Şimdi Ara

Lise Hakkaten İnanılmaz Zormudur? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Lise Hakkaten İnanılmaz Zormudur?

(En Son Oy Tarihi: 25.7.2014)
Giriş
    İlk dönem
    Bio 1
    Fiz 2
    Kim 2
    Mat 3
    Coğ 5
    2. dönem
    Bio 3
    Fiz 4
    Kim 2
    Mat 4
    Coğ 2
    Not:Bizim asıl kimya hocası gitti yerine başka bir kimyager geliyor.Ama adam bişey anlatamıyor.Adamın normal konuşması dahi anlaşılmıyor.
    Lise 2 ilk sınavlar
    Tarih 32
    Bio 38
    Mat 07(yanlış yazılma değil 07)
    Coğ 30
    İng 52
    Din 85
    Sağlık 88
    Fizik 62
    Almanca 69
    Edebiyat 77-52
    Dil Anlatım 74
    Kimya Kesin 0 gelcek
    Bunun gibi notlar.
    Anadolu lisesiyim.
  • çok zordur... hle üni varya o dahada zordur... master ise yağsız kazıktır.. alımına bağlıdır..
  • Eski adları ile OKS ve ÖSS sınavlarını geçersek sadece okul içindeki duruma göre yorumlarsam eğer;

Ortaokulda sınavlara önceki gün çalışmak yeter.
    Lisede en azından 4-5 gün önceden çalışmak yeter.
    Üniversiteye gitmediğim için duyduğumla söylüyorum, 2 hafta ile 1 ay arası çalışmak yeter.

Tabii en güzeli okul farketmeksizin hergün düzenli çalışmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

quote:

Orijinalden alıntı: core_eye

lise normal.
    üniversite inanılmaz zor.
    iş hayatı imkansız.

İş hayatı kısmına geçmesemde ilk 2 satıra kesinlikle katılıyorum

hayat zordur.

ama diğerleri kolaydır, zorlaştıran öğrencinin kendisidir.
    günde 8 saat değil, 1 saat çalışmayla ve dersleri dinlemeyle halledilmeyecek okul-sınıf-cart-curt yoktur.
    e ben de çalışmıyorum günde 1 saat, ama bu böyledir. en azından dersi dinliyorum, burada zorluktan yakınanların %90'ı eminim ki dersi bile dinlemiyorlar.

okul zamanı; 8 saat okul olsa, 8 saat uyusan, 1 saat tekrarını yapsan, krallar gibi 7 saat kalıyor elinize.

orta okulu da küçümsemeyin, öyle hiç çalışmayıp 5,00 ortalama getirmek anca üstünkörü eğitim veren okullarda olur.

üniversiteye de zor diyorlarya, külliyen yalan.
    en azından ilk 2 yılı için geçerli. gördüğün dersler lisedekilerin geliştirilmişi.
    3-4'te işin içine mesleki dersler giriyor, o zaman iş biraz değişir.

Üniversite hem zordur, hem de kolay.

Ama gördüğün dersler her bölümde lisedekilerin geliştirilmişi değil.

Hukuk fakültesi ders programına bir göz atmanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

quote:

Orijinalden alıntı: core_eye

lise normal.
    üniversite inanılmaz zor.
    iş hayatı imkansız.

İş hayatı kısmına geçmesemde ilk 2 satıra kesinlikle katılıyorum

hayat zordur.

ama diğerleri kolaydır, zorlaştıran öğrencinin kendisidir.
    günde 8 saat değil, 1 saat çalışmayla ve dersleri dinlemeyle halledilmeyecek okul-sınıf-cart-curt yoktur.
    e ben de çalışmıyorum günde 1 saat, ama bu böyledir. en azından dersi dinliyorum, burada zorluktan yakınanların %90'ı eminim ki dersi bile dinlemiyorlar.

okul zamanı; 8 saat okul olsa, 8 saat uyusan, 1 saat tekrarını yapsan, krallar gibi 7 saat kalıyor elinize.

orta okulu da küçümsemeyin, öyle hiç çalışmayıp 5,00 ortalama getirmek anca üstünkörü eğitim veren okullarda olur.

