Rfactor ve LFS oynamadım ama oynayanların yorumlarına dayanarak söyleyebilirim ki bu oyunlarda gaz, fren ve vites tamamen sizin himayenizdedir eğer bunları kullanamıyorsanız mutlaka bir sorun var demektir. G25 in ayar menüsünden herşeyin düzgün çalıştığından emin olun gerekli kalibrasyon ayarlarını yapın ama tam anlamıyla detaylı bilgi istiyorsanız forumda birçok G25 sahibi arkadaş var onlardan yardım isteyebilirsiniz bu konuda
teşekkür ederim,bi ayarları var basıyorum herşey normal görünüyo göstergelerinde..ama oyunlarda işlemiyor bi ayar var sanırım ama bulamadım..g25 kullanıcıları yardımlarını bekliyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: thelake
teşekkür ederim,bi ayarları var basıyorum herşey normal görünüyo göstergelerinde..ama oyunlarda işlemiyor bi ayar var sanırım ama bulamadım..g25 kullanıcıları yardımlarını bekliyorum..
hangi oyunu oynuyorsun...
quote:
Orjinalden alıntı: STRIPES
quote:
rfactorde araba kendi gidio basmadan,vites arttırıp azaltabiliyorum bide direksiyon işliyor ama hızını kendi ayarlıyor pedalların hiçbiri çalışmıyor.. live for speed indirdim ondada hçbiri çalışmıyor üste direksiyon işaretledim yanında g25 çıktı ama olmuyor sadece direksiyon dönüyo görünüyo fakar hiçbituş çalışmıyor..
ya arkadaşlar ucuza bu seti nerden kapatırız,maavi bilgisayar çok kötü diyorlar
yarın kadıköyde arasam faturasız 350ytl ye bulurmuyum acabaç
Bulursun bütün dükkanlar faturasız satıyor kadıköyde.
ben mavi bilgisayardan aldım c.tesi verdim siparişi salı geldi,h.sonu olması sebebiyle beklemiodum zten pazardan önce kargoya vereceklerini baya hızlı oldu,bi sorun yok gibi görünüyor bitakım ayarları var orda herşey normal görünüyor çalışıyor ama oyunlarda ayarlayamadım pedal takımını ayarlayamadım bitürlü bi oyunu bile oynayamadım gerçi sadece 2 saat uğraşabildim dönem sonu ödevler sınavlar falan..bi sorun görmedim mavi bilgisayardan..
yardım edebilecek kimse yokmu şu ayar sorununa,neleri ayarlamam gerekiyor?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: STRIPES
quote:
rfactorde araba kendi gidio basmadan,vites arttırıp azaltabiliyorum bide direksiyon işliyor ama hızını kendi ayarlıyor pedalların hiçbiri çalışmıyor.. live for speed indirdim ondada hçbiri çalışmıyor üste direksiyon işaretledim yanında g25 çıktı ama olmuyor sadece direksiyon dönüyo görünüyo fakar hiçbituş çalışmıyor..
o söylediklerin bende de oldu..live for speed de hiç bi şey çalışmadı...eğer tdu da sorun olsaydı yardım ederdim çoğunlukla onu oynadığım için...
quote:
Orjinalden alıntı: phantom_coal
ya arkadaşlar ucuza bu seti nerden kapatırız,maavi bilgisayar çok kötü diyorlar
yarın kadıköyde arasam faturasız 350ytl ye bulurmuyum acabaç
mavi bilgisayarın kötülüğü ne hocam...ben mavi den almayı düşünüorumda
bende ordan almayı düşünüyorumda, başka bir forumdan arkadaş" bana geldi kutusunu açmadan yolladım" diyor ama nedenini söylemedi,benimde içime kurt düştü,şu an en uygun orası.Faturasız en fazla 350 ytl veririm yoksa ne olursa olsun Maviden sipariş vereceğim
gençler kadıköyü aradım, taradım, sonuçları sizle paylaşayım
İlk önce meşhur platin elektronike girdim,koymuşlar tanıtım amaçlı,dediler bir tek bu var diğerleri sonra gelicek.Teşhir ürünlerine 370ytl istediler Sıfır ne kadar diye sorayım dedim sırf meraktan alıcağımdan değil,bir fiyat çektiler ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bende adama dedim
Ben-"baba sen benle kafamı buluyorsunn,mavi bilgisayarda 397 ytl"-aslında tam olarak böyle demedim,hikayeye atraksiyon katayım Adam-"öyle birşey olamaz olsa ikinci el veya defoludur" ben -"tamam o zaman gir bilgisayardan mavi bilgisayarın sitesine" Adam "tamam girelim"
Adam gördü fiyatı ağzı beş karış açık
Adam-"malları getiren bize kazık atıcaktı,telefona sarıldı siparişi iptal etmek için,ama karşı tarafla görüşme yapmadı benim önümde"
adamın yalancısıyım adam bile mavibilgisayardan sipariş vereceğini söyledi(uzun saçlı bir eleman)bir de üstüne kar koyucak
en iyisi mavibilgisayardan almak.
