Şimdi Ara

Linksys Cisco WAG320N Uydunet incelemesi (ps3'te medya paylaşımı ve mkv açma) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
24.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canolum

bu bir sorun mu ya da bir sorunun habercisi mi bilmiyorum. 320n'i uydunet ile router olarak kullaniyordum. ancak 10 gun kadar once yazliga tasininca adsl modem olarak kullanmaya basladim. wan ayarindan lan ayarina getirdim. sorunsuz internet baglantisini kurdum ve hala kullaniyorum.
    sorun dedigim sudur. 3-5 gun oncesine kadar havalar cok sicak degildi ama 35+ derecelere gelince acaba isindigindan midir nedir isiklardan "internet" isigi birkac saat yandiktan sonra sonuyor. bagli eth. isiklari yaniyor. wireless logosu yaniyor. dsl isigi yaniyor. ancak reboot sonrasi 3-4 saat icinde internet isigi yanmaz hale geliyor.
    cok uzattim ama bir fikri olan var midir?

Tahminim bu sorun dediginiz sey ayarla alakalı bir durum. Fark ettiyseniz, modemin kurulumunu kendi cd'sinden yaparken belirli bir sure sonra interneti kapat seklinde bir ayar var. Bunu secmis olabilirsiniz bunu secmeseniz de modemin yazılımında bir hata olabilir. En son guncellemeyi yaptıktan sonra tekrar denersen belki işine yaramış olur.

Bununla beraber bir de benim bir sorum olacak. Windows 7 Ultimate kullanıyorum ve sizdeki gibi 300Mbit goremedim ben kablosuz da. Yukarıda anlatılan ayarlar da bende aynı sekilde yok. Tercümeleri de tutmuyor. Yardımcı olabilecek bir arkadas varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 25 Temmuz 2010; 21:50:50 >

• Arkadaşım, sağolasın açıklama için. Teşekkür ederim..

Selamlar...
  • peki bu modem'in çekim gücü ne kadar iyi, 3 kat aradan yeterince çekiyor mu?
  • Arkadaşlar hortlatmak zorunda kaldım konuyu kusura bakmayın..

Bu modemi düşünüyorum şuana kadar kullanıpta kronik bir sorunu problemi olan varmı (fazla ısınma,stabil olmama gibi)
    Veya alıpta iade etmiş/memnun olmayıp başka modem önerebilecek olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 29 Eylül 2010; 3:59:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XnetaS

Arkadaşlar hortlatmak zorunda kaldım konuyu kusura bakmayın..

Bu modemi düşünüyorum şuana kadar kullanıpta kronik bir sorunu problemi olan varmı (fazla ısınma,stabil olmama gibi)
    Veya alıpta iade etmiş/memnun olmayıp başka modem önerebilecek olan varmı?

Mayıs ayından beri Linksys WAG320N'i kullanmaktayım. İnternet kopmasının sayısı, bu güne kadar 5'i geçmemiştir. Bunlarında büyük bir kısmının ttnetten kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü bir kaç kere internet, telefonla beraber kesilmişti. Kablosuzda ise herhangi bir bağlantı kopması yaşamadım. Fazla ısınmıyor, ısısı normal düzeyde. Kısacası ben modemden memnunum. Sadece benim mesajımla kalmayıp, konudaki bu modemi kullanan diğer arkadaşlara özel mesaj ile ulaşıp onlarında memnuniyetlerini ve aklına takılan soruları sorabilirsin. Yardımcı olacaklarını umuyorum. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 29 Eylül 2010; 11:32:15 >

• Teşekkür ediyorum dostum yorumların için,kimse ilgilenmiyor nedense modem hakkında
    Birde eğer bilgin varsa bir soru sormak istiyorum,cisco ürünü oldugu için ayarının oldugu varsayıyorum ama yine sorma ihtiyacı duydum..Ağda trafigi paylaştırma gibi seçenekler mevcutmu? 1.Ethernet portuna 2mbit net,2.porta 6mbit kullansın gibi..(veya wireless da)
  • quote:

Teşekkür ediyorum dostum yorumların için,kimse ilgilenmiyor nedense modem hakkında
    Birde eğer bilgin varsa bir soru sormak istiyorum,cisco ürünü oldugu için ayarının oldugu varsayıyorum ama yine sorma ihtiyacı duydum..Ağda trafigi paylaştırma gibi seçenekler mevcutmu? 1.Ethernet portuna 2mbit net,2.porta 6mbit kullansın gibi..(veya wireless da)

