Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1932. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38.812
Cevap
81
Favori
2.204.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19301931193219331934
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O ünite ışıkları sürekli yanıyor hocam. Kapanma olayı yok.

• erian87 kullanıcısına yanıt

Dts olanlar icin kisa bir anltim yapmistim, bunu incelerseniz dts-hd olanlari kolayca dts e donusturup seyredebilirsiniz. E-ac3 yani dd+ icin ozel birsey yapmiyorum ben chnku kodi veya plex kendiliginden dd hale donusturuyor bende. Ancak bu dts icin bahsettigim programla e-ac3 icin de oynama yapabilirsiniz. Biraz arastirma yeterli. Film basina 3-5 dakika daha calisma istiyor ama sonucta dts i sorunsuz ve kayipsiz elde edebiliyorsunuz.

https://forum.donanimhaber.com/logitech-z5500-culer-buraya--2973559-1929#148169880

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdorado kullanıcısına yanıt

Doğru kodi yapıyordu ama tam olarak düzgün bir şekilde doğru hoperlorlere dağıtıyor mu sesi? Denediniz mi hocam. Normalde ses zaten geliyor ama DD+ olarak mı geliyor ona emin olamadım ben.

Yorumunuzu da alta ekledim not olarak da aldım sesi normalde dosyadan ayırmıştım ama ses dosyasını işleyip convert edecek programı bulamamıştım. Çözemez isem sizden ufak bir yardım isterim teşekkür ederim yorumunuz için.

"DTS-HD filmerin icinde DTS 5.1 ayri ses olarak tanimliysa logitech üzerinden ses cikisi alirsiniz. Yok sadece DTS-HD ise ve ham olarak sesi gönderirseniz, ses gelmeyecektir (ya da stereo ya gececek tam hatirlamiyorum). Bilgisayar üzerinden downmix yaparak DTS 5.1 e dönüstürücü kodeclerseniz ve optik ses cikisi kullanirsaniz, o zaman yine DTS ses almaya devam edebilirsiniz ancak digital olarak sesi isleyecek sonucta ham kadar güzel ve net olayacaktir. Bu arada DTS-HD lerin de core ses dosyasi DTS 5.1 olarak gecer. MKVtool Nix ile sesi videodan ayiklar, UsEAC3to gibi bir programla da DTS-HD seslerin core seslerini ayiklayip, tekrar MKVTool Nix ile videoya geri gömerseniz, sesde kayip olmadan DTS haline cevirerek, DTS olarak ses almaya devam edersiniz. En azindan ben bu sekilde dönüstürdüm tüm filmleri (yeni indirdiklerimi de ayni islemle kaydediyorum, max 3-5 dakika sürüyor islem), ne olursa olsun DTS veya DD olarak ham haliyle eldeki en iyi sesi almaya devam ediyorum."

• Hocam kodi'yi kurdum filmi ekledim çıkış aygıtını ve ses düzenini gösterdim ancak maalesef öyle gösterse de Dolby Digital olarak oynatmıyor. Sizde bakın anlayacaksınız 2 aynı içeriğin bir Dolby Digital bir de Dolby Digital Plus olanını indirin DDP olan'da yine düzgünce ses oynuyor ama tüm hoperlorlerden oynuyor. DD gibi tok ve keskin gelmiyor sesler.

Alinti icin tesekkurler  telefondangiris yaptigim icin cok iyi kullanamiyorum forum u. Dts konusunda siz yine bakin takildiginiz bir durum olursa yardimci olurum.

kodi dd kisminda ise evet denedim ve guzel dd ses aliyorum ben. Ayarlarla alakali galiba durum. Uzun zaman once baya ugrasip tam bir ayar oturtmustum sonrasindaysa hic kurcalamadim tv yi.

benim asil kullanim durumum aslen soyle:

• optik switch kullaniyorum 4x2 lik (cogu bosta aslinda sadece 3 kanal aktif: tv-pc-ps)
    • asil baglanti (switch deki 1 numarali baglantim): tv-z5500 optik baglanti
    • tv deki uygulamalar, plex ve kodi (duruma gore plex veya kodi uzerinden plex for kodi eklentisini kullaniyorum)
    • kenarda duran bir tane intel nuc pc var bunda tum depo hddlerim bagli ve 7/24 acik plex e server olarak kullaniyorum. Ancak bazi durumlarda ikincil baglanti olarak da bu var ve arada creative sound blaster x-fi ses karti taktim usb olanlarindan ; pc-creative (usb)-z5500 optik. Pc den tum kodekleri dogru ayarlandiginda sadece dts ve dd cikis aliyorum. Hatta creative ses karti 2kanal stereo sesleri bile dolby digital live ile dolby e ceviriyor ve cok guzel calisiyor. Ama bu baglantiyi artik hic kullanmiyorum. Asil kullanim ilk bahsettigim tv -z5500
    • digiturk de tv uzerinden akiyor. 95% stereo ses var. Bazi kanallarsa dd ye geciyor. (Aslinda bunu harici ses kartina baglamayi cok istiyorum ama bir turlu basaramadim)
    • plex veya kodi de, dts i bahsettigim gibi isleyip kaydedince sorunsuz dts aliyorum. DDP lerde tv deki kodi uzerinden ayarlari yapinca ddp’yi dd ye ceviriyor ve yine sorunsuz ses cikisi aliyorum. Plex bu konuda bazen sacmaladigi icin ddp film/dizileri kodi ile acmak daha kolay oluyor benim icin.

karisik antalltim biraz aslinda excelde tablo hazirlasam belki faydali olabilir baskalari icin. Musait bir animda daha guzelce anlatabilirim tum baglantiyi, ayarlari ve arada yaptigim islemleri.

• erdorado kullanıcısına yanıt

Hocam zaten ses kartından Hoperlor çıkışını passthrough yaptığımda çıkışı optikten verdiğimde bende de DTS ve DD doğru düzgün çalışıyor. Kodi üzerinden DD'yi ve DTS'i aktif ettiğimde panelde Digital ve DTS yazıyor. Ama stereo ses de versem sistemden Dolby Digital gelip gelmediğini anlayamıyorum. Yani demek istediğim doğru sesin doğru zamanda doğru hoparlörden gelip gelmediğini anlayamıyorum.

www.demolandia.net

https://thedigitaltheater.com

Sitelerindeki demolarla denedim kodi olmasa da doğru hoperlörden geliyor gibi duruyor. Kafam karıştı. Ama demolardaki videoları izleyince fark efsane... Bu 2 siteyi bilmeyen varsa hem öğrenmiş olur.

Bu arada kodi menü geçişlerinde 4-5 saniye beklettiriyor neden olabilir gıcığıma gitti.

Merhaba. 2008’den beri Z5500 kullanıyorum. İlk yıllarda codec işleri ile “dts” ve “DD” sesleri almak için ben de çok uğraşmıştım. Ama artık yazılımlar ilerledi. Hiç uğraşmayın “splash pro” video oynacı yükleyin. Program ayarlarından ses çıkışını “s/pdif” (dijital ses çıkışı ayarına) geitirin her şey olması gerektiği gibi doğru ve düzgün şekilde çalışacaktır.

Hem de filmleri televizyonunuz 100hz olmasa daha 100hz çıkışlı olarak izleyebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alpxtreme kullanıcısına yanıt

Denