Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada winampiniza izotope ozone yukleyin tizlerin ne hale geldigini dinleyin
    ben yeni buldumda bu progu
  • sagolasin
    bende nforce2 nin onboardu var bi zs aliyim dimi heralde epey fark eder
    dvd manyagi diilim ama volume sıkıntısı olmadan music dinnerim o bakimdan

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Yanlış yazmışlar, audigy es ile audigy2 zs arasında çok fark var.
    Audigy es için yazılanlar yanlış. 100db SNR. Sadece 5.1 dolby digital destekler o kart.
    Audigy2 yongası, thx olayı, dts çözmesi, dolby digital ex çözmesi ve 108db olması imkansız.
    O özellikler zs modelinde var.
    Zaten zs süper bir kart.
    quote:

Orjinalden alıntı: malazlar

CREATIVE - AUDIGY ES (SE)

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=524

CREATIVE - AUDIGY 2 ZS

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=522

bu iki ses karti arasinda ne fark var acaba fiyatlari yari yariya farkli ozellikler tablosunda bi fark gozukmuyor audigy2 islemciye sahip ikiside ????

• quote:

Orjinalden alıntı: fcaglayan
    . Abartmıyorum ya 3 ay oldu. 3 ay boyunca sadece 1 kere hızlı sisteme 1 ürün girdi sanırım çünkü onu sabah gördüm akşama bitmişti. Onuda sen mi aldın yaf yoksa :)
    yaw birileri bu ürünü biyerde gördüklerinde banada haber versin pls. gerçi haftada 2 kere zaten bakıyorum ama

Hehe Hızlı sistemdekini bizim arkadas(MaGeSuKo) aldı
  • Audigy2 zs kesinlikle çok kaliteli bir kart. Bundan dolayı her türlü on-board ses kartlarına göre çok çok daha iyi ses verecektir.
    Şiddetle öneririm.
    quote:

sagolasin
    bende nforce2 nin onboardu var bi zs aliyim dimi heralde epey fark eder
    dvd manyagi diilim ama volume sıkıntısı olmadan music dinnerim o bakimdan

quote:

Yanlış yazmışlar, audigy es ile audigy2 zs arasında çok fark var.
    Audigy es için yazılanlar yanlış. 100db SNR. Sadece 5.1 dolby digital destekler o kart.
    Audigy2 yongası, thx olayı, dts çözmesi, dolby digital ex çözmesi ve 108db olması imkansız.
    O özellikler zs modelinde var.
    Zaten zs süper bir kart.
    quote:

CREATIVE - AUDIGY ES (SE)

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=524

CREATIVE - AUDIGY 2 ZS

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=522

bu iki ses karti arasinda ne fark var acaba fiyatlari yari yariya farkli ozellikler tablosunda bi fark gozukmuyor audigy2 islemciye sahip ikiside ????

• slm bende sony amfi (str de 697) var Z5500 'ü bu amfiye bağlayabilirmiyim???

ayrıca 2 ZS var bu üçlüyü nasıl birleştiririm amacım sony amfiyi (str de 697) evin medya kontrol merkezi haline dnüştürmek divx filmleri pc den tv ye sesi pc den amfiye yapmak istiyorum???
  • baba Sonyde optic veya coacsial giriş varmı bilmiyorum ama varsa bunları birbirine bağlayabilirsin(A2ZS ve Sony)..
    da...Logitech e vereceğin paraya ayrı ayrı center,Sub ve uydu alsan...580 küsür milyona eminim çok kaliteli bir hoperlor takımı alabilirsin...
    çünkü sanırım ya Sonyden yada Logitechten vazgeçmen gerekecek,bildiğim kadarıyla amfiyi amfili bir kolona bağlayamıyorsun...
  • arkadaslar ZS den optik kablo ile taşınan sinyaller dijital olarak dnüştürülmeden(analoga) tasınıyo dimi? böylece amfi kendisi dönüştürüyo ve hparlörün amfisi devre dışımı kalır? eğer öleyse wolvi kardeşin tavsiyesine uyup z5500 alıcam????...
  • quote:

eksen'e çok yakında gelecek, bugün yarın bekliyorlar, ben konuştum onlarla. Ara ve konuş derim.
    Bu arada senin gördüğün ve hemen satılan o z5500 ne zaman satılmıştı? Yani bu anlattığın olay ne zaman oldu?
    quote:

