Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • wolverine@ bu z5500 gigaworks dan daha güçlü bir set mi? bana öyle geliyor
  • wolwi usta nasıl gidiyor denemeler testler. Senin yazılarını okumak bana zevk veriyor. resmen sevişiyorsun setle :)
  • Ne sevişmesi kardeş!
    Seviyoruz sadece...
    quote:

Orjinalden alıntı: honnery

wolwi usta nasıl gidiyor denemeler testler. Senin yazılarını okumak bana zevk veriyor. resmen sevişiyorsun setle :)
  • Benim soruyu kale alan yok mu?
  • Kardeş, bose hiç dinleme imkanım olmadı ama şu an piyasadaki en güçlü sub'a sahip set z5500, daha ne diyim? Ve üstelik çok kaliteli bir dijital set. Hatta surround'ların arkasında hava çıkışı da var, yani yüksek seste ne bozulma olur, ne de kesilme... Bose çok iyi akustik ses verip tüm odayı ve salonu doldurmasıyla ve tizleriyle ünlü bir set. Ama bunu benim önce kullandığım jazz 9940b de yapmıştı. Şimdiki z5500 de yapıyor. Hatırlıyorum da, odamda son seste dvd izlediğim zaman jazz 9940b ile odayı sesler tamamen dolduruyordu. Aynı seti salondaki dvd player'a kurdum, salon odamın iki katı olmasına rağmen set banamısın demedi ve koca salonu da inletmişti. Sanırım hoparlörleri ve sub'ı yerleştirme işinden iyi anladağımdan ve setin kendisinin iyi olduğundan oldu bunlar. Şimdi yakında z5500'ün dvd performansına bakacağım. Artık düşün sen, z5500, jazz 9940b'den daha güçlü bir set...

• işte sistem ve resimler..wolwi wooferin üstündeki aparat görünüyor...

• işte bu parçayı kullanıyorum..ufak turuncu girişleri olan..

• buda centerın arka tarafı..

• Kardeş, sana satılan jazz 9940, daha farklı.
    Yani kullandığın aparat doğru ama center'ın arkasındaki girişlerin kullandığın ses kartınınki gibi olması gerekirdi.
    Ama yaptığın bağlantı da olur, zaten başka çaren yok.
    Aynı aparattan 2 tane daha almalısın ve diğer uçları da öyle bağlayıp ses kartınla bağlantıyı kurmalısın.
  • MaGeSuKo,

DTS denen olay bir ses formatıdır..Dolby Digital den daha kaliteli sesler verir.Sebebi seslerin AC-3 de (dolby digital) 6-7 kat fazla sıkıştırılmasıdır.DTS de ham ses cok az sıkıştırılır ve kayıp az olur.Haliyle seslerin dogallıgı ve basslar daha kaliteli ve kayıpsız olur...

Bunu anlamak basittir..Mesela LOTR yada Gladyator de aynı sahneyi once AC-3 sonrada DTS olarak izle..Bunuda dvd menüden secebilirsin.

Ve evet, optikten gelen ses formatı ne ise Z-5500 ekranında onu yazar..Dolby Digital, AC-3 ise DDigital gibi birsey yazıyor, DTS gelirse DTS yazar..Stereo ise stereo yazar..

Haliyle benim tercihim her zaman DTS filmlerden ve receiverlardan yana olmuştur.

Ben setin hem oyun hem dvd film performanslarına baktım..Dedigim gibi Gladyator de ve Matrix de mükemmeldi..
    Matrix in çatıdaki mermiden kacma sahnesi surround icin idealdir, ayrıca bu sahneden onceki binaya giriş kısmındaki catışmada basslar guzel etki verir..

Gladyator desen, başındaki savaş sahnesi yeterlidir test için..Özellikle mancınıkların kurulma sesi DTS ve AC-3 arasında cok farkeder.Ve tüm bunlarda benim aldıgım his ve zevk cok iyiydi..Surroundlar, arkadan geçen sesler dolu dolu ve kaliteliydi.

Okların çaldıgı ince sesler yada düşen mermi kovan sesleri yeterliydi..

Oyunlardaki performans zaten yeterli..Xbox da denedigim oyunlar KOTOR II, Cold Fear, Project Snowblind gibi oyunlar ve baya etkilendim..Özellikle Cold Fear da korkuyu iliklerimde hissediyorum geceleri :)

Bose vs olaylarına gelirsek , Hi-Fi sistemlere girerizki her kişinin harcı olmaz.Zira tek bir subwoofer, misal Triangle, 1000$ yada euro olabilir..Buda işin uç noktalarıdır..

• sanırım olayı çözdüm..ses kartının kull. klavuzu bilg. göre kartı ters göstermiş..bende ona uyarak yanlış yapmışım..halloldu..tşk wolwi..
  • Sorununu hallettiğine sevindim.
    quote:

Orjinalden alıntı: tcoalngsau

sanırım olayı çözdüm..ses kartının kull. klavuzu bilg. göre kartı ters göstermiş..bende ona uyarak yanlış yapmışım..halloldu..tşk wolwi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Kardeş, bose hiç dinleme imkanım olmadı ama şu an piyasadaki en güçlü sub'a sahip set z5500, daha ne diyim? Ve üstelik çok kaliteli bir dijital set. Hatta surround'ların arkasında hava çıkışı da var, yani yüksek seste ne bozulma olur, ne de kesilme... Bose çok iyi akustik ses verip tüm odayı ve salonu doldurmasıyla ve tizleriyle ünlü bir set. Ama bunu benim önce kullandığım jazz 9940b de yapmıştı. Şimdiki z5500 de yapıyor. Hatırlıyorum da, odamda son seste dvd izlediğim zaman jazz 9940b ile odayı sesler tamamen dolduruyordu. Aynı seti salondaki dvd player'a kurdum, salon odamın iki katı olmasına rağmen set banamısın demedi ve koca salonu da inletmişti. Sanırım hoparlörleri ve sub'ı yerleştirme işinden iyi anladağımdan ve setin kendisinin iyi olduğundan oldu bunlar. Şimdi yakında z5500'ün dvd performansına bakacağım. Artık düşün sen, z5500, jazz 9940b'den daha güçlü bir set...

Ehehe keşke benim imkanimda olsada soyle 20. kademeye cıkabilsem gerci aşırı sesde rahatsız ediyor ama. Sen daha once baska bir yerde megaworks un tizlerinin 5500 den biraz daha iyi oldugunu yazmışsın onda tweeter olmamasına ragmen nasıl daha iyi olabiliyor ya da nerdeyse 500 dolarlık bir setin tizlerininde çok iyi olması gerekmez mi? Baslara diyecegim yokta bu setin tizlerinin iyi olup olmadıgına karar veremiyorum bende daha önce creative inspire 5700 vardı onla kıyaslarsam bunun tizleri daha iyi ama yinede yeterince iyi mi acaba ne dersin Wolverine? Birde şu resimli incelemeleri nezaman yapacaksın sabırsızlıkla bekliyorum

• Ayrıntılı cevabın için teşekkürler korayg ilk fırsatta gladiatör'ü alıp tekrar izleyeceğim
  • Valla Wolverine bu sitenin sana maaş bağlaması lazım epey emek veriyosun bizleri bilgilendirmek için sagol kardes Daha önce bu sitede megaworks incelemesi yaptin mi yaptiysan linkini verebilir misin?
  • arkadaşlar tabii megaworksün tizleri daha iyi,gidip 10" lik yani (25,4 cm) lik bir sub kullanmış adamlar ve o sete tweeter da koymamış treble ayarı da...doğal olarak küçücük uydular koskoca sub'ın çıkardığı bass'lar altında fena eziliyo...Zaten dikkat edin logitecin tweeterlı modeli yook...Adamlar pinti midir nedir...Madem low end sistem yapıyosun iddialısın koy abicim bi tane tweeter da iş hallolsun ben anlamıyorum zaten tweetersız ses sistemini, bir kere frekans olarak hiçbirinin (sub,sat,tweeter) birbirinin frekanısını çıkarması mümkün değil o yüzden istediğiniz kadar tizler çok iyi gerek yok tweetera deseniz bile bu imkansız yani TWEETER+MIDRANGE VEYA FULLRANGE+SUBWOOFER olmadan iyi bir 2+1 5+1 vs.. olmazzzz...bence gigaworks en iyi örnek ve hala piyasanın bence ennnn iyisi o...

Birde wolverine; forumda yazdıklarından sanki z-5500 ü öyle çok beğenmiş izlenimi vermedin bence sende biraz hayal kırıklığı yaratmış gibi...bence sorun şu z-5500 uyduları o hayvani sub gücü altında eziliyo ve bass ağır basıp bütün sesi boğuyo tahminim bu yönde....

650 milyona gidip logitech almak biraz saçma geliyo bunlardan sonra bana ilk başta bende heves ettim ama sonra ne kadar gereksiz olacağını anlayınca vazgeçtim,(650 milyon ver ve tizlerin yoksunluğundan bahset !!! )...Bence pc de kullanmak için bir spekera verilecek maximum bedel bir megaworks veya 9940 kadar olmalı fazlasını istiyorsanız gidin ve home theather kurun kendinize....

• yok atayalpayer hakkını yemeyelim 5500 ün bence cok kalite ve iyi bir set bizim söyledigimiz tweeterları tek driverda degilde ayrı olarak yapsalar daha iyi olurdu diyoruz (yani benim anladıgım bu Wolverine in konusmasından) Ayrıca sateliteler cok kuvvetli ve baslar altında bir ezilme pek söz konusu degil (Nadiren bazı sarkılarda sadece). Netteki tum reviewlarını okudum 5500 ün kablolarının hardwired olması ve basın bazen tizi bogmasi dışında tüm reviewlarda 10 üzerinden 9'a yakın puanlar almış ama ufak tefek kusurlarıda var ama megaworksden cok daha iyi oldugu kesin. Gigaworks en iyisi diyosun ama onun kusurları yok mu? Ayrıca analog olmasına ragmen 5500 den daha pahali 1 milyar param olsa yine gider 5500'ü alırdım. Ben tizleri iyi mi emin olamiyorum dememin sebebi çok kalite bir sette (Birkac milyarlık) tizler nasıl bilmedigim icin 5500 le kıyaslama imkanim olmadi ve 5500 ün tizleri onlara yakın kalitede mi diye emin olamıyorum yoksa kulagıma gelen bir rahatsızlık yok tizlerde aslında.

• wolverine@ gigaworks u aldığındada mega ile kıyaslamıştın ve meganın tizlerinin daha iyi olduğunu ve gigada bulunan tweeterların yeteri kadar iyi olmadığını yazmıştın bunu adım gibi hatırlıyorum
  • GÜZEL AMA EPEY PAHALI ALET ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Hydra, o zaman sen benim yazdığım yazıların tamamını takip edemiyorsun veya etmiyorsun.
    O sözü söylediğim zamanlar gigaworks'u ilk aldığım ve ilk inceleme yaptığım günlerdi.
    Ancak kısa zaman sonra arada çok fark olduğunu, giga'nın titanyum tizlerinin farklı olduğunu bu topic dahil daha birçok yerde yazdım.
    Yani tiz konusunda giga'nın üstünlüğü tartışılmaz.
    Bir de anlamadığım bu cümlenle nereye varmak istiyorsun? Giga'nın tizlerinin daha mı kötü olduğunu söyleyeceksin? Ben de ilk başta öyle sandım ama giga'nın tizleri çok daha iyi.
    z5500 ise mega kalitesinde tizlere sahiptir. Bu arada zaten one-way olan mega'nın tizlerinin two-way olan giga tizlerine yakın ses vermesi de gerçekten iyi birşey.

Benim istediğim, giga'nın tizleri kadar iyi tizi, z5500 kadar güçlü bass'ı, cambridge ayarında sağlamlığı, 7.1 özelliği olan ve dijital bir set çıkması.
    Bunu da bence yine logitech firması yapar ancak.. creative'in bişey yapacağı yok...
    quote:

Orjinalden alıntı: HYDRA

wolverine@ gigaworks u aldığındada mega ile kıyaslamıştın ve meganın tizlerinin daha iyi olduğunu ve gigada bulunan tweeterların yeteri kadar iyi olmadığını yazmıştın bunu adım gibi hatırlıyorum

ozaman tam anlayamamışsın aradaki farkı sonradan anlamışsın birde bana göre gigaworks te öyle aham şaham bir set değil bassların bozulmalara uğradığını daha öncede belirtmiş ve hayal kırıklığına uğramıştım

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.