Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wolverine katılıyorum bu seti alan pişman olmaz gerçekten çılgın bir set odayı resmen dolduruyo ses metal şarkılarda kendimden geçiyorum resmen tek sevmediğim yönü hoparlörlerin ayakları yok onları bulsam cok güzel olacak ama ayak olmadıgı icin su an masada duruyolar maalesef yalnız Wolverine 51 kademe degil 41 kademe var sanırım 11 boost ile beraber cünkü ses 20. kademeye geldikten sonra mute yapıp tek tek ses acma dügmesine basarak kumandadan saydım 20 ye geldikten sonra 10 kere bastım 11. basışta boost 1 oldu yani toplam 41 ediyor ben mi yanlıs saydım sen mi acaba? Gerçi bunun bir önemi yok zaten ben 8-9 dan yukarı çıkamıyorum set bugune kadar dinlediğim en güçlü set evi sallıyor resmen setle ilgili eksi olarak söyleyebilecegim tek sey sateliteler ve woofer cok büyük olduğu için yerlestirmek biraz sorun oluyor okadar. Almak istiyorsan hiç çekinmene gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGeSuKo -- 7 Nisan 2005, 4:12:13 >

• Wolverine ve z-5500 cü diğer arkadaşlar,setinin arkasında"Made in China"dışında başka bir ülkenin yapımı olanınız var mı?Ben bu konuda,Çin malları üzerine çok titizimdir ve almadan önce 2 defa düşünürüm Çin mallarını,değerli Wolverine,seninki de Çin malımı,eğer öyleyse "yaaa,Çin malı olduğu için şurası,burası vs...şöyle"diyebileceğin biryeri varmı setin?Şimdiden teşekkürler...Biraz fazla inceliyorum galiba arkadaşlar ama,elektronik konusunda birşey almadan çok araştırırm ki uzun ömürlü olsun ve verilen paraya değsin diye...
  • evet bendede made in china yazıyo ama engineered and manufactured in USA diyor. Çinde yapılmış olması dogal bence iscilik orada ucuz oldugu icin sonucta amerikan malı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGeSuKo -- 8 Nisan 2005, 2:24:54 >
  • up
  • Evet, bende de made in china yazıyor ve ben bundan rahatsızlık duymuyorum. Amerika lafı felan göremedim kutusunda...
    Bu arada setle ilgili bazı merakla beklenen resimleri telefonumu gündüz alacağım için artık burda yayınlayacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 9 Nisan 2005, 2:31:45 >
  • Böylesine ayrıntılı güzel bilgiler için öncelikle teşekkürler...

Divx filmleri izlerken, Vestel 4500 playeri kullanıyorum.
    Bir süre TV nin sesiyle idare ettim,
    bugünlerde geçici olarak PC nin ses sistemini (PHLLIPS A2.600) kullanıyorum.

Deneyimli arkadaşlardan isteğim
    (malum apartman dairesinde yaşıyoruz) komşuları rahatsız etmeden
    kaliteli bir ses efekleri ile divx izlemek için bir ses sistemi önerisi....
    Mekan : 30-40 m2
    Bütçe : 300-400 USD
  • benim t5900'da tweeter varda noluyo sanki,resmen tizlerin yanında bass sesler kayboluyo
    su an da 170$'a mega almak bence en mantıklısı.bende elimdeki sistemi satıp bir audigy2zs ve mega almayı kafaya koydum.bence bu herkesi tatmin edecek bir cozum.eger yinede tatmin etmiyorsa yine de giga derim.z-5500 hakkında dinlemeden bişey diyemem
    quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

arkadaşlar tabii megaworksün tizleri daha iyi,gidip 10" lik yani (25,4 cm) lik bir sub kullanmış adamlar ve o sete tweeter da koymamış treble ayarı da...doğal olarak küçücük uydular koskoca sub'ın çıkardığı bass'lar altında fena eziliyo...Zaten dikkat edin logitecin tweeterlı modeli yook...Adamlar pinti midir nedir...Madem low end sistem yapıyosun iddialısın koy abicim bi tane tweeter da iş hallolsun ben anlamıyorum zaten tweetersız ses sistemini, bir kere frekans olarak hiçbirinin (sub,sat,tweeter) birbirinin frekanısını çıkarması mümkün değil o yüzden istediğiniz kadar tizler çok iyi gerek yok tweetera deseniz bile bu imkansız yani TWEETER+MIDRANGE VEYA FULLRANGE+SUBWOOFER olmadan iyi bir 2+1 5+1 vs.. olmazzzz...bence gigaworks en iyi örnek ve hala piyasanın bence ennnn iyisi o...

Birde wolverine; forumda yazdıklarından sanki z-5500 ü öyle çok beğenmiş izlenimi vermedin bence sende biraz hayal kırıklığı yaratmış gibi...bence sorun şu z-5500 uyduları o hayvani sub gücü altında eziliyo ve bass ağır basıp bütün sesi boğuyo tahminim bu yönde....

650 milyona gidip logitech almak biraz saçma geliyo bunlardan sonra bana ilk başta bende heves ettim ama sonra ne kadar gereksiz olacağını anlayınca vazgeçtim,(650 milyon ver ve tizlerin yoksunluğundan bahset !!! )...Bence pc de kullanmak için bir spekera verilecek maximum bedel bir megaworks veya 9940 kadar olmalı fazlasını istiyorsanız gidin ve home theather kurun kendinize....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 9 Nisan 2005, 10:50:09 >

• Logitech z-5500'ün bağlantılarının resmidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 9 Nisan 2005, 13:34:05 >

• Baska resimlerde yayinlayacak misin Wolverine özellikler söyle ayrintili bir inceleme iyi olur
  • Dostum, setin resimlerini çok kaliteli ve ayrıntılı olarak nette bulmak mümkün. Ben sadece yeni z5500lerdeki bağlantının kırmızı ve siyah gümüş uçlarla olduğunu anlatmak için bu resimleri koydum..
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Baska resimlerde yayinlayacak misin Wolverine özellikler söyle ayrintili bir inceleme iyi olur
  • Sub'ın yandaki hava çıkış deliği hakkaten abartılmamış, jazz'ın 9940 serisinden daha büyük...

• ya bu Logitech harbiden yapıyomuş abi.bu resimleri görünce olayın ciddiyetini iyice anladım...
  • Biraz amatorce birkac soru sorayim.

Sunu merak ediyorum: aldigimiz bir ses sisteminin pc disinda walkman, cd walkman, mp3 player ve pikap gibi aletlerle calisip calismadigini nasil anlariz. Aletin ozellikleri arasinda hangisine bakmak lazim? Teknik ismi nedir onu merak ediyorum?

Hani su walkmanlerdeki kulaklik girisinden baglanabiliyor mu ornegin bu aletler yoksa baska turlu bir sey mi kullaniliyor?

Sen test ettigin sistemlerden herhangi birisini pc disinda baska bir aletle denedin mi? Denediysen muzik dinlerken bir fark oluyor mu? Biliyorsun bu isin hastalari external ses karti kullaniyorlar. Bilgisayarin olumsuz etkisinden kurtarmak icin. Ben de onu merak ediyorum. Yani ses kalitesinde bir iyilesme oluyor mu?

Bilgisayari hic kullanmiycam aslinda muzik dinlemek icin ama mp3 ler var cok fazla. Belki bir Harddisc li mp3 player alirsam o zaman kurtulurum ama onu kulaklik disinda da kullanmayi isterim.

Belki ilginizi ceker. Bir yazi buldum 5500, giga ve klipsch hakkinda ilginc yorumlar var. Bu isle ilgilendikce ses sistemlerini cocuklari gibi seven, dokunmaya kiyamayan tipleri daha iyi anlamaya basladim. Keyifli bir konu gercekten. Saygilar.

http://www.maximumpc.com/forum/viewtopic.php?p=152323#152323

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 10 Nisan 2005, 8:30:01 >

• ustalar alo,
    Divx arşivi büyüdü, en az sorunlu player olan
    vestel 4500 aldık, Phiips 3900-3950 tercih etmedik.
    Ama bir de ses sitemi gerekli.
    Vestel 4500 playere hangi ses sistemi gider?

LOGITECH Z-5500 5.1, CREATIVE MEGAWORKS 550 THX 5.1,
    LOGITECH Z-5300 5.1, JAZZ 9940x...vb

Sistemi görmeden internetten sipariş edeceğimden dolayı,
    rahatsız ediyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...
  • Bahsettiğin cihazlara bağlantıntı imkanı veren hoparlörlerde mutlaka line in, mic in veya 1394 adı altında toplanmış bağlantı seçenekleri olması gerekir. Kulaklık çıkışı ayrı bir yerdir.
    External ses kartlarının her zaman imkanları daha fazladır. Özellikle de bağlantı seçenekleri çoktur.
    Ayrıca verdiğin linkteki gibi bizim ülkede de çok topic ve forum var. Buralarda konuşulan da çok önemli ama her zaman çok okuyan değil çok gezen bilir doğrudur.
    quote:

Orjinalden alıntı: Phil

Biraz amatorce birkac soru sorayim.

Sunu merak ediyorum: aldigimiz bir ses sisteminin pc disinda walkman, cd walkman, mp3 player ve pikap gibi aletlerle calisip calismadigini nasil anlariz. Aletin ozellikleri arasinda hangisine bakmak lazim? Teknik ismi nedir onu merak ediyorum?

Hani su walkmanlerdeki kulaklik girisinden baglanabiliyor mu ornegin bu aletler yoksa baska turlu bir sey mi kullaniliyor?

Sen test ettigin sistemlerden herhangi birisini pc disinda baska bir aletle denedin mi? Denediysen muzik dinlerken bir fark oluyor mu? Biliyorsun bu isin hastalari external ses karti kullaniyorlar. Bilgisayarin olumsuz etkisinden kurtarmak icin. Ben de onu merak ediyorum. Yani ses kalitesinde bir iyilesme oluyor mu?

