Şimdi Ara

LOGAN MCV HAYIRLI OLSUN ?(2006 TOROSU) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
0
Favori
117.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ArkadaşLar aLmanca yazıLar koymuşLar, herkes aLmanca biLiyor ya...Bari zahmet edip şunu da bir okuyuversinLer

Wikipedia'dan aLıntıdır:

In June 2005 the car achieved a 3 star rating at the EuroNCAP crash tests. This result confirms initial expectations stated earlier by Renault.

In July 2005, a "Fahrdynamik-Test" (similar to an elk-test, but not identical)conducted by the German ADAC claimed that the lack of an Electronic Stability Program by Dacia Logan makes it roll over when braking in turns while at 65 km/h. More pictures here. Later that month, the Romanian version of Top Gear claimed to have repeated the elk test and, according to the results published on their website, the Logan passed the test at speeds of 72 km/h, 84 km/h and 87 km/h. Article in Romanian [2]. However, it should be noted that the test performed by Top Gear was a standard elk-test, while the "Fahrdynamik-Test" performed the by the ADAC was quite different. Top Gear falsely claimed that the test was identical to the one performed by the ADAC. Later, on September 9, ADAC published the results of further incident investigation, showing that the rollover was actually caused by faulty tires and not by improper car design. It was later admitted by the German testers that the car failed after an unusual number of elk tests that had worn down the tires of the test car.

Bence herşey açıkça ortada...

• SEn hala okuduğunu anlayamamışsın.Ben senin araba bilgin olduğunu sanmıştım.Kırılmış fren balatası mı .Hiçbirşeyden anlamıyosan bi zahmet alaşım jantın kollarına bak.Sol ön lastiğin jantında standart saç jant deliği görülüyor.Sol arka jantın içiyle sol ön jantın içine bakarsan sol ön jantın saç olduğunu anlarsın.Anlayamıyosan sen hiç arabaları incelememişsin derim.Zaten arabalar hakkındaki bilgin jant kapaksız siyah saç jantı kırılmış fren balatası sanmandan belli .Ayrıca uydurduğunun ispatı da hangi jant asfalta gömülmüşte kazaya sebep vermiş.Bütün jantlar sağlam.Arabanın bütün fren balataları da sağlam.Benim aracım logan diil.Logan hastasıda diilim.Ama çok iyi araba,böyle yanlı bilim dışı karalamaları anlayamıyorum.
    Logan a takla attırılmıştır ve bu taklaya rağmen aracın A sütunu da dahil sapasağlam kalmıştır.Ayrıca çarpışma testinde alfa-147 gibi 3 yıldız almıştır.

• Biri lütfen durumu ve olan biteni dostumuza anlatabilir mi? Ben beceremedim, dirençli çıktı. Belki olayı siz kendisine daha iyi kavratırsınız . Resimleri de göremediğine göre monitöründe bir arıza var herhalde.

LOGAN MCV HAYIRLI OLSUN ?(2006 TOROSU)

• quote:

Orjinalden alıntı: sabena

Makaleyi aşağıya yazdığım halde hala ısrar ediyorsun, Autobild: Dacia Logan ist kippsicher

ADAC'ın testinde neyin ne olduğu da wikpedia 'da yazıyor
    wikipedia: Geyik testi
    Bir sürü almanca bilen insan var , alır yazıyı birine çevirtir okursun , ufacık resimlerden yorum yapmaya çalışmak doğru bir davranış değil. Orada saç jant diye gördüğün şey kırılmış ön fren balatasının karartısı olmasın ne diyorsun?

