Şimdi Ara

Linux sisteminiz kaç sn.de açılıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    (autologin değil.login şifresini elle giriyorum. 2-3 sn. civarı gecikme oluyor.)

Bilgisayarınız boot manager OS seçiminden itibaren, kaç saniye sonra kullanıma hazır oluyor?
    (xwindow açılmış ve bir program açmaya hazır olmalı.)

• 7 saniye sürüyor ubuntu kullanıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    SSD harddisk mi bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 23 Kasım 2014; 1:29:39 >
  • 71. Hic surekli bahsedilen Windows'tan hizli yanini goremedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetdagli1 kullanıcısına yanıt
    Ssd kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herdem09 kullanıcısına yanıt
    /var/log/journal
    dizinini içeriğiyle beraber silip, öyle boot etmeyi denesene.
    (sistem açılış loglarının bulunduğu dizin. eski loglar senin için önemli değilse sil.)
    Bakalım kaç sn.de açılacak?
  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    Ben de usb flash disk kullanıyorum.(fakir adamın SSD'si )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

/var/log/journal
    dizinini içeriğiyle beraber silip, öyle boot etmeyi denesene.
    (sistem açılış loglarının bulunduğu dizin. eski loglar senin için önemli değilse sil.)
    Bakalım kaç sn.de açılacak?

Oyle bi klasor yok zaten su an.

boot charti vereyim.

Ubuntu her ne kadar son yillarda sadece geek'lere hitap eden (bence) negatif yonunu iyilestirmis olsa da hala benim gibi geek olmayan vatandas icin iyi bir standart sunamiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Başka dağıtım kullan ubuntu falan kullanıyorsan buyuk ihtimal windowstan yavaştır
  • 38 saniye bootchart in olcumuyle
    29-31 saniye saatimin timeri ile demekki bootchart hatali olcuyomus -- 5400rpm notebook diskiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 23 Kasım 2014; 17:43:20 >
    bide saatle olc bakalim farkli cikicakmi
    plymouthd açılışı çok yavaşlatıyor sanki. 13-25 sn. arası sistem hiçbirşey yapmıyor. Sadece plymouthd ile uğraşıyor.
    Harddiskte de bir yavaşlık var sanki. /etc/fstab içine "noatime" eklemek biraz hızlandırabilir.
    Ben arch linux kullanıyorum. Açılışta plymouthd yok.
    "nessus", "zeitgeist daemon" bunlar gereksiz gibi geldi bana.
    Çok fazla gereksiz servis çalışıyor. İşe yaramayanları atmak lazım.

Bu ubuntu ne yapmış yav, ne bulduysa tıka basa doldurmuş hafızaya.
    Arch linux kullanıyorum. Firefox açıkken bende çalışan program ve servisler şunlar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 27 Kasım 2014; 23:45:03 >

• mint 17 cinnamon, normal 3.5 inch hdd, 50 sn
  • Kubuntu, SSD ile bootcharta göre çekirdek seçiminden sonra 21 saniyede açılıyor. Masaüstü ise önüme çekirdek seçiminden sonra 12 saniyede geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 29 Kasım 2014; 20:18:56 >
  • Çok basit yöntemlerle SSD ile herhangi bir Linux sürümünü şahlandırabilirsiniz.
    Örneğin sahip olduğun donanıma göre gider çekirdeği (kernel) özelleştirir ve sadece kullandığın sürücüler seçer derlersin.
    Açılış esnasında hiç ihtiyaç duymadığın servisleri kapatırsın al sana süper hızlı açılan bir sistem.
    Bence mesele burada 5-10 saniye hızlı açılan sistem değil Linux'taki performans ve kararlılık, paralı bir işletim sistemi ile ücretsiz işletim sistemi farkı bu bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeLLo

Çok basit yöntemlerle SSD ile herhangi bir Linux sürümünü şahlandırabilirsiniz.
    Örneğin sahip olduğun donanıma göre gider çekirdeği (kernel) özelleştirir ve sadece kullandığın sürücüler seçer derlersin.
    Açılış esnasında hiç ihtiyaç duymadığın servisleri kapatırsın al sana süper hızlı açılan bir sistem.
    Bence mesele burada 5-10 saniye hızlı açılan sistem değil Linux'taki performans ve kararlılık, paralı bir işletim sistemi ile ücretsiz işletim sistemi farkı bu bence

Hocam her şeyi bilmeyince de kurcalamak biraz riskli oluyor. Tabi gidip x server i kapatmaktan bahsetmiyorum burada.

• ne bu linux arkadaslar windows falan varken neden linux kullanıyo acıklayabilecek birilerini arıyorum
  • dhyingyang kullanıcısına yanıt
    Tavla gibidir bu. İzleye izleye kendin öğreneceksin. Anlatılmaz, yaşanır.
    "Pencüse severler güzeli genc üse."
  • dhyingyang kullanıcısına yanıt
    Linux rus yapimi silah gibidir isini biliyorsan kolay kolay bozulmaz tas gibi calisir, birde ucretsizdir.

Ssd ile secim ekranindan itibaren 4-5 sn yede aciliyor. (i7 2700 serisidi tam numarayi hatirlamiyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hımmm :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.