Şimdi Ara

Liseli genclere benden buyuk tavsiye, icimi dokuyorum.. (para biriktirme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lise yillarimda aileme pc toplatmak icin hic taktir tesekkurle ugrasmadim ama sadece kendi harcliklarimla ve badana isleriyle kazandigim paralari nasil biriktirdigimi ve hayata tutunusumu anlatacagim. ilk olarak altin kural yemegi evden goturuyordum aylik sadece 60tl aliyordum gunluk 2tl yapar. birde 5-10tl ye falan o zamanlar bimdeki tanesi 30krs olan toplu ayranlardan aliyordum ortalama 50tl para kaliyordu ama inanirmisiniz aylik tas catlasa 5tl harciyordum okulda ki bu ile istisna. ulasimi servisle sagliyordum yani otobuse para vermiyordum. kiz arkadas durumlari falan ugrasmiyordum cunku aklimda sadece pc donanim parcalari vardi. o hayalimdeki ekran kartinin kutusunu acip kasaya takisimi hayal ediyordum ve yine ayni yontemlerle cf yapmayi.. hayali bile beni mutlu ediyordu o kadar beynimi bulamisti ki cok acil nakite ihtiyacim vardi. toplam 16 ay 50tl (+-10tl) kenara atiyordum ve 16 ayin sonunda 600tl yapar. bayramda 70-80tl toplasam 680 duz 700tl diyelim. 400tl de 3 ay oruclu 18 dairelik badana isini bitirmistim 1100 eder. p4 lu kasami satmistim 100tl ordan ortalama 1200-1250 civarinda parayi 1.5 seneye yakin bir zamanda topladim ama yeri geldi ac kaldim, calistim yeri geldi sosyal aktiviteleri reddettim fakat bu fedakarliklarin karsiliginda istedigim gibi bilgisayarimi topladim bununla kalmayip hem kendi malim olmus oldu hemde kimseye yuk olmadim + hayatin tecrubesini ogrenip paranin degerini iliklerime kadar hissettim. o harcliklarida ailem veriyor dolayisiyla onlar almis oluyor fakat burda onemli olan o parayi elde tutabilmek bu zorluklari cekmeyip sadece derslerime calisip taktire zorlasaydim lanet olasi kagit parcasinin otesine gecemeyecektim ve babamin cebinden temiz 1500tl cikacakti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor-x4. -- 8 Aralık 2014; 0:43:50 >

• Onun yerine ders calisip ortalamani 90 civarinda tutsan, babanda sana 9 taksitle o bilgisayari alsa daha mantikli olmaz miydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lutufi123

Onun yerine ders calisip ortalamani 90 civarinda tutsan, babanda sana 9 taksitle o bilgisayari alsa daha mantikli olmaz miydi

dedim ya lanet bir kagit parcasi disinda bana faydasi olmayacakti. burdaki amac hayat tecrubesini ogrenmek + babamin cebinden harcliklarim disinda ekstra para cikmamasi.
  • Peki o zaman

Biz kalkalim

• quote:

Onun yerine ders calisip ortalamani 90 civarinda tutsan, babanda sana 9 taksitle o bilgisayari alsa daha mantikli olmaz miydi

Konu kilitlenebilir.

• Sağol kardeş sayende kendi arabamı aldım

• quote:

ee ne olacaktı ortalamasını 90 tutsa?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunların hiçbiri ders calismamani aciklamiyor bro

• quote:

Orijinalden alıntı: Iconic

quote:

ee ne olacaktı ortalamasını 90 tutsa?

Stanford'da okuyacaktı

• Şimdi ise arkadaş işsiz. Baba parasi ile bilgisayar alanlar ise mühendis oldu babasina bakiyor. Hayat :)

• sağol kardeş okulu bıraktım sayende yarın ilk işim sanayide işe başlamak
  • vehbi koç mode: on

• quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

Şimdi ise arkadaş işsiz. Baba parasi ile bilgisayar alanlar ise mühendis oldu babasina bakiyor. Hayat :)

bu yontemi uygularken derslerinizi birakin diye bir sey demedim ki ben ? isteyen adam hem takdire zorlasin hemde yukardaki yontemi uygulayip babasina yuk olmasin.
  • benim cepteki para bitmedikçe ailemden para almama gibi bir sorunum var dolayısıyla hiç biriktiremiyorum. 5 tl alsam evden yemek götürüp yiyorum genelde 5 tl'nın tamamı fotokopilere gidiyor.
  • Sagol kardes sayende badanaya basladım

• Illa insanlar ders calisip iyi notlar kazanincami mutlu oluyor yada zengin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabancı detected

• 1200 lira icin baya ugrasmissin Zamaninda yani yaklaşık 3 sene önce onca Israrla bir evi satin aldirttim sonuç olarak 400 milyara alınan ev suan 900

• Helal olsun azim etmiş almışsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.