Ayrıca sorun sadece Logan'ın 65 km hızla takla atmış olması değil , bir çok araç da takla atabilir, testi düzenleyenler testin yapısıyla oynamış olabilir; sorun loganın takladan sonra A sütunun üzerine çökmesi , ölümcül olabilecek bu durum 2007 senesinde hiçbir mazeretle açıklanamaz. Sen belki Dacia'yı sevebilirsin ama bu doğru olmayan agrümanlarla insanları yanıltma hakkını sana vermez.

kardes kusura bakma ama bana gore sen birseyden anlamiyorsun yada logan antipatin var

• Arkadaşım bak negüzel büyük net bi resim.Ayrıntılı anlatayım sana ekteki resimde
    1-SAÇ JANT
    2-SAÇ JANTIN BİJONU
    3-LASTİĞİN JANTLA BAĞLANTISININ AÇILIP HAVA KAÇIRMASI.

Peki bu olay niye oluyor çünkü 3 jant alaşım ve biri farklı olarak saç jant ve manevra sağa doğru bu nedenlede tüm yük sol jantın üzerinde.O süratte bu kadar keskin sağ yaparsan tüm yük sol ön lastiğe biner.Yani bu manevra sola doğru yapılsa hiçbişey olmıcaktı çünkü sol jant alaşım.Veya ön sol jant da değişmemiş olsa yine bişey olmıcaktı.Zaten Logan bütün güvenlik testlerinden geçmiştir.Ve almanya da dahi satılmaktadır.Böyle bişey olsa satışı yasaklanırdı.
    Niçin aracın hiç soldan resmi yok diye merak etmedin mi?Birde lastiğin arkasında kalmış parlak parça kırılan sol ön sis lambasının...Resmi büyütürsen 1,2,3 kısımları işaretledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 3 Şubat 2007; 18:08:04 >

• yaw bosver arkadas bu arkadas anlammak istemiyor yada isine gelmiyor
  • bence bu logan mvc çok güzel bir araç ülkemizde acaip satar bütün kriterleri sağlıyor. hem ucuz, bagajı büyük hemde arkasında renault var.(2. nesil toros)
  • bir de ticarisini piyasaya sürüceklermiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

Arkadaşım bak negüzel büyük net bi resim.Ayrıntılı anlatayım sana ekteki resimde
    1-SAÇ JANT
    2-SAÇ JANTIN BİJONU
    3-LASTİĞİN JANTLA BAĞLANTISININ AÇILIP HAVA KAÇIRMASI.

Peki bu olay niye oluyor çünkü 3 jant alaşım ve biri farklı olarak saç jant ve manevra sağa doğru bu nedenlede tüm yük sol jantın üzerinde.O süratte bu kadar keskin sağ yaparsan tüm yük sol ön lastiğe biner.Yani bu manevra sola doğru yapılsa hiçbişey olmıcaktı çünkü sol jant alaşım.Veya ön sol jant da değişmemiş olsa yine bişey olmıcaktı.Zaten Logan bütün güvenlik testlerinden geçmiştir.Ve almanya da dahi satılmaktadır.Böyle bişey olsa satışı yasaklanırdı.
    Niçin aracın hiç soldan resmi yok diye merak etmedin mi?Birde lastiğin arkasında kalmış parlak parça kırılan sol ön sis lambasının...Resmi büyütürsen 1,2,3 kısımları işaretledim.

BU ARAC TURKIYEDE cok tutar dedğın gıbı cok espırılı bı araç ama bence 35000tl ısterler buna tam turk aıle kavramına yakışır bır arac bu yenı toros dıyorum ben buna gercı toros bu arabadan cok daha ıyı manevra yapıo ben baya bı kullanmıstım nerden dıceksınız benım baba 1978de 0 almış torosu 22 yasına kadar bızde kaldığından bıkac arabamız olmasına rağmen bızımle arkadaş gıbıydı ondan satamadık cok yonunü bılırım ben bu arabaların ama bu aractan daha ıyı slalom yapar bence idda etmıyorum oyle dusunuyorum nede olsa sıstemler gelişti heralde 30 senede renoda bışeyler geliştirmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supersrt -- 3 Şubat 2007; 23:43:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: egemensahin

