Şimdi Ara

Lineage 2 Orjinal Server (Teon) bilgileri ve Free Serverların kötü yanları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir kaç yıldır buradaki Lineage 2 forumunun takipçisiyim, görüyorum ki çok çeşitli serverlarda bu oyunu oynuyoruz. Bende bu oyuna ilk başladığım yıllarda free serverla başlamıştım. İlk 3 serverim ben oyuna girip charimin tam iyi bir lvle geldiğini düşündüğüm sırada kapandı. daha sonra birçoğunuz biliyordur l2extreme serverinda başladım. Orada diğer serverlara göre daha uzun oynadım ama orasıda 250.000 dolar ceza yiyerek kapandı. Birkaç ay pvp serverinda oynadıktan sora private servera gecmeyi dusundum ve uzun bir süredir oradayız. Bu oyunu c3 ilk cıktıgından beri oynuyorum. Sizlere bu konuda bir çağrı ve belkide bana düşmemesine rağmen bir fikir vermek için bunları yazıyorum. Yazdıklarım ve yazacaklarım kimseyi ve hiçbir serveri karalama yada kötülemek için değil sadece gerçeklerden bahsederek dostça bir fikir amaçlıdır. Bu bilgileri özellikle yeni başlayacak arkadaşlarımız için verildiğini söylemek isterim.

Aşağıda Free serverlardaki yaşadığım problemleri anlatıcam daha sonra da private serverinindan cektiklerimi en son officl icin dusuncelerimi;

Free Serverlar
    -------------------------

* Ex rateleri fazladır, belkide birçok kişiye göre bu değişir ama bence bu oyunu zevksiz kılar. Çünki oyunda herkez çok çabuk ve hızlı ilerler.
    * Free server oldukları için hiçbir garanti sunamazlar, her an kapanabilir yada sizi bıktıracak kadar uzun bir süre bakıma alınabilirler.
    * Lag free serverlerın olmazsa olmazıdır. Güçlü bir savaşın ortasında var olan lag sizin cahriniz için ölümün habercisinden başka birşey değildir.
    * Birçok serverda donation (bağış) sistemi ile Gm Shoptan Gmler tarafından çok güçlü itemler satılır buda oyunun güç dengesini bozar.
    Ama unutmamak lazım ki her Gm nin oyunda kendi dostları ve arkadaşları olduğu için onlarda da eşi bulunmaz itemlerle dolşırlar.Adelet anlayışı free serverlarda tartışmaya açık bir konudur.
    * Free server oldukları için hiç bir server %100 performansla çalışamaz mutlaka oyun içerisinde bazı özellikler eksiktir ve kullanılmaz.
    * Char kasmak kolay olduğu için kimse charini kaybetme korkusu yaşamaz bu yüzden hile almış başını gidiyordur.
    * Serverin çok kalabalık olabilmesi için çok güçlü server aletlerine ve maddiyata ihtiyaç duyulduğundan hiçbir serverda aynı anda online kullanıcı sayısı çok fazla değildir. Buda bence oyunu daha zevksiz kılar.

Fazla uzatmayacağım bu böyle sürüp gider, şuan aklıma gelen en önemli şeyler bunlar

Offical serverda ise işler olması gerektiği gibi gider. ex rateri 1x tir kasmak gerçekten zor ama içerde size yardım edcek birileri varsa zor olan hiçbir şey yok. 1x olmasına rağmen 2 günde boss kestirerek 40 lvl yaptiğimiz charlar ispatlı bir gerçektir. Güç adetli bir şekilde yayılmıştır. emek veren herzaman gücü ve başarıyı beraberinde götürür. Oyunda hak ve söz sahibisinizdir, Gm ler sizin sorunlarınızla anında uğraşmak ve çözüm bulmak zorundadırlar. Birlik ve beraberliği yakalayanlar her zaman gücü de beraberinde götürürler. Bağış sistemi ve buna benzer adetletsizlikler yokttur. Gm nin dostu yada arkadaşında inanılmaz itemler yoktur. Herkez bileğiyle birşeyler yapar. Lag yoktur oyun içinde rahatça kasabilrsiniz. aynı anda online aktif kullanıcı sayısı 4500 e kadar çıkabilmektedir. ve oyunda herşey açk her yer açık herşey kullanılabilir durumdadır.
    Bunca verilen emeğin boşa gitmemesi için bence private serverini kullanmalisiniz. Bunca yıllık l2 deneyimimde server kapanmaları yuzunden harcadığım charın haddi hesabı yok. Verilen emeklere yazık oluyor.
    Şuanda private server aylık 14,99 dolar, bu parayı bir ay içinde nereye harcamıyoruz ki?
    bence vereceğimiz emekleri hesaba katarak hareket etmeliyiz.

