Şimdi Ara

lisede arkadaş ortamı ile ilgili bir sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi akşamlar ben lisede okuyorum 9.sınıda okul başlayalı 3 ay olacak nerdeyse benim sorunum şu bilirsiniz sınıfta gruplaşmalar olur bi grup ta sınıfın zekileri birinde sessizleri... boyle gruplaşmalar olur bide sınıfın öne çıkan kişilerinin olduğu yani sınıfın ağasının felan olduğu siz anladınız tam anlatamamdım ben ama neyse işte bende o grupta olmak istedim tüm okul hayatım boyunca ilk okulda o gruptaydım herkes bana saygı duyuyordu beni sevip sayıyodu herkes ne istesem veriyordu kimse benle dalga felan geçmiyodu çok iyiydi ozamanlar tüm kızlar da benim peşimdeydi sınıfın agalrındandım aslında fazla guclu deıldım ama aga grubundaydım agalardandım yani çok iyiydi ortaokulda oyle olamadım e o zamanda tam ortada kaldım bende sınıfın sessizleriyle takıldım hep aslında onlar iyiydi ama ilkokulda bi şe diyince herkes kabulleniyodu saygı duyuyordu ortokulda bi şe diyince sende sessiz gibi gorunduunden seni tekmıyolardı senmi yapacan felan diyolardı neyse bu sene yani 3 ay filan evvel dedim ki lkokuldaki gibi olucam sessizlerle takılmıcam sessiz olmıycam sınıfın öneçıkanı yukarıda bahsettiğimden olacağım işte dedim ama bu olmadı yani ilk 1 ay bi çocuk la tekıldım o da sessiz çıktı onla kavga ettik ozmaan fqark ewttim ve o kavgadan sonra onla daha yakınlaşmadım fazla neyse b gün yanıma sınıfda bi sessiz arkadaş oturddu knk dedi biz bole mal gibi kendi aramızda olursak sınıfın sessizleri ile takılmak zorunda oluruz bizmde şu aga grubuna girmemiz lazım dedi o zaman ayıktım hemen harekete geötim bizim sınıfın önde gelenleri cam tarafındaki sıralarda oturuyorlardı bende duvar tarafında duvar tarafında kalırsam benden b i şe olmaz dedim cam keanırna geçtim neyse işte 2 hafta sınıfın bi agası ile elit kekosu ile takıldım pek bi gelişim olmadı bende bugün sınfın kekosuna gittim dedimki beni keko yap tmm dedi şimdi onla takılıyorum arkadaşlar nolur yardım edin bana Allah rızası için benim amacım keko falan olmak deildi aslında benim amacım sınıfı önde gelebi olmak yani ilkokulda olduğum gibi olmak ben ortaokulda çok zorlandım ilkokulda da çok rahattım ben gene öyle olmak istiyorum napmalıyım o gruba girmek için bu kekoylamı takılmaya devam ediyim lütfen yardım edin bana.4 sene eziyet etmicem kendime yani bu gruba girmeye çalıştım aslında gruptakilerle konuşuyorum ama kendimi aralarına alınmamaış gibi hissediyorum napim aralrına felan zorlamı giriyim bi yardım edin nolur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanfgt546 -- 23 Kasım 2021; 22:14:44 >

• Bu şekilde iki arada bir derede kalarak kendini o sınıfa ait değil gibi hissediyor olabilirsin ama karakterinden ödün verip de bir gruba girmek için eğilip bükülürsen yine kendin olamıycaksın.

O bahsettiğin kişi keko hareketlerede bulunarak rahat olabilir çünkü ruhunda kekoluk vardır. Peki sen? Onun gibi misin, yoksa ağalar grubu diye tabir ettiğin zorbalar gibi mi? Bence ikisi de değilsin.

Bu tür ortamlarda iki ana kural vardır:

1. Asla pasif olma, daima herkesle ufakta olsa iletişimin olsun.

2. Eyvallah etme. Atıyorum ağalar grubundan biri bir şey istedi, sen de gözün korkutuğu veya sırf saygı duyduğun için o şeyi yapma. Senin üstüne oynayan tipler olur, bu durumda sinirlenip aşırı tepki verirsen geçmiş olsun, sınıfın şamar oğlanlığına adaylardan birisisindir.

Kısaca;kendin ol, o yaşlarda kimse kimseden üstün değil ve kimse olgun bir birey de değil. Dik dur, farkın ortaya çıksın.
  • Bu şekilde iki arada bir derede kalarak kendini o sınıfa ait değil gibi hissediyor olabilirsin ama karakterinden ödün verip de bir gruba girmek için eğilip bükülürsen yine kendin olamıycaksın.

O bahsettiğin kişi keko hareketlerede bulunarak rahat olabilir çünkü ruhunda kekoluk vardır. Peki sen? Onun gibi misin, yoksa ağalar grubu diye tabir ettiğin zorbalar gibi mi? Bence ikisi de değilsin.

Bu tür ortamlarda iki ana kural vardır:

1. Asla pasif olma, daima herkesle ufakta olsa iletişimin olsun.

2. Eyvallah etme. Atıyorum ağalar grubundan biri bir şey istedi, sen de gözün korkutuğu veya sırf saygı duyduğun için o şeyi yapma. Senin üstüne oynayan tipler olur, bu durumda sinirlenip aşırı tepki verirsen geçmiş olsun, sınıfın şamar oğlanlığına adaylardan birisisindir.

Kısaca;kendin ol, o yaşlarda kimse kimseden üstün değil ve kimse olgun bir birey de değil. Dik dur, farkın ortaya çıksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• akbey617 kullanıcısına yanıt

saol peki ne yapmalıym sence yani yanlarındamı geziyim zorlamı konuşuym

• Sen derslerine bak ilkokul ortaokul o devirler geçti unut onu. Lise eğitim hayatının en önemli evresidir üniversiteden de önemlidir. Git internetten bir araştır kaç tane işsiz var, kaç kişi asgari ücretle çalışıyor, KPSS'ye kaç kişi başvuruyor bir onlara bak.. Kendine bir hedef belirle derslerine çalış boş işlerle oyalanma kafan kimle uyusursa onla arkadaş olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.