"Hizmet Kalitesi"(QoS) ayarlarında "İnternet Erişim Önceliği" ayarları var burada "İnternet Bant Genişliği" diye bir ayar mevcut fakat bütün girişimi ayarlıyor yoksa sadece seçili olanlarımı ayarlıyor bilmiyorum. Kategorilerde Ethernet-Mac Adresi-Uygulamalar-Oyunlar-Ses Aygıtı var, "Öncelik" hız değilde Yüksek-Orta-Normal-Düşük diye ayrılıyor. Resimde de görüldüğü üzere.

Linksys Cisco WAG320N Uydunet incelemesi (ps3'te medya paylaşımı ve mkv açma)

Yardım konusundaki başlığında yazan bilgi:

İnternet Bant Genişliği
    WAN Arabiriminin veri indirme hızını belirtmek için kullanılır. 'Otomatik' seçilmişse, Modem Router otomatik olarak arar, "El ile" seçilmişse, kullanıcı bir değer belirtmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 29 Eylül 2010; 14:01:15 >

• Teşekkür ediyorum,anladığım kadarıyla öncelik ataması yapılıyor portlara oda iyi düşünülmüş sonuçta sabit olmasından daha iyi sayılır öncelik verilmesi

Tekrar tekrar tşk ediyorum sağolasın
  • quote:

Teşekkür ediyorum,anladığım kadarıyla öncelik ataması yapılıyor portlara oda iyi düşünülmüş sonuçta sabit olmasından daha iyi sayılır öncelik verilmesi

Tekrar tekrar tşk ediyorum sağolasın

Rica ederim, evet öncelik ataması yapılıyor, sadece portlara görede değil Ethernet Portu-Mac Adresi-Uygulamalar-Online Oyunlar-Ses Aygıtları" 'nda öncelik ataması yapılıyor.
  • yav modemi aldımda vdsl bizdeki adı adsl2 mi ??
  • Hayır dostum,vdsl baska bir hizmet adsl2 baska bir hizmet
  • Arkadaşlar fiyati ne olursa olsun iyisi olsun diye gidip aldim bu makineyi,yanlız acayip bir ısı var..lazerle ölctüm 52 derece yazıyor...Öyle çok yüklenme de yapmadım...Yanlış birşeymi var ? yoksa ısınıyormu sizinkide? 8-9 saatir açık...İlerde bu sicaklıktan problem yaratır gibi geliyor...şaşırdım kaldım
  • wag320n ile wag160n arasında kaldım aradaki fiyat farkı 43tl vatandan alınca.modemi evde kullanıcağım ve masaüstü notebook ve cep bağlanacak.bu ikisinden hangisini seçmeliyim.ya da başka hangi modeli tavsiye edersiniz?
  • Dışarıdan Antenli modellere göre nasıl peki..

3 dış antenli yada 2 dış antenli N ürünlere nazaran çekim gücü ne düzeyde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 25 Ekim 2010; 21:04:08 >
  • Bu modem in USB girişine birden fazla harici hdd i usb hub ile bağlayabilir miyim?
  • modemi sorunsuz bir şekilde kurdum şu an için herşey güzel görünüyor.

çekim gücünü merak eden arkadaşlara; aynı salon içinde herhangi bir çekim kaybı yok, 5 / 5 sağlıyor. Evim çok büyük olmadığı için olabilecek en uç köşede (2 duvar geçiyor) çekim gücü 3-4 / 5 alabiliyorum.

sormak istediğim, modemi wireless olarak yine Linksys'in WUSB600N v2 adaptörü ile kullanıyorum. burada modem - adaptör arasında aldığım hızı nasıl görebilirim? windows kablosuz bağlantı gösteriminde sabit 54 Mbps değerini almaktayım. bir terslik var mıdır?

diğer bir konu ise modemi 5 ghz ayarlarsam daha iyi performans alır mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EliasGS

modemi sorunsuz bir şekilde kurdum şu an için herşey güzel görünüyor.

