Şimdi Ara

Linux'da oyun oynamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce Monster notebooktan bir sipariş verdim bugün yarın elimde olur fakat işletim sistemi linux olarak geliyor.Aldığım bilgisayardan da anaşılacağı gibi deli gibi oyun oynayacağım fakat daha önce Linux'un adını neredeyse duymadım diyebiliriz.Sizce Linux işletim sisteminde oyun oynarken sıkıntı yaşar mıyım yoksa gidip windows 8.1/windows 7 falan mı yüklemeliyim?Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse mutlu olurum

Saygılar..

• Eğer oyunları steam dan alacaksan veya steam da oyunların varsa linux uyumlu tüm oyunları rahatlıkla oynayabilirsin.
    Eğer oyunlarının çoğu korsansa linux da sorun çıkarabilir ama bazı programlar var linux için windows programlarını açan onlardan kullanabilirsin.

Benim gördüğüm kadarıyla steam dan oyun alıp oynayacaksan büyük rahatlık yaşarsın windows gibi hatalarla dolu bir işletim sistemi değil linux her şey senin elinde olduğu için oyunlarda hata alma oranı düşüyor tabi linux uyumlu oyunlar da

Veya steamos kullan steam yaptığı linux tabanlı işletim sistemi oyunlar da büyük başarılar sağlıyorhttp://store.steampowered.com/livingroom/SteamOS/?l=turkish

• quote:

Orijinalden alıntı: Altın Elma

Eğer oyunları steam dan alacaksan veya steam da oyunların varsa linux uyumlu tüm oyunları rahatlıkla oynayabilirsin.
    Eğer oyunlarının çoğu korsansa linux da sorun çıkarabilir ama bazı programlar var linux için windows programlarını açan onlardan kullanabilirsin.

Benim gördüğüm kadarıyla steam dan oyun alıp oynayacaksan büyük rahatlık yaşarsın windows gibi hatalarla dolu bir işletim sistemi değil linux her şey senin elinde olduğu için oyunlarda hata alma oranı düşüyor tabi linux uyumlu oyunlar da

Veya steamos kullan steam yaptığı linux tabanlı işletim sistemi oyunlar da büyük başarılar sağlıyorhttp://store.steampowered.com/livingroom/SteamOS/?l=turkish

Bilgisayar geldiğinde klavuzunda driverların windows8.1 ile uyumlu olduğu yazıyordu.İster istemez windows8.1 yükledim.Yine de teşekkürler

Saygılar...

• İlla ki istemediğin bir oyun yoksa Linux uyumlu oyunları tercih etmenizi öneririm. Eğer varsa benim tavsiyem Linux Mint yüklemenizdir, çünkü hem kolay, hem hızlı. Oraya Wine diye bir program kurup sonra da PlayOnLinux diye program kurmanız lazım. Onunla da, az biraz sorunlu, belki de sorunsuz oynanabilir. (Ben denemedim çünkü RAM'im de, diskim de düşük kapasitede.)

Tabii ki SteamOS da kullanabilirsiniz, ancak sadece Linux uyumlu oyunlar vardır.

edit: Linux kuruluymuş zaten, ancak keşke Windows yüklemek yerine Linuxla çalışmaya devam etseydin. Açık kaynak iyidir ;-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi binari -- 15 Temmuz 2014; 18:25:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: binari

İlla ki istemediğin bir oyun yoksa Linux uyumlu oyunları tercih etmenizi öneririm. Eğer varsa benim tavsiyem Linux Mint yüklemenizdir, çünkü hem kolay, hem hızlı. Oraya Wine diye bir program kurup sonra da PlayOnLinux diye program kurmanız lazım. Onunla da, az biraz sorunlu, belki de sorunsuz oynanabilir. (Ben denemedim çünkü RAM'im de, diskim de düşük kapasitede.)

Tabii ki SteamOS da kullanabilirsiniz, ancak sadece Linux uyumlu oyunlar vardır.

edit: Linux kuruluymuş zaten, ancak keşke Windows yüklemek yerine Linuxla çalışmaya devam etseydin. Açık kaynak iyidir ;-)

konuyu açan kişi Monster almış bende olsam Monsteri windowsa çevirirdim.

• Altın Elma kullanıcısına yanıt
    Windows daha mı iyi Linux'tan, yoksa oyunlar rahat oynanabilsin diye mi?
  • quote:

Windows daha mı iyi Linux'tan, yoksa oyunlar rahat oynanabilsin diye mi?

oyun bilgisayarı için linux olmaz çünkü bazı oyunların linux desteği yok ancak Steamos olur
  • Altın Elma kullanıcısına yanıt
    SteamOS'ta Windows oyunları oynanabiliyor mu? :O

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

SteamOS'ta Windows oyunları oynanabiliyor mu? :O

Fazla bir bilgim yok steamos hakkın da ama oyunlar da ki performansı iyi diyorlar genellikle.
  • http://linuxoyunlari.blogspot.com.tr/ konu ile ilgili bu bloğu kurdum isteyenler bakabilir.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.