Private server ve L2 de her konuda yardıma açık olduğumu söylemek isterim.
    Kimseyi karalamak yada birseyin reklamini yapıyormus gibi olmamak icin daha fazla yazmayacağım. Ben sadece yıllardır oynadığım oyunda bilmeyenlerin nelerle karşılaşabileceğini bilmelerini istiyorum.
    Herkeze iyi oyunlar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celebi100 -- 12 Şubat 2008; 10:00:02 >

• celebi arkadaşıma katılmakla braber bende birşeyler eklemek istiyorum. Evet private serverlar offical servera göre gerçekten sorunları olan serverlar. PVP serverlarından hic bahsetmeyecem. O tip serverlar ışın kılıcları ile gezilen atari oyunları gibi. Çıv çıv devam. Ömürleri çok nadir 1 ayın üzerine çıkmıştır.

Offical server in bana göre güzel yanları şunlar.

1- En yeni en günceli oynuyorsun.
    2- Serverdan kaynaklı lagg yasanmıyor. (telekomdan kaynaklı sorunlarda lagli)
    3- Gm ler tarafindan beleş item dagitilmiyor.
    4- Donate yani server sahibine para vererek epic itemler alinamiyor.
    5- 1x gerçek tadinda :D. Gerçekten uzun soluklu.
    6- Dahauzun süreli daha kalıcı dostluklar kurulabiliyor.
    7- Para ödendiği için insanlar parasının karşılığını almak için daha iştahli oynuyor.

Ve bana göre kötü yanları şunlar.

1- Para ödenmesi (Yıllık 225 milyon)
    2- Seri kasmak için dual char açmak (225 milyon)
    3- Kasarken para kazanmak için (225 milyon)
    4- BOT lar. Her yer bot. 4500 online 3000 bin bot. (abyss 3x 6bin online max500 bot oda sadece sehirde satis botları, 7x 1400 online 20-30 bot.)
    5- Exp drop rate düsük 1x/1x buda dolayısı ile 0 dan basladi isen ve tek hesap aldı isen 1 senede orta/iyi bir char demek. OLyde sansınız yok.
    6- Bot tüccarlari para ile item satiyor. Char kasiyor. Parasi olan burda da düdügü çalışıyor. parayı veriyosun. acc yi de veriyosun. Adamlar 2 haftada charini 70 küsür lv lere getiriyor. Biraz daha veririsen nobles bile yapiolar. Parayı ver 1 ay sonra nobles chari al. Parayı ver Full S ol. Parayı ver full boss jewel al. Özetle para heryerde satin alma gücünü konuşturuyor.

Bu yazımdan kesinlikle offical kötü bir yerdir anlamı çıkarılmasın. Sadece + larının yanında eksilerinin de cok oldugunu bilmenizi istiyorum. Offiical e alternatif serverlar da var bu oyunda. En iisi abyss su anda. En saglami en güvenlisi. Ama offical gibi kamael değil. Yani en son en günceli değil.

Özellikle l2 oynayacak arkadaşlara pvp serverlarlarından (Küfür dünyasından) uzak durmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. l2 sadece pvp değildir. l2 bütünü (exp/item ,trade,craft,pvp&siege) ile oynandığında güzeldir.

Dip not: Kendisine , aklına , zekasına , sabrına , vaktine güvenmeyenler pvp serverlarında oynasınlar.

• tsk edrm anthon yalnız birkaç seyden bahsetmeden gecemeyeceğim.

