Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wolverine aslında dogru söylüyorsunda insan okuyunca onları psikolojik olarak etkileniyo resmen dün cok iyi gelen bas o yorumu okuduktan sonra sanki boguk gibi geldi insan psikolojisi cok etkiliyor herseyi birkac gün sonra unuturum kesin ve eski keyifi alırım heralde ama bugun bi tuhaf geldi ses. Örnek vermek gerekirse senin cok sevdigin cok güzel buldugun birseye ayni gün birbirinden bağımsız 3 kisi cirkin dese acaba cirkin mi yaw diye düsünürsün benimki de o hesap iste birde dediğim gibi iyi bas nasıl olur sorusuna cevap veremiyorum çünkü bundan iyisini duymadım. Su ana kadar Turando 5+1 (rezalet bi setti) Jazz elan 5+1 ve creative inspire 5700 digital kullandım tüm bunların arasında en iyisi kesinlikle Z-5500 en sevdigim özelliği cok kuvvetli distorsiyon 0. 5700 de yüksek baslı parcaları cok actigimda wooferin zorlandıgını anlıyordum ve nefret ediyordum bu durumdan bu set bana mısın demiyor o konuda. O forumda adam demişki klipsch ve gigaworks ü 5500 ile ayni kategoriye koyamam yanlarına bile yaklaşamaz demiş mealen sen daha önce gigaworksde kullanmıştın satma sebebin neydi sadece analog olması mı? Birde dedigim gibi hi-fi setleri dinleme imkanın oldumu hic olduysa onların bası bununki gibi mi daha mı tatlı ve derin?

• Giganın tizlerinin iyi olması doğal.
    özelliklerinde frekans aralığı 20-40000HZ görünüyor.
    hadi sallamışlar olsun,25000-30000 olsun.gene iyi rakam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Dostum, bir ara bir bilgisayar mağazasında hi-fi bir setten müzik dinledim. O zamanlar ben ispire 6600 kullanıyordum. Aldığım ses tabii ki çok daha kaliteli geldi 6600e göre. Ama şu an z5500 kullanıyorum, sen de öyle. Ben o setle bu setin müzik keyfinin farklı olacağını hiç sanmıyorum. Çünkü stereo ve stereox2 modları var. Ses kartın kaliteliyse (Audigy2 ve üzeri) tiz sesini de benimki gibi %70lere çıkarınca süper oluyor.
    Bu arada gigaworks en iyi tizlere sahip, klipsch'in tizleri de z5500den daha iyi. Adamlar sadece bu yönleriyle setleri z5500e göre üstün görmüşler. Doğru, her ikisi de daha iyi tizlere sahip. Ama dediğim gibi tiz sesini açıp bu işi dengelemek mümkün. Peki z5500ün üstün yönleri ne klipsch ve gigaya göre? En başta bu üçü içinde en ucuz olanı. En güçlü sub-woofer onda. Sadece z5500 dijital ve decoderli, diğerleri analog. Yani diğer setlerin tiz avantajına karşı (z5500de ses kartı ayarıyla daha iyi tiz ses almak mümkün) z5500ün 3 önemli avantajı var. 1-fiyat 2-dijital decoder 3-en güçlü sub ve uydular. (uydular son seste ve %100 tiz sesinde bile bana mısın demiyor)
    Benim giga'yı satma sebebim, inspire 5700 satıp jazz 9940b alma sebebimle, jazz 9940b satıp megaworks alma sebebimle, megaworks satıp gigaworks alma sebebimle ve onu da satıp z5500 alma sebebimle aynı, yani "hobi"... z5500ün 7.1 üst modeli çıksın, o zaman da onu alırım. Satıp aldığım için maddi yönden pek de bir dokundurucu zararı olmuyor.
    Özetle, ben her türlü dvd player ve receiver bağlantısı yapabiliyorsam, stereo sesleri 5.1 kanalda dinleyebiliyorsam, divx filmleri 5.1 izleyebiliyorsam, dolby digital ve dts ile dts 24/96 çözen bir decoderim varsa ve bunların yanında çok güçlü uydu ve sub'a sahip bir setim varsa daha fazlasını isteyip nankörlük etmem... Bilmem anlatabildim mi? Sen de böyle düşünmelisin...