Bilgisayari hic kullanmiycam aslinda muzik dinlemek icin ama mp3 ler var cok fazla. Belki bir Harddisc li mp3 player alirsam o zaman kurtulurum ama onu kulaklik disinda da kullanmayi isterim.

Belki ilginizi ceker. Bir yazi buldum 5500, giga ve klipsch hakkinda ilginc yorumlar var. Bu isle ilgilendikce ses sistemlerini cocuklari gibi seven, dokunmaya kiyamayan tipleri daha iyi anlamaya basladim. Keyifli bir konu gercekten. Saygilar.

• Öneriler için çok teşekkürler Wolverine Usta,
    Ses sitemini uzun süre kullanacağım.
    Bu durumda, Logitech z-5500 en doğru seçim olacak...
  • İyi seçim olur, şu an çok az yerde satılıyor Türkiye'de sanırım, bitmeden bir tane almanı öneririm.
    quote:

Orjinalden alıntı: Phaistos

Öneriler için çok teşekkürler Wolverine Usta,
    Ses sitemini uzun süre kullanacağım.
    Bu durumda, Logitech z-5500 en doğru seçim olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Phil

Biraz amatorce birkac soru sorayim.

Phil'in verdigi linkteki yorumların çoğunu okudum adam resmen logitech'i yerden yere vurmuş bass sadece gürültüden ibaret demiş decoder adi demiş tweeter yok demiş (bu doğru ) baslar tizleri boğuyor demiş ve demişte demiş onları okuyunca moralim bozuldu valla acaba dedim iyi degilde bana mı iyi geliyor ama Allahtan oradaki diğer arkadaşlar logitech'i savunmuş ve haksızlık ettiğini söylemişler bende teselli buldum ses bana kalırsa iyi ama insana genelde kendi şeyi güzel gelir oyüzden kendi kendime acaba bana mı öyle geliyor sorusunu sordum ancak hoparlörlerin THX sertifikalı olması, okudugum 6-7 reviewda cok iyi notlar almış olması nedeniyle hala aldığım için pişman değilim sormak istediğim çok kalite setleri dinlemiş olanlar var mı aranızda (Söyle 2000$ civarı olan setlerden bahsediyorum) aradaki fark nelerdir tizler baslar aşırı farklı mı yakın mı? Z 5500 ile dinlediğimiz müziğin kalitesi nedir sizce 10 üzerinden?

• Yav kardeş, şimdi biri çıkıp sana dese ki 2000$lık setlerde müzik z5500e göre çok daha iyi, ne yapacaksın, gidip 2000$ verip böyle bir hata yapmazsın herhalde...
    Dün 3 dvd, bugün de bir dvd bir de svcd izledim z5500 setle. Hadi dvdler tamam da prologic II movie seçeneği ile prologic II kodlanmış svcd'yi izlerken sanki dvd izlermiş gibi keyif aldım.
    Setin bass sesi yıkıyor, dolby digital 5.1 gibi 5.1 prologic II film izlemiş oldum. Müzik dinlerken kesinlikle 6 ch direct seçtiğim için tizleri ses kartından %70e aldığımdan megaworks'tan hiçbir farkı kalmıyor.
    Valla ben ses 8. kademedeyken dinlediğim en gıcık olduğum şarkıcı bile bana keyif veriyor. Bass-tiz ne ararsan iyi. Sen beni dinle, megaworks, gigaworks, jazz 9940b, dtt2200, inspire 6600, inspire 5700, logitech z-640 ve inspire 4400 dinlemiş bir olarak z5500ün yeri çok başka diyorum. Bu yorum sana yeter bence.. Forumlardan benim de çıkardığım özet sonucu:
    En iyi tizler gigaworks'ta,
    en iyi basslar z5500 ve klipsch pro6 da(z5500 daha yüksek ses veriyor),
    en iyi fiyat/performans ürünü megaworks, tizleri z5500den daha iyi ama basslarda düşük,
    mega'dan daha güçlü bass ama daha düşük tizler için jazz 9940 serisi,.........
    Bu arada şu öve öve bitirilemeyen klipsch ultra nın fiyatını da yaklaşık 800€ olduğu bahsediliyor ki o paraya 2 tane gigaworks alırsın.
    z5500ün tiz ayarını ses kartından artırınca megaworks ayarında bir tiz ve en güçlü bass sesine sahip olursun. Decoderi de cabası...
    Bu arada ne mega, ne giga, ne jazz9940 ve ne de klipsch dijital, bunların hepsi analog setlerdir. Dijital olan tek set aralarında z5500dür ve her türlü övgüyü hak ediyordur.
    not: hi-fi setleri burda home cinema ile kıyaslamasak çok iyi olur. Her setin iddialı olduğu alan farklı...
    Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.