Evt bot var ama bu %90 bot olabılecek kadr buyuk dgl ki mesela bir bot gorup sikayet ettigin an 2 gun incelenio ve banlanıyor.

1- Para ödenmesi (Yıllık 225 milyon)
    2- Seri kasmak için dual char açmak (225 milyon)
    3- Kasarken para kazanmak için (225 milyon)

burada ne demek ıstedıgnı anlamdım aylık 14.99 dolar dogru ama kasarken para kazanmak vs. bunlar degl.
    Oyunda oyu ıcınde ruslar para satıyorlar ve ıtem satıyorlar ama bu tahmın ettıgın kadar ck ısleyen bırsey degıl cunku cok para
    lvl bııle kasıyor serefsızler oda dogru yalnız snu unutma
    1 lvl verdıgın bır charı 80 lvl almak ıstıyorsun dıyelım
    bunun ıcım acc o herıflere verıp 93 gun beklemek zorundasın ve 2500 dolar fıyatı var
    nobless gorevıde aynı sekılde kım yapar kı boyle bır salaklıgı :)
    bu dusundugun gibi degil
    1 yıldır officaldeyım bu konuları ıyı bılıyorum tekrar tsk edrm ıyı oyunlar ;)

• Bu arada birsey daha bu para ve lvl kasmak isi su sekilde;

Bu iste rus mafyasının actıgı bir sirket on planda bu sirketi incelettirdigimde karsilastigim sonucu soyle soyleyebilirm.

Adamlar istedigin ehr serverda sana bu destegi veriolar tabi taninmis abbys buna dahil
    bunun haricinde sadece l2 degl wow dahil ellerinde 10 un ustunde oyunda bu systemi kullaniyorlar ve hepsini ayni sirketin uzerinden yonetiyorlar.
    7/24 hizmet verecek kadar da prof. isliyor bu system ve uzgunim ki bu konularda en hassas wow olmasina ragmen bu ise dur diyemiyor.
  • Amacım kesinlikle bir tartışma başlatmak degil aksine imkanı olan herkezin officalde oynamasını tercih ederim.

1-2-3 nolu secenekler için ise biraz daha detayli anlatayım. lineage2 de lv almak için lv kasilmasi gerekiyor. Düşük lv lerde lv kasmak cok sorun degil. Genelde offical serveri birakan oyuncular 50-60lv bandini çok fazla geçemiyorlar. Sebebi ise 60 lı levellerden sonra lv almanin zorlasması ve oldurulmesi gereken moblarında da zorlasması. yeni başlayan biri için low ratede alabilecegi maksimim yardim full C grade dir. Belki B grade de alabilir ama A ve ötesini kendi çalışmadan elde edemez. Mesela bir okcu actik 60 lara kadar bi şekilde geldik. Ve bir takımımız yok. Ama hedefimizvar. kasacaz yüksek lv olacaz. item yapacaz. nobles olacaz. vs vs vs. 6 dan sonra buff gerekiyor. Belli baslı yerlerde buff bulunabilir veya clan hall i olan bir clana bi şekilde girip clan hall bufflari ile kasilabilir. Ama bunlarda seri lv almak için yeterli degil. Dual buffer gerekiyor. Sen senden bffer acc isteyene bufferinin acc sini veriyomusun? parasını odedigin (yıllık 225 milyon). Peki sen kasarken 1 char da pazarda alis satis yaparak senin item sorunu çözmende yardimci olsa? o zmana 1 senede yapacagin orta iyi chari 2-3 ay gibi bir sürede yapabilirsin. Zaman degerlidir. Dolu dolu kullanabilirsen de verimlidir. l2 zor bir oyun. Partylerde kasiliyor de diyebilirsin ama bu da başka sorunlar demek. Düşük lv chari kimse pt de istemez. Anca support olursa party de yer bulacaktir.

Officalde neler yapabildin ne kadar ilerleyebildin bilmiyorum. Sub, nobles olimpiadlara girdinmi bilmiyorum. Clan yönettinmi 50 kadar insanla ugrastinmi bilmiyorum. 1x-10x arasi low rate serverlar exp/drop acisindan cok farkli degil. 1x de sadece biraz daha uzun sürüyor. Bunu da online süresi arttirarak kapatabilirsin.

