Şimdi Ara

Lisedeki edebiyat dersi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sanatçının ismini bilmek tamam da eserlerinin isimleri neden ezberletiliyor?Eserlerini okumaktansa sadece ismini bilmek edebiyat için genel itibariyle yeterli oluyor.Sizce bu saçmalık değil mi?

Lise bitti vurmayın.

• Seni de ilk tanıyan ismini soruyor diğer özelliklerin sonra geliyor. Eve girmek için önce kapıyı bilmek gerek.
    Bir anım aklıma geldi. Sınav sorulardan biri aynen şöyledi. Ömer Seyfettinin eserlerinden bildiklerinizi yazınız. Sınav sonrası bu soru için herkese tam puan vermesi gerektiği konusunda hocayla epeyce tartışmıştım ama ikna edememiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı mantık sanatçıların adlarını bilmeyi neden gereksiz bulmuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Seni de ilk tanıyan ismini soruyor diğer özelliklerin sonra geliyor. Eve girmek için önce kapıyı bilmek gerek.
    Bir anım aklıma geldi. Sınav sorulardan biri aynen şöyledi. Ömer Seyfettinin eserlerinden bildiklerinizi yazınız. Sınav sonrası bu soru için herkese tam puan vermesi gerektiği konusunda hocayla epeyce tartışmıştım ama ikna edememiştim.

en az beş tanesini de yazın diyebilirmiş ki soru, bu detaya göre puanlandırılacağı anlamına gelmiş olur. bildiklerinizi yazın demesi ise soruya verilen en iyi cevap üzerinden sorunun puanlandırılacağı anlamına da geliyor olabilir. bildiklerinizi yazın demekle en az beş tanesini yazın denmesi arasında ki fark sadece budur. bence boşuna tartışmışsın. ikna edilememiş olman normal ama hoca ne dediydi ki sana? bu tarz sorulara cevap verilmek üzere sanatçıların eserlerinin isimlerini ezberlettirmeyi doğru bulmuyorum. böyle sınav sorusu olmamalı bence de. aksine eserlerinden alıntı yaparak eser üzerinden soruların sorulması daha etkili olur. tıpkı formüllerin ezberlettirilmeye çalışılmaması gibi. formülleri de ezberlemenin bir anlamı yok. adam zaten sınavda soru çözmek için uğraşacağı için formülü de aklına kazımış olacak. öbür türlü, formülü bilmeyen, hatırlayamayan soruya baka kalıyor. ya formülü bilip soruya baka kalan da var malum. hatta işlemi yanlış yapanda. hatta bazı hocalar sadece sonuca bakıyor. virgülden sonraki üç rakamı isteyeni de var. bilen bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 23 Mart 2012; 14:51:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

Seni de ilk tanıyan ismini soruyor diğer özelliklerin sonra geliyor. Eve girmek için önce kapıyı bilmek gerek.

en az beş tanesini de yazın diyebilirmiş ki soru, bu detaya göre puanlandırılacağı anlamına gelmiş olur. bildiklerinizi yazın demesi ise soruya verilen en iyi cevap üzerinden sorunun puanlandırılacağı anlamına da geliyor olabilir. bildiklerinizi yazın demekle en az beş tanesini yazın denmesi arasında ki fark sadece budur. bence boşuna tartışmışsın. ikna edilememiş olman normal ama hoca ne dediydi ki sana? bu tarz sorulara cevap verilmek üzere sanatçıların eserlerinin isimlerini ezberlettirmeyi doğru bulmuyorum. böyle sınav sorusu olmamalı bence de. aksine eserlerinden alıntı yaparak eser üzerinden soruların sorulması daha etkili olur. tıpkı formüllerin ezberlettirilmeye çalışılmaması gibi. formülleri de ezberlemenin bir anlamı yok. adam zaten sınavda soru çözmek için uğraşacağı için formülü de aklına kazımış olacak. öbür türlü, formülü bilmeyen, hatırlayamayan soruya baka kalıyor. ya formülü bilip soruya baka kalan da var malum. hatta işlemi yanlış yapanda. hatta bazı hocalar sadece sonuca bakıyor. virgülden sonraki üç rakamı isteyeni de var. bilen bilir.

Tek doğru boşuna tartıştığım haklısın. Formül dedinde bir anım aklıma geldi Formülsüz yaptım diye tam puan vermemişti matematik hocam epey tartışmıştım ama ikna edememiştim.

• alikuşçu'nun yaşadığı olaylar bu konunun cevabı olabilir:Şekilcilik.
  • bence en anlaşılmaz olanı, bu dersin üniversitedede olması.
    bende zorunlu ve 3 kredi idi.
    hocam koyu miliyetçiydi. uzun saç, top sakal kalır yada saçı düzgünce toplar toka -tac takmaz
    top sakal kesilr di.
    sonra bu adam her zaman vatan millet sevgisinde bahsederdi, dürüstlükten bahsederdi.
    dönem sonunda okulun en vasat tipleri bu dersi "derse bile gelmeden" geçmişti.
    çünkü onlarda falancıydı. "dürüstlerdi" :)
    buda benden bir yaşanmışlık :)
    buda şekilcilik olurmu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

bence en anlaşılmaz olanı, bu dersin üniversitedede olması.
    hocam koyu miliyetçiydi. uzun saç, top sakal kalır yada saçı düzgünce toplar toka -tac takmaz
    top sakal kesilr di.
    sonra bu adam her zaman vatan millet sevgisinde bahsederdi, dürüstlükten bahsederdi.

O konulara girme. Anılarım anlatmakla bitmez.
  • lys sınavına yakın hızlandırılmış edebiyat kursları oluyor
    çocuklara hızlı hızlı yazar ve eser ezberletiyorlar
    edebiyat anlayışları şöyle
    bir yerde necip fazıl dedim öğrencim "haa dindar olan demi" dedi
    şaşırdım peki cahit sıtkı dedim "ölümden korkan" dedi
    iyiki edebiyat öğreniyorsunuz dedim

neyse ki geçen yıl böyle ezber yapanları sınavda biraz ters köşeye yatırdılar
    bu sene iinşallah dahada ezberi gereksiz kılaca şekilde sorarlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

bence en anlaşılmaz olanı, bu dersin üniversitedede olması.
    top sakal kesilr di.

O konulara girme. Anılarım anlatmakla bitmez.

allah birdaha yaşatmasın diyelim beraber :))

• Eğitim sisteminde mantık aramıyorum
  • 20 küsür yıl önce lisedeyken edebiyat hocamızın Dante ile ilgili hiçbir bilgi bilmediği ortaya çıkmıştı
    Şimdi lise ve üniversite çağında olanlar benzer deneyler yapıp eğlenebilirler
  • arkadaş doğru söylemiş bu eğitim sisteminde mantık aramayın
  • Bence edebiyat derslerinde eserlerin adları, kimin yazdığı ezberletileceğine, eser okutulmalı, eser üzerinde tartışılmalı, sınavda da eserlerden çıkmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.