Şimdi Ara

Liseyi bırakıp açıköğretim'e geçmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar diliyorum an itibariyle saat: 22:06 ve şu iki gün içinde karar vermem gereken eğitim hayatımla ilgili bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Bilgilerinize, fikirlerinize muhtacım bu akşam. 19 yaşındayım 4 sene okula geç başladım ailemin hatası doğar doğmaz çıkartamamışlar kimlik ve dört sene geçincede günün tarihini verip çıkarmışlar olaya gel :)) her neyse arkadaşlarım okula giderken ben onların geliş ve gidişlerini izlemekle yetindim.. böyle hatırlıyorum gözümün önünden gitmiyor çok üzülüyordum nedenini taa büyüyene dek öğrenemedim aile hata yapmış hatasını dile getirir mi peh peh.. vel hasıl kelam şuan üniversite 2 olmam gerekirken; ki arkadaşlarım 2. sınıf okuyorlar şuan. Ben ise şuan anadolu lisesi 10. sınıf okuyorum şu yaşta ve inanın şuraya kadar katlandığıma bile şaşırıyorum çünkü içimde daimi süren bir sıkıntı oldu ne yapsam ne etsem dışıma bırakamadım sıkıntıyı hocalarım, büyüklerim hep senin için avantajdır dediler dayan dediler dayan dediler ama bir yere kadar bulunduğum ortamdan şikayetçi olduğum içinde değil bu sıkıntı gerçekten ağabeylik muamelesi görüyorum genç öğretmenlerim var dostani bağlar kurduğum samimi olduğum öğretmenlerim. Fakat yinede içimi yakıp yıkan bu sıkıntıyı ne şekilde avuturum diye diye her gün her gün düşünüyorum.. bir yanım iki yılın var ve bunu açıktan okuyarak bitirip daha hızlı bir şekilde üniversiteye geç diyor diğer yanımda bir meslek lisesine geçip diplomayı kap otur bir bilgisayarcı ofisinde diyor.. benim sizlere sorularım var;

* 10. Sınıfta bırakıp açık öğretime geçtiğimde liseye en başından mı başlıyorum kredi sisteminden yoksa zaten 2 yılım kalmış iki yıllık bir sınav süreci tek mi var? 4 yılı en başından gel oku bitir demezler değil mi?

* Açık öğretim mezunu öğrencilerin ve örgün eğitim gören öğrencilerin bir farkı var mı? Kariyer açısından yahut daha iyi bir üniversite? Neyi kaybederim neyi kazanırım?

öyle böyle size bu şekilde açıldım. Ben gerçekten çok büyük sıkıntılar çekiyorum sinir stress hiç bitmiyor gitmiyor hiç kolay değil.. üniversiteye giden arkadaşlarımı görünce çok beter oluyorum. Birde sizden isteğim parmaklarına zahmet kaç kredi var kaç sınav var bu açık öğretimde ve ne kadar sürede bitirebilirim? Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.