Orjinalden alıntı: fcaglayan

Abi wolverine nasıl yapıyosun anlamıyorum yaaa deli oldummmmm Abicim ben 3 aydır bu setin peşindeyim ama piyasada ya yok yada elinde olanlar çok yüksek fiyata satmaya çalışıyolar. Abartmıyorum ya 3 ay oldu. 3 ay boyunca sadece 1 kere hızlı sisteme 1 ürün girdi sanırım çünkü onu sabah gördüm akşama bitmişti. Onuda sen mi aldın yaf yoksa :)
    yaw birileri bu ürünü biyerde gördüklerinde banada haber versin pls. gerçi haftada 2 kere zaten bakıyorum ama

sanırım 3 hafta yada 1 ay önce idi. sabah gördüm akşama gitmişti. Herhalde 1 tane ellerine bir yerden geri döndü ve oda gitti. Ama bu hızlı sistemin yaptığıda rezalet doğrusu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_2226161/tm.htm

• arkadaşlar ben de bir megaworks kullnıcısıyım.bi arkadaşım megaworks almayı düşünüyor ancak duvarına montaj etmek istediği için kablolar yetersiz kalıyor.10-15 metre gördüğüm kadarıyla megaworks ile gelen kabloların yetişmesi olanaksız bi mesafe yanılıyorsam düzeltin lütfen.
    bu kabloları uzatması için arkadasımın ne yapması lasım,yazıcıoglundan gidip yeni kablo mu alcak bi eklenti imkanı var mı ses kalitesi nasıl etkilenir?
    walla ben yardımcı olamadım arkadasıma sizin fikirlerinizi bekliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: frostburn

arkadaşlar ben de bir megaworks kullnıcısıyım.bi arkadaşım megaworks almayı düşünüyor ancak duvarına montaj etmek istediği için kablolar yetersiz kalıyor.10-15 metre gördüğüm kadarıyla megaworks ile gelen kabloların yetişmesi olanaksız bi mesafe yanılıyorsam düzeltin lütfen.
    bu kabloları uzatması için arkadasımın ne yapması lasım,yazıcıoglundan gidip yeni kablo mu alcak bi eklenti imkanı var mı ses kalitesi nasıl etkilenir?

ses kalıtesi o sekılde bir uzatmadan etkılenır onun yerıne jazz ın kablosuz modelı var onu düşünebilir.
  • jazz'ın kablosuz olan 9940w modelinde sadece arka kolonlarda kablo yok. Önler kablolu.
    Bence bu konuya en iyi çare ek kablo kullanmadan kabloların açıldığı yere kadar açıp max. seviyedeyken ayaklık yaptırıp kullanmaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: soB81_

quote:

Orjinalden alıntı: frostburn

arkadaşlar ben de bir megaworks kullnıcısıyım.bi arkadaşım megaworks almayı düşünüyor ancak duvarına montaj etmek istediği için kablolar yetersiz kalıyor.10-15 metre gördüğüm kadarıyla megaworks ile gelen kabloların yetişmesi olanaksız bi mesafe yanılıyorsam düzeltin lütfen.

ses kalıtesi o sekılde bir uzatmadan etkılenır onun yerıne jazz ın kablosuz modelı var onu düşünebilir.

• Evet, z5500cü arkadaşlardan şu ana kadar aldıkları performanstan bahsetmelerini rica ediyorum.
    Forumda z5500 kullanan 4-5 kişi var benim bildiğim.
    Ses performansı hakkındaki yorumlarınız nedir arkadaşlar?
    Bass ve tiz olarak neler düşünüyorsunuz?
  • Z-680'in en şikayet edilen yanlarından biri, sistem açık olduğunda (hatta "mute" konumunda bile) sürekli olarak işitilen tıslama (sdip gürültüsü) idi.
    Evet forumda; Affan83'ün mesajından sonra, Z-550'de "Megaworks'ten bile az tıslama olduğun, hatta hiç aşırı sessiz olduğu" vurgulanmış. Ancak daha sonrari mesajlarda, sub'tan gelen hafif bir bir uğultudan bahsedilmiş.
    Sorum şu;
    Megaworks 550+DDTS 100 ile Z-5500 arasında bir tercihimde belirleyici unsur olacağından, sdip gürültüsü açısından Z-680 ile Z-5500'ün karşılaştırıldığında değerlendirmeniz nedir?
    Volverin ve (her üç seti de kullanmış) diğer arkadaşların görüşlerini bekliyorum...
  • O uğultu sesini seti ilk kurduğumda ben de hissettim. Ama bir süre sonra kulak alışıyor. Ses o kadar az ki o kadar önemli bile değil bence. Kasanın fan sesi bile o sesi bastırıyor. Yani sadece o sese sebep bu seti almamak sete haksızlık olur. Bu set megaworks + ddts'ye göre çok daha iyidir.
  • Wolverine selam,öncelikle ben Logitech hastası(her ürününün) biri olarak Z-5500 hakıkındaki son görüşlerini,bazı ayrıntıları çok merak ediyorum!Nasıl ki mesela s-750 ile ilgili bazı düşüncelerin değişti zamanla(titantum tiz ile ilgili olanlar),Logitech ile ilgili nasıl deneyimlerin oldu,zaman geçtikçe daha memnun olduğun yanları oldumu yada negatif düşündüğün şeyler oluştumu kullandıkça?Ayrıca bende alıcam ama hoparlörlerin arka taraflarının fotoğraflarını göndericektin ve bende alırken adamların suratına çarpacaktım onları,almak için fotoğrafları göndermeni bekliyorum desem yeridir,şimdiden teşekkürler...!
  • Hocam bu seti alabilirim ama bi de foto göndersen çoook iyi olacak...Sonunçta o kadar para vericez...

