|
Linux için dünyanın ilk UEFI bootkit’i: Bootkitty
-
-
Kullanan üç beş kişiyiz rahat bırakın be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen ay Linux'un geliştirilmesinde büyük emeği geçen Rusları projeden atmaları boşuna değil. Linux'u destekleyen biri olarak malesef artık bu işletim sisteminin de Amerikan istihbaratına çalıştığını düşünüyorum.
Umarım ya güvenilir bir Linux fork ya da Rus, Çinli, Amerikalı, AVrupalı geliştiriceler evrensel mahremiyet kurallarını göz önünde bulunduran, bütün dünya tarafından güvenle kullanılan bir open source işletim sistemi üretmeyi başarır.
-
Yüksek ihtimalle Linux kernel ine sızan yıllardır sinsice ilerleyen sözde yardım eden ama sunucular dahil tüm dünyaya saldırı vs için kullanılmasına ramak kala tesadüfen Microsoft çalışanın kendi boş vaktinde gönüllü Linux kernel vs yardım katkılarında bulunan kişi tesadüfen fark etmesi ile alakalı olsa gerek ...
-
İyi salladınız ama bu değil. Siz münferit bir hacker hikayesinden link paylaşmışsıınz. Zaten bahsettiğiniz konunun Ruslarla ilgisi yok gibi görünüyor.
Benim bahsettiğim konu ise politik bir kararla Rusların projeden atılmasıyla ilgili. Hatta "bu açık kaynaklı ve bütün dünyaya açık bir uygulama. Bu kararı uygun bulmuyoruz" diyen farklı uluslardan geliştiriciler de banlanmışlar.
Bryan LundukeyoutubePlus: Linux Kernel devs share Lunduke Journal video in attempt to make sense of anti-Russian programmer policy. More from The Lunduke Journal: https://lunduke.com/https://www.youtube.com/watch?si=zsS_p8hd7oqUK99Y&v=xPF2NSFvNCc&feature=youtu.be
-
45 sn önce yüklediydim di napcaz şimdi ??????
-
indexleme adı altında harddisklerimi kurcalayan windowsun ciğerini söküp hizmeti silsem de, windows updateyi de kökünden kapatmış olsam da, windowsa güncelleme yükleniyor lütfen bilgisayarınızı kapatmayın deyince kakarım böyle işe deyip şimdilik teslim oldum. zamanında bir firma adam gibi bir firewall yapmıştı. firewall ı delemeyince üreten firmayı ele geçirip kodları aldılar ve sistemi aştılar. güvenlik için özel yöntemler var. korunmanın ilkeleri ve kuralları var. bunlara uymadan güvenlik mümkün değil. olmadı c64 kullanın bknz (john wick)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
mukemmel tespitler 👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Windows zaten kendisi casus program farklı bir casus aramaya gerek yok,hiçbir devlet kurumu Windows kullanmamalı, hiçbir iş insanı windows ve mac kullanmamalı,Ubuntu en güvenilir sistem ve ücretsiz
-
Amerika yerinde olsam veya Rusya ya karşı birçok ülkeden olsam bu kararı yadırgamazdım. Benzer şeyler Çin liler için de geçerlidir ama hack filan bu işlerde malum Ruslardan ustası yoktur... Bahsettiğim olay öyle sallama yenilir yutulur şey değil. bir felaketten kurtulduk Linux te bu felaket gerçekleşseydi kimse Linux e bir daha elini sürmez olacaktı gerek bireysel pc lerde gerekse kurumsal pc ve diğer süper bilgisayar sistemlerinde ...
Neyse. Kimseler yadırgamıyor da ... Bu Rusların esasında bireysel değil devletlerin güdümünde esasında kullanılıyor oluşu etkili olmuştur.
-
Gtünüzden rootkit uydurmayın.
Rootun bile yetkisinin olmadığı bölümlere kod yazılması mümkün değil.
-
Beyaz hacker'lar bunu inceleyip çok faydalı (ilk aklıma gelenler USB'ye hybrid multi-boot, sanallaştırıcı, Linux'ta secure-boot vs.) işlere vardırabilir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kullanan üç beş kişiyiz rahat bırakın be
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X