Şimdi Ara

Linksys Cisco WAG320N Uydunet incelemesi (ps3'te medya paylaşımı ve mkv açma) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
24.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • laptopu formatlayıp win7 kurduktan sonra sorunsuz bir şekilde usb drive daki dosyalarıma erişebiliyorum. yalnız bir sorunum var, network üzerinden ulaştığımda dosyaların içine kopyalama silme, isim değişikliği vs yapabilirken, dosyaların isimlerini değiştiremiyorum.

bunu nasıl yapabilirim?

örneğin hard diskin içerisinde

my movies>film dosya ismi>dosya içeriği

dosya içeriğinde her türlü değişikliği yapabiliyorum ancak my movies in içerisine dosya ekleyemiyorum ve film dosya isimlerini değiştiremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: starw1977
    hayirlisi olsun, wide channel 9, std kanal 11 ve 40 mhz i seç, en iyi performans şifre koymadan alınıyor tabi iama pratik olarak böyle kullanamayacağın için bunun bir önemi yok, sanırım 200mbps yapsa bile açık kullanmak istemezdin herhalde :-)

şifreleme olarak AES kullan, WEP ve TKIP a göreçok daha hızlı,

5ghz ede alınca, ağındaki diğer cihazlarda destekliyorsa, wide channel 38; std 36 kullan, şifreleme yine AES, 100mbps nin üzerine çıkacaktır diye düşünüyorum,

Selamlar. Cihaza sifre koymasak ama mac adresini elle girip diger aletlerin girmesine izin vermesek. Sonra da broadcastingi kapatsak ne kadar guvende oluruz?..
  • Merhabalar;

Ben de 3 gün önce Linksys WAG320n aldım. Modemi başarıyla kurudum. Evde bir kablolu bir de kablosuz olmak üzere 2 bilgisayar var. Bunları da tanıttım.

Ancak, ertesi gün ilginç bir durum oluştu. Kablosuz bağlanmak için laptop u açtığımda, bilgisayar modemi ağ listesinde bulamadı. bütün komşuların modemleri görünürken, dün çalışan kablosuz ağ bir anda iptal oldu.

Modemi resetledim, tekrar kurdum, olmadı....Kablosuz arayüz sayfasında frekans değerlerini değiştirdim, yine olmadı...dün çalışan kablosuz ağ bir anda silindi ve şu anda modemi ağ listesinde bulamıyorum. İnterneti araştırdım, benden başka kişiler de aynı sorunu yaşamış..

Fikri olan arkadaş varsa, bilgi verebilirse çok sevinirim. Ürünü iade etmeyi düşünüyorum. Büyük umutla almıştım. dün gece 3 e kadar uğraşıp başarısız olunca üründen çok soğudum....

Teşekkürler....

• quote:

Orijinalden alıntı: DeJaVu - 35

Merhabalar;

Ben de 3 gün önce Linksys WAG320n aldım. Modemi başarıyla kurudum. Evde bir kablolu bir de kablosuz olmak üzere 2 bilgisayar var. Bunları da tanıttım.

Ancak, ertesi gün ilginç bir durum oluştu. Kablosuz bağlanmak için laptop u açtığımda, bilgisayar modemi ağ listesinde bulamadı. bütün komşuların modemleri görünürken, dün çalışan kablosuz ağ bir anda iptal oldu.

Modemi resetledim, tekrar kurdum, olmadı....Kablosuz arayüz sayfasında frekans değerlerini değiştirdim, yine olmadı...dün çalışan kablosuz ağ bir anda silindi ve şu anda modemi ağ listesinde bulamıyorum. İnterneti araştırdım, benden başka kişiler de aynı sorunu yaşamış..

Fikri olan arkadaş varsa, bilgi verebilirse çok sevinirim. Ürünü iade etmeyi düşünüyorum. Büyük umutla almıştım. dün gece 3 e kadar uğraşıp başarısız olunca üründen çok soğudum....

Teşekkürler....

