arkadaşlar bende dün aldım x530 bilgisayarıma bağladım üst seviyede sesi var yardımcı olabilirim ismail_9416@hotmail.com
Merhaba
Bugün x530 aldım kurdum vs vs ama 5+1 in 2+1 inden ses alabiliyorum malesef
Alc888 ob ses kartım var realtek de 5+1 i seçdim ama yine ses çıkmıyor
Ne yapmalıyım ?
herkeese selamlar
okuldaki sınıfım için ben de bu gün siparişini verdim kısmetse yarın elimde olacak sınıfa kurmadan önce iki gün boyunca evde dinleme imkanım olacak
iki günlük dinlemeden sonra bende sizinle yorumlarımı paylaşırım
herkese saygılar
Sizde bize katıldınız hayırlı olsn
müzik sesi sadece 4 uydudan mı geliyor yoksa 5 uydudanmı ben 5. uydudan ses alamadım. uydulardan da eşit gelmiyor bazılarından güçlü bazılarından az ses geliyor
herkese saygılar
hocam ses kartının doru çıkışına taktnızı ve 5.1 aktifleştirdinşz mi?
pardon arkadaşlar insanın derdi bitince arkasına bakmıyormuş maalesef ben de böyle yaptım
dediğinizi uyguladım ve sorun bitti
herkese saygılar
Arkadaşlar x 530 aldım daha yeni 3 hoparlörden ses gelmiyo her foruma yazdım kafayı yicem artık bi çözüm bulun yada iade ediyim
quote:
Orijinalden alıntı: zany_54
Arkadaşlar x 530 aldım daha yeni 3 hoparlörden ses gelmiyo her foruma yazdım kafayı yicem artık bi çözüm bulun yada iade ediyim
aynı sorun bendede var lütfen yardım olun.
arkadasım ilk basta on boardtan biraz 5+1 ses almak mümkün degildir fakat yeni çıkan anakartlarda 5+1 kanal mevcuttur.ama ben senn anakartını eski anakart düşünerek cevap atacagım. simdi logitech in yanında bir tane adaptör verilmiştir sana ufak birşey. bunun bir tarafı beyaz kırmızı jack girişi diger tarafı siyah-yeşil-turuncu 3.5 mm lik jack girişidir. bir tane kablo alırsın. stereo audiyo kalbosu gbi degişik bir ismi var bir ucu kasay giriyor diger iki ucu ( beyaz kırmızı ) o adaptöre giriyor.böylelikle 5+1 ses alabilirsin. bunu yaptıktan sonra gene ses alamadıysan xp kullanıyorsan eger ve audio driverin yoksa denetim masasından ses denetimlerinden bunu 5+1 ses kanalı yapabilirsin. bunu da yaptın gene olmadı mı ? bu siteye yeni üye oldum fakat reklam yapılıyormu bilmiyorum ama jetaudio diye bir program var bu programda surround u açınca otomatikman 5+1 e geçiyor. bu işlemleri uyguladıktan sonra gene olmuyorsa mail atabilirsin yardımcı olmaya çalişabilirm ;)
jetaudio programını indirererk surround seçmesini devreye sokarsan 5+1 yapabilirsin. ses kartının uyumu da önemli tabi bunun yanı sıra ;)
Tavsiye edermisiniz arkadaşlar?
tavsiyeler üzerine x-530 aldım.. fakat kabloları kısa geliyor bana göre.. restauranta dağıtmak istiyorum hoparlörleri.. acaba kabloları kessem ekleme yapabilirmiyim.. kolay olur mu daha önce kablolarını uzatan oldu mu hiç ?
Merhaba bende x530 ve creative 5.1 sb alarak aranıza katıldım çok güzel bir sistem orta seviye kralı diyebiliriz. 2 kanaldan ses alan arkadasa soluyorum 5.1 ses kartı alsınlar farkı gorsunler. bu arada müzik dinlerken hepsinin sesine baktım sanki centerdan biraz az geliyor.
Slm arklar bendede x530 daha önce kurduğumda normal 5+1 ses alıyordm müzik,video felan ama oyundan 5+1 ses gücünü alamıyordm geçenlerde format attım bu sefer oyundan 5+1 ses alıyorum ama müzik vs videoda sadece ön 2 klon çalışıyor yani 2+1 ses gücü alıyorum :D nasıl yapıcam bilmiyorum o kadar ayarları degiştirdim uğraştım yapamadım lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: kakuç
Slm arklar bendede x530 daha önce kurduğumda normal 5+1 ses alıyordm müzik,video felan ama oyundan 5+1 ses gücünü alamıyordm geçenlerde format attım bu sefer oyundan 5+1 ses alıyorum ama müzik vs videoda sadece ön 2 klon çalışıyor yani 2+1 ses gücü alıyorum :D nasıl yapıcam bilmiyorum o kadar ayarları degiştirdim uğraştım yapamadım lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
doğrusu zaten oyunlardan alıp müziklerden alamaman. müziklerin stereo büyük ihtimal o yüzden alamıyorsun.. sistemin ses ayaralrından hoparlör doldurma yı bulup aktif edersen alrsın
kardeş ses ayarını yap 5.1 olarak düzelir belki
bunu uydu recievera bağlasam işimi görür mü arkadaşlar
Creative SB X-Fi Surround 5.1 harici ses kartıyla kullanıyorum ama ses odayı sarmıyor. Arka uydulardan çok az ses geliyor. Nasıl bir ayar gerektiğini bilen var mı?
5 yılı geçti alalı hala taş gibi, hala çok memnunum verdiği sesten