Daha iyi anlatılamazdı heralde sağol Wolvi yüreğime su serptin yaw zaten dedigim gibi benimki psikolojik oldu biraz birkac gün sonra unutacaktim zaten ama bugun öyle geldi iste. Benim ses kartıda Audigy 2 ZS tizlerde tam %70 de duruyor sormak istedigim bir iki sey var creative in ayarlar kısmında Speaker settings de bass redirection var o ne ise yariyor ve bass boost modu sönük bende degistiremiyorum her hangi bir ayarını. Birde THX Console da calibrationda herbir hoparlörün sana olan mesafesini tek tek metre cinsinden ayarlamak mümkün sen böyle bir ayar yaptinmi yoksa default mu kullanıyorsun? Birde EAX consolde Cmss 3D kısmında ben enable edip stereo surround'u sectim sende de mi oyle mesela film izlerken Cmss2 yi mi seciyorsun cünkü orda DVD icin idealdir diyor. Ayrıca ihtiyac duyan arkadaslar icin birkac resim koydum.

• Sevgili MaGeSuKo,

o yaziyi ben de okudum ve yazan arkadas gercekten biraz haksizlik etmis logitech`e. Fazla duygusal oldugu icin tarafsiz yazamamis bence. Ben yazi ilginc geldigi icin link vermistim.

Sonucta THX sertifikasi dedinmi bir duracaksin. Kolay degil koskoca THX, adamlar ne bicim inceleyip veriyorlar.

Ayrica cok begendigim CNET de logitech urunlerini ilk iki siraya koymus. Onun linkini de vereyim icin rahat etsin. Iste BURAYI TIKLA.

Bence bir urunu sevmek de onemli zevkle kullanmak icin. Su an bende kablosuz logitech klavye ve mouse var ve acayip sevdim bu urunu. Cok zevkli gelmeyi basladi bilgisayar basinda oturmak.

Simdi ucuza bir laser yazici alacagim yakinda ama en basta aradigim ozellik siyah olmasi. Cunku biliyorum siyah olmazsa icime sinmeyecek, severek kullanmayacagim.

Sunu da soyleyeyim, ona ayiracak param olsa veya sira gelse hic gozumu kirpmadan logitech 680 veya 5500 u alirim. Acayip cekici gorunuyor satalliteler. Klipsch de cok hos ama o zor biraz.

• Sevgili Wolverine,
    Bahsettigin Klipsch ProMedia Ultra 5.1 Multimedia Speaker Sistemi soylediginden biraz daha ucuza almak mumkun.
    Amazon.com uzerinden kargo, gumruk, vergiler dahil 591USD (800YTL) su an eve teslim fiyati.

1. BURAYI TIKLAYIN
    2. Asagi dogru inip 283.27$ yazan yeri secin.
    3.Urunu sepete atin (add to cart)
    4. Alisverisi tamamlayin (sag ust koseden proceed to checkout)
    5. Cikan sayfada isim, e-mail falan yazmadan sadece dil ve ulke secimi yapin.

Amazon size eve teslim fiyatini verecek ve yaklasik ve yaklasik YTL tutarini. YTL tahmini tutar, dolar olani ise sabit. Gerci evet haklisin cok pahali yinede. Daha ucuz bir secenek olarak Ultra olmayan 2.1 promedia klipsch var turkiye icin eve teslim fiyati hersey dahil 210 dolar su an.

• Link için sağol phil ama dedigim gibi ben zaten almadan önce 6-7 ayrı yabancı siteden reviewlerini okuyup almaya karar vermistim orda yorumu yazan kişi kendi düşüncelerini yazmış ve abartmış fazlasıyla mesela decoder icin ucuz diyor halbuki benim okudugum reviewda 5500 ün decoderinin icinde Cirrus CS494003 32-bit DSP cipinin oldugu yaziyor ve bu cipin piyasanin en iyisi ve anca hi-fi pahali sistemlerde bulundugunu yazmis ve bu cipi kullandigi icin logitech i kutlamis benimki o anlik bir sorgulamaydı simdi hersey yolunda merak etme
  • @MaGeSuKo, bass redirection'ı ben açmam, açınca bass sesinde azalma oluyor, sonra tekrar ayar yapman gerekiyor orda. Kapalıyken normal ayarda çıkıyor bass sesi. bass boost bende de pasif görünüyor, kullanmaya da gerek yok aslında. Çünkü işaretli ve pasif durumda... Thx console'daki metre cinsinden ayarlarla kolonların sana olan mesafesini ayarlaman mümkün, zaten değiştirince ses de değişmeye başlıyor. Ama ben thx console'u bilerek kaldırdım. Seste ve özellikle de bass sesinde anormal artış yaptığından sete zarar verebilir diye sildim. Eax conseole'da cmss ayarı benim her zaman stereo surround'da. Dvd izlerken de aynı, hiç değiştirmiyorum. En iyi ayar o. Cmss ve smss 2 sesi bozuyor, en iyi ayar stereo surround, dene istersen, müzik dinlerken 5.1 kanala yayılmış müzik keyfi veriyor.

• Phil, dediğin gibi 800YTL fiyat çıkıyor ama bu fiyat benim elime geçince setin son fiyatı mı olacak?
    Bir de ne olursa olsun, set analog ve o kadar parayı haketmiyor, z5500den sadece eşitlenebilir tizleri üstünken ne diye o kadar para verilsin ki o sete?
    z5500 şu an için en akıllı seçim.. Kalitesi de ayrı bir etken...
  • Wolverine,
    verdigim linkte islemleri takip edip 800YTL civari bir fiyat gorduysen ayni sayfada daha kucuk yazili olan dolar cinsinden fiyati da gorebilirsin. Sol altta daha kucuk puntolu yaziyor. Bu dolar fiyati sabit ve fatura dolar olarak kesiliyor ve buna hersey dahal. Yani gumruk ve kargo hepsi icinde eve teslim fiyati bu. 1000 mesaji gecen topic var burada ses sistemleri forumunda bu konuyla ilgili. Ilk basinda aciklamis arkadas konuyu guzelce.
    Senin odeyecegin para dolar cinsinden yani. YTL fiyatini amazon karsilastirma yapin diye verdim diyor ama bilmiyorki turkiyede YTL li takan yok herkes zaten dolar kullaniyor.

Kullandigin bankanin dolar kuru farkedebilir ve bazi bankalar %2 komisyon alabilir yurtdisindan alisverislerde ama bunda amazon.com un bir sucu yok bankanin sucu bu.

Bazen ikinci el ucuz urunler oluyor onlari kacirmamak lazim. Klipsch`in toplamda 210 $ a mal olan 2.1 urunu var ornegin ikinci el.

Bir konuda PM attim. Saygilar

• @wolwerine
    şu an 9940'mı yoksa mega'mı almak daha mantıklı,neden?
    cevaplarsanız memnun olurum
    9940---200w rms
    megaworks----500w rms
    gerci hersey rms degil,tavsilerinizi bekliyorum
  • Megaworks 500watt gücüne sahip değildir. Bu, creative'in yaptığı yanlış bir açıklama. Setin surroundlarına bişey demiyorum ama sub-woofer kesinlikle 150 watt değil, çünkü 100wattlık jazz 9940 sub'ı ondan çok daha fazla ve güçlü ses veriyor.
    Fiyat sorun değilse jazz öneririm. Ama fiyat sorun olacaksa megaworks öneririm.
    Tiz sesi hastalarına ve güçlü sub severlere megaworks'u, benim için tiz değil bass sesi önemli diyen bass severlere jazz öneririm.
    quote:

Orjinalden alıntı: tylor

@wolwerine
    9940---200w rms
    megaworks----500w rms

• arada pek fark yokki?
    9940---190$
    megaworks---180$
    birde ben daha cok muzik ve oyunda kullanmak istiyorum,tabi yanına birde audigy2 zs alıcam.suan t5900 ve audigy ls var.
    birde benim beklentim yuksek ve kaliteli ses
    quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Megaworks 500watt gücüne sahip değildir. Bu, creative'in yaptığı yanlış bir açıklama. Setin surroundlarına bişey demiyorum ama sub-woofer kesinlikle 150 watt değil, çünkü 100wattlık jazz 9940 sub'ı ondan çok daha fazla ve güçlü ses veriyor.
    Fiyat sorun değilse jazz öneririm. Ama fiyat sorun olacaksa megaworks öneririm.
    Tiz sesi hastalarına ve güçlü sub severlere megaworks'u, benim için tiz değil bass sesi önemli diyen bass severlere jazz öneririm.
    quote:

Orjinalden alıntı: tylor

@wolwerine
    9940---200w rms
    megaworks----500w rms

• anlamadığım nokta megaworks'un sateliteleri one way düz bir hoparlör 5500'ünde one way ama tizler icin tweeter benzeri birseyi satelitelarla birlestirmisler buna ragmen nasil oluyorda megaworks'un düz hoparlöründen cikan tizler 5500'den daha iyi oluyor anlamadım gitti fikri olan var mi beyler?
  • Ben söyliyim, megaworks'un surroundlarında cambridge firmasını görüyoruz, sanırım bu yeterli...
    Fakat z5500ün uyduları jazz 9940 setinin uydularından daha iyi tiz sesi veriyor.
    Özellikle de z-680de kullanılan tiz teknolojisini farklı bir malzeme ve ayarla değiştirip düzeltmişler. Uyduların arkasındaki hava çıkışı ile surroundlar en yüksek bass ve tiz seslerde hiç aksamıyor.
    Ben çok yüksek seslerde özellikle de tiz seslerde mega ve giga'nın uydularında hafif de olsa kesilme görmüştüm ama z5500de bu hiç olmuyor.
    sub-woofer yoğun bass sesinde tizleri bastırmıyor, tizler de bass sesini yok etmiyor.
    z-680i bilmem ama adamlar hakkaten yapmışlar. Özellikle de decoder çok iyi.
    Akşam Behind Enemy Lines divx izledim prologic II movie mod ile, tizler basslar gerçek dvd kalitesindeydi. Aynı filmi son ses mega ile de izlemiştim ama bu kadar keyif verememişti.
    Üstelik z5500de son ses açamıyorum. İdeal dvd izleme ayarım ise şu (yüksek ses için):
    master ses : boost 7(max. 11 kademe var), bass : 6(max. 9 kademe var). Center ve surround'a dokunmuyorum, çünkü ses 20yi geçince surround ve center daha fazla açılmıyor.
    z5500ün hoparlörleri two-way değil ama one-way'den daha kaliteli yapılmışlar. Öte yandan one-way olan mega'nın kaliteli olma sebebini ben cambridge ürünü olmasına bağlıyorum.
    Farklı fikri olan varsa buyursun...
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

anlamadığım nokta megaworks'un sateliteleri one way düz bir hoparlör 5500'ünde one way ama tizler icin tweeter benzeri birseyi satelitelarla birlestirmisler buna ragmen nasil oluyorda megaworks'un düz hoparlöründen cikan tizler 5500'den daha iyi oluyor anlamadım gitti fikri olan var mi beyler?

