Şimdi Ara

LNB ÇIKIŞI AŞIRI YÜKLENDİ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
60.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şeklinde bir uyarı veriyor ekranda ve görüntü gidiyor. teknik servise ulaşma şansım yok şu an. neden olabilir? merkezi sistem bu arada.

• Yapay Zekanın Yanıtı

LNB ÇIKIŞI AŞIRI YÜKLENDİ

Uydu alıcınızda "LNB ÇIKIŞI AŞIRI YÜKLENDİ" hata mesajıyla karşılaşıyorsanız, bunun birkaç olası nedeni olabilir.

Birincisi, LNB kablonuz hasar görmüş veya gevşemiş olabilir. LNB kablosunu kontrol etmeli ve gevşek bağlantıları sıkmalı veya hasarlı kabloları değiştirmelisin.

Diğer bir olasılık ise LNB'nizin aşırı yüklenmesidir. Bu, çok fazla uydu alıcısının aynı LNB'ye bağlı olması veya LNB'nin uygun şekilde monte edilmemiş olması nedeniyle oluşabilir. LNB'ye bağlı uydu alıcılarının sayısını azaltmayı veya LNB'yi daha iyi bir konuma monte etmeyi denemelisin.

Hata mesajı devam ediyorsa, LNB'nizin arızalı olması muhtemeldir. Bu durumda yeni bir LNB ile değiştirmelisin.

LNB'nizi değiştirmeden önce aşağıdaki adımları da deneyebilirsin:

• Uydu alıcısını kapatıp aç.
    • LNB kablosunu yeniden bağla.
    • Farklı bir uydu alıcısı ile dene.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, profesyonel bir uydu teknisyeninden yardım almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kısa devre olmuş.

Anten kablosunun receivera giren yerini kontrol edin.Yani kablonun ince telleri ortadaki uca değmesin.

İyi şanslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 19 Mayıs 2008; 12:20:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spyae

Kısa devre olmuş.

Anten kablosunun receivera giren yerini kontrol edin.Yani kablonun ince telleri ortadaki uca değmesin.

İyi şanslar
    Arkadaşımda bugün bana böyle bişey sordu. Evinde "Next" in bir uydu alıcısı var. "Warning lnb short" yazıyormuş. Aynı sorun mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossfire

Arkadaşımda bugün bana böyle bişey sordu. Evinde "Next" in bir uydu alıcısı var. "Warning lnb short" yazıyormuş. Aynı sorun mu acaba ?

Alıntıları Göster
    valla evde digiturk un alıcısı vardı. onu takıp denedim hiç bir sorun yok. sanırım cihaz kaynaklı. 2 yıldır çekmediğim kalmadı bu vestel den. yarın çöpe atıyorum.
    bana tavsiye edebileceginiz fazla pahalı olmayan bir cihaz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

valla evde digiturk un alıcısı vardı. onu takıp denedim hiç bir sorun yok. sanırım cihaz kaynaklı. 2 yıldır çekmediğim kalmadı bu vestel den. yarın çöpe atıyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Bakkal Gazi

next 2000 cx (usb) super plus tek geçerim 3 ev kullanıyoruz çok memnunum

• nedır kı bu cıhaz bu sekılde bır hata verdı ??

quote:

lütfen cihazınızın fişini çekin

şeklinde bir uyarı veriyor ekranda ve görüntü gidiyor. teknik servise ulaşma şansım yok şu an. neden olabilir? merkezi sistem bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabus_34

nedır kı bu cıhaz bu sekılde bır hata verdı ??

quote:

lütfen cihazınızın fişini çekin

Kısa devre vardır büyük ihtimal evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kolmz -- 21 Mayıs 2008; 16:46:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kolmz

Kısa devre vardır büyük ihtimal evet.

Alıntıları Göster
    next 2000 superplus cx usb..
    mükemmel bir alet.. ister flashdiske ister harddiske kayıt yapabiliyor...
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: crossfire

bende aynı uyarıyı aldım,cihazın lnb girişini kontrol edip tekrar taktım uyarı kalktı sanırım söylendiği gibi temastan dolayı

• quote:

Orijinalden alıntı: albatman

quote:

Orjinalden alıntı: crossfire

bende aynı uyarıyı aldım,cihazın lnb girişini kontrol edip tekrar taktım uyarı kalktı sanırım söylendiği gibi temastan dolayı

Alıntıları Göster
    Hafta sonu , Next uydu alıcısında "Warning lnb short" yazan arkadaşımın evine gidip durumu kendi gözlerim ile gördüm. Cihaza giren kabloyu çıkardım. Ucunda ki konnektörü söktüm. Kablonun çoklu telleri , tekli tele değiyormuş. Çoklu telleri yan keski ile kestim , konnektörü tekrar taktım. Cihazı açtım. Uyarı mesaj gitti , herşey normale döndü.

