Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1904. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38.812
Cevap
81
Favori
2.205.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19021903190419051906
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bana da yardım edin. 6 kanal ses olan filmlerde ana karakterlerin konuşma sesleri gelmiyor. Arkadaki efekt ve konuşma sesleri geliyor. Tv'den harici hoparlör diyip Dolby Digital seçiyorum.

Dolby digital'den pcm'ye geçersem normal sterio olarak tüm sesler geliyor.

Şu an center çıkışım arızalı. Diğer kolonlar çalışıyor. Sorun ne olabilir. Ana konuşmalar çoook derinden boğuk olarak duyuluyor dolby de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkantipi V kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış yönlendirmek istemem ama bildiğim kadarıyla dolby deki konuşma sesleri center uydudan geliyor.Dolayısıyla center uydunuz bozuksa onları alamazsınız.
  • Arkadaşlar elimde satmış olduğum z5500 ün orijinal 3lü jak kablosu var hiç kullanılmadı isteyen olursa uygun fiyata yollayabilirim
  • İyi günler. Diğer sayfaları sondan başlayarak epey taradım ama bana yardımcı olabilecek bilgiyi alamadım yardımcı olursanız sevinirim. z5500 ses sisteminin verdiği sesten memnun değilim. Özellikle basslar boğuk ve az ses veriyor.

zZ500 optik kablo ile tv'ye bağlı.
    TV-Digitürk bağlantısı ise ARC girişiyle hdmi kabloyla bağlı.
    TV-Xbox 360 bağlantısı hdmi(ARC'siz hdmi giriş)

Elimde ses sistemiyle gelen (ne işe yaradığını anlayamadığım nereye takacağımı çözemediğim) bir tarafı üçlü (sanırım kırmızı siyah ve yeşil) diğer tarafı ikili bir kablo var. Bir de her iki tarafı kırmızı beyaz 2'li kablo. Lazım olur sanıp aldığım bir tarafı ikili (kırmızı-beyaz) diğer tarafı tekli kulaklık kablosunu da taktım fakat bundan hiç ses alamadım.

TV 58UF830V (Tek ARC HDMI giriş var, TV'deki diğer iki giriş normal HDMI)
    Digitürk iq plus 6101
    Xbox 360

Bağlantılarım doğru mudur, o 3'lü kablo daha iyi ve temiz bir ses için lazım mıdır, TV'nin hangi girişlerine takmam gerekir, Z5500'ün kablolarının oldukça eskimiş olması sebebiyle daha kaliteli bir ses için değiştirmek gerekli midir?

Uzun zamandır kafa patlatıyorum ve cevap arıyorum. İnşallah burada yardımcı olacak birini bulurum. Gerekliyse yarın tv arkasının ve kabloların resmini atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasengin -- 5 Şubat 2017; 1:40:19 >

• Selamın aleyküm arkadaşlar,

nasip olursa z-5500 sahibi olmaya çalışıyorum aranızda istemedende olsa satmak zorunda olan olursa pm atabilirmi
    aklınızda olsun 2. el sorunsuz sistem arıyorum izmirdeyim.
  • Zileli1 Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba 3lü lale kablo diyorsunuz sanırım ben alabilirim . Kumanda varsa onuda alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: yasengin

İyi günler. Diğer sayfaları sondan başlayarak epey taradım ama bana yardımcı olabilecek bilgiyi alamadım yardımcı olursanız sevinirim. z5500 ses sisteminin verdiği sesten memnun değilim. Özellikle basslar boğuk ve az ses veriyor.

zZ500 optik kablo ile tv'ye bağlı.
    TV-Digitürk bağlantısı ise ARC girişiyle hdmi kabloyla bağlı.
    TV-Xbox 360 bağlantısı hdmi(ARC'siz hdmi giriş)

Elimde ses sistemiyle gelen (ne işe yaradığını anlayamadığım nereye takacağımı çözemediğim) bir tarafı üçlü (sanırım kırmızı siyah ve yeşil) diğer tarafı ikili bir kablo var. Bir de her iki tarafı kırmızı beyaz 2'li kablo. Lazım olur sanıp aldığım bir tarafı ikili (kırmızı-beyaz) diğer tarafı tekli kulaklık kablosunu da taktım fakat bundan hiç ses alamadım.

TV 58UF830V (Tek ARC HDMI giriş var, TV'deki diğer iki giriş normal HDMI)
    Digitürk iq plus 6101
    Xbox 360

Bağlantılarım doğru mudur, o 3'lü kablo daha iyi ve temiz bir ses için lazım mıdır, TV'nin hangi girişlerine takmam gerekir, Z5500'ün kablolarının oldukça eskimiş olması sebebiyle daha kaliteli bir ses için değiştirmek gerekli midir?

Uzun zamandır kafa patlatıyorum ve cevap arıyorum. İnşallah burada yardımcı olacak birini bulurum. Gerekliyse yarın tv arkasının ve kabloların resmini atarım.

Hocam bağlantılarınız doğru gözüküyor.

Xbox kullanmadım ancak optik çıkışı muhtemelen vardır.Direk ses sistemini optik kablo aracılığıyla xbox a bağlayıp o şekilde dener misiniz basları herhangi bir sorun olacak mı? (Oyunlar Dolby ses sisteminde olduğu için daha kaliteli ve güçlü gelecektir sesler.)

Bahsetmiş olduğunuz kabloyla ben kulaklık çıkısından bilgisayar bağlantısı yaparak kullanıyorum müzik dinlerken (sanırım siyah uçlu olan çıkış).

• 8 yıl oldu alalı hala taş gibi.Küçük odalarda film ve oyunda çok tatmin edici.Müzik konusuna girmek istemiyorum :)
  • Selamun aleykum

Z5500'ü TV'ye bağlama konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Tv'de optik çıkış mevcut ancak ses çok az çıkıyor ve her uydudadan farklı oranda. Pc'de hiç bir sorun yok ama tv'de problemli.
  • Yillar yillar once 500 550 lira idi hala ikinvi rli bilr ayni fiyata gidiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle merhabalar aylardır uğraştığım bir sorunu dile getirmek istiyorum

emu 0404 ses kartım var bunu z5500 ses sistemime optik bağlantı yaptığımda ses alamıyorum

işletim sistemim win 8.1 x64

ses kartının desteklenen biçim seçeneğindeki DTS audio ve Dolby Digital bölümüde sına yaptığımda sesleri ses sistemimde duyabiliyorum fakat pc den bir şarkı yada bişi açtığımda ses çıkmıyor varmı fikri olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

Selamun aleykum

Z5500'ü TV'ye bağlama konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Tv'de optik çıkış mevcut ancak ses çok az çıkıyor ve her uydudadan farklı oranda. Pc'de hiç bir sorun yok ama tv'de problemli.

bende sistemi dün kurdum z906 alıcaktım dolandırıldıktan sonra kardeşim z5500 ü hediye etti. tv ye bagladım optik kablo ile ama istediğim verimi alamıyorum 4 5 kalın çizgi oldugu halde ses tamamen kısılıyor ve sonuna kadar dayadıgım zamanda hiç gürültü yapmıyor (bass hariç) yani son seste bile neredeyse kısık sesle konusulsa duyulur
  • hknups kullanıcısına yanıt
    Acaba harici ses kartı ile düzelir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hknups

quote:

Selamun aleykum

bende sistemi dün kurdum z906 alıcaktım dolandırıldıktan sonra kardeşim z5500 ü hediye etti. tv ye bagladım optik kablo ile ama istediğim verimi alamıyorum 4 5 kalın çizgi oldugu halde ses tamamen kısılıyor ve sonuna kadar dayadıgım zamanda hiç gürültü yapmıyor (bass hariç) yani son seste bile neredeyse kısık sesle konusulsa duyulur

Televizyonun ayarlarından ses çıkışı optik kablo olarak seçtiniz mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

quote:

Orijinalden alıntı: hknups

quote:

Selamun aleykum

Televizyonun ayarlarından ses çıkışı optik kablo olarak seçtiniz mi acaba?

evet evet ayarladim ben sorun yok suan memnunum. dts olarak ses aliyorum

• Merhaba arkadaşlar. Foruma 15dk göz gezdirdim. Herkeste bir sorundur gidiyor. Tamam efsane diyorsunuz ama ikinci el alacağım 500-600'e.. Acaba seri nolarından falan anlaşılır mı sorunlu üretim olduğu? Valla korktum ya.

Saygılar.
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    8 yılı aştı sanırım ben kullanıyorum hocam.Daha fazla süredir kullananlarda var forumda.Elektronik ürün alırken sorunlu çıkma olasılığı hepsinde var.500, 600 TL bandında f/p olarak daha iyi bir ürün bulacağınızı sanmıyorum.Temiz ürün yakaladıysanız kaçırmayın derim.
  • Arkadaşlar Merhaba,

Geç de olsa bugün itibari ile bende aranıza katıldım. Benım sorum su anladıgım kadarıyla bazı arkadasların kontrol ünitesinde acma kapama tusu var fakat benımkınde kulaklık sımgesı var kulaklıga basınca ekran rengı kapanıyor kulaklık kırmızı yanıyor. Bu kapatma işlemimidir. Yoksa sub dan mı her seferınde kapatmalıyım. ?
  • kulaklık işareti olanlar 2. nesil gibi bişey bildiğim kadarıyla o kulaklık işareti dışında da bir fark yok ben her seferinde subın arkasından kaparım 7 yıldır hep böyle kullandım yoksa kapanmıyor zaten. artık hi-fi a geçtim ama z5500üm hala efsane :)
  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Öncelikle nazik cevabın için çok teşekkür ederim. Ben yeni bir kullanıcı olduğum için cok hakim değilim. Bir sorum daha olacak.

Normalde effect ayarlardan pl music seciyorum ve cok kalıtelı bır sekıdle muzık dınlıyebiliyorum. Fakat dün bir film bakayım dedim. filmde bazı konusma sahnelerınde hoparler kısılıyor ses gelmıyor. silah seslerı araba seslerı cevre seslerı var fakat bazı konusmalarda adamların sesı gelmıyor. Bu arada baglantım yesıl sıyah turuncu 3 tane 3.5 jack seklınde anakartımda ses kartı var yenı nesıl sebebı ne olabılır ?
  • 
Sayfa: önceki 19021903190419051906
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.