Şimdi Ara

LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\ (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
3
Favori
132.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tda 1562q

beyler bende bu ürünü bir çok kişinin tavsiyesi üzerine aldım ama şu anda realtek ac97 5+1 ses kanal destekleyen bir onboard ses kartım var.

beyler bu ürünün eksi yanları
    1) arka uydulardan ses az geliyo sonra uydu üzerindeki koruma bezi ben hiç müdahele etmediğim halde yırtılıyo
    2) bass derinliği o kadarda iyi değil 40 hz diğer bazı 5+1 sistemlerde bu 20 hz
    3) onboard ses kartı kullandığım için sanırım yeterince verim alamıyorum.

tamam ses son seste boğulmayabilir ama bass derinliği hiçde iyi değil birde odadaki lamba elektrik düğmesi vs. açıldımı acayip acayip sesler geliyor...

Aynı ses sitemini kullanıyorum. Arka hoparlörlerden sesin az gelmesi sorunu yok. Ses kartının ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.
    Creative x-fi extreme gamer ses kartı aldım. On board ses kartından sonra basslar gerçekten çok daha iyi.
    Benim tavsiyem creative'in ses kartlarından al bir tane. On board ses kartı ile çok daha pahalı bir ses sistemi alsan bile istediğin verimi alamazsın.

• Uzun araştırmalarım sonucunda x-530 arka hoperlörlerine stand bulabildim, sizinle paylaşmak istedim.
    Bimeksten Vogel's VLS 115 hoperlör ayağı aldım. Hoparlörün vidalanacağı aparat normalde L şeklinde yani 90 derece dik. Bunu resimde görüldüğü gibi arkaya doğru 45 derece kadar ingiliz anahtarıyla eğdim.
    x-530 un kendi ayağını çıkardıktan sonra aynı yere yine kendi vidasıyla aparatı vidaladım ve tamamdır.
    Normalde hoperlör bağlantılarının ucu kalın olduğu için ayağın içinden geçmiyor, onuda kesip delikten geçirdikten sonra ucuna yeni bir soket bağladım.
    Sonuç mükemmel:

LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\

LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\

• beyler merhaba.
    bende hp pavilion laptop var.dv6143eu.bu alete bu cihaz direk tek kabloyla bağlanmıyor değil mi?yani bi kaç giriş yapmam lazım.tam verim alabilirmiyim ama.biraz cahilim bu konuda.saolun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanak

dün electroworld viaport kurtköyden logitech x-530 aldım 79 ytl ye...

onboard realtek ac-97 bilgisayarıma yukarıda gösterdiği gibi tanıtmayı başardım. 5+1 ses aldım ancak subwooferın ayarını sonuna getiriyorum çokda tatminkar ses vermiyor.genel ses kaliteside iyi değil..ne dersiniz..başka bir şey yapmam mı gerekiyor?

ses kartı al der seniz bakalım akşam arkadaşın ses kartlı makinasında x-530 bir deneyeceğim fark büyükse mecburen alacağız gibi gözüküyor...

evet denedim fark vardı. gittim Creative Audigy Value 7+1 ses kartı aldım çok daha iyi.. az önce forumda bu ses kartı için mod driver olduğunu gördüm ve ses kalitesinin çok arttıklarını belirtiyorlar ben de deneyeceğim bakalım..
    http://resim.donanimhaber.com/m_25677184/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanak -- 8 Ekim 2008; 17:13:29 >

• dostlar benim bir sorum var. bende de x530 var hatta alalıda baya oldu.

dvd filmlerimi genelde power dvdde izlerim. ses kartım realtek hd. notebook.
    power dvdde ses ayarlarının yapıldığı yerde gelişmiş kısmında dynamic range compression kısmı var. quiet, normal ve noisy environment var. onlardan quite seçili. çünkü quiet iken dolbynin tüm nimetlerinden faydalanabiliyorsunuz. izlediğin filmde yada herneyi izliyorsanız onun ses ile ilgili tüm ayrıntılılarını duyma şansını bu şekilde elde ediyorsunuz.

şimdi soruma gelelim bu ayarın yapıldığı kısmın hemen altında bass yönetimi var. burda full range speakers are in use diye bir seçenek var. diğer bir deyişle bu LFE oluyor yanılmıyorsam. ancak altında bir not var. hoparlörleriniz 120 hzlik düşük frekans özelliğine sahip değilse kesinlikle bu özelliği açmayın. hoparlörlerinize ciddi hasarlar verebilir yazıyor.
    şimdi bizim bu x530lar bu özelliğe sahip midir? var mı bu konudan haberdar olan? kullanma kılavuzunda 20-40 hz arası diyor ama o değerin benim dediğim değerle alaksı yok sanıyorum her ne kadar hz terimi aynı olsada.
    cevapları bekliyorum.

• bugün logitech X-530 aldım bilgisayarıma kurdum...ama left front, front center ve front right kolonlarından hiç ses gelmiyor...bu herangibi bir ayardan veya kurulumdan yaptığım bir yanlışlıklıkmı yoksa garantiyemi götürmeliyim? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler... direk mail olarak atabilirseniz : behlul054@hotmail.com
  • logitechim yere düştü,düştüğü an sesi kesildi.salladım malladım çalışmadı bi baktım ses ayar düğmesi içine çökmüş.ben de içini açmak zorunda kaldım.elektronikten pek anlamadığımdan belkide bi türlü yerine takıp çalıştıramadım.ben de köprüleri birbine çok ince teller kullanarak bağladım.sonuç olarak anahtar iptal oldundan ses sonuna kadar açık kalmış oldu,sadece bilgisayardan kısıp açabiliorum.çok şükür çalışmaya devam edio ama bi kötü yanı hiç birşey çalmazken ve cakı bilgisayardan çıkarttımda acayip ses çıkartıyor ne yaptıysam çözemedim. aman siz dikkat edin sakın düşürmeyin.aslında önemli olan düşmesi değil nasıl düştüğü çok önemli.ağzının üstüne düşerse kötü daha önce diğer uydular da düşmüştü bişi olmamıştı, logitechin yetkili servisi aradım bulamadım.aslında durum garanti dışı ama yine de servisine verip yaptırmak istiyorum.teknik servisi konusunda bilgisi olan yardımcı olursa iyi olur.

• ya bende x-530 ses kartı aldım creative sound blaster 7.1 arka kolonlar çalışıyor ama ötekilere göre düşük geliyor ses creativeninde açma programını bulamadım ne yapmam lazım yani sağ alta tıklayıp 5 +1 sesini ayarlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim =( sağ uydu sol uydu centeri acıp kapayabiliyorum ama arka uyduları kurcuklayamıyorum offf ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Mac 26 -- 6 Aralık 2008; 2:06:36 >
  • arkadaslar mrb ben logitech x230 ve philips mms430 arasında kalmıstım fakat aradaki fiyat farkının çok az olduğunu görünce logitechx 530 almaya karar verdim fakat 1 derdim var yardımcı olursanız sevinirm bende onboard realtek hd audio ses kartı var verimli kullanabilirmiyim acil cvp bekliorm tşk
  • kimse yardımcı olmayacak mı ayrıca laptopta kullanıcam casper nirvana tw7 modeli:(
  • Logitech x-540 lg lcd tv'ye bağlanabilirmi??? Neler gerklidir bağlantı yapabilmek için ACİLLLL Lütfen
  • bağlanır ben baya araştırdım ama surround ses alamassın ayrıca bende lcd den çok verim alamadım ama uydu receiver ına bağlarsan ses daa net olur...x540da matrix mode olması sesi 5 hoparlöre yayrak tam verim almana yardımcı olur...
  • merhaba arkadaşlar
    dün itibari ile benimde x 530 um oldu ama bazı sorunlarım var
    anakartım intel G33 buc 6 kanal destekli
    onboard olarak kullanabilirim diye düşünüp aldım x 530u zaten
    sorunum şu: bilgisayara takınca aşırı gürültü yapıyor kısık ve yüksek seste
    ortayı biraz geçince (sabit bir nokada) ses çıkmıyor
    bütün hepsinden ses geliyor güzelce ama
    ses seviyesi ayarlanmıyor haliyle

ne yapabilirim onboard fdan kaynaklanan bir sorun mu yoksa alet mi bozuk yardımcı olursanız sevinirim

• kripton sorununu tam anlayamadım biraz daha açarsan sevincem...
  • slm sorunum şu

anakartım G33 buc 6 kanal ses destekli ama ses sistemini bilgisayara takınca ses seviyesi az ve çok da
    çok aşırı gürültü yapıyor ama orta seviyede gürültü kesiliyor. bu orta seviyede tüm spekerlardan ses geliyor
    ama ses ayarı yapılamıyor doğal olarak

sorunum anakart üzerindeki ses kartından kaynaklanıyor

başka bir yerde test ettim orada çalışıyor
  • walla ben gene pek anlamadım... orta sevye ve gürültüden kastın ne ki???
  • slm

daha ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışayım

daha öncede yazdığım gibi ses kartım onboard ve anakart INTEL G33 BUC ses kartının üç girişi var
    (Pembe yeşil mavi)

ses siteminin üç girişini sıra ile (turuncu yeşil siyah) taktım. ses sisteminin ses seviyesi sıfırda iken dııtttttttt diye gürültü yapıyor ve gürültü çok fazla aynı şekilde ses sisteminin ses seviyesi en sonda iken yine aynı ses var (hiç bir şey çalmadan bu ses oluyor)
    sistemin ses seviyesi ortada iken bu sesi çıkartmıyor yani üzerindeki işaretli yer üste iken

sorunun ses kartından çünkü farklı bir bilgisayarda denedim orada bu ses çıkmıyor ve ses sistemi oldukça iyi çalışıyor

ama şöyle bir sorun daha varki anakart 6 kanal çıkışlı uyumlu olması gerekmiyormu,
    ve son birşey madem benim ses kartım bozuk (öyle görünüyor) bana bu ses sistemi için bir ses kartı
    önerir misiniz

teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kripton0 -- 4 Ocak 2009; 18:52:10 >

• 2 seneden beri x530 kullanıyorum ve son derece memnunum...
  • git bi tane creative sound blster al kurtul:P
    bende X530 kullandım 6 ay..buna benzer bi kaç sorun bende de vardı.açıkcası bu tarz sistemlere on board ses kartı pek gitmioç..hakkı ile dinlemek için bi ses kartı şart
  • arkadaşlar bende aynı ürünü kullanıyorum size b ir sorum olacak ya bu 5+1 sistem devredeyken bilgisayara mikrofon nasıl bağlanıyor bilen varmı 3 adet giriş var hepsi sinema sistemime bağlı mikrofonu nasıl takcam yardımcı olursanız sevinirim ??
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.