Şimdi Ara

Linux Dağıtım Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 2012 senesinden kalma

-i5 3210m
    -2 GB GT 630M
    -6 GB Ram

özelliklerine sahip bir laptop bulunmakta. Forumu araştırdım ama kendi ihtiyaçlarıma özel sizlere danışmak istedim.
    Birkaç gün öncesinde Ubuntu 18.04 dağıtımını kullanmak için Samsung 860 EVO ssdmi bölümleyip kurdum. Başlangıta GRUB ekranı alamam ilk sorunumdu. Sonrasında nvidia ekran kartı sorunu yaşayıp bunu internetten hallettim ama son zamanlardaki snap muhabbetini ister istemez fark ettim.
    Gündelik olarak bölümüm gereği Python,Java,C# kodlamaları yapıyorum, Spotify,Netflix gibi uygulamaları da kullanıyorum. Forumlar ve internet sitelerini dolaşmaktan başka bir aktivite yok. Hiç oyun oynamıyorum.

Bu koşullarda bana hem Linuxu sevdirip alıştırabilecek hem de hızlı ve stabil bir şekilde işlerimi kesintisiz göreceğim bir dağıtım var mıdır? Neler önerebilirsiniz?

• Manjaro veya Fedora tavsiye ederim.

Kde için manjaro, Gnome için Fedora 😊

Xfce isterseniz MxLinux yada manjaro.

Ubuntu alışkanlıkları ve snap dan uzak olarak mint tavsiye ederim.

Şahsi bilgisayarımda manjaro kde kullanıyorum. Manjaro bir yana dursun kde editon olmasa benim için fos 😂 Kendi tercihinizi vermeniz Linux dünyasının en güzel yanlarından sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 31 Mart 2019; 1:31:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Sanırım vizelerden sonra kde ya da xfce manjaro'ya geçiş yapacağım. Belki de mint deneyebilirim. Bu sürümlerde driver sıkıntısı yaşamam dimi hocam ?
    Eskiden ubuntu deneyimim oldu ama hiç alışkan değilim. Kendimi zorlamak için w10'u ssd den kaldırıp sadece linux yüklemek istiyorum. Bakalım nasıl gelişecek olaylar
  • Modern bir arayüz ile kullanmak isterseniz, az sabrederseniz Fedora 30 çıkacak yakında. Test sürümünden beri kullanıyorum şuan beta aşamasına geldi, test sürümünde bile hiç sorun yaşatmadı. Kusursuz bir başyapıt gibi resmen

Gnome kasılmaları filan hepsi tarih oldu, çok hızlı görsel olarak mükemmel, açılış kapanış animasyona kadar profesyonel bir yapıda.
  • Grimwood kullanıcısına yanıt
    Şöyle aslında manjaro kullanmanız birşeyler öğrenmek için ön adım olabilir. Bir hata aldığınızda sorun ile karşılaştığınızda pes etmeyin. Linux sistemde format atmak gereksizdir her hata bir şekilde çözümlenir o yüzden araştırın, öğrenin. Yapmazsanız gelin sorun ama kendiniz de çaba sarf edin 😊 Sürücü olarak ekran kartı konusunda manjaro %90 otomatik kuruyor sahipli sürücüyü. Olurda kuramazsa ve sizde çözümleyemezseniz tekrar yazabilirsiniz.

• SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Gnome nedense hep tearing sorunu yapıyor bende çok seviyorum kullanmak istiyorum ama kırılmalar beni bezdiriyor hocam ya

Tearing ne demek bilmiyorum ki hocam :) Belki bende de vardır ama ne olduğunu bilmem lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kırılma hocam. Mesela firefox da ekranı kaydırırken takılma, görüntü bozukluğu vs gibi şeyler yaşıyor musun? Ben bir türlü çözemedim nvidia driver ile. Prime çözümü olsa intel nvidia geçiş yapayım sadece oyun oynarken desem oda yok :(

