Merhaba arkadaşlar, Toplama bir pc aldım geçen ay, iyi bir konfig. sahip. Ancak arkadaş ordan lisanssız bir xp professional'ı pc ye yükleyivermiş, şimdilerde microsoft problem çıkartmaya başladı. Ben de lisanslı bir vistaya geçmek istiyorum. Ne yapmalıyım, ne almalıyım? Bu konuda yardım lütfen. Bir arkadaş; vista box set alıcan ama vista bir ugrade bir program olduğundan yani alttaki xp nin üzerine kuracağın için onun da orjinal lisanslı olması gerekir dedi. Sizce de hep orjinal xp hem de orjinal vista box set alıp kurmam mı gerekiyor? Ne dersiniz? Cevaplar için şimdiden teşekkürler..:)
sahte xp üzerine lisanslı vista alıp upgrade edemezsin xp'nin lisanslı olması lazım
beynimi meşgul eden bir soru var.
her ne kadar sıfır bir harddiske upgrade sürümü yüklenebiliyorsa mikrosofta göre işin olması gerekeni orjinal bir xp'nin üzerine upgrade yapılması.teknik destekteki görevli(444 67 87) upgrade işleminin lisanslı bir xp üzerine yapılması gerektiğini aksi bir yüklemenin illegal bir durum oluşturduğunu söyledi.
diyelim ki boş bir hdd'ye yada korsan xp nin üzerine upgrade işlemini yaptık ve bu işlem yaparken bir sorun çıkmadı. ve yine farzedelim ilerde upgrade sürümünü aktivasyon yapmak gerekirse ve telefonla aktivasyon yapmak istersek karşıdaki görevli aktivasyon yapmak için kullandığımız xp'nin orjinalliğini kanıtlamamızı bizden isrese (xp'nin faturasını fakslayın gibi) o zaman neyapacağız. mikrosoft bu yapar mı yapar. o zaman napcaz. bilgisi yada fikri olan varmı. 100 liralık akademik upgradeler elimizdemi patlayacak
quote:
Orjinalden alıntı: alp er
beynimi meşgul eden bir soru var.
her ne kadar sıfır bir harddiske upgrade sürümü yüklenebiliyorsa mikrosofta göre işin olması gerekeni orjinal bir xp'nin üzerine upgrade yapılması.teknik destekteki görevli(444 67 87) upgrade işleminin lisanslı bir xp üzerine yapılması gerektiğini aksi bir yüklemenin illegal bir durum oluşturduğunu söyledi.
diyelim ki boş bir hdd'ye yada korsan xp nin üzerine upgrade işlemini yaptık ve bu işlem yaparken bir sorun çıkmadı. ve yine farzedelim ilerde upgrade sürümünü aktivasyon yapmak gerekirse ve telefonla aktivasyon yapmak istersek karşıdaki görevli aktivasyon yapmak için kullandığımız xp'nin orjinalliğini kanıtlamamızı bizden isrese (xp'nin faturasını fakslayın gibi) o zaman neyapacağız. mikrosoft bu yapar mı yapar. o zaman napcaz. bilgisi yada fikri olan varmı. 100 liralık akademik upgradeler elimizdemi patlayacak
evet orjinal xp nin faturasını isteyebilir.. ama sen eğer korsan xp nin üstüne kurulum yapıyorsan.. önce vistayı key girmeden daha sonra tekrar vistanın demosunun üstünden yükseltme yapar gibi key i girip yükselteceksin ve key ini iyi saklıycaksın öyle iki üç kullanımda key geçersiz olmuyor yani telefonla etkinleştirmiyorsun zaten.. zırt pırt format atmazsın olur biter.. dikkatli kullanırsın.. ve key ini başkalarıyla paylaşmazsın o zaman bi sorun olmaz ..
ama ben vista kurulduğu zaman senden xp nin keyini isteyeceğini sanmıyorum.. adamlar zaten böyle bir açık olduğunu biliyorlar ve korsan dahi olsa xp kullanıcılarını vistaya geçirip lisanslı yapma derdi var böylece korsan ürünle bu şekilde başa çıkacaklar... benim anladığım bu..