üniversiteye de zor diyorlarya, külliyen yalan.
    en azından ilk 2 yılı için geçerli. gördüğün dersler lisedekilerin geliştirilmişi.
    3-4'te işin içine mesleki dersler giriyor, o zaman iş biraz değişir.

Üniversite hem zordur, hem de kolay.

Ama gördüğün dersler her bölümde lisedekilerin geliştirilmişi değil.

Hukuk fakültesi ders programına bir göz atmanı tavsiye ederim.

doğru söylüyorsun, eklemem gerekirdi.

mühendislik fakültesi için konuşuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensa Zangetsu

lise 2. Şu ana kadar 1 tane 5'im var milli güvenlik. 4'üm de 1 tane sağlık.

Size sağlığı 1.sınıfta göstermediler mi?Bende lise 2.sınıfım bize geçen sene gösterdiler.
  • üniversiteden 3. sene 1. döneme gel o zmn görürsün mühendislikte en baba dersler genelde burada olur ben şahsen şuan 3 ün 1 inin baya baya görüyorum :D
  • bunu zorlukla derecelendirmek son derece yanlış sana göre lise okumak hayatının en zor sorunu olabilir ama bi başkası için hayatta bundan daha kolay bişey olamaz bu nedenle insanlar bu konuda ortak bi noktaya varamazlar bu sebeptendir ki yaptığın anketi çok gereksiz buluyorum buradan çıkacak sonuçla kendini kandırmana izin verme

• Lisenin en zor yönü, ders yükünün artmasıdır bence.

Fen Bilgisi diye bir ders yok, Fizik, Kimya ve Biyoloji var.

Sosyal Bilgiler diye bir ders de yok, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji vs var.

Matematik ve Edebiyat da dallara ayrılır ve çalışman gereken ders sayısı artar.

Bunun dışında sıkıntı yok bence.
  • Anadolu Lisesindeyim.Zor değil, ama ortaokuldaki gibide yatarak sınıf geçme olayı yok.Yani az biraz çalışırsan rahatlıkla yapabilirsin
  • bilmiyorum
  • Birşey sormak istiyorum.Neden her seferinde eğitim sistemine kafayı takıyorsunuz?

Liselere sınavla alıyorlar,üniversitelerede öyle.Kimsenin hakkı yenilmemiş oluyor.
    İlkokuldan liseye kadar kitaplar ücretsiz.
    Yok efendim hak ettiğim bölüme giremedim.Çalışan girer.
    Tek sınav sistemi varken (OKS) ''İnsanların hayatını tek bir sınava bağlıyorlar''
    Sbs geldi 3 sınav oldu onada kafayı taktınız ya helal olsun.Sistemmiş,geçiniz...

Edit:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agnus_Dei -- 23 Aralık 2009; 8:05:11 >
  • ortaokulda çok çalıştım . lisede az çalıştım üniversitede sadece dersi dinledim. hepsinde de derece yaptım. eğer temelin iyi olursa derse girmeden iyi not alırsın hem lisede hem üniversitede
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infectus

Şöyle söyleyeyim kendi tecrübeme göre konuşuyorum Anadolu lisesinde okumak Anadolu lisesini kazanmaktan zor.

sonuna kadar katılıyorum.
    anadolu lisesi okumak kolay değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dextercrime

Birşey sormak istiyorum.Neden her seferinde eğitim sistemine kafayı takıyorsunuz?

Liselere sınavla alıyorlar,üniversitelerede öyle.Kimsenin hakkı yenilmemiş oluyor.
    Tek sınav sistemi varken (OKS) ''İnsanların hayatını tek bir sınava bağlıyorlar''
    Sbs geldi 3 sınav oldu onada kafayı taktınız ya helal olsun.Sistemmiş,geçiniz...

Ücretsiz kitaplar bildiğin çöp. Kağıt kalitesini geçtim, içerik olarak çok kötüler.

Ben 3 sınavlı sistemde sınava girmedim. anadolu lisesine de, üniversiteye de tek sınavla girdim.

Benim öğrenim hayatım hep tek sınava bağlıydı. Ben bunu lisede de üniversitede de istediği yeri kazanan biri olarak söylüyorum.

Sınavda heyecanlandığı için istediği yeri kazanamayan çok arkadaşım var.

Lütfen biraz sağduyu.

• ortaokuldan çıkıp birden liseye girince insan şaşırıyo haliyle 1-2 sene sonra toplarsın bakarsın sonra ben ne olmuşum yazılı çalışıyorum felan fişman
  • ortaokulda hiç çalışmadan tüm derslerden 95-100 alırdım,lise 1 de benzer şekilde lise 2 de ve lise 3 de yazılılara en fazla 40 dk. çalıştım.Sabah 9da okul varsa sabah 7 de kalkar bi 40 dk. bakardım.
    İşte L2 notlarım:
    DERSLER Sınav Puanları Sözlüler Temrin Proje Ödev Notu ve Puanı
    1 2 3 4 5 6 1 2 3 4 5 6 TPU Ödev Not Puan Muaf
    BEDEN EĞİTİMİ 95 95 95 5 95 -
    BİYOLOJİ 88 90 93 95 100 5 93,20 -
    COĞRAFYA 91 90 90 90 5 90,25 -
    DİL VE ANLATIM 94 100 91 100 100 5 97 -
    DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ 92 100 95 100 5 96,75 -
    FİZİK 90 92 100 100 5 95,50 -
    GEOMETRİ 100 100 100 5 100 -
    KİMYA 96 85 95 100 5 94 -
    MATEMATİK 98 92 90 100 95 95 5 95 -
    TARİH 100 98 100 100 100 5 99,60 -
    TÜRK EDEBİYATI 86 83 84 100 95 5 89,60 -
    YABANCI DİL 85 79 94

L3 notlarım da benzer şekilde

• Anadolu lisesi zordur...
  • inanılmaz derecede zor degil biraz zor tabi adamına göre degişir ama asıl zor olan üniversitede

sana üniden bir örnek vereyim

hoca biraz gırgır bir adamdı sınav olucagımız gün gülümseyerek içeri girerdi bir açıklamam yapardı herzaman

elinde kağıt açıklama kısmında yazılı olan bölümü okurdu

"soruların anlaşılması sınavım bir parçasıdır."
    "soruları doğru okuyup doğru bir şekilde cevaplamaya çalışın"
    "gereksiz açıklamalardan kaçının az ve öz yazın"

ve o meşur konuşması

"bu soruları cevaplayayamak için aptal olmak gerekir en basit adam bile 70 alır kolay gelsin"

bu sınavdan en fazla 45 alan olurdu gerisini sen hesap et
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dextercrime

Birşey sormak istiyorum.Neden her seferinde eğitim sistemine kafayı takıyorsunuz?

Sence çok mu iyi eğitim sistemimiz ? O yaptıkları sınavı ele alıyorum. Üniversiteye girmek için bir sınav yapıyorlar, kazanan giriyor. Sen diyorsun ki kitaplar bedava. Dershaneye gitmeden bi öğrencinin sınava hazırlandığını varsayalım. Lise 2 matematik trigonometri ile bitiyor. Lise 3 e geçerken yazın bu çocuk unutur o konuyu. Lise 4 de Türev-İntegral konusunda ne yapcak bu öğrenci dershaneye gitmezse? Nereden öğrenecek herşeyi ? Zaten o dandik sınavın bilmem kaç sorusu limit-türev-integralden geliyor. Bu mu şimdi güzel eğitim sistemi? Dershaneye bağımlı bir sistem. Okul diyolar, ne okulu be? Ne öğretiyolar orada sana ? Hocaya soru götürürsün çözemez orada. Hadi öğretimi geçtim, eğitim neresinde bunun ? Her okulun köşesinde 2-3 serseri oturup sigara içiyor, kızlara laf atıyor, kavga desen o adamda, vatan millet desen ülkücüyüm der geçer. Bu ülke batmıştır arkadaşım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.