Şimdi Ara

LM386 devresi (yardım edebilir misiniz?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüm arkadaşlara merhaba. Uzun zamandır hassas ölçüm ve tespit yapabilecek bir emf algılayıcı devre peşindeydim. Birkaç devre şeması buldum ve uygulamaya çalıştım. Fakat hiçbiri beklediğim sonucu vermedi. En sonunda -bir mini amp devresinden yola çıkarak- bir deneme yanılma yaparak LM386 ile kendi ilk devre şemamı çizdim ve uygulamaya koyuldum. Ve bingo! (Hemen hemen) tam istediğim sonucu verdi. Yapmak istediğim alet elektromanyetik değişimleri ve ortamdaki rf sinyalleri algılayıp ölçüm yapabilecek bir cihaz idi. Şemayı aşağıda veriyorum. Bu devre hakında 2 sorum olacak. Birincisi, hoparlörden nasıl daha yüksek ses elde edebilirim?

İkinci soruya gelecek olursak; önce durumu özetlemem daha açıklayıcı olacaktır tahminimce. Şemada yeşil renkteki iki komponentten gösterge paneli rf sinyallerini çok rahat gösterebiliyor fakat elektronik aletlerden yayılan elektromanyetik dalgalanmalarda herhangi bir tepki vermiyor. Hoparlör her iki durumda da uyarı verse de, elektromanyetik alanda daha etkinlik gösteriyor. Yani birisi rf uyarıcıi diğeri emf uyarıcı gibi birşey oldu neredeyse. Bu uyumsuzluğu nasıl giderebilirim? Ya da gösterge paneli elektromanyetik alanda nasıl daha aktif hale gelebilir?

Genel anlamda aletin hassaslığını artırabilmemi sağlayacak önerileriniz varsa onları da rica edeceğim. Değiştirilmesi/eklenmesi/çıkarılması gereken devre elemanlarını da söylerseniz, çok mutlu olacağım.

Şimdiden teşekkürler...

[simage]
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyaxeres -- 24 Şubat 2014; 20:34:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.