Şimdi Ara

Live bağlantı sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 ay önce aldığım XBox'ımı ilk defa dün akşam live'a bağlamayı denedim, Fifa 08'in updateini indirmek için. Lakin ne yaptıysam live'a bağlanamadım.

Önce yaptıklarımı anlatayım: Benim modemim Asus, tek portlu ve evde dağıtmak için 10'lu ethernet hub kullanıyorduk. Normal olarak ordan bir hat çektim konsola ve bağlanmayı denedim. Tüm testleri geçti, son olarak Live'a bağlanmam için bir update yapılması gerektiğini söyledi ve yükleme ekranı çıktı. Ama 15-20 saniye sonra bağlantı hatası dedi ve Test connection yapmamı önerdi. Denedim, bu kez de mtu test sırasında fail verdi. Modemi ve konsolu kapatıp açtım ve tekrar test yaptım, aynı olay tekrarladı. Sonra update'i indirdim internetten pc'ile, cd'ye yazdım ve yükledim. Bu kez tüm testleri geçti, update istemedi ve beklemeye başladı. 20 saniye sonra yine aynı hata, hata kodunu kaydettim.

W: 0000-000B
    X: 0000-F001
    Y: 30A8-4840
    Z: 0000-0000

Bunları arattım nette, ama sağlıklı bir açıklama bulamadım. Sonra mtu hatalarını arattım. Bu sitede birkaç öneri buldum router ayarlarından mtu değiştirmekle ilgili. Ama gel görki benim modemim biraz antika çıktı sanırım. Bununla ilgili hiçbir ayar seçeneği göremedim.

Şimdi sorularım:
    Modemi mi değiştireyim?
    Banlandım mı yoksa, dakika bir gol bir? (Evet Fw'li)
    Bazıları evlerinin telekom'a uzak oluşundan dem vurmuş. Yoksa evi mi değiştirmeliyim?

Öyle görünüyoki Live maceram başlamadan bitti. Peki hiç olmazsa Fifa 08 update'ini indirebileceğim bir site falan var mı?

Şimdiden teşekkürler...

• Sorun hala devam ediyor arkadaşlar. Önerisi olan var mı?
  • Yazmış olduğun hata kodunu tam bilmiyorum ama umarım Live'dan ban yememişsindir çünkü hata kodu Live'dan ban yiyenlerin kodunu hatırlatıyor bana...
  • Selam.

Sorun çözüldü. Biraz karmaşık bir yöntem oldu, ama belki benim durumumdakilerin işine yarayabilir:

1- Modemimin pc'ye usb üzerinden bağlanma özelliği vardı. Bunu kullandım, modemin driverlarını kurdum ve usb üzerinden çalışmasını sağladım.
    2- İnternete bağlı olup olmadığımı kontrol ettikten sonra, Ağ bağlantılarım'dan modemin kurmuş olduğu ağ geçidini buldum ve paylaşıma açtım. (Özellikler kısmında, gelişmiş kısmında seçeneği aktive ediyoruz.)
    3- Pc'nin ethernet çıkışından tek kabloyla XBox'a bağladım.
    4- XBox'u açtım, test yaptım ve tüm testleri geçti. Sonrasını zaten biliyorsunuz, standart live prosedürü.

Not: Bu yöntemi denemeden önce çeşitli programlarla mtu değerini arttırmayı denedim. Bu programlar modemin yazılımına müdahele etmediği için tabi ki XBox bundan etkilenmiyor ve her seferinde testlerde takılıyordu. Ama pc üzerinden internete bağlandığımız ve Pc'nin de zaten mtu'sunu program vasıtasıyla arttırdığımız için haliyle XBox da mtu darboğazına takılmadı ve live'a sorunsuzca bağlandı.
    Eski topiclerde bazı arkadaşlar bir türlü çözemediklerini yazmışlar bir de bu yöntemi denesinler bence. Ayrıca bir handikapı var bu sistemin, o da pc sürekli açık olmak zorunda kalıyor live'a bağlanıldığı süre zarfında.

Sevgiler, saygılar...

• Ha iyi bari sorun çözüldüyse sevindim mağlum sorun olmadıktan sonra sorun yok.
  • Sağolun :)

Malum sorun zaten kaçışı olmayan birşey galiba. Eğer olursa sırf online için ucuz bir paket alınır, yanına da 2 orjinal oyun.
    Kırmızılara gelmeyelim de gerisi sorun değil. :)
  • beyler aynı sorun bende de 2 gündür sürüyor.Modemim tek cıkıslı com21 diye bişey.Aynı arkadaşın dediği gibi hata veriyor.Arkadaş değişik bir yöntem kullanmış.Anlamadım onu bilen varsa bi yardım etsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Netflix Bağlantı Problemi!!
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilen yok mu yav?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.