Şimdi Ara

Lise Staj Ücret Hakkında Önerilerinizi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba kardeşler, 18 yaşındayım lise son sınıf öğrencisiyim Bilişim Teknolojileri bölümündeyim. Staj yaptığım yere geçeli 2 ay olacak ve bana ücret ödemiyor. Ailemin durumu yok yol uzak zaten günlük 10 TL yola gidiyor düşünün. Adama diyorum ki böyle böyle durumum yok. Ücretleri ne zaman alacağım. Adamın verdiği cevap şu normalde stajerlere yol parası bile verilmek zorunda değil ben sana verdim diyor 2 ayda verdiği para 20 TL. Günlük 15 kuruşa mı çalışıyorum ben.Bide diyor ki ailenin durumu yoksa borç vereyim sana diyor. Eğer benden alacağın bir para düşünüyorsan düşünme hiç diyor. Öyle düşünüyosan o 20 tlyide vermem artık diyor. Adamın bu ses kaydı aynen duruyor bende whatsappta. Vermeyip dalga geçtiğine dair.Sözleşmenin arkasında %30'undan az ödenemez yazıyor zaten o ayrı bir kanıt. Birde bu adamın çalıştırdığı yerin ruhsatı yok geçen zabıta geldi rüşvet verdi yolladı. Ne yapmamı önerirsiniz.Adamın laptobu benden mesela satsam suç mu olur. Ve web tasarım işi yapıyorum stajda. Web sayfaları yapıyorum adam alıyor 1000 TL tek işten bana düşen 10 kuruş. Stajda bir kadın var çalışan hiçbişey bilmiyor herşeyi ben yapıyorum o oturuyor. sonra ben yaptım diyor. Bir insan hiçmi bişey bilmez filezilla ne diyor. Bide bu kadın 1000 küsür maaş alıyor. Bize düşen 0. Ne yapmamı önerirsiniz. Yaptığım siteleri silsem stajdan çıkarken sıkıntı yaşar mıyım ? Emeğimin karşılığını alamamışm bende silmişim. olamaz mı yani ?

• Bende geçen sene senin gibiydim. 2 ay maaşı alamadım. Ama patronlar iyi insandı severdi beni. Neyse çalıştığım ortam berbattı esrar keş filan çoktu. Dükkanın önünde güvenlikçiyi muşta ile dövdüler. Yedpa iş merkezi bilen bilir. Ben hocaya çıkacağım dedim tabii kabul etmedi. Zamanla baskıladım işyerinde birisiyle tartıştım. Hocayada 2 aydır para alamıyorum kavgada ettim ya çıkarım ya da stajı yakarım dedim. Tutuştu bu. Gitti müdür yardımcısını ikna etti. Yeni yer buldum ve çıktım. İş hocada bitiyor. Sonra hoca benim paranın üstüne düştü ve aldım sağolsun. Yeni girdiğim yerde 2 ay maaşı vermedi. Daha kurumsal biryerdi. Sonunda gittim söyledim maaşı. Ne acelen var dedi

Senden sorumlu hocana git. Herşeyi anlat o ses kaydını filan dinlet. Hoca yan çizerse gerekirse stajımı yakıcam dersin. Baktın olmadı. İlçe Milli eğitime git. Şikayette bulun okul hakkında. O zaman nasıl tutuşuyorlar izle.

Şerefsize bak hem imza atıyor sözleşmeye hemde artistlik yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 13 Aralık 2015; 8:40:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normali asgari ücretin üçte biridir

• Soyle durumlarda nasıl sessiz kalabiliyosunuz yav

• Okuluna söyle durumu anlat değiştiriyolar seni.

• Ailemin durumu yok. Gelmiş diyor ki dalga geçiyor ben sana babamın hayrına veridim 10 tl diyor. borç vereyim istersen diyor. Dalga geçiyor birde. Benim emeklerim boşa mı gidecek şimdi. Bu benim 2. staj yerim. 1.side böyleydi sabah 9 iş gece belli olmuyor 12-1-2 değişiyordu. Ve her türlü pislik vardı arkadaşın dediği gibi esrar vs. Nerde pis iş var onları yaptırıyorlardı. Çıkmak zorunda kaldım buraya girdim burada böyle. Adamın artis artis dalga geçmesi gücüme gitti. Durumumuz yok zaten ve o halde günlük 10 tl yola gidiyor zaten sırf. Bide dalga geçiyor borç vereyim istersen diyor. Benden alabileceğin bir para düşünüyorsan o 10 tlyide vermem artık diyor.
  • Beyler şöyle bişey yapayım mı borç verecekmiş ya. Alayım parayı bende ona diyim ben senden borç aldığıma dair bişey imzalamadım diye ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yasalar ile bu durum belirlenmiştir yasak olarak size ~380tl vermek zorundadır. Mahkeme kararı ile sikke sikke son kuruşuna kadar alabilirsiniz. Bu durumu Patron müdür veya İnsan kaynakları ile gorusmenizi öneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Staj belgesinde ücret verilmez yazıyorsa ve sende imzaladıysan para talep edemezsin.
  • 20 çalışanlar az olan işletmeler asgari %15 20den fazla olanlar %30undan az veremez diyor. Sözleşmede

• Bakalım yarın hoca konuşacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.