• sağol yorumların için WOlverine sende tam bir film canavarısın sanırım bende severim film izlemeyi ama 17 inc monitorde hic keyif vermiyor birde dvdler sinemaskop ise iyice kücülüyor dvd aldim ama izleyesim gelmiyor valla sen nerde izliyorsun filmleri monitörden mi yoksa dvd player a mi bağlıyorsun? Birde sormak istedigim birsey var yabancı bir sitede baska bir hoparlör icin adam demişki eger bas fazla gürültülü geliyorsa (Boomy) yani tizleri boguyorsa ve basın daha derinden vurmasını istiyorsa crossover frequency i 130 yap demiş senin böyle bir ayar hakkında bilgin var mı crossover tam olarak nedir?
  • Birde DVD leri hangi modda izliyorsun eger bir dvd'yi prologic 2 de izlersek zaten 5.1 e ayrılan ses prologic 2 de tekrar ayırılmaya mı ugrasılıyor decoder tarafından yani orjinalliği bozmuyor mu prologic 2 DVD izlerken?
  • arkadaşlar iyi bir ses kartınız varsa bilgisayarda müzik dinlerken yapabileceklerinizin sınırı yokmuş gibi görünüyor.
    playerlardaki ses DSP eklentileri ile tabiiki...
    şimdi şöyle oluyor;
    insan kulağı 20HZ ile 20KHZ arası seslere duyarlıdır.bu frekanslar altında ve üstündeki sesleri en hassas kulak bile çok iyi ayırt edemez...
    misal ben şu hep methettiğim DSP izotope ile şarkıya ve kulağıma en uygun sesi alabiliyorum.
    crakli versiyonunda yapabileceğinizin sınırı yok...
    geçen bizim yeğenle uğraşırken bir ayar bulduk kendimize,çocuğun dediği şu"abi benim set gibi oldu neredeyse ses...
    Yamaha amfi,EQ,CDplayer,deck vs oluşan bir seti ve CerwinVega kolonlar var onda.sadece kolonların çifti şu an 1400USD civarı..
    tabi ses yüksekliği ve kalitesi bakımından abartı biraz söylediği ama yinede belli bir ses kalitesini yakaladık ayarlarla uğraşırken.
    hemde Logitech X530 ile...Z5500 ile neler olurdu kimbilir...

yani uzun lafın kısası bilgisayardaki ses kartınız iyi ise en güzel sesi almak için bilgisayarların nimetlerinden yararlanmak gerekiyor...kurcalayın,playerler için en uygun eklentileri araştırın bulun...kulağınıza en uygun sesi mutlaka bulacaksınız...

sizlere izotopedaki zibilyon tane ayardan birkaç örnek vereyim...

• İlker kardes bu güzel bir programa benziyor crackli versiyonunu bulabilir miyiz ve hangi playerlarla çalışıyo sadece media player için mi winamp ilede uyumlu mudur? Sağol...
  • Benim monitör imzamdaki gibi 19" philips brilliance real flat. Mükemmel renkleri var. Salonda 70 ekran tv ve dvd player olduğu halde ben pc'de izlemeyi tercih ediyorum.
    Bahsettiğin ayar dediğin gibi bass sesini kısmak için yapılıyor ama ben kullanmıyorum, setin bass vurmasını istediğim için..
    quote:

sağol yorumların için WOlverine sende tam bir film canavarısın sanırım bende severim film izlemeyi ama 17 inc monitorde hic keyif vermiyor birde dvdler sinemaskop ise iyice kücülüyor dvd aldim ama izleyesim gelmiyor valla sen nerde izliyorsun filmleri monitörden mi yoksa dvd player a mi bağlıyorsun? Birde sormak istedigim birsey var yabancı bir sitede baska bir hoparlör icin adam demişki eger bas fazla gürültülü geliyorsa (Boomy) yani tizleri boguyorsa ve basın daha derinden vurmasını istiyorsa crossover frequency i 130 yap demiş senin böyle bir ayar hakkında bilgin var mı crossover tam olarak nedir?

• Şöyle, power dvd 6.0 kullanıyorum. ses ayarını s/pdif seçtiğim için bağlantı kurulduğunda decoder otomatik olarak dvdnin o andaki menü sesini otomatik çözüyor. Diyelim ki dvd ana menüsü prologic II kodlanmış, o zaman decoder kendisi prologic II movie mod'da çalışıyor. Filmi başlattığımda ise eğer dvd 5.1 dolby digital kodlanmışsa decoder otomatik olarak dolby 5.1'e geçiyor. Yani zaten istesen de 5.1 dolby digital kodlanmış bir filmi prologic II yapamıyorsun, ama dvdnin ses menüsünden seçmen mümkün. Öte yandan divx filmleri için mecburen en iyi ayar olan prologic II movie seçiyorum. Dvd'de eğer dts formatı da varsa sesini biraz kısarak dts seçiyorum, çünkü dts çok daha fazla ses veriyor dolby digital'e göre...
    quote:

Birde DVD leri hangi modda izliyorsun eger bir dvd'yi prologic 2 de izlersek zaten 5.1 e ayrılan ses prologic 2 de tekrar ayırılmaya mı ugrasılıyor decoder tarafından yani orjinalliği bozmuyor mu prologic 2 DVD izlerken?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.