Bi de bu setle z5300 aras1nda iyi bi fiyat farki var... Bu fark aradaki ses kalitesini karsiliyor mu??? Yani verdigim farka deger mi?
    yoksa z5300 de iyi mi???
  • Merhaba, evet dediğin gibi gigaworks'un titanyum tizlerini nasıl zamanla çok daha sevmişsem bu sette de (z5500) yoğun bass sesine rağmen tizlerin kaybolmayışına ve hoparlörlerin arkasındaki hava çıkışı ile tıpkı sub-woofer gibi hoparlörlerin de hava çıkışı sayesinde bunu yapmasına hayran olmamak elde değil. Setin sub'ı inanılmaz güçlü bass sesi veriyor. Ben son ses meraklısı biri olmama rağmen 6ch direct ile bırakın son sesi (51. kademe) daha 20. kademeye zor geliyorum. Zaten o şiddette müzik dinlemek işkence olur kulaklara, en güzeli max. 10. seviyede müzik dinlemek. Anlatılmaz yaşanır. Bu setin tiz kalitesi için jazz serilerinden daha iyi olduğunu ve nerdeyse megaworks kalitesinde olduğunu yazmışımdır sürekli. Ses kartının tiz ayarını biraz açınca megaworks'tan daha iyi tiz sesi almak mümkün hale geliyor. Şunu unutmamak lazım, kaliteli müzik sesi için sadece iyi hoparlör yetmez, kaliteli de ses kartı gerekir. Ben şu an piyasada olmayan Audigy 2 ile z5500'ün analog bağlantıda çok iyi uyum içinde çalıştığını söyleyebilirim. Ayrıca setin decoderini her geçen gün daha da beğeniyorum. Özellikle gece dvd izlerken night mode'a alıyorum. Böylece bass sesleri daha azalıp konuşma sesleri artıyor ve gece bile yüksek seste kimseyi rahatsız etmeden dvd izleyebiliyorum. Negatiflik olarak kayda değer bir eksi yönü yok setin. Tek kusuru evde florasan lamba yandığında veya klima çalıştığında arasıra "pop" diye bir ses duyuluyor setten. Ama bu ses sadece kısık seste duyuluyor. Yani orta ve yüksek seste müzik dinlerken veya film izlerken hiç duyulmuyor veya sesi kesmiyor bile.
    Fotoğraf konusunda ise yeni telefon aldım, Samsung D500, daha kaliteli resimlerle en kısa zamanda resimleri yayınlıycam burda...
    quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Wolverine selam,öncelikle ben Logitech hastası(her ürününün) biri olarak Z-5500 hakıkındaki son görüşlerini,bazı ayrıntıları çok merak ediyorum!Nasıl ki mesela s-750 ile ilgili bazı düşüncelerin değişti zamanla(titantum tiz ile ilgili olanlar),Logitech ile ilgili nasıl deneyimlerin oldu,zaman geçtikçe daha memnun olduğun yanları oldumu yada negatif düşündüğün şeyler oluştumu kullandıkça?Ayrıca bende alıcam ama hoparlörlerin arka taraflarının fotoğraflarını göndericektin ve bende alırken adamların suratına çarpacaktım onları,almak için fotoğrafları göndermeni bekliyorum desem yeridir,şimdiden teşekkürler...!

• Dostum nette logitech z-5500 şeklinde arama yaptığın zaman resimli epeyce review çıkıyor, sadece benim yayınlıycağım resimleri beklemeden öyle de resim bulabilirsin setle ilgili...
    Sen nerden buldun z5500ü? Şu an Türkiye'de satan yer yok ki?

Bu setle z5300 arasında epey fiyat ve kalite farkı var. z5300 analog olduğundan z5500 ise dijital olduğundan en büyük fiyat farkının nedeni anlaşılıyor.
    Ayrıca z5500ün ses çıkışları çok daha güçlü, sub'ı daha büyük ve daha güçlü, surroundlar daha kaliteli ve set kumandalı olması da fiyat artışını gerektiriyor.
    z5500e verilen paraya değer. Piyasada ondan daha iyi dijital set yok. jazz 9940b'den daha iyi.
    quote:

Orjinalden alıntı: PCkopat065

Hocam bu seti alabilirim ama bi de foto göndersen çoook iyi olacak...Sonunçta o kadar para vericez...

Bi de bu setle z5300 aras1nda iyi bi fiyat farki var... Bu fark aradaki ses kalitesini karsiliyor mu??? Yani verdigim farka deger mi?
    yoksa z5300 de iyi mi???

• Wolverine cevabın için çok teşekkür ediyorum!Birşey daha sormak istiyorum,sub ın bas sesi tarz olarak nasıl?Yani yumuşak ama derinden mi vuruyor,yoksa sert,tok bir ses mi veriyor?Bunu çok merak ediyorum,ikiside birbirinden güzel ama tek istediğim,sub wooferın bazı seslerde uğultu yapmaması yada bas sesini fazla açınca şarkı sözlerinin de wooferdan çıkmaması!Çünkü bazı setlerde woofera fazla yüklenince,bas sesi dışında diğer frekanslara atlayıp müzikteki diğer sesleri çıkartıyor ve bu da sesi zaman zaman bozuyor!Böyle birşey gözledin mi? Ben bassssssssssss hastası biri olarak uğultu değilde net,tok,vurup bırakan bir bas istiyorum,sende anladığın için bu işten,şöyle söyliyim,ciğerlerim oynasın,bas sesini midemde hissediyim istiyorum!Şimdiden teşekkür ediyorum yardımcı olduğun ve elinden geldiğince olmaya çalıştığın için.
  • Dostum, bu set tam senin istediğin gibi midende bass sesi verecek şekilde bass vuruyor. Sub'ın yandaki kocaman devasa hava deliği olduğu müddetçe woofer sadece bass sesi verir, yani şarkılar sub'a karışmaz. Bass sesi o kadar çok yoğun ki adamlar bass sesi altında ezilmemesi için surroundları da acayip kaliteli yapmışlar. Hatta her bir surround'un arkasına tıpkı sub'daki gibi hava deliği koymuşlar. Böylece sesi yüksek volume'de müzik dinlemek hiç sorun olmuyor, tizler ve bass sesleri aynen net duyuluyor. Ben de bass hastası biriyim ve şu ana kadar kullandığım tüm setler içinde en iyi bass sesi veren set budur diyorum. Ürün gerçek 188watt lık sub'a sahip. Diğer tüm kullandığım setlerde son seste müzik dinleyebilmeme rağmen bu sette son sesi değil yarıyı bile zor geçiyorum. Dvd izlerken boost ayara çıkabiliyorum ama analog müzik dinlerken en fazla 15-20 dilim açabiliyorum, oysa sette 11 adet boostla birlikte 51 dilim var.
    Bu seti satın alacak birinin asla pişman olacağını sanmıyorum. Tek sorun ses kartına uygun coaxial kabloyu ve mono dönüştürücüyü temin etmek. Bunlar da halloldu mu sorun kalmıyor. Gerisi hep keyif..
    quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Wolverine cevabın için çok teşekkür ediyorum!Birşey daha sormak istiyorum,sub ın bas sesi tarz olarak nasıl?Yani yumuşak ama derinden mi vuruyor,yoksa sert,tok bir ses mi veriyor?Bunu çok merak ediyorum,ikiside birbirinden güzel ama tek istediğim,sub wooferın bazı seslerde uğultu yapmaması yada bas sesini fazla açınca şarkı sözlerinin de wooferdan çıkmaması!Çünkü bazı setlerde woofera fazla yüklenince,bas sesi dışında diğer frekanslara atlayıp müzikteki diğer sesleri çıkartıyor ve bu da sesi zaman zaman bozuyor!Böyle birşey gözledin mi? Ben bassssssssssss hastası biri olarak uğultu değilde net,tok,vurup bırakan bir bas istiyorum,sende anladığın için bu işten,şöyle söyliyim,ciğerlerim oynasın,bas sesini midemde hissediyim istiyorum!Şimdiden teşekkür ediyorum yardımcı olduğun ve elinden geldiğince olmaya çalıştığın için.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.