bu sene mezun oldum ve 18 yaşına girdim sigortam kesildi geri bunun için sgk ya gitmem gerekiyormuş orası da öğrenci belgesi istiyormuş bugünden beri öğrenci belgesini nasıl çıkarttıracığımı bulamadım e devletle e okula girmeye çalıştığımda size ait öğrenci kimlik bilgisi bulanamamıştır diyor ne yapmam gerek ? |
Liseden Mezun oldum sigortam kesildi
-
-
Hocam liseden mezun olup 18 yaşına girdiğiniz için artık ailenizin sigortasından yararlanamıyorsunuz. Devlet ya üniversiteye gireceksin ya da çalışmaya başlayacaksın diyor. Eğer üniversiteye yerleştiyseniz problem yok. Eylül sonunda okullar açılınca öğrenci belgeniz otomatik oluşur ve sigortanız devam eder. Eğer mezuna kaldıysanız ya da üniversite okumayı düşünmüyorsanız ya işe gireceksiniz ya da GSS sistemine kaydolup gelir durumunuza göre aylık bir miktar ödeyerek sigortanız devam edecek. Maalesef durum böyle, ben de mezuna kaldığım sene GSS borcu çıkmıştı ve üniversiteye başlayana kadar ödemedim, sonra seçim senesi af çıktı :) ama artık bu devirde af çıkacağını hiç sanmıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çoğu yerde şöyle bir şey okudum 18 yaşından sonra 2 sene boyunca 20 yaşına kadar gss ye prim ödeme gibi bi zorunluluğumuz yokmuş tabi bilmiyorum hangi koşullar çerçevesinde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X