Diğer fiyat çekenleri yazmıyorum ama şunu bilin 470 ila 610 lira arasında değişen fiyatlar var Kadıköy piyasasında.Benim gibi faturasız aramayın,bulamassınız en uygunu mavi bilgisayar,Ordan alıcağız artık
hayırlı olsun süper bişey gercekten
Biraz araştırmadan sonra M3 Challange için daha gerçekçi ayar yapabildim. Bu anlatıklarım GTR serisinde ki diğer oyunlar içinde geçerlidir ...
Sitelerinde birinde yeni M3 direksiyon sisteminin 2.4 tura ve 12.5:1 orana sahip olduğunu okudum. Oyuna bunu aktarmak için yapmanız gereken basit. İlk olarak 2.4 olan direksiyon turunu profile 2.4x360=864 derece olarak giriyoruz artık 2.4 turluk bir direksiyonumuz var. Geriye kalan ise steering lock yani direksiyon kilidini hesaplamak. Bunun için ilk olarak 12.5:1 direksiyon oranı ne demek bunu anlamak lazım. 12.5:1 oranlı araçta direksiyonu 12.5 derece çevirdiğimizde teker 1 derece açıyla döner demektir. Direksiyonumuz toplam 864 derece dönebildiğine göre tekerimiz kilitten kilide 864/12.5=69.12 derece dönebilmektedir. Direksiyon kilidi olarak verilen değer düz konumdan kilide kadar olduğu için 69.12 yi 2 ye bölmemiz gerekir. Çıkan sonuç 34.56 yı oyunun içindeki steering lock kısmına ara değerler olmadığı için 35 yada 34 olarak girmemiz yeterlidir.
Bunu yaptıktan sonra steering sensivity ayarını 50 ye getirmeniz yerinde olucaktır. Zaten denerseniz 50 ye getirdiğinizde en linear şekilde çalışmaktadır. Değeri 0 a getirip sabit hızla direksiyonu çevirdiğinizde ilk başta az haraket edip direksiyon turlarının sonuna doğru hızlandığını görebilirsiniz. 100 de ise aksi şekilde ilk başta çok hızlı davranıp sona doğru iyice yavaşlamakta. Aynı şey diğer pedallar içinde geçerli gaz fren debriyaj gibi. Ben hepsini 50 olarak bırakıyorum. Aynı şey GT legend gtr gtr2 ve race gibi oyunlar içinde geçerli fakat bütün araçlar için direksiyon turunu ve direksiyon oranını bulmak zor. Şansınıza direksiyon oranını bulursanız oyunda ki en yüksek direksiyon kilidini kullandığınızda profilden girmeniz gereken dereceyi hesaplayabilirsiniz. Misal GTR için en fazla 23 olabiliyor direksiyon kilidi. Kullanmak istediğiniz aracın direksiyon oranının 15:1 olduğunu düşünelim. 23 ü 2 ile çarpıp kilitten kilide 46 derece döndüğünü buluruz. Teker 46 derece döndüğünde direksiyon 46x15=690 derece dönecektir. Buda yaklaşık 1.9 turdur. İnş kafa karıştırmamışımdır
quote:
Orjinalden alıntı: a|i
hayırlı olsun süper bişey gercekten
Arkadaşım sağol da ,ben birşey almadım :)
daha öncede g25 i deneme şansım oldu hep aklımda alsammı almasammı sorusu kaldı ama bi direksiyona 350 verecem sonra 2 hafta oynayıp kaldıracam en çok koyan bu olur herhalde g25 i alanlara soruyorum siz ne kadar oynadınız ortalama olarak ?
