Beyaz, gri deri koltuklar, 6 kişilik karşılıklı oturma grubu, CD & DVD ses ve görüntü sistemi, elektrikli sun-roof, koyu renk camlar, klimalı, full + full
Bu özelliklerde gayet hoş gözüken bir limuzin. Özel davetlerde veya özellikle her evlenen çifte rahatlıkla pazarlanabileceğini düşünüyorum. Bu aracı satın almayı düşünüyorum.
Umarım link vermek yasak değildir. Şu adreste tüm resimleri
Araç 89 modelmiş. ---------------------------------------- Sahipleri ya daha yeni model limuzin getirtcek ya da sırf klasik araca döncekmiş. O sebeple elden çıkarmayı düşünüyorlar. Hayır Türkiye'de fazla piyasasıda olan bir meret olmadığı için değerini biçmede zorluk çekiyorum. Henüz fiyat teklifi vermedim. Az çok bilgisi olan insanlardan yardım bekliyorum. Şöförle beraber 7 saatine 650 den kiralıyorlar.. Özellikle yaz sezonunda ayda 15 kiralanabilinceğini düşünüyorum iyi bir reklam ile.. Buda yarısı masraf olsa 5000 gelir yapar ayda.. sezona 5 ay desek, 25000 yapar senede. Diğer ayları sırf aracın bakım masrafına saydığımızı düşünüp es geçiyorum. Tabi bunlar iyimser ihtimalde olabilir.
Bir inceleyip yorum yaparsanız sevinirim.
Konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim. İlgili arkadaşlar, ilgili kısma taşırsa sevinirim, teşekkürler
limo seçenekleri türkiyede cazip olarak talep edilen birşey değildir.özellikle 89 model bir limonun tercih edilebilirliği yoktur.hesap çalışmalarınız evdeki hesaba göre olmuş araştırmanızı daha farklı yapın bu tip alışveriş yerine başka araçlar alıp kiralayın illaki standart araç demiyorum farklı konsept araçlarla bu işi yapabilirsiniz.ayrıca limo fiyatları dünyanın heryerinde birçok aracın değerinin altındadır.bu aracın değerinden çok kültürü önemlidir.ayrıca amerikadaki yol imkanları mevcut olmadığından türkiyede ve avrupa da çok tercih edilen birşey değildir.bu arada linkinizi göremedim baktığınız araç ne kadar merak ettim.
Türkiye'de bildiğim kadarıyla limuzin işi yapan firma sayısı bir elin beş parmağı kadar. Bu sebeple nadir bulunan bir limuzinin özellikle nikah, düğün gibi hizmetlerde pazarlaması rahat olabilir diye düşünmüştüm.
Şimdi en basitinden bu işlem için aracı olmayan insanların çoğu şöyle birkereye mahsusluk eli yüzü düzgün bir araç kiralıyor. Bu da yaklaşık 200tl demek. Artı o günün benzinini cebinden veriyor. Hadi o da 100 Tl desek. Eder 300Tl.. E bunun süsleme ihtiyacı illaki olucak, çünkü standart bir binek. Yoldaki diğer arabadan bir farkı olması gerek. Süsleme ücreti en aşağı 100 tl desek, etti 400tl. Aracı akrabalardan biri kullanabilir, ama hadi şöför tuttuk desek, 100 de o alıcak. etti 500TL.
Yani bu işi bir binek ile yapmaya kalksalar, en azından 500TL ye mal olur. Diğer yanda ise 650 ye limuzin var. Profosyonel şöförü var. Ekstra benzin vermiyorsunuz. Süse ihtiyacı yok, bakan zaten dönüp dönüp tekrar bakıyor. Hemde nasıl bakıyorlar, ben biliyorum, zira bende bu limo ile evlendim :). Yani duygusu bambaşka.
Ben bunu pazarlayabileceğime inanıyorum. Zira çoğu insanın böyle birşeyden haberi henüz yok. Benim dahi yoktu. Bende nerden nasıl araç kiralarım , nasıl süsletirimi düşünürken, akrabamın internette bulması ve tavsiye etmesi sonucu öğrendim. Ki fiyatıda bana çok uygun geldi. Çünkü hesabıma göre zaten 650 lere mal olucaktı benim araç kiralamam.
Modelinin eski olması ancak bakım sürecinde bir handikap olur diye düşünüyorum. Masraflı olabilir. Onun dışında dışarıdan ya da içeriden hiç eski bir araç havası vermiyor. --------------------------------------- Bakın şimdi ben, bunu yaşadığım için tam olarak objektif olamıyor olabilirim. Bu yüzden sizin fikirleriniz bu atılımdan önce benim için çok önemli. Ama ben hissettiklerimi söyliyeyim.
Eşinizle arkada otururken, şöför bölmesi ile aranızda 4 metre olupta, arada sizin kumanda ile açıp kapatabileceğiniz siyah ses geçirmez cam olması, tavanda yine kumanda ile kontrol edilebilen müzik çalar. Aracın arkasında direk şöföre bağlanan telefon olması. Yol boyu, siyah camlar arkasında , şaşkınlık ve hayretle araca bakan insanlar olması, gerçekten bambaşka bir duygu. Sanki bir ünlüymüş gibi hissediyorsunuz. Gideceğiniz restorantın önünde durduğunuzda, içerideki herkesin parmakla gösterip, içinden kimin çıkacağını merakla beklemesi. Şöförün inip kapınızı açması, bunlar normal bir araçla hissedemeyeceğiniz şeyler. Hala eşimin mahallesinde, bizim limuzin konuşuluyor :). Sanmıyorum oraya bmw jeep ile gitsek aynı etkiyi bırakırdı.
Daha önce çok hoş Mercedes Cabrio da kullandım. Tamam yine yol boyu insanlar bakıyor :) ama aynı şey değil. ------------------------------------ Tüm evlendirme daireleri ile anlaşıp, ya da yakınlarındaki reklam panolarını kiralayıp, bu limuzini bu fiyatlara rahatlıkla pazarlayabileceğimi düşünüyorum. Yani 500-600 normal araca masraf yapana kadar , insanlar bu fırsatı bilse, direk bence bunu tercih eder.
Bu limuzin kiralayan firmalarında gördüğüm kadarıyla tek eksik yanı , bu şekilde reklam için bir çaba harcamamaları. -------------------------------------
Tekrar değerlendirip, bir yorum yazmanızı rica ediyorum. Saygılar
genel olarak yorum yapmak istemiyorum hem muhalif görünmemek açısından hemde başka tartışmalara mahal vermemek adına ama her iş için bu geçerlidir kapsamı boyutu ne olursa olsun her iş kolu için bir fizibilite yapılması gerekir.yanlış anlaşılmaması adına sizin dediğinizden yola çıkarak söylüyorum siz bile yeni fark etmişsiniz oysaki istanbulda bu çalışmayı senelerdir yapan ve ithalatçı olan bir firma bu işi götürmekte.büyük bütçeli organizasyonlara yeni model araçlarınla hizmet vermektedirler.diğer alt kesime hitap eden grupları baz alırsak onlarda daha çok ya organizasyon şirketlerinin elinde veya süslemeyi yapan birkaç çiçekçinin limuzin araçları var.sizin mesleğiniz nedir bilmiyorum fakat her açıdan maliyetleri baz alırsak isim vermedim ama reklama ihtiyaç duymadan bu işi kendi branşları olması sebebiyle sizin maliyetlerinizden daha düşük seviyede tutan kişilerdir.maddi imkanlarımın rahatlığı ve gençlik hevesimle ve amerikada öğrencilik yıllarımda aklımda olan ilk iş yatırımımı bu yönde gerçekleştirmeyi hedefliyordum.orada popüler olan bu sistemin, türkiyedeki lease ve kredi imkanlarından çok daha rahat olmasına karşılık pazardaki net araştırmaları tam detay döküm aldığınızda keyif veren bir tarafı kalmıyordu.heleki türkiyede tercih edilmeyen bir iş olması ve bir ithalatçının bu alanda en üst düzeyde hizmet veriyor olması söz konusu olurken tercih ediebilirliği zayıf diye düşünüyorum.diğer bir sorun ise şu sıralar billboard vs reklamlar ne kadar bilmiyorum fakat hiç hafife indirgenecek fiyatları yok ayrıca sizin pazarladığınız ürün tek araç olmasından dolayı reklam vereceğiniz şey arz-talep durumunda çağrılara sınırlı kalacağından reklam işi gereksiz külfet getirecektir.genelde reklamlar sınırlı stoklarla pazarlanan ürünlere verilmez.daha birsürü vsvs sayılabilir dezavantajlar artı sizin kendi branşınız ve yatkınlığınızla pazar payı hakimiyeti tartışılır bir durum.kendimize ait bir işletmede örnek vermek gerekirse orada bile kiralama yönünde kendim otomobil işine yatkınlığım olmasına karşılık kurumsal yeterliliğe sahip bir şirketten destek alıp otel müşterilerine bu tip hizmet vermekteyiz.heleki bu sizin baktığınız araç sezonluk olması yönünden ve model bakımından ve vs vs leri uzar gider, eğer gerçekten bu şekilde iş yapmak konusunda ciddiyseniz bence bulaşmayın.tam detaylıda burdan yazmak istemiyorum bazen sulanıyor eğer ciddi anlamda iş takibi yapıyorsanız pm den mailinizi yollayın birkaç bişi daha paylaşabilirim.fakat afaki bir tercih ise yazdıklarım benim bilgilerim açısından bunlarla sınırlıdır.bazen forumdan davet ettiğim veya mailimi alan kişiler sonradan balon oluyor.siz üzerinize alınmayın sizi tenzi ederek söylüyorum.
Verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim işim, bütün bilgi alanım bilgisayarlar ile ilgili. Web tasarımı, grafik, 2d, 3d animasyon, programlama, donanımlar vs. Yani tüm hayatım bilgisayarlar ile geçti. Eşimle beraber halen bu işleri sürdürmekteyiz. Bunun yanısıra sürekli gelir sağlayacak, daha somut alanlara yönelmek istiyoruz. Zira az çok ilginiz varsa bizim işimizin zor kısımlarını bilirsiniz. İnsanlara soyut şeyleri pazarlamak oldukca zor. Ki halen ne yazıkki hem birçok orta ölçekli firma sahipleri bilgisayar, internet gibi olgulara çok yabancı ve bilgisiz. Bunlara baştan herşeyi anlatmak zorken, bir yandan da, bilgisayarın iki kez açma kapama tuşuna basmış insanların bende web tasarımcısıyım, bende bilgisayarcıyım diye ortalıkta virüs gibi türedikleri biz sürece girdik. İki hazır temadaki başlık ve resimleri değiştirip, ya da piyasadaki hazır programları kullanarak piyasada okul harçlıklarını çıkarırcasına fiyatlar ile reklamlar vererek, zaten bilgisiz olan insanların iyice akıllarını karıştırmaları sonucunda, bizim gibi işi hakkıyla vermeye çalışan insanların ekmeklerine oldukca balta vurmaları sonucunda, bizde tek bildiğimiz iş dışında, bize çok daha somut bir şekilde, insanlara fazla açıklama yapma gereği duymadan, kazanç sağlayabileceğimiz bir sektör arayışına yöneltti.
Böyle bir arayış içindeyken aklımıza gelen bir iş koluda bu oldu. Yorumunuz için teşekkür ederiz. Araç kiralama konusunda zaten fazla bilgimiz yok. Sermayemizde kısıtlı olduğundan, tüm sermayemizi bu sektöre harcamak doğru bir yatırım olmayacak gibi gözüküyor.
somut birşey istiyorsan gıda en mantıklısı hıcbır zararın yok arabaya carpsalar ne olcak sermaye çöpte ama yemekte öyle değil 2 tane banka 1 tane okulun oldugu biryere ev yemekleri yapan bir yemekci ac bakalım+cay kahvede satarsın sabahta kahvaltı cıkartırsın paraya para demessin o zmn trafik işi yaş iş trafik işinde hayat olsa minibüs taksi soförleri kekolayzır olmazlardı
malesef her meslekte iki kelamla kompedan tipler türemekte bende çok sıkıntı ve zor günler geçirdim ve tamamladım artık diyebileceğim noktaya geldim umarım sizde o yolu fırsatı yakalayıp rahatlığa erişirsiniz.şuan kardeşlerim ve yöneticilerimizde profesyonel olan kişilerden çok memnunumki iç piyasadan biraz uzak durup burada stresimi atıyorum yoksa sizin anlattığınız türden insanlar çok ve katil edecek derecede.bende çok yaşlı değilim fakat artık yaşlılık emeklilik çok gerilere geldi allah herkesin yardımcısı olsun.ahlaklı çalışıp "mavi bilgisayar" gibi sistemle çalışmadığınız sürece çok yorulacaksınız.bahsi geçen işte aynı şekilde hatta sizin piyasınızda bulunan çok daha az kültürlü seviye ile muhattap olacağınızdan ve ayrıca yamyam tiplerle uğraşacağınızdan değmez.franchise sistemlere bakın diyeceğim ama yatırım bir hayli gerekiyor ona durumunuz ne elverir tam bilemiyorum ama o işler bu yorgunluğunuzu en azından biraz sakinleştirip ileriye dönük projeler yaratmanız açısından nefes aldırabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme