Şimdi Ara

LOGİTECH G25 DİREKSYON İNCELEMESİ (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.593
Cevap
4
Favori
282.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de birçok oyunda mesela RACE 07 hazır profillerde G25 falan var ancak onları seçince gaz,fren,vites yanlış oluyor. İlla ki kendimiz ayarlamamız gerekiyor.

Test Drive da da aslında fizik olarak gerçeklik pek yok ama arabanın debriyajla ve düz vitesle kullanılması, kaldırırken debriyajı çekmeye göre stop etmesi çok hoşuma gitti ve gerçekçi dediğim o. Yoksa aslında fizik,grafik gibi gerçekliklerde GRID şu an en iyisi bence. Bir de belki 6 düz vitesi ayarlamayı denememişsindir daha. Kolaylık olsun diye söyleyeyim. Düz vites için H-shifter i işaretleyeceksin. Force-feedback ayarlarını da biraz yumuşak yapmak iyi olabiliyor. İlk açılışta nasıldı hatırlamıyorum ama sert ayarlayınca hızlı giderken araba kolay kolay yolda durmuyor. Direksiyonu kendi programından yani denetim masası ve oyun kumandalarından girerek özelliklerden 180-200 gibi derecelere getirmen yararlı olur. Yoksa o oyun hatta bütün yarış oyunları 900 derece ile oynanmaz bence. Ben Hard Truckta bile denedim 900 derece fazla geliyor.

Bütün oyunlarda da Dead-zone yani ölü bölgeleri sıfıra indirmeni öneririm. Çünkü o senin belli bir yere kadarki hareketlerini algılamamasına neden oluyor. Yani aslında dandik direksiyonlar için var. Kalibrasyonu bozuk olanlar için.

Oyunlarda tuşları ayarlarken direksiyonun düz ve vitesin de boşta olmasına dikkat et.

Burnout Paradise'nin zaten menüleri beni hasta ediyor. Adam gibi kolayca oyundan çıkmak bile imkansız :) Oyunda iken Esc ye bas daha sonra menü gezme tuşunda F1 tarafına bas. Hemen gelmiyor 2-3 sayfa değiştireceksin. Control options tu galiba oradan gaz, fren vb şeyler karşına çıkıyor. Direksiyonu direk seçemiyorsun. Direksiyonun contoller bölümünde gözükmesi sen tuşlara direksiyondan özellikleri atayınca oluyor. Yani normal gaz fren ayarını oradan çekiyorsun. Sakın daha sonra senin direksiyon orada çıktıktan sonra üstüne basıp sana sorduğu soruya evet deme. Uyumsuz tuşlara ayarlıyor ve olmuyor. Yine kendimiz ayarlayacağız. Ver o kadar parayı sonra yetersiz destek :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 25 Haziran 2009; 0:53:54 >

• MediaMarkt a her gittiğimde baktığım bi üründür kendileri :( bizde 59 tl lik logitech le idare ediyoruz.. bunada şükür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkerden

Ben de birçok oyunda mesela RACE 07 hazır profillerde G25 falan var ancak onları seçince gaz,fren,vites yanlış oluyor. İlla ki kendimiz ayarlamamız gerekiyor.

Test Drive da da aslında fizik olarak gerçeklik pek yok ama arabanın debriyajla ve düz vitesle kullanılması, kaldırırken debriyajı çekmeye göre stop etmesi çok hoşuma gitti ve gerçekçi dediğim o. Yoksa aslında fizik,grafik gibi gerçekliklerde GRID şu an en iyisi bence. Bir de belki 6 düz vitesi ayarlamayı denememişsindir daha. Kolaylık olsun diye söyleyeyim. Düz vites için H-shifter i işaretleyeceksin. Force-feedback ayarlarını da biraz yumuşak yapmak iyi olabiliyor. İlk açılışta nasıldı hatırlamıyorum ama sert ayarlayınca hızlı giderken araba kolay kolay yolda durmuyor. Direksiyonu kendi programından yani denetim masası ve oyun kumandalarından girerek özelliklerden 180-200 gibi derecelere getirmen yararlı olur. Yoksa o oyun hatta bütün yarış oyunları 900 derece ile oynanmaz bence. Ben Hard Truckta bile denedim 900 derece fazla geliyor.

Bütün oyunlarda da Dead-zone yani ölü bölgeleri sıfıra indirmeni öneririm. Çünkü o senin belli bir yere kadarki hareketlerini algılamamasına neden oluyor. Yani aslında dandik direksiyonlar için var. Kalibrasyonu bozuk olanlar için.

Oyunlarda tuşları ayarlarken direksiyonun düz ve vitesin de boşta olmasına dikkat et.

Burnout Paradise'nin zaten menüleri beni hasta ediyor. Adam gibi kolayca oyundan çıkmak bile imkansız :) Oyunda iken Esc ye bas daha sonra menü gezme tuşunda F1 tarafına bas. Hemen gelmiyor 2-3 sayfa değiştireceksin. Control options tu galiba oradan gaz, fren vb şeyler karşına çıkıyor. Direksiyonu direk seçemiyorsun. Direksiyonun contoller bölümünde gözükmesi sen tuşlara direksiyondan özellikleri atayınca oluyor. Yani normal gaz fren ayarını oradan çekiyorsun. Sakın daha sonra senin direksiyon orada çıktıktan sonra üstüne basıp sana sorduğu soruya evet deme. Uyumsuz tuşlara ayarlıyor ve olmuyor. Yine kendimiz ayarlayacağız. Ver o kadar parayı sonra yetersiz destek :D

Sağolasın içimi rahatlattı bu açıklamalar. Çünkü neredeyse hiçbir oyunda ayarları tam olarak çalışmadı. Yani 3-4 saatin sonunda ancak Grid'i düzeltebildim. Okumadığım yer kalmadı. Ancak ayarı kendim yapmayı deneyince çok güzel oldu. Yalnız gridde hızlı hiderken direksiyonu hafif çevirdiğimizde ya da dönüşlerde araba çok fazla kayıyor. Bunun direksiyon ayarıyla ilgisi yoktur herhalde değil mi?

Burnout Paradise'ı inan daha beceremedim. Onu bu akşam tekrar deneyeceğim. Demek ki hepsinde kendimiz ayar yapacağız. Ama Burnout Paradise'ı gerçekten çok merak ediyorum. Normalde klavye ile çok keyif alarak oynadığım bir oyun. Bakalım ne olacak.

Ama GTR2'de ayarları tutturamadım. Atama yapmıyor sanki. GTR2 Evolution'ın da gelmesine az kaldı. Onda da deneyeceğim.

Test Drive Unlimited'da direksiyonu ve gazı ayarlamayı başarmıştım. Ama viteslerle o kadar detaylı ilgilenmemiştim. Bakarım ona da akşam.

Live for speed'i deneyeyim dedim ama o grafikler ne öyle :)) Yani bu direksiyonu deneyelim diye de grafik kalitesini de düşürmek istemiyorum. Keza Test Drive da öyle. Çok beğendiğimi söyleyemem. Ama önce adam gibi çalıştırmayı başarıp ondan sonra hangi oyunu oynayacağıma karar vermek istiyorum.

Ps3'ü de sattım. İleride belki başka bir konsol alırsam onda da denerim ama şu anda önceliğim PC tabi ki... Daha fazla alternatifim var en azından oyun açısından öyle görünüyor.

Sizin önereceğiniz ve güzel grafikleri olan oyunlar da olursa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Akşam başaramazsam tekrar görüşmek üzere :)

• Tekrar merhaba,

Dün hemen hemen bütün oyunlarda ayarları kendim manuel yapmayı başardım. Bir tek Test Drive Unlimited'da başaramadım. Yani Manual Shifting seçili, H Shifter da seçili olmasına rağmen 1. vitesten 6. vitese kadar ayarlamaları da yapmış olmama rağmen bites kolu değişmedi. Sadece Gear up ve Gear Down olarak ayarladığım tuşlarla yapabiliyorum.

Bir de Live for Speed oyunundan gaz, fren ve debriyajı pedallara ayarlayamadım.

Onun dışında Grid'de ayarları yaptım çok güzel. Burnout Paradise'da da çok güzel oldu. Sadece direksiyonun sensitivity ayarını tam oturtmaya çalışıyorum ama gayet güzel oldu şu anda.

GTR2'yi de yapmayı başardım.

Euro Truck Simulator oyununda da yaptım o da daha zevkli oldu şimdi...

Şimdi bana başka ne oyunlar tavsiye edersiniz? Gerçi hemen hemen en iyileri sayılır şu anki oyunlar ama mesela Need For Speed grubundan hiç oyun yok.

• NFS ProStreet güzel bana göre direksiyon için. Şu an aklıma başka gelmiyor ama bütün oyunlarıma bakıp söylerim inşallah ileriki zamanlarda.
    Test Drive da sen ayarlasan da bazı arabalar sadece vites aşağı ve yukarıyı kabul ediyor. Mesela ferrari ile 6 vites olmaz daha birçok arabada bu böyle. Kimisi direksiyondaki kulaklardan kimisi manual vites kullanılıyor. Live for speed i pek bilmiyorum. Bakma şansım olursa bakarım. İyi oyunlar sana.
  • Çok teşekkürler...!
  • çok güzel..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [F][u][r][k][a][n] -- 1 Ağustos 2009; 8:46:28 >
  • meraktan soruyorum 2,5 tur gibi tur sayısı fazla olan direksiyonlarda yarış yaparken nasıl virajı alıyorsunuz ? ör 90 derecelik bir virajı alırken 1,5 tur mu 1 tur mu nasıl ? doğal olarak viraja girdiğiniz hıza da bağlı logiech g25 almayı düşünüyorum aklıma takıldı daha önce denememiştim eğer başka alanınız varsa rahat alışabildiiz mi? rahat alışabilir miyim diye kendime sorup duruyorum çünkü böyle bir ürün e 500-600 gibi bir fiyat ödedikten sonra pişman olmak istemem doğrusu

• quote:

Orjinalden alıntı: bugrabenlioglu123

meraktan soruyorum 2,5 tur gibi tur sayısı fazla olan direksiyonlarda yarış yaparken nasıl virajı alıyorsunuz ? ör 90 derecelik bir virajı alırken 1,5 tur mu 1 tur mu nasıl ? doğal olarak viraja girdiğiniz hıza da bağlı logiech g25 almayı düşünüyorum aklıma takıldı daha önce denememiştim eğer başka alanınız varsa rahat alışabildiiz mi? rahat alışabilir miyim diye kendime sorup duruyorum çünkü böyle bir ürün e 500-600 gibi bir fiyat ödedikten sonra pişman olmak istemem doğrusu

kardeş o 900 dereceyi istediğin dereceye ayarlayabiliyorsun yani tur sayısını fln kendin belirleyebiliosun ayrıca benim arkadaşımda var G25 o çok memnun bende bi kaç kere oynadım alısmak çok kolay bence :))

• Arkadaşlar bu cihazın debriyaj ayarını nasıl yapalımki, gerçekci araba hissi versin. Viraja girerken motor freni yapmak istiyorum mesela, rFactor oynuyorum, ayarlardan neyi değiştirmemi önerirsiniz ?
  • evo.IX sağol biraz da olsa için rahatladı
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugrabenlioglu123

evo.IX sağol biraz da olsa için rahatladı
  • quote:

Orjinalden alıntı: @mert

arkadaşlar ikinci el g25 arıyorum ankara içi elden alcam 320 liraya kadar çıkabilirim satmak istiyen arkadaşlar olursa anlaşabiliriz
  • logitech g25 in masaya monte şekli nasıl vidalama mı vantuzla mı nasıl ?
  • Çok sağlıklı şekilde vidalanıyor masaya, mengene gibi yani. Çıkartması takması oldukça kolay.
  • Eline sağlık dostum güzel inceleme olmuş..
  • mediamark'de kullanma fırsatım olmuştu çok dehşet birşey ama maddi açıdan çok zorlayıcı bir ürün ya :S almayı çok istediğim ama hiç alamayacağım bi canavar :D
  • efsane efsane
  • Usta bende 2 ay calistim bunu almak icin :)
  • Vay be çok güzelmiş
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.