Arkadaşlar biraz daha para biriktirin de bari tata nın şu yeni çıkacak 2500$ lık arabasından alın
quote:
Orjinalden alıntı: herdem09
Arkadaşlar biraz daha para biriktirin de bari tata nın şu yeni çıkacak 2500$ lık arabasından alın
ben gerçekte drift yapmak istiorum ama arabama kıyamadığımdan yapamıorum bunun için alıcam g25'i
quote:
Orjinalden alıntı: tipo16v
Biraz araştırmadan sonra M3 Challange için daha gerçekçi ayar yapabildim. Bu anlatıklarım GTR serisinde ki diğer oyunlar içinde geçerlidir ...
Sitelerinde birinde yeni M3 direksiyon sisteminin 2.4 tura ve 12.5:1 orana sahip olduğunu okudum. Oyuna bunu aktarmak için yapmanız gereken basit. İlk olarak 2.4 olan direksiyon turunu profile 2.4x360=864 derece olarak giriyoruz artık 2.4 turluk bir direksiyonumuz var. Geriye kalan ise steering lock yani direksiyon kilidini hesaplamak. Bunun için ilk olarak 12.5:1 direksiyon oranı ne demek bunu anlamak lazım. 12.5:1 oranlı araçta direksiyonu 12.5 derece çevirdiğimizde teker 1 derece açıyla döner demektir. Direksiyonumuz toplam 864 derece dönebildiğine göre tekerimiz kilitten kilide 864/12.5=69.12 derece dönebilmektedir. Direksiyon kilidi olarak verilen değer düz konumdan kilide kadar olduğu için 69.12 yi 2 ye bölmemiz gerekir. Çıkan sonuç 34.56 yı oyunun içindeki steering lock kısmına ara değerler olmadığı için 35 yada 34 olarak girmemiz yeterlidir.
Bunu yaptıktan sonra steering sensivity ayarını 50 ye getirmeniz yerinde olucaktır. Zaten denerseniz 50 ye getirdiğinizde en linear şekilde çalışmaktadır. Değeri 0 a getirip sabit hızla direksiyonu çevirdiğinizde ilk başta az haraket edip direksiyon turlarının sonuna doğru hızlandığını görebilirsiniz. 100 de ise aksi şekilde ilk başta çok hızlı davranıp sona doğru iyice yavaşlamakta. Aynı şey diğer pedallar içinde geçerli gaz fren debriyaj gibi. Ben hepsini 50 olarak bırakıyorum. Aynı şey GT legend gtr gtr2 ve race gibi oyunlar içinde geçerli fakat bütün araçlar için direksiyon turunu ve direksiyon oranını bulmak zor. Şansınıza direksiyon oranını bulursanız oyunda ki en yüksek direksiyon kilidini kullandığınızda profilden girmeniz gereken dereceyi hesaplayabilirsiniz. Misal GTR için en fazla 23 olabiliyor direksiyon kilidi. Kullanmak istediğiniz aracın direksiyon oranının 15:1 olduğunu düşünelim. 23 ü 2 ile çarpıp kilitten kilide 46 derece döndüğünü buluruz. Teker 46 derece döndüğünde direksiyon 46x15=690 derece dönecektir. Buda yaklaşık 1.9 turdur. İnş kafa karıştırmamışımdır
ya ben bu aralar pek ilgilenemediğimden pek uğraşamadım.bu ayarlar nerde var ben sadece cdden mutlaka yüklenmesi gereken driveri yükledim diğer programlardamı var bu ayarlar yoksa oyundamı?elimde oyun yok işin kötüsü kutudan çıkan rfactor ve lfs çalışmadı bunla..ayarlarıda öğrenelim şimdiden..bi kaç ayar var ama ayrıntılı değil daha çok çalışıp çalışmadığını gösteriyor snrm gaza basınca gaza bastığını görüosun falan..onların hepsi çalışıo ama oyunlarda olmadı..
Bahsettiğim programı cd den yüklemen lazım. Logitech Profiler olarak geçiyor Logitech in sitesinde de vardır. Zaten bunu yüklemeden 900 derece dönme gibi özellikleri kullanamazsın bildiğim kadarıyla.