Şimdi Ara

linux kurmak istiyorum yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • önce mandrivayı indirdim kurulum sırasında hata oldu sonra fedora yine aynısı bu kez windowstan açamadım bilgisayarı bootstrap le felan oynadı heralde açılışta sadece linux seçeneği çıkıyordu Allah tan backup cdim vardı recovery yaptım dun de pardus indirdim kurmak için yarıda kaldı cd den bi dosyayı bulamamış acaba nerde hata yapıyorum windows üstüne linux kurulmuyor mu acaba lütfen bana yardım edin şaştım kaldım

• aynı bölüme birden fazla işletim sistemi yükleyemezsin. bence sen ubuntu yu indir. onun wubi yükleyicisi aracılığıyla windows ortamından herhangi bir program yüklüyormuş gibi kuruyorsun yeni başlayanlar için en kolay yöntem budur.
  • bence sen mandrivayı fedorayı falan boşver onları daha sonra kurarsın.
    pardus şuan senin için en iyisi....
    pardus kurmak için ise önce harddiskinin D bölümünden 20gb bölüm ayır indirdiğin pardus iso imajını, kalıbı diske yazdır seçeneği ile ve en fazla 16x hızında cd'ye yazdır. (eğer otomatik veya 52x hızında yazdırırsan kurulumda hata vermesi yüksek ihtimal)
  • quote:

önce mandrivayı indirdim kurulum sırasında hata oldu sonra fedora yine aynısı bu kez windowstan açamadım bilgisayarı bootstrap le felan oynadı heralde açılışta sadece linux seçeneği çıkıyordu Allah tan backup cdim vardı recovery yaptım dun de pardus indirdim kurmak için yarıda kaldı cd den bi dosyayı bulamamış acaba nerde hata yapıyorum windows üstüne linux kurulmuyor mu acaba lütfen bana yardım edin şaştım kaldım

quote:

Orjinalden alıntı: sedatayma

bence sen mandrivayı fedorayı falan boşver onları daha sonra kurarsın.
    pardus şuan senin için en iyisi....
    pardus kurmak için ise önce harddiskinin D bölümünden 20gb bölüm ayır indirdiğin pardus iso imajını, kalıbı diske yazdır seçeneği ile ve en fazla 16x hızında cd'ye yazdır. (eğer otomatik veya 52x hızında yazdırırsan kurulumda hata vermesi yüksek ihtimal)

arkadaşlar bütün linux dağıtımları nın kurulumu belli prosedür içersinde olup,,, kurulum gözünüzde büyüttüğünüz gibi zor değildir.

-kurulum yapmadan önce eğer sabit diskinizi linux için ayırın..nasıl mı? partisyon yapan proğramlar ile linux için file system e uygun olan seçilmeli(ext2,ext3,reiser FS)
    -eğer istersen de kurulum esnasında da partisyon seçime bağlı olarak oluşturabilirsin...bu konuda da makale okursan veya kurulum yapan birisi ile beraber kur.. daha da pekişir...
    önceden oluşturduğunu var sayalım ...oluşturduğun partisyonuda da kurulum esnasında seç...seçerken de kök dizini (/) seçeyi unutme..linux ta windows gibi c,D,E gibi partisyon adları olmaz..
    -bir de sana kurulum esnasında lilo veya grub ön yükleyicisini nasıl ve nereye oluşturacağın sorusu gelir...bu ayarlarıda yaparsan ....açılışta sana işletim sistemi seçeneği ile giriş yapma imkanı sunar...
    -windows lu kısımlarına da aygıt bağlama yaparak ulaşırsın....mount komutu hakkında bilgi edin...
    -eğer ram in yetersiz kaldığını anlarsan da mutlaka ya kurulum esnasında yada sonrasında swap bölümü oluştur...ayırcağın alan da fiziksel belleğin 2 katı al...

yukarıda.kurulum ile ilgili önemlidetayları vermek istedim....

emin olun linux kurulumunda adımları geçerken ezbere değilde soruların cevabını araştırarak , doğrusunu yaparsan abartıldığı gibi olmadığını ve de bunun marifette olmadığını göreceksin...

linuxlu günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clark001c -- 7 Ağustos 2008; 1:04:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

aynı bölüme birden fazla işletim sistemi yükleyemezsin. bence sen ubuntu yu indir. onun wubi yükleyicisi aracılığıyla windows ortamından herhangi bir program yüklüyormuş gibi kuruyorsun yeni başlayanlar için en kolay yöntem budur.

çok haklısın. wubi gerçekten çocuk oyuncağı. sadece bir kaç bölüm doldurulacak gerisini wubi hallediyor.
    bağlantı hızınıza göre 1 3 saat arası kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • PcNet Pardus cd ve SUSE dvd'si verdi bu ay, Herhangi bir sorun yok, aldım ve pardusu bir arkadaşıma kurdum.

Ben SUSE kullanıyorum.
  • Bence sadece Linux kurmak için Partition programlarına gerek yok diğer Harddisk işlemleri için kullanılabilir, daha doğrusu ben kullanmıyorum artık, Linux sürümlerinin hemen hepsi kurulumda bu işi çok iyi yapıyor,Pardus kurulumunda bölümlendirme işlemleri çok kolay ve anlaşılır yapılabiliyor, SuSe kurulumunda bölümlendirme işlemi biraz karmaşık, Ubuntu'da da biraz karmaşık gelebilir yeni arkadaşlar için. Pardus tamamen Türkçe olduğundan bence en uygunu Pardus.
    Eğer bilgisayarda sadece Windows varsa CD takılır, kuruluma başlanır, bir sorun çıkmadan Bölümlendirme aşamasına gelindiğinde Otomatik bölümlendirme seçeneğiyle tüm ayarları Pardus kendisi yapar, diğer sürümlerde de aynı işlem oluyor.
    Windows varken , Harddisk'in döğer bölümünde de yeterli alan varsa zaten sorunsuz olarak bölümlendirme yapılır, eğer uygun değilse zaten kurulum olmaz, diskte yeterli alan olmadığını belirten bir uyarı gelir...
    Arkadaşlar güzel anlatmışlar , fazla söze gerek yok Windows yüklüyken Windows üstüne Linux kurulmuyor mu diye birşey yok, Windows yanına veya Windows içerisine herhangi bir Linux sürümünü kurabilirsin, bunun da çeşitli yöntemleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 19 Ağustos 2008; 2:37:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Online iş kurmak istiyorum
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soulhunter

PcNet Pardus cd ve SUSE dvd'si verdi bu ay, Herhangi bir sorun yok, aldım ve pardusu bir arkadaşıma kurdum.

Ben SUSE kullanıyorum.

PCNet dergisinin verdiği DVD içerisindeki SUSE 11.0 sürümünü Vista yanına kurmak istedim, bilgisayar bayaa güçlü ve çok sayıda sürümü sorunsuz kurdum, donanım problemi de yok fakat, SUSE kurulumunda birkaç hata verdi , bence DVD'de sorun var dikkatli olun derim...

Chip ve PCNet dergilerinin verdiği Linux sürümlerinin bazılarını kurdum ama bazılarında kurulumda sorunlar çıkıyor, bilginiz olsun.
  • Ubuntu kur bence.Kurulumu basittir...
  • Kısa bi not bırakıyım.. Arkadaşlar Linux NTFS dosya biçimini kullanmadığı için Windows'u açtığınız da Eğer YerelDisk D'ye kurmuşsanız Linux'u D bölümü gözükmez... Buna göre söyleyeyim.. Hem windows hem linux kullanacaksanız bence en az 80 gblık harddiskinizin olması gerekir... Yanlış mıyım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.