Ürünü bugün Bimeks' e iade ettim Ellerinde yenisi var ise, tekrar gönderecekler, yoksa para iadesi olacak.... Linksys gibi bir markadan hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım. Umarım, yenisi gelecek olursa, aynı arıza oluşmaz...

Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar var mı?

• quote:

quote:

Merhabalar;

Teşekkürler....

Ürünü bugün Bimeks' e iade ettim Ellerinde yenisi var ise, tekrar gönderecekler, yoksa para iadesi olacak.... Linksys gibi bir markadan hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım. Umarım, yenisi gelecek olursa, aynı arıza oluşmaz...

Bende internete bağlanamama sorunu var. Yani dsl ışığı 1 gün yanıp sönüyor.1 günden önce ip alamıyor modem. Elektrik gitmesin diye dua ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fantayapar

quote:

quote:

Merhabalar;

Teşekkürler....

Bende internete bağlanamama sorunu var. Yani dsl ışığı 1 gün yanıp sönüyor.1 günden önce ip alamıyor modem. Elektrik gitmesin diye dua ediyorum.

Bimeks' ten para iade mi alıp, Airties modem aldım. Valla hiç bir sorun yok, nazar değmesin... Kablolusu da kablosuzu da canavar gibi çalışıyor. Modemin kurulması da inanılmaz basit....

Bir daha eve Linksys ürünü sokmayacağım... Bu arada Bimeks, alınan ürünlerin değişimi/iadesi konusunda çok anlayışlı ve kaliteli bir davranış içerisinde... Özellikle belirtmek istedim....

• Selamlar arkadaşlar.

Linksys Wag320N aldım bir adet. bazı sorularım var.

1- 2.4 GHZ ile 5 GHZ arasındaki fark nedir? Modemle aramızda 2-3 duvar ve 10 metre mesafe var. Neyi tavsiye edersiniz? (Evdeki bilgisayarlardan biri N diğeri G)

2- En iyi ve güclü bağlantı için nasıl ince ayarları tavsiye edersiniz? Wireless settings, advanced wireless settings falan? Channel ayarları falan?

3- WD hdd'mi bağladım modeme. Çok şahane olarak görebiliyorum. Ama içine dosya atamıyorum ve değişiklik yapamıyorum. Read&Write hakkım var. Ama olmuyor. Neden olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rolanddes -- 16 Haziran 2011; 14:03:25 >
  • Kinesis hocam bu ağdaki dosyayı görme, müzik film oynatma vs. olayını ps3 için de anlatabilir misin rica etsem, ps3 için yapamadım,
    modem internet konularında çok fazla bilgim yok açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rolanddes

Selamlar arkadaşlar.

Linksys Wag320N aldım bir adet. bazı sorularım var.

1- 2.4 GHZ ile 5 GHZ arasındaki fark nedir? Modemle aramızda 2-3 duvar ve 10 metre mesafe var. Neyi tavsiye edersiniz? (Evdeki bilgisayarlardan biri N diğeri G)

2- En iyi ve güclü bağlantı için nasıl ince ayarları tavsiye edersiniz? Wireless settings, advanced wireless settings falan? Channel ayarları falan?

3- WD hdd'mi bağladım modeme. Çok şahane olarak görebiliyorum. Ama içine dosya atamıyorum ve değişiklik yapamıyorum. Read&Write hakkım var. Ama olmuyor. Neden olabilir?

Merhaba,

1-) 2.4 GHz dar bir banttır ve telsiz telefonları, mikrodalga fırınları, kablosuz ağ cihazlarının çoğunluğu bu bantta çalıştığı için oldukça kalabalık bir frekans aralığıdır, bu cihazların frekansının birbirleri ile etkileşimi ile performans düşer. 5 GHz bandı ise hem daha geniş hemde 5GHz'de çalışan cihazlar yaygın olmadığı için 2.4 GHz kadar kalabalık değildir. 2.4 GHz 802.11b, 802.11g, 802.11n ağ standartlarını desteklerken, 5 GHz 802.11a, 802.11n ağ standartlarını destekler. Daha detaylı bilgileri internetteki konu ile ilgili makalelerde bulabilirsiniz.