çekim gücünü merak eden arkadaşlara; aynı salon içinde herhangi bir çekim kaybı yok, 5 / 5 sağlıyor. Evim çok büyük olmadığı için olabilecek en uç köşede (2 duvar geçiyor) çekim gücü 3-4 / 5 alabiliyorum.

sormak istediğim, modemi wireless olarak yine Linksys'in WUSB600N v2 adaptörü ile kullanıyorum. burada modem - adaptör arasında aldığım hızı nasıl görebilirim? windows kablosuz bağlantı gösteriminde sabit 54 Mbps değerini almaktayım. bir terslik var mıdır?

5 GHz'de yüksek performans alırsınız ve frekans kirliliği yaşamazsınız. Modem'in kablosuz ayarlarında "Ağ Modu/Network Mode"'nu "Sadece-G/G-only" seçmiş olabilirsiniz, "Sadece-G/G-only" seçili ise hızınız 54 Mbps'yi geçmez. Frekans bandını ve ağ modunu kullanacağınız ağ cihazlarına göre 2,4 GHz(Sadece B,G,N, B/G/N Karışık), yada 5 GHz(Sadece A,N, A/N Karışık) seçiniz. 300 Mbps hızını ağ modunu Sadece N yada Karışık mod seçtiğinizde alabilirsiniz. Kablosuz ağı WUSB600N cihazı ile sadece siz kullanıcaksanız 5 GHz Sadece N seçebilirsiniz. Ağ hızınızı iperf aracını kullanan jperf arayüz programı ile ölçebilirsiniz. Google'de jperf kullanımı diye aratırsanız nasıl kullanılacağına dair dökümanlar bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

jperf
    http://code.google.com/p/xjperf/

• quote:

Orijinalden alıntı: Kinesis

quote:

modemi sorunsuz bir şekilde kurdum şu an için herşey güzel görünüyor.

5 GHz'de yüksek performans alırsınız ve frekans kirliliği yaşamazsınız. Modem'in kablosuz ayarlarında "Ağ Modu/Network Mode"'nu "Sadece-G/G-only" seçmiş olabilirsiniz, "Sadece-G/G-only" seçili ise hızınız 54 Mbps'yi geçmez. Frekans bandını ve ağ modunu kullanacağınız ağ cihazlarına göre 2,4 GHz(Sadece B,G,N, B/G/N Karışık), yada 5 GHz(Sadece A,N, A/N Karışık) seçiniz. 300 Mbps hızını ağ modunu Sadece N yada Karışık mod seçtiğinizde alabilirsiniz. Kablosuz ağı WUSB600N cihazı ile sadece siz kullanıcaksanız 5 GHz Sadece N seçebilirsiniz. Ağ hızınızı iperf aracını kullanan jperf arayüz programı ile ölçebilirsiniz. Google'de jperf kullanımı diye aratırsanız nasıl kullanılacağına dair dökümanlar bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

jperf

çok teşekkür ediyorum aydınlatıcı bilgileriniz için. en kısa sürede yapacağım bu işlemleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Kinesis

jperf

sayın Kinesis, yardımınız için teşekkür ederim tekrar. dediğinizi uyguladım ve şu anda rahatlıkla bağlanabiliyorum. aynı oda içerisinde aldığım değerler 270 ila 300 arasında değişiyor.

bu arada bağlantı olarak modem üzerindeki hızlı bağlantı tuşunu kullanamıyorum. her defasında şifre ile giriş yapmaktayım. WUSB600 de yazan PIN i de modem arayuzune girmeme rağmen başarılı olamadım. bu konuda ne yapmalıyım bir de bunun asıl amacı nedir çok da anlayamadım, bu konuda çok bilgili değilim mazur görün.

bu 5GHZ kanalda cep telefonları ile, iphone ya da blackberry, kablosuz ağıma bağlanabilir miyim?

bir de usb den hdd bağlamada problem yaşıyorum. sizin bir başka başlıkta yazdığınız

"Yönetim>Yönetim
    (Administration>Management)

UPnP: Etkinleştir
    (UPnP: Enable)

Depolama>Ortam Sunucusu
    (Storage>Media Server)

Ortam Sunucusu: Etkinleştir
    (Media Server: Enable) "

adımlarını yapmak istiyorum ancak sadece management sekmesinde UPnp yi etkinleştirdim. diğer Storage sekmesini açtığımda ise modem arayüzünden çıkıp birçok karışık komut satırları ile karşılaşmaktayım. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

sayın Kinesis, yardımınız için teşekkür ederim tekrar. dediğinizi uyguladım ve şu anda rahatlıkla bağlanabiliyorum. aynı oda içerisinde aldığım değerler 270 ila 300 arasında değişiyor.