Özel bir sorum var. Teon da kaç kişisiniz? Aksamları sürekli onlineniz ne kadar. S grade elde edebildiniz mi. öğrenebilirmiyim?. Birde DD mi Magemi oynuyosunuz.

• konumuz tartisma degil bu sekilde dusunmem biz sadece dostani konusuyoruz ;)

daha once de dedim bu oyunu c3 ilk ciktigindan beri oynuyorum ve 1 yildir officaldeyiz. sorularına soyle yanıt vereyim ;

* onceki oynadıgım serverlarda clan baskanlıgı vs. gibi gorevler yaptım 3 ayrı serverda kalelere sahip olduk. en fazla yonettıgım clan kişi sayısı 53 kişiydi
    ama artık ole birsey istemıyorum cunku clan baskanlıgı bır dert.
    * burada biz reelden arkadaslarımla bırlıkte oynuyoruz ayrıca oyun ıcınden tanıstıgım ama reele donen cok saygı ve sevgı duydugum arkadslarda oldu daha sonra ve hep beraberiz suanda.
    * lvl farkından dolayı suan 2 grup halınde dolasıyoruz 60-70 arası bir gruup 70-80 arası bir grup
    *suan grup olarak toplandıgımızda 21 kişi kdarız bunun sbebi oyun içerinde turk sayısının fazla olması ve diğer arkadaslarımızın kain gibi daha once acılmıs US serverlarında olmasıdır. ama bu ay ıcerısındee yapılacak server degısımı hakkı ıle kişi sayımız ıkı katına cıkacak
    * suan aktıf 70 lvl ortalamada 4 bufferımız var ben bır ıkı ay once bır destroyer actım suan 64 lvl de ve artık bununla oynayacagım. dusundugumuz party dengesi ve gelck ıcın yaptıgmız planlarda bu konuda eksık vardı bu sekılde gıdrdık.
    * ıtem sorunu yasamıyoruz mılyarların ıcınde yuzuyoruz dıyemem ama hıcbır seyın sıkıntısını yasamıyoruz. buna s grade dahıl herkes lvl ının gerektırdıgı ıtemı kullanıyor. 78 lvl e kadar charımız var ama charımızı dıgerlerını beklemesı acısından bekletıyoruz o lvl de az kısı partyle ne yazıkkı pek bırsey mumkun olmuyor.
    *tabıkı ben bufferımı kımseye vermem ama buna gerek duyulabılcek bırsey yok hep aktıf ve beraberız zaten
    * 1 senede char yapma ısını bız geldıgımız ılk zamanlar yasandı, artık oyle degıl sıkıntılar gıderıldı ve lvl kasmak artık cok daha kolay
    * burada 50 ustu clan ıcın bızım ksıı sayımızın fazla olması lazım ama ne yazıkkı o kadar turk yok ve ırkcılık var. ruslar isi abartmıs durumda cok ezildik ama simdi bas kaldırabılcek durumdayız. yunanlılar ruslar kadar olmasa da yıne de turklere karsı ıyı degıller, tek destek alman clanlarından gelıyor. tabi maddi destekten bahsetmıyorum
    * ıhtıyaclarımızı 67 lvl spoıl ve crafter ıle karsılıyorz ama bu konuda daha farklı planlarımız var
    * nobless olmadık henuz bu yusden dıger charları beklıyoruz sende bılıyorsun kı nobless questı bır kac kısıyle olabılcek bırsey degıl cok zaman alıyor sanırım bunun ıcın bır ay kadar bır zamanımız kaldı
    *ve son olarak butun gece onlıneız

• bu yazdıkların cok güzel. Emek veriyosunuz. Ve karşılığını alıyosunuz. Umarım serverlar en kısa sürede birleşirde güclü bir clan kurabilirsiniz. Ruslar heryerde bela. Ruslar gücünü birlikteliklerinden alıyolar. Türkler olarak bizde bi yerde birleşemedigimizden ve iyi oyuncu sayısı az bulunduğundan bu malesef pek mümkün olmuyor. İyi oyuncu olarak sadece oyunu bilmeyi kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın. Hem oyunu bilmek hemde iyi bir insan olmaktan bahsediyorum.