1-2-) Hem G hemde N ağ cihazlarını kullandığınız için 2.4 GHz frekans bantını ve B/G/N Mixed/Karışık ağ modunu seçmeniz gerekir. inSSIDer, net Stumbler gibi kablosuz ağ tarayıcı programları ile bulunduğunuz bölgedeki kablosuz ağları taratarak etraftakı kablosuz ağların kullandığı kanal aralığından farklı bir kanal seçip frekans etkileşimini en aza indirebilirsiniz.

3-) Depolama, yönetim sayfasındaki admin kullanıcısının yanına R&W erişim hakkı vererek başka bir kullanıcı oluşturup denermisiniz. Birde depolama birimine hangi yöntem ile erişiyorsunuz, ağ sürücü, ftp client, medya server?

Modeme bağlı depolama birimini ağ sürücüsü olarak kullanma;
    http://forum.donanimhaber.com/m_40810844/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40826553

inSSIDerhttp://www.metageek.net/products/inssider/

quote:

Orijinalden alıntı: mülayimsert

Kinesis hocam bu ağdaki dosyayı görme, müzik film oynatma vs. olayını ps3 için de anlatabilir misin rica etsem, ps3 için yapamadım,
    modem internet konularında çok fazla bilgim yok açıkçası.

Merhaba, aşağıdaki adresten PS3'ten media servere erişim konusuna ulaşabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_41726119/mpage_1/f_/key_ps3//tm.htm#msglink_41761100

• Kinesis hocam eline sağlık çok teşekkürler. Network hdd olark kullanıyorum hdd'yi..
    Bir de storage'a 2-3 mb/s hızla erişmek normal midir wireless olarak 54 mbit bağlantı ile?..
  • LINKSYS WAG120N e göre ev kullanıcı için önemli artılar var mı?
    yoksa wag 120 her işimizi görür de, bu wag 320 internet cafe yada server sistemleri olan çok sayıda bilgisayarı olanlar için mi geçerli?

not: wag120 de açma kapama tuşu var mı bunun gibi?
  • Arkadaşlar wag320n modelini yeni aldım .akşam kurdum .Bazı sorularım olacak yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    1) en sağlıklı kablosuz şifrelemeyi nasıl sağlarım.
    2) modemin üzerinde usb girişi var.buradan hdd mi nasıl paylaşabilirim.denedim ama beceremedim.

açıklayıcı bir şekilde anlatırsanız sevinirim..
  • benim sorum..

ps3 ümüz varsa hdmi ile plazma tv ye bağlı olan.

wag320 de bilgisayara ve içinde filmler olan bir taşınabilir harddiske bağlı usb ile.
    kablosuz olarak ps3 e gönderebiliyor muyuz 720 p filmi.
  • Merhaba,kurulum yaparken adsl için ttnet kullanıcı adı,şifre vb. şeyler gerekiyor mu?Modem bayadır değiştirmediğim için onları hatırlamıyorum da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakyilmaz

Merhaba,kurulum yaparken adsl için ttnet kullanıcı adı,şifre vb. şeyler gerekiyor mu?Modem bayadır değiştirmediğim için onları hatırlamıyorum da.

Evet o dediklerini istiyor..hangi modemi kursan ister zaten.eski modemin arayüzüne gir orada yazması lazım.
  • merhabalar, bir suredir bu modemi sorunsuz olarak kullanmaktayım ancak şöyle bir problem meydana geldi

daha önce eMule ayarlarında TCP ve UDP portlarını forwardlayım, wireless üzerinden static ip vererek eMule de sorunsuz olarak High ID alıyordum.

ancak birkaç gündür internet hattım üzerinde yapılan çalışmalardan sonra modem ayarlarımı tekrar yenilememi istediler ve bunu MH ile telefonda yaptıktan sonra eMule de High ID alamamaya başladım.

