Merhabalar, Acer Aspire 5742G dizüstü bilgisayarıma Mint kurmayı düşünüyorum. Biraz araştırdım, bir ankette benim cihazda linux kullananların çoğunun memnun kaldığını gördüm. Tam olarak hangi sistem için geçerli bilmiyorum ama Mint için de sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Yine de tecrübesi olanlardan fikir almak için danışmak istedim. Bilgisayarımın özellikleri: Intel Core i3-370M , NVIDIA GeForce GT 420M 1GB , 3GB DDR3 bellek, 320GB harddisk.
Daha önce başka bir Acer laptopum vardı o da Aspire 5920G idi yanlış hatırlamıyorsam. Ubuntu ve Windows aynı anda kuruluydu ve bir süre sonra grub hatası verdi. Sonrasında bilgisayarı komple formatladım, önce windows ve sonra da ubuntu kurdum yine diski ikiye bölüp. Bir süre sonra tekrar grub hatasıyla karşılaştım.
Bu yüzden bu defa harddiskin tamamına Mint kurmayı düşünüyorum, ancak forumda Mint'de internet explorer ile ilgili bir konuya rastladım. E-okul ile ilgili bir işim yok, tcdd de sağolsun artık diğer tarayıcılardan da e-bilet alabiliyoruz ama yine de merak ettim, Linux Mint kullanarak erişemeyeceğim başka şeyler var mıdır? Baştan belirteyim oyun oynamayı düşünmüyorum en fazla Plague Inc tarzı hafif oyunlar oynarım bilgisayarda.
MATE ve Cinnamon ile ilgili YouTube'da birkaç kıyaslama videosu izledim, sanırım Qiana Cinnamon kuracağım. İso dosyasını Linux Mint websitesinden indirdim, en kısa zamanda kuracağım.
Düşündüğüm zaman aklıma sadece windows'ta yapılabilecek hiçbir şey gelmiyor aslında ama hala diski ikiye bölüp bölmeme konusunda kararsızım. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Önceden Silverlight destekli sitelere erişemiyordunuz, şimdi Pipelight projesi ile bu sorunda bir nebze çözüldü. Oyun oynamıyorsanız ve sadece Windows'da çalışan özel bir uygulamaya ihtiyaç duymuyorsanız Linux'a geçemek için önünüzde bir engel yok gibi. Sizin donanımınız ile ilgili Linıx Mint sitesinde de sorunsuz çalıştığına dair bildirim olmuş.
Gerçi bu bildirim Linux Mint 13 için ama Linux Mint 17'de de sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Kendi adıma başlangıç olarak/alışma sürecinde Windows + Linux Mint çift başlangıç olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Şuanda mint 17'den yazıyorum. Yan sistem olarakda win8.1 var oyunlar için :) Mint gerçekten hızlı ve sorunsuz bir işletim sistemi. Aradığınız kesinlikle Linux Mint