Şimdi Ara

Lisans tamamlamadan üniversite değiştirme, askerlik sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir üniversitenin lisans bölümünde 2. sınıf okuyorum, öss ye girdim ve başka bir üniversite/bölüm e kayıt yaptıracağım. Askerlikle ilgili bir sorun çıkarmı? Bildiğim kadarıyla sadece ilk lisans eğitimi süresince askerlik sorun olmuyor, 2. lisans eğitiminde askerliği erteleyemiyorsunuz. Tabi bunun için ilk lisanstan mezun olmak gerekiyor mu bilmiyorum. Bu konuda bilgili, öss ye tekrar girip bölüm değiştiren arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: _Odyssey_

Bir üniversitenin lisans bölümünde 2. sınıf okuyorum, öss ye girdim ve başka bir üniversite/bölüm e kayıt yaptıracağım. Askerlikle ilgili bir sorun çıkarmı? Bildiğim kadarıyla sadece ilk lisans eğitimi süresince askerlik sorun olmuyor, 2. lisans eğitiminde askerliği erteleyemiyorsunuz. Tabi bunun için ilk lisanstan mezun olmak gerekiyor mu bilmiyorum. Bu konuda bilgili, öss ye tekrar girip bölüm değiştiren arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.

öncelikle,

Össde bu yıl kazanacağınız bölüme kayıt yaptırabilmeniz için mevcut bölümünüzden kayıt sildirmeniz gerekecek; çünkü lise diplomanızla yeni kazandığınız bölüme başvurmanız gerekiyor...siz kaydınızı sildirir sildirmez, kayıt sildirdiğiniz okul sizin bu durumunuzu Askerlik şubenize bildirir...bunun üzerine şubeniz sizi yaptırmadıysanız yoklamaya çağırır...siz bu süreçte yeni kazandığınız okula kayıt yaptırdınızsa öğrenci belgenizi şubeye yollarsınız teciliniz otomatikmen yapılır ya da eğitim öğretim başlar okulunuz tecil işlemlerinizi takip eder...tabi bu arada yaşınızın 30dan küçük olması gerekir...

öte yandan kazandığınız okul sizden askerlik durumunuzu belirtir belge isterse, şubenize ÖSYS yerleştirme sonucu belgesi ile başvurursunuz, tecil hakkınız varsa yaptırırsınız, sonra ilişiği yoktur belgesini okula verirsiniz, okul o andan itibaren öğrenciliğiniz boyunca tecilinizi otomatik olarak yapar...

kısaca, henüz şubeye hiç uğramadınız ve yaşınız 30dan az ise gönül rahatlığı ile yeni kazanacağınız bölümü okursunuz...şimdiden hayırlı olsun...

• Cevabın için teşekkürler hocam;)
  • rica ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.