nerede yanlış yapıyorum, eMule de yüksek ID alabilmek için yapmam gerekenleri özetler misiniz?

benim yaptıklarım,

wireless olarak kullandığımdan, wireless TCP/IP seceneklerinde Locak IP yi 192.168.1.10 olarak sabitledim.
    modem arayüzünde port forwarding kısmında eMule ayarlarımda olan TCP 4662 ve UDP 4672 portlarını 192.168.1.10 IP adreslerine forward olarak işaretlerdim.

nerede hata yapıyorum?
  • Arkadaşlar ben de yeni katıldım aranıza. uzun uğraşlar sonucunda internete girebilmeyi başardım yalnız facebook, hotmail v.b. sitelere girerken şifreyi yazdıktan sonra sayfaları açmıyor. Güvenlik ayarı ile mi ilgilidir acaba yardımcı olabilecek olan birisi var ise çok sevinirim..

teşekkürler.
  • merhaba,

eMule problemini portları değiştirdikten sonra sorunsuz olarak yaptım.

şu anda yaşadığım modemden mi bilgisayardan mı kaynaklandığını bilmediğim bir problemim var.

2 hafta öncesine kadar 8 mbit e kadar limitsiz bağlantıdaydım ve sorunsuz olarak hattımdan 7 mbit e yakın hız alıyordum. 2 hafta önce 16 mbit e kadar limitsiz pakete geçtim ve 12 mbit e yakın sorunsuz olarak bağlantı alıyordum.

ancak kablosuz kullanımlar problem yaşamaya başladım, sürekli kopuyorum yaklaşık 10 dk da bir ve anında bağlanıyor. TTNET ile iletişime geçip hattımda kopmalar olup olmadığını kontrol ettirdim, ancak 3 günde sadece 2 defa kopma yaşadığımı öğrendim. kopmalar modem ile bilgisayar arasında.

daha sonra uzun bir süre kablolu bağlanarak deneme yaptım ve kopma yaşamadım.

tekrar kablosuz olarak bu sefer Linksys WUS600N adaptor ile denedim. evet kopma yaşamıyorum, sorun muhtemelen benim laptopumun yerlesik kablosuz adaptorunde dedim. ancak WUS600N ile daha önce modem ile aynı odada 4-5 diş çekim gücü alırken şimdi bu değerler bir 5 oluyor sonra 2 ye düşüyor. sürekli çekimde iniş ve çıkış yaşıyorum. belki de laptonun kendi kablosuz adaptoru usb adaptor kadar kuvvetli olmadığından ben kablosuz sinyallerde dalgalanma olduğunda ben kopma yaşıyorum.

bu bağlantı hızımın artmasından dolayı kaynaklanmış olabilir mi? yoksa modemimin kablosuz bağlantısında bir problem mi yaşamaktayım sizce?

bunu nasıl anlayabilirim?

• wag320n aldım. cekım alanı tam bır hüsran. kimseye tavsiye etmiyorum
  • Zyxel işkencesinden sonra bugün ben de bu modemi aldım.

İlginç birşey var. Cep telefonun wifisinden denedim, modemin dibinden tek tırnak çekerken, iki oda uzakta full çekiyor.

Keza bitişik odamdaki bilgisayar ( usb adaptör bağlı masaüstü pc ) iki üç tırnak çekerken, en arka odadaki g hızlı notebook 4 diş çekmekte ( hızı 54 mbps ). Modemi b/g/n karışığa ayarladım.

Kurulumu çok basitmiş. Zaten nerdeyse kendi kendini kurdu 5 dakika sürmeden.

Lakin esas sorunum, modemi şu an kullandığım bilgisayara ethernet kablosu ile bağladım.
    Bilgisayardaki ethernet kartım gigabit ethernet.
    Modemin etherneti de gigabit ethernet ( tercihimde bu etkili olmuştu zaten )
    Fakat bilgisayarım bağlantı durumunda 100 Mbps bağlı olarak görünüyor. NEDEN ACABA ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.