ARKADAŞIM BEDAVA VERSELER ALMAYIN Ş.İZ ŞİRAK ERMENİSTANDA TÜRKLERE KARŞI CEPHE ALIYOR SÖZDE ÖLEN ERMENİLERE AĞLIYOR ANITIN ÖNÜNDE UTANMADAN BRDE MÜZE GEZİYOR ALMAYIN FRANSIZ OTOLARINI SİZİN VERDİĞİNİZ PARALARLA DÜNYANIN HER Bİ KÖŞESİNE ERMENİ ANITI DİKECEKLER AZCIK UYANIN.

bunu bile siyasi goruse bagladin ya

benim cebimi kim dusuncek bunu cevabini ver iyi olana kaliteli olana ucuz olana her zaman varim
    turklerde yapsinlar onlari alalim...

• toros ve kartal efsane oldular.onlara yetısebılmsı ıcın logan ın 100 fırın ekmek yemesı lazım.neymiş logan yedı kısılkmıs. hayal gucumuzu bıraz zorlayalım. bızler torosa kartala kac kısı bındırıyoduk:) 9kişi rahat raha alıyo degılmı
  • DIKKAT EERSEN O DEDIGIN ARACLARDA BESTEN SONRASI KOLTUKLARA BINMIYORDU. HALA OARALARDA KALDIYSAN SORUN YOK
  • merak etme ben onumuzdekı ıkı yıl ıcınde pıyasa cıkacak arabaları bıle bılıyorum.sen onu dusunme en ıyısınden en dokuntusune kadar her araca bındım ben.ama kartal ve toros artık efsane oldular. bunların yerını alabılecek bır aracın kendını kabul ettırmesı zor gorunuyor.demek ıstedıgım sadecu bu.
  • INANKI HIC MERAK ETMIYORUM AYRICA DUSUNMUNYORUMDA BENI ILGILENDIRMEZ ASIL SEN MERAK ETME. DIKKAT EDERSEN ARAC DAHA TURKIYEDE PIYASAYA SURULMEDI (SUBAT 15 DE) EMINIM BUNUDA BILIYORSUNUR. REKLAMI DAHI OLMADI. TOROSUN YERINI ALACAGI ISE BURADAKI FORUMDAKI ARKADASLARIN DUSUNCELERI YANI INSANLAR BIRSEY DUSUNUYOR DEGILMI. FIRMA YETKILILERI DEGIL O ZAMAN BUNDA BIR GERCEKCILIK ARAMAN GEREKIR DIYE DUSUNUYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebituran -- 4 Şubat 2007; 23:40:23 >
  • sanırım senı kızdırdım. amacım bu degıldı. kartal ve toros konusunda bıraz espırılı yaklasayım dedım.kusura bakma.dacıanın cıkıs tarıhını degılde kurulus tarıhını bılıyorum.biraz cahıllık var bende ne yapalım.bükemedıgın bilegı öpeceksin.
  • YOK ARKADASIM SINIRLENMEDIM SEN KISISEL FIRKIRLERINI BEYAN EDIYORSUN GAYET NORMAL.
  • Bu arada toros benzetmesi bizzat Renault tarafından yapıldı.Renault un açıklamalarında var.Torosun yerini dolduracak araç olarak lanse ediliyor.Ayrıca torosun alt takımı on tane logan eskitir.Toros bilinenin aksine biçok araçtanda alçaktır,ama önlerde çift salıncak,arkada üçlü salıncak ve tek dingil onun sağlamlığını artırmıştır.Bundan dolayıda konforu azdır.Ama logan ın geliştirilmesi 3. dünya ülkeleri,yani bozuk yol şartları,ağır kullanım koşullarına dayanacak şekilde.Bence loganın tek eksiği Romanya da üretilmesi.Türkiyede üretilse yok satardı...

• bu bence şu anlama geliyo çuvalla para verip aldıgın passata wv jant koyamıyo ama dacia LCD ekran koyuyo

ALLAHINA KURBAN BUDA KAPAK OLSUN

• LOGAN MCV IHTIYACLARI KARSILAYABILEN BIR ARAC
  • benım hosuma gıtmedı bı arac tutmaz
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.