Bir an önce nobles işine başlamanızı önerecem. 75 olduktan sonra sadece suba agirlik verin. Full sub lardan oluşan bir takım oluşturmanızı önerecem. Bu takımdaki 3 oyuncu destroyer + 1 bishop + 1 tank + 1 sws + 1BD + 1EE + doomcryer yapmanızı önerecem. (doomcryer lv alana kadar ise dualden SE/PP kullanabilirsiniz). Bu saydıgım takım ile baium dahil kesilebilir. Destrolar cok masrafli degildir. A gradeye bile gerek yok.

Yukardaki ekibi her gece online yapabilirseniz cok kısa bir sürede clani, diger sizi ezen clanlar kadar güclenebilecegine inaniyorum. (RB keserek)3 subları ise PVP / siege takımı olarak kurabilirsiniz.

• evt cok dogru soyluyorsun suan bırtek bd eksıgımız var o konuda da yenı bı acc mı acsak dıye dusunuyors ama bellı degıl acıkcası.
    oyuncu ıhtıyacımız cok fazla bu doggru ama adam gıbı adama ıhıyacımız var.
    bu oyunda olunabılcek herseye sahıp oldum hıcbırsey ıcın sunu da yapsam super olucak dıyemem.
    adam gıbı adam olduktan sora kendı ustumden cıkartım ona verım hıc onemlı degıl ama boyle ınsanları cok zor bulabılıyoruz ne yazık ki.
  • aynen ole bizim de yasadıgımız sorunlar benzer. Bizim de abyss 7x de benzer sorunlar oldu ve olmaya devam ediyor. Ama siz daha sanslısınız bizden . Cünkü para vererek gelen oyuncular daha sadık olabiliyor. Abyss te hesap acmak bedava. Dolayısı ile gelen gideni daha cok. Oyuncu bulmak kolay. Ama iyi oyuncu bulmak zor. Bu forumda yazı yazan 10 larca oyuncu geldi abyss e. İsimleri bende kalsın. Forumda destan yazan ama sıra oyuna geldigiğinde boş olduğunu gördüğüm adamlar gerçekten çok fazla. Biliyolar ama pvp biliyolar. Sps ile su atmayı biliyor. Okcu ile ok atmayı biliyolar. Daggerci ile skillere basmayi biliyolar. Ama görevlerini yapamıyolar. dancer songer i buffcu gibi biliyolar. Bishopu sadece heal veren char olarak grüyolar. 60 lara kadar kasıp zoru gördükklerinde kaçmayı biliyolar. Ticaretten anlamıyolar. İtemlerin ne işe yaradığını bilmiyolar. Mesela bir durable metal plate dedigimizde hangi armor abi bu diyolar. Catacomb , 7sign, rift , raid boss gibi kavramları hiç bilmiyolar. Yani l2 yi bilmiyolar. Öğrenmek de zor geldiğinden kaçmak daha kolay geliyor. Tabii bide aşırı bencil, gözünü item/para bürümüş sadece bana diyen , tek başina oynamayı alışkanlık edinmiş, uyumsuz, takım oyuncusu olamayan tipler de var. Onları bizzat kendim ayıkladım. Direk klandan atıldılar. Yine bunlarında isimlerini vermiyecem.

Sanırım çok uzattım. Teonda sizlere başarılar diliyorum.

• cok tsk ederim ben bu sorunlarla cok uzun sure ugrastım sonu da yok acıkcası boyle ınsanların evet burası bıraz daha ıyı daha usturuplu ınsanlar gelıyor ama burda da sorun turk olmaması işte.
    umarım hersey dıledıgın gıbı olur kolay gelsın ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celebi100

cok tsk ederim ben bu sorunlarla cok uzun sure ugrastım sonu da yok acıkcası boyle ınsanların evet burası bıraz daha ıyı daha usturuplu ınsanlar gelıyor ama burda da sorun turk olmaması işte.
    umarım hersey dıledıgın gıbı olur kolay gelsın ;)

Allah Bol Bol Droplar Pinglerinede Kuvvet Versin
    Banada Bu Demek Düşer Herhalde Ado Abim Yazmiş Zaten Herşeyi [Anthon]
  • valla güzel açıklamışsınız ellerinize saglık
    quote:

Orjinalden alıntı: anthon
    Catacomb , 7sign, rift , raid boss gibi kavramları hiç bilmiyolar. Yani l2 yi bilmiyolar. Öğrenmek de zor geldiğinden kaçmak daha kolay geliyor. Tabii bide aşırı bencil, gözünü item/para bürümüş sadece bana diyen , tek başina oynamayı alışkanlık edinmiş, uyumsuz, takım oyuncusu olamayan tipler de var. Onları bizzat kendim ayıkladım. Direk klandan atıldılar. Yine bunlarında isimlerini vermiyecem.

birde bu tip oyuncular var insanı deli eder sadece kendini düşünür kaç tane arkadas dedigim arkadasımı blockladım sayısını hatırlamıyorum

not: abyss de bir kere bende oynamıştım o zamanda söyledigim gibi sadece bir seyi deneyip çıkacam demiştim
    işimi halletip cıkmıştım

her ikisinize orjinal ve abyss de başarılar dilerim

• Celebi100 seninle bu forumdan yada m-hangul@hotmail.com msn adresimden konusabilirsek sewinirim.ben tam bir l2 tutkunuyum benimle temasa gecersen sevinirim.
  • valla para olsa oynayalim ama para yok.

belki l3 de olur.
  • ya aslında okadar cok da abartılı bi ücret degil.bir düşünürsek 1 ay içinda nelere para wermiyoruz.Gerci ben sigara kullan miyorum.Ya istersen o parayı biriktirebilirsin yani.benim sorunum başka onun için Celebi100
    ,Anthon bu arkadasların benimle temasa gecerlerse cok sevinirim onlara sormak istediğim soru we bilgi paylaşımına ihtiyaclarım war.birde şunu söyleyim ben 1 sene l2gold oynadım adamlar +16 doneyt silaha 155€,+0 doneyt shield 114€, boss takıları tanesi 100 € du yani, orjinal server olmamasına ragmen adamlar aliyorlardı. MSN adresim =m-hangul@hotmail.com Anthon ,Celebi100 sizlerden cewap bekliyorum en kısa zamanda pls :D
  • Celebi100
    Hocam alp ben
    21 kişi olduk mu teonda usta? way way waay
    Bir ara teonda iştima alalım şöyle bir giranda yada dende toplanalim helebi
    Sen blade dancer demişinde "fistoflegend lvl 79 grandkhavatari Almanyadan turk kardeşiyle beraber oynuyomuş oda "mevlana bladedancer oda 70 üstü

Bu arada yazılanları okudum hepside çok doğru yani özel orjinal farketmiyor.adam gibi adam bulmak zor...

Bu arada benim warcryer 60 oldu 61 olmak üzere boşuna warcryer kasmayın hepinize ben yeterim heheeeyt!

• alp yeni gordum mesajini yaf :P
    walla cıka cıka 21 evet oda toplayabılırsen tabi!!! aslında 4 alman cocuk var onları ıkna edemıyorum onlarda olsa cok daha guzel olur.
    evet bende ictima alalım derım ama bırımz olsak bırımız mutlaka eksık oluyoruz ısler nedenıyle bıraz zor sankı bu sekılde gıderse :)
    ama en kısa zamanda toplanıp bısıler yapalım :))
  • Dün giranda sana pm attım ama sanırım bilgisayarın başında değildin.
    Hocam nerdesiniz napıyosunuz? Ertuğruldan hiç haber yok?
  • celebi100 kardess benlede bır kontak kurabılırmısın msn adresımı pm olarak yolladım san forumdan bır kac sey daha yzdımm yanı msnden konusursak guzel olucakk mutlaka ulassss lutfen yada kendı adresını yazzz mail att bır sekılde ulas bana ok
  • alp valla bız tum hızla devam edıyoruz ama sen bır gorunur bır kaybolur oldun. ırtıbatı koparmayalım :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.