• quote:

Hafta sonu , Next uydu alıcısında "Warning lnb short" yazan arkadaşımın evine gidip durumu kendi gözlerim ile gördüm. Cihaza giren kabloyu çıkardım. Ucunda ki konnektörü söktüm. Kablonun çoklu telleri , tekli tele değiyormuş. Çoklu telleri yan keski ile kestim , konnektörü tekrar taktım. Cihazı açtım. Uyarı mesaj gitti , herşey normale döndü.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar biraz geç ama belki yardımcı olabilirim diye yazıyorum,konu komşuya yardımcı olmak amacı ile bu işlerle biraz uğraşıyorum ve böyle bir olay benimde başıma geldi vestel markalı receiver böle bi hata veriyordu,kablodandır dedim kabloyu değiştim ama olmadı,tek tek uçlarını kontrol edip özenle taktım yine aynı uyarıyı aldım ve bende bi r tane yedek lnb vardı birde onunla deniyeyim dedim oldu,arıza lnb'deymiş ve uyarıyı ondan veriyormuş,böle hatayla karşılaşanlar lnb'nin arızalı olabileceğinide göz önünde bulundursunlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: szgn6780

Arkadaşlar biraz geç ama belki yardımcı olabilirim diye yazıyorum,konu komşuya yardımcı olmak amacı ile bu işlerle biraz uğraşıyorum ve böyle bir olay benimde başıma geldi vestel markalı receiver böle bi hata veriyordu,kablodandır dedim kabloyu değiştim ama olmadı,tek tek uçlarını kontrol edip özenle taktım yine aynı uyarıyı aldım ve bende bi r tane yedek lnb vardı birde onunla deniyeyim dedim oldu,arıza lnb'deymiş ve uyarıyı ondan veriyormuş,böle hatayla karşılaşanlar lnb'nin arızalı olabileceğinide göz önünde bulundursunlar..

Alıntıları Göster
    Yapılması gereken şey lnb kablosunu uydu cihazından çıkarın büyük ihtimal ucu eskimiştir. Ucunu 3 - 4 cm kesin tekrar uçunu çıkartın bıçakla. Sonra tekrar takın sorun çözülecektir . Bu sorun vestel de değil çoğu uyduda bulunmakta digiturk du bizimki bu sorunu yaşadık next dede aynı sorunu yaşayanlar var bunu yapın düzeliyor eğer düzelmez ise servisi yada bir uyducu çağırın o halleder. % 98 DÜZELİR

• quote:

Kısa devre olmuş.

İyi şanslar

aynı sorun biraz önce başıma geldi ve arkadaşın söylediği gibi yaptım sorun halloldu... sağolasın arkadaşım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriaThlon -- 13 Ekim 2013; 11:41:44 >
  • Kabloları takarken kısa devrelere dikkat edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kısa devre olmuş.

İyi şanslar

hort olacak ama eyvallah benim işime yaradı
  • Cihaz bayagi eski konu gibi LNB power short!! Hatası veriyor canakdan gelen kabloyu cikarmama rağmen hata mesaji devam ediyor LNB ile herhangi bir bağlantı olmamasına rağmen uyari kesilmedi defalarca acip kapattim nafile yardim uyducuya gitmek istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaa benim televizyonda surekli tuner çıkışı aşırı yuklendi yazio nasil duzeltebilirim

• Lutfen birisi yardim etsin...

• benim kablo priz işleri ile uğraşırken bir kısa devre olayı oldu ondan sonra ne gariptirki 3 uydu alıcıda birden bozuldu tv deki dahil olanda acaba lnb mi bozulmuştur yoksa uydu alıcı cihazlarmı..?
  • tahminim lnb bozulmuştur.fakat emin olmak için cihazlardan birini başka bir evde deneyin eğer başka hatta çalışıyorsa lnb bozulmıuştur.fakat çalışmazsa cihaz bozulmuştur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.