Anladım hocam, ubuntu, manjaro, arch linux, şimdiki fedora hiç birinde o sorun olmadı bende. Normalde Opera kullanıyorum ama Firefox kullandığım zaman da hiç karşılaşmadım bu durumla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 31 Mart 2019; 1:59:29 >
    vsynctester.com

Grafik olabildiğince stabil yandaki yazı gri olması gerek basit bir test sadece ama çalışıyor 😂

Vaybe ilginç bir testmiş

60 fps altına hiç inmedi, çizgi kırılmaları yok, hasta ex olmuş gibi stabil
    30 sürümünün sslerini bulamasam da 29 sürümünü inceledim. Gnome arayüzü diğerlerine göre daha hoş geliyor insana hocam. Stabil sürümü Mayıs gibi çıkacakmış sanırım, çıktığında geçiş yapmak isterim. Şu vizelerden sonra bi atılayım şu denize, geç bile kaldım aslında
  • Grimwood kullanıcısına yanıt
    Birazdan resimlerini atarım, kendime göre özelleştirip kullanıyorum ben, standart Gnome kullanmam mümkün değil. Nedenini bilmiyorum ama Gnome en iyi Fedora ile çalışıyor zaten. 3.32 Gnome çıktığı gün ilk Fedoraya geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 31 Mart 2019; 2:25:55 >
  • Şöyle kabaca bir kaç ekran görüntüsü aldım, Fedora olsun Manjaro olsun bu dağıtımlarda her şey son sürümdür ve güncel kalır, sağda solda deli gibi 3. parti depo aramanız gerekmez, Ubuntu snap gibi saçmalıklar ve eski paketler yoktur. Kernelden ekran kartına herşey güncel ve her zaman güncel kalır.

Linux Dağıtım Önerisi

Linux Dağıtım Önerisi

Linux Dağıtım Önerisi

Hocam nvidia sahipli sürücü mü kullanıyorsunuz
    Yoksa amd mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 31 Mart 2019; 14:49:1 >
    Sahapsız mesa amd sürücüleri, oda yüklü geliyor zaten ben hiç bir şey yüklemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 31 Mart 2019; 17:11:18 >
  • quote:

Bu koşullarda bana hem Linuxu sevdirip alıştırabilecek hem de hızlı ve stabil bir şekilde işlerimi kesintisiz göreceğim bir dağıtım var mıdır? Neler önerebilirsiniz?

Bu kriterlere göre Linux Mint uygun olabilir.

Cinnamon masaüstü oldukça hızılı ve başarılı. Gnome ve KDE'den daha az kaynak harcar. Ayar ayrıntılı açısından KDE'de biraz daha fazla seçenek vardır, ama Cinnamon'un da altta kalır bir yanı yok diyebiliriz. Gnome Shell özelleştirme açısından daha başarısız, özelleştirme için 3. parti uygulamalara sürekli ihtiyaç duyabilirsiniz.

Eğer Cinnamon'dan daha az kaynak ihtiyac olan bir masaüstü ortamı ararsanız, yanına MATE masaüstünü de kurabilirsiniz. Aşağıdaki komut yeterli olur, giriş yöneticisinden istediğiniz masaüstünü seçip oturum açabilirsiniz.

sudo apt-get install mint-meta-mate caja-extensions-common caja-open-terminal caja-sendto caja-wallpaper caja-admin

Intel + Nvidia hibrit GPU açısında Linux Mint oldukça başarılıdır. Sürücü Yöneticisi ile Nvidia sürücüsünü kurup, Nvidia Ayar Yöneticisinden kullanmak istediğiniz GPU'yu seçebilirsiniz.

Linux Mint'te Snap kurulu gelmiyor.

Spotify Linux Mint'in deposunda mevcut, Netflix için de Firefox yeterli oluyor, ayarlardan DRM'yi etkinleştirmek gerekiyor.

Linux dağıtımlarında C# için VisualStudio Code ya Mono Develop kullanabilirsiniz, Java ve Python için herhangi bir sorun yaşamazsınız.

• kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim hocam. En kısa zamanda geçiş yapacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.