bu arada bağlantı olarak modem üzerindeki hızlı bağlantı tuşunu kullanamıyorum. her defasında şifre ile giriş yapmaktayım. WUSB600 de yazan PIN i de modem arayuzune girmeme rağmen başarılı olamadım. bu konuda ne yapmalıyım bir de bunun asıl amacı nedir çok da anlayamadım, bu konuda çok bilgili değilim mazur görün.

bu 5GHZ kanalda cep telefonları ile, iphone ya da blackberry, kablosuz ağıma bağlanabilir miyim?

bir de usb den hdd bağlamada problem yaşıyorum. sizin bir başka başlıkta yazdığınız

"Yönetim>Yönetim
    (Administration>Management)

UPnP: Etkinleştir
    (UPnP: Enable)

Depolama>Ortam Sunucusu
    (Storage>Media Server)

Ortam Sunucusu: Etkinleştir
    (Media Server: Enable) "

adımlarını yapmak istiyorum ancak sadece management sekmesinde UPnp yi etkinleştirdim. diğer Storage sekmesini açtığımda ise modem arayüzünden çıkıp birçok karışık komut satırları ile karşılaşmaktayım. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

şimdiden teşekkür ederim.

Rica ederim, önemli olan yardım edebilmek.

"Wi-Fi Protected Setup" Yeni bir kullanıcının, WEP-WPA-WPA2 gibi şifrelerle uğraşmadan kolay yoldan güvenli bir ağ oluşturmasına yardımcı olur. WPS'nin kullanım mantığı basit ama hiç kullanmadım. WPA2 şifreleme kullanıyorum, ağ ayarlarında otomatik bağlanma seçili işletim sistemi açılır açılmaz kablosuz ağa otomatik olarak bağlanıyor. WPS ile bağlanmak için 3 seçenek mevcut.

1. Kablosuz modemin üstündeki ve kablosuz ağ adaptörünün üstündeki butonlara aynı anda basılarak bağlantı kurma. Bu buton kablosuz ağ adaptörünün üstünde değilde yazılımında da bulunabilir.

2. Kablosuz ağ adaptörünün WPS Pin numarasını, kablosuz modemin arayüzünden WPS Pin bölümüne girerek bağlantı kurma.

3. Kablosuz modemin arayüzünden, modemin WPS Pin numarasını alarak, kablosuz ağ adaptörünün yazılımında WPS Pin alanına girerek bağlantı kurma.

Bu adreste ki konudan ağ şifreleme hakkında bilgi alabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=39725334

Telefonlarınız 5GHz frekansını destekliyorsa bağlanabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile iPhone'nin hiçbir modeli 5GHz frekans bandını desteklemiyor ve iPhone 4 hariç başka bir iPhone modeli N ağ modunu desteklemiyor. (iPhone 4 Specs:802.11b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz only)) BB hakkında bir bilgim yok fakat, 2,4 GHz B/G/N Karışık modunu seçerseniz bütün cihazlarınız sorunsuzca bağlanır.

Sizin baktığınız konuda(http://forum.donanimhaber.com/m_41726119/tm.htm), UPnP/DLNA medya server kurulumu anlatılıyor. Modem arayüzünden Depolama/Storage sayfasını açtığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelmeli. Disk takılı olmasa bile yinede aşağıdaki sayfayı görmeniz lazım, sadece disk bilgileri gözükmez. Depolama/Storage sayfasıdan Yönetim/Administration sayfasına gelin. Kullanıcı Listesi/User List 'inden "admin" kullanıcı adını silin ve Okuma/Yazma//Read/Write erişim hakkı vererek yeniden oluşturun. Aynı sayfada FTP Sunucusu/FTP Server 'nu ve İnternet Erişimi/Internet Access 'ni etkinleştirirseniz. İnternet üzerinden HDD'nize bağlanabilirsiniz.

Linksys Cisco WAG320N Uydunet incelemesi (ps3'te medya paylaşımı ve mkv açma)

Aşağıdaki adrestede modeme bağlanan HDD'yi ağ sürücüsü olarak "Bilgisayarım"'a nasıl ekleneceği anlatılıyor.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=40826553

Modeminizin donanım yazılımı/firmware güncel mi? Güncel sürüm:V1.00.12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 19 Nisan 2011; 14:31:45 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.