Şimdi Ara

Limitli ADSL de 8 saat limiti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
6.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ne uğraşırsınız limitle kotayla alın iki arkadaş 256k yı ayda 25 er milyoncuk ortak ödeyin doya doya internette gezinin hatta modemi bile ortak alın derim.insanlık öldümü yani onlar kota korsa sizde çözüm üretin ttnet avcunu yalasın
  • basit yaw oliter arkadaşım sayfayı vermiş açın okuyun anlaşılmayacak bir şey yok eger dl yamıyorsan günde 8 saatten az takılıyorsan limitli al..olay kontörlü internete dönmüş nekadar kullanırsan o kadar gidiyor 24 saat bağlı kal 8x3=24 saat o da 10 güne eşit 10 günde biter amam az kullanırsa birdahaki aya atarmı süreler bilinmez:)
  • quote:

Haklisin ama insanin emin olmadigi konuda iddea etmemesi lazim ben sorumu detayli anlatmaya calistikca memur surekli ayni cevabi verdi beni de karistirdi....

sokaktan hiç programveya oyun cd si almadın mı?
    adama soruyosun bu var mı içinde yada bu şekilde çalışır mı diye,adam çalışır çaşışır deyip satıyo,ama adama baksan daha bilg. kullanmayı bilmiyo gelmiş cd satıyo

Bu da onun gibi yani,emin elden bi yanıt almak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oliter

quote:

Orjinalden alıntı: m_runo

quote:

KOTALI = DOWNLOAD+UPLOAD TOPLAMINDAN MEYDANA GELEN SALAK BİR SINIRLAMADIR

sadece download,sitede öyle yazıyo.

ya ttnet biliyor işini ama salaklara bu 3gb -5 GB nedir, nasıl dolar neler yaparak dolar diye anlatmak için can çekişiyor
    adamlar ıkınıyor salaklara 3gb kota anlatacaz diye
    cahil olan bunu bile anlamıyor.....

Bide avanaklara upload nedir diye mi anlatacaklar aynı gprs gibi işte giden-gelen veri senin kotandan düşüyor bunu anlamayacak bişey yok

ne yapsın adamlar....

Sınırsız (limitsiz) ADSL’de; alınan aylık ücret karşılığında müşteri bir ay boyunca 30 gün , 24 saat internetten upload/download (veri gönderme/veri indirme) yapabilir.

Kullanıma bağlı (limitli) ADSL’de, alınan aylık ücret karşılığında müşteri bir ay boyunca belirlenen download

(veri indirme) kapasitesini kullanır, download (veri indirme) aşımında ilave ücret alınır.

Kaynak:Telekom
    http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=152

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 3 Kasım 2004, 13:14:26 >

• Umarim bu gayet aciktir..
    Telekomum websitesindeki SSS den:

1. Kullanıma bağlı (limitli) ADSL nedir?

Kota kullanımlı ADSL internet erişim hizmetidir. Kota download (veri indirme) kapasitesine bağlıdır. Kota aşılmasında ilave ücretlendirme yapılır.

Uygulamada; aylık 256 Kbps hız için 3 GB(Gigabyte), 512 Kbps hız için 5 GB(Gigabyte) download (veri indirme) kapasiteli ADSL internet kullanımı olup, bu kotaların aşılması durumunda ilave ücretin alındığı hizmet türüdür.

http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=152

Daha otesi var mi, telefonlara bakan 1-2 kisinin yaydigi yanlis bilgi artik son bulsun....

• Ben siteden konuşurum oraya 8 saatse 8 saat yazarlardı bana örnek gibi geliyo o

TTnin Siteden alıntı
    Not: Yukarıdaki tablo kullanıcının bir aylık yaklaşık internet kullanım aktivitelerini göstermektedir. Müşterinin kombinasyonuna göre süreler değişebilir, aynı zamanda web sayfasının özelliklerine göre de değişebilir (hızı ve içeriği açısından).Bu değerler yaklaşık değerlerdir. Bilgisayarınızda virus olup olmamasına göre download miktarınızda değişiklikler olabilecektir.
  • TELEKOM DAN ALINTIDIR BİLGİLERİNİZE
    SINIRSIZ ADSL İNTERNET ERİŞİMİ TARİFESİ

Hızı (Kbps) Bağlantı Ücreti Aylık Ücret
    256/64 59.000.000 TL 49.000.000 TL
    512/128 59.000.000 TL 99.000.000 TL
    1024/256 59.000.000 TL 169.000.000 TL
    2048/512 59.000.000 TL 269.000.000 TL

* İsteğe bağlı olarak bağlantı ücretine taksitli uygulama yapılacaktır.

Taksitler 12 ay X 5.750.000 TL (69 milyon TL) olacak şekilde fatura ile alınacaktır.

KULLANIMA BAĞLI ADSL İNTERNET ERİŞİMİ TARİFESİ

Hızı (Kbps) Bağlantı Ücreti Aylık Ücret Aylık Ücrete Dahil Download Miktarı (Kota) GB
    Limitin Üzerindeki Her MB için Ücret
    256/64 59.000.000 TL 29.000.000 TL 3 10.000 TL
    512/128 59.000.000 TL 49.000.000 TL 5 10.000 TL

YENİ ADSL TARİFELERİ HAKKINDA BİLMEK İSTEDİĞİNİZ HERŞEY

ADSL erişiminde 128 Kbps hızı kaldırılmıştır. Tüm 128 Kbps hızında internete erişen ADSL müşterilerimiz 25.10.2004 tarihinden itibaren hiç bir ekstra ücret ödemeden 256 Kbps hız ile internete erişebileceklerdir. 256 Kbps hızındaki erişimin aylık ücreti 69 Milyon TL’den, 49 Milyon TL’ye indirilmiştir.

1. Kullanıma bağlı (limitli) ADSL nedir?

Kota kullanımlı ADSL internet erişim hizmetidir. Kota download (veri indirme) kapasitesine bağlıdır. Kota aşılmasında ilave ücretlendirme yapılır.

Uygulamada; aylık 256 Kbps hız için 3 GB(Gigabyte), 512 Kbps hız için 5 GB(Gigabyte) download (veri indirme) kapasiteli ADSL internet kullanımı olup, bu kotaların aşılması durumunda ilave ücretin alındığı hizmet türüdür.

2. Kullanıma bağlı (limitli) ADSL’in, sınırsız (limitsiz) ADSL’den farkı nedir?

Sınırsız (limitsiz) ADSL’de; alınan aylık ücret karşılığında müşteri bir ay boyunca 30 gün , 24 saat internetten upload/download (veri gönderme/veri indirme) yapabilir.

Kullanıma bağlı (limitli) ADSL’de, alınan aylık ücret karşılığında müşteri bir ay boyunca belirlenen download

(veri indirme) kapasitesini kullanır, download (veri indirme) aşımında ilave ücret alınır.

3. Bağlantı ücreti kullanıma bağlı (limitli) ve sınırsız (limitsiz) erişimde nedir?

ADSL abonelik türlerinde “Bağlantı Ücreti peşin 59 Milyon TL, taksitli 69 Milyon TL (12x5.750.000TL)’ dir.

4. Bağlantı Ücreti bütün hızlar için aynı mıdır?

Evet, bütün hızlar için aynıdır. “Bağlantı Ücreti peşin 59 Milyon TL, taksitli 69 Milyon TL (12x5.750.000TL)”dir.

5. Bağlantı ücreti kaç taksitle alınır?

Bağlantı ücreti 12 ay taksitle alınır.

6. Bağlantı ücretinin taksitli olması durumunda vade farkı alınıyor mu? Ne kadar?

Evet, 1 yıl için 10 Milyon TL

7. Kullanıma bağlı (limitli) ADSL’de kota aşımı nasıl ücretlendirilir?

3 GB(Gigabyte)/5 GB(Gigabyte)’ye kadar tarifede belirtilen aylık ücretler peşin alınır; kota aşımında her bir MB(Megabyte) için 10.000 TL üzerinden ücretlendirilir.

8. 3 GB(Gigabyte)/5 GB(Gigabyte)’la internette ne yapılabilir?

BAĞLANTI AKTİVİTESİ 3 GB 5 GB
    İnternette surf yapmak Ortalama bir haber portalı 300 KB büyüklüğündedir. Günde 8 saat, toplam ayda 240 saat Günde 8 saat, toplam ayda 240 saat
    E-mail ile JPEG resim almak Her bir resim ortalama 300 KB büyüklüğündedir. Ayda 100 JPEG formatında resim Ayda 300 JPEG formatında resim
    Şarkı İndirmek Her bir şarkı ortalama 4 MB büyüklüğündedir. Ayda 65 şarkı Ayda 200 şarkı
    Film İndirmek Her bir film ortalama 600 MB büyüklüğündedir. Ayda 4 film Ayda 6 film
    E-mail almak (Ekli dosya olmadan) Her bir e-mail ortalama 10 KB büyüklüğündedir. Ayda 1000 e-mail Ayda 1000 e-mail

Not: Yukarıdaki tablo kullanıcının bir aylık yaklaşık internet kullanım aktivitelerini göstermektedir. Müşterinin kombinasyonuna göre süreler değişebilir, aynı zamanda web sayfasının özelliklerine göre de değişebilir (hızı ve içeriği açısından).Bu değerler yaklaşık değerlerdir. Bilgisayarınızda virus olup olmamasına göre download miktarınızda değişiklikler olabilecektir.

9. Statik IP talepleri ücretli midir?

Statik IP talebi ücretsiz karşılanır.

10. Yeni ADSL kullanıcıları e-mail adreslerini ve şifrelerini internetten alabilirler mi?

dslmail.ttnet.net.tr internet adresinden e-mail adreslerini ve şifrelerini alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STARTEM -- 3 Kasım 2004, 20:54:09 >

• Oha öyle bir şey varsa bunlar eşeğin suyunu kaçırmışlar.
  • arkadaşlar bırakın ya ne 8 saati öyle şey olurmu ve ben 444 0 375 e bakan görevlilerinde bilgilerinden şüpheliyim bırakın bilgi onlarda internet bilgisi bile sizden azdır. birşey öğrenmişler haklıymış gibi papağan gibi ötüyolar ben onlar üzünden zaten 256 ya zor geçtim neymiş ben bilmiyomuşum bemim bağlantım 256 mış bilmem ne telefon açtığımda böyle dedi hanımefendi. ben sonra yine telefon açtım başka biri evet öyle problemler oluyor sizin kaydınızı aldım dedi.(ordaki personel bile birbirinden habersiz olmaz böyle bişi)
    herneyse bencehttp://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=152 adresindesi istatistik yüzünden 8 saat olayını sayıyolar. yani 2048 de limit olsaydı heralde yarım saat veya 1 saat gezmemiz gerekirdi o zaman yanlışmıyım. personelde bence bilgisiz olduğundan dolayı bunu söyleyip saçmalayıp duruyor.

• huy beee
  • SINIRYOK
    +1
  • Arkadaşlar durum sandığınız gibi değil. Ben de limitli adsl kullanıyorum ve buna karar verirken her türlü şekilde bilgi edinmeye çalıştım. Şu anda size telekomun sitesinde adsl linkindeki tablonun altındaki notu yazıyorum.

3 GB ve 5GB ile yukarıdaki bağlantı aktivitelerinin hepsi 1 ay boyunca yapılabilmektedir. Örneğin; 3 GB’lık veri indirme kapasitesiyle bütün bunların hepsini yapabilirsiniz: 240 saat internette sörf, 100 resimli e-mail alma/gönderme, 65 şarkı ve 4 film indirme, 1000 e-mail alma/gönderme

Daha fazla bilgi için :http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=152

• Bu konu gene açılmış ama ben size kesin bilddim bişeyi söyliyim,

Bahçelievler telekomun koskoca adsl bölümünde,bölüm yetkilisi bağırarak dediki

Kotalıda günde 8 saat sınırlaması diye bişey yok,bu kullanıcıların ortaya çıkarttığı bi laf diye..

Budur..
  • ben gecen hafta adsl alırken yetkılı kadına sordum bu komnu nasıl dıe gunde 8 saat ve ıstedıgın zaman dılımı cevabını verdı..ama bence 20 mılyon fark ıcın degmez..ben 256 lımıtsız aldım 3 gundur acık vede 3*24=72 saate yekındır acık bılgısayar..
  • karısmayım dedim ama duramıyorum
    assembler arkadasın verdiği linke bir bakın ve birincil kaynaktan alın bilgiyi
    ne kadar uzadı bu konu böyle
  • Ne müşteri hizmetleri ne de telekomdaki çalışanlar bu konuyu bilmiyor. Tek referansımız telekomun web sayfasında ki bilgiler. Bu bilgilere göre saat sınırlaması yok sadece download sınırlaması var. Upload sınırlaması da yok. Benden size tavsiye müşteri hizmetlerinin verdiği her cevaba inanmayın. Bende yeni 512K kotalıya başvurdum. 256K sınırsız bağlantım vardı baktım ki ben 5 GB ayda geçmiyorum peki neden aynı paraya 512K almayayım diye sordum kendi kendime. Kotalı ile ilgili tecrübelerimi daha sonra formda anlatırım.
  • Kotalı ADSL'de saat sınırlaması vardır. Ancak bu sınırlama TT'nin değil günlük saat sınırı ile bağlantılıdır. Dolayısıyla bir günde 24 saatden fazla kesinlikle adsl ile bağlı kalmanız mümkün değildir. Durum bundan ibarettir.
  • ya baktım baktım mesajlar geliyor
    böyle bi salak konu olur mu?
    sinir oldum mesajları okurken
    herkes yazmış 100 kere yok öyle bişey diye
    yine anlamıyorsanız girmeyin nete

limitli adsl ile saat sınırlaması yoktur
    zaten bi sınırlama yoktur....
    sadece 3Gb yada 5 Gb veinin parasını veriyorsun kullansanda kullanmasanda
    o sınırı aşınca mb balına 10.000 TL ödüyorsun anaşıldımı?
    o sitedeki telekomun açıklması bu işten anlamayan kişilerin anlaması için bi örnektir....
    yani sen günde 8 saatte kullansan 24 saatte kullansan bi veri alıp göndereceksin sonuçta
    hergün 24 saat sitelere girip gezersen birkaç tane de mp3 nidrirsen tamam 3 gb dolar
    yani telekom başına gelecekleri bildiği için öyle bişey yazmıştır başka türlü yazsaydı yine anlmayan lar olacaktır
    hadi oradakinden bireaz karışan aklınız olabilir
    ama burada ve diğer forumlarda binlerce mesajıda anlamıyorsanız
    siz bu nete girmeyin

yeter ya gir istediğin kadar net 3 GB yada 5 Gb sınırı aşarsan mb başına 10.000 Tl ödersin saat sınırlamasıda yok veri sınırlaması var ...
    öf ya
    salaklara sinir olurum birde ben biliyorum diyen bilmeyenler daha çok sinir olurum....

• peki sınırı geçince ücretlendirme niye belirtilmiyor. tam bir tuzak dostlar, asla kanmayın..
  • gunde 8 saat...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.