Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1905. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38.812
Cevap
81
Favori
2.205.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19031904190519061907
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sorunu ilk defa duydum bende hiç böyle bişey olmamıştı 5.1 de konuşma sesleri bazen sadece center dan gelir center hoparlör çalışıyor mu bir kontrol edin onun dışında farklı bfilmde deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

bu sorunu ilk defa duydum bende hiç böyle bişey olmamıştı 5.1 de konuşma sesleri bazen sadece center dan gelir center hoparlör çalışıyor mu bir kontrol edin onun dışında farklı bfilmde deneyin

PL music ile müzik dinlediğimde centerden ses geliyor. Center dediğiniz bu yatar hopörler değil mi ? sesi biraz fazla çıkan
  • evet o filmde çıkmıyorsa filden kaynaklı olablir bende anlamadım tam
  • Uzun zamandır keyifle kullanıyorum.kullanımında sorun görmedim şimdiye kadar
  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Bugün bu denetim masası ayarlarından sınama yaptırdım sınamada da 5 kolondan ses gelmedı. ılk ıkı kolondan ses gelıyor dıgerlerınden yok. Baglantılar olarak hepsını doğru yaptım zaten renklerı var renklerıne göre bagladım. ayrıca denetım masasından 5+1 de secılı sebebı ne olabilir ?
  • optik kablo ile bağlama şansnız varsa eğer daha iyi olur bağlantıyıda bilgisayardan veriyorsanız spdif çıkış verirseniz z5500ün decoderine gelir ses o daha doğru çözüp size 5.1 ses verebilir die düşünüyorum bence siziz nses sonunuz kanallar eksik geliyor bir nedenden dolayı
  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Kardeş Teşekkürler.

Optik kablo ile bağlayınca sorun düzeldi. Şimdi izlediğim filmlerde tüm sesler geliyor. Saolasın.

Birde optik baglayınca sınama gitti sınama yapamıyorum. 5+1 secenegıde yok. Aslında baktıgın zaman ses konusunda sorun yasamıyorum ama bunun olmaması normal mi denetim masasında 5+1 secenegı gıttı. Digital output dıye birşey geldi.
  • digitalout ver sen. optik çıkış sesi digital olarak iletir senin amacına daha uygun. en baştaki input tuşunda optic seç effect tuşu ile yine pl pro movie yada pl music yada stero ve stereo 2x gibi seçimleri yapabilirsin bunun dışında izlediğin film dts ise orada otomatik dts yazar bu pl movieden daha iyi ve detaylı ses verir sana aynı şekilde Dolby digital da yazablir ikiside pl movieden daha detaylı ses verir
  • Selam herkese yıllardır forumdayımdir hiç yorum yazmadim soru sormadim bugune nasipmiş. Benim sistemimde çalistirdigim zaman decoderde mute on over temperature yazısı çıkiyor ve ses gelmiyor. Bununla alakali sorun yaşayan var mı? Yardimci oabilirseniz ne mutlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Som3time S kullanıcısına yanıt
    Kontrol ünitesinde yani ekran olan yerde yazıyor degıl mı ? Birde o kontrol ünitesinde açma kapama tuşu mevcut mu ?
    Merhaba,

Aşağıdaki konuda aynı sorunu dile getirmiştim. Benim çözümüm açma/kapama tuşuna basılı tutarak arkasındaki düğmeden açarak oldu. Tabii ki optic ve coax kısımlarına geçiş yapamıyorsunuz. Analog üzerinden cihazı kullanabiliyorsunuz. Ben açma/kapama tuşunu bozduğum için içerisinden kablo çıkarıp uçları birbirine bağlayarak kullanmaya devam ediyorum. Optic özelliğini kullanamadığım için büyük eksiklik yaşıyorum tabiiki.

https://forum.donanimhaber.com/arizali-logitech-z5500-tamiri-yapilir--121814307#122131965
  • quote:

Orijinalden alıntı: DewyLowe

Kontrol ünitesinde yani ekran olan yerde yazıyor degıl mı ? Birde o kontrol ünitesinde açma kapama tuşu mevcut mu ?

Evet decoderde yazıyor ve açma kapama tuşu mevcut. Yukarıdaki arkadaş ufak bi bahsetmiş ama decooder kablosu degistirdim. Tam 200 tl para verdim. Kullanmamama ragmen kurdugumda seti yine bu hatayi aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: SP4RCO

Merhaba,

Aşağıdaki konuda aynı sorunu dile getirmiştim. Benim çözümüm açma/kapama tuşuna basılı tutarak arkasındaki düğmeden açarak oldu. Tabii ki optic ve coax kısımlarına geçiş yapamıyorsunuz. Analog üzerinden cihazı kullanabiliyorsunuz. Ben açma/kapama tuşunu bozduğum için içerisinden kablo çıkarıp uçları birbirine bağlayarak kullanmaya devam ediyorum. Optic özelliğini kullanamadığım için büyük eksiklik yaşıyorum tabiiki.

https://forum.donanimhaber.com/arizali-logitech-z5500-tamiri-yapilir--121814307#122131965

Açma kapama tuşu o durumdayken calismiyor. Islem yapamadığım icin bassın arkasindan kapatmak durumunda kaliyrm.

Normalde bu sorun turkcesı cok ısındıgı ıcın yapıyor. diyor. Peki senın kontrol unıtesının arkasına elledıgınde sıcak mı veya bassın arkasındakı sogutucya elledıgınde sıcak mı. Demek ıstedgıım su ılk actıgında bır sure sonramı yapıyor. yoksa soguk olsa bıle yanı sureklı mı bu hatayı verıyor.
  • Birde bu konuyla ılgılı kontrol unitesinin kablosuun ıcerısındekı pınlerde egılme olabılecegı soylenmıs onları kontrol ettın mı pınlerde egıklık vs var mı
    Açma/kapama düğmesi basılıyken arkadaki tuştan açın açma/kapamadan elinizi çekmeyin sistem çalışacaktır.
  • Arkadaşlar bende z5500 kullanıcısıyım. şuanda kontrol ünitesinde ekranda yazılar var fakat mavi ışık yok ne yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DewyLowe

Birde bu konuyla ılgılı kontrol unitesinin kablosuun ıcerısındekı pınlerde egılme olabılecegı soylenmıs onları kontrol ettın mı pınlerde egıklık vs var mı

Vallah hocam zaten kablosu degistirttim. 200 tl aldilar. Sonra 1 gun kullandim ve kaldirdim. 1 sene sonra calistirdim satmam için, çalıştı fakat kmsesi acamadan bu uyariyi verdi. Ne yapacagimi bilmez bir haldeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SP4RCO

Açma/kapama düğmesi basılıyken arkadaki tuştan açın açma/kapamadan elinizi çekmeyin sistem çalışacaktır.

Degisik bir deneyim. Ilk fırsatta kuracagim tekrardan ve deneyecegim.

Sonucu burada paylaşırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 19031904190519061907
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.