz ?

Bırakın Allah'ınızı severseniz ya
    ADSL = ÖZGÜRLÜK SINIRSIZ DOWNLOAD
    KOTALI = DOWNLOAD+UPLOAD TOPLAMINDAN MEYDANA GELEN SALAK BİR SINIRLAMADIR (Böyle deilse ttnin...)
  • quote:

Orjinalden alıntı: arnis

Ben de 444 1 444 ve
    444 03 75 numarali telefonlarla görüstüm her ikiside 8 saat siniri oldugunu teyit etti.

tamam teyit ettin ama karşındaki insan ne derece bilgiliydi?
  • quote:

KOTALI = DOWNLOAD+UPLOAD TOPLAMINDAN MEYDANA GELEN SALAK BİR SINIRLAMADIR

sadece download,sitede öyle yazıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_runo

quote:

o zaman sade uploaddan olayı kurtarırıız
    ya bu tt çok ...
    hakkaten upload olayını unutmuşlardır bunlar
    aman susun bunada korlar kotayı sonra
  • quote:

quote:

ya ttnet biliyor işini ama salaklara bu 3gb -5 GB nedir, nasıl dolar neler yaparak dolar diye anlatmak için can çekişiyor
    adamlar ıkınıyor salaklara 3gb kota anlatacaz diye
    cahil olan bunu bile anlamıyor.....

Bide avanaklara upload nedir diye mi anlatacaklar aynı gprs gibi işte giden-gelen veri senin kotandan düşüyor bunu anlamayacak bişey yok

ne yapsın adamlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliter -- 3 Kasım 2004, 11:01:53 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: arnis

Ben de 444 1 444 ve

tamam teyit ettin ama karşındaki insan ne derece bilgiliydi?

Haklisin ama insanin emin olmadigi konuda iddea etmemesi lazim ben sorumu detayli anlatmaya calistikca memur surekli ayni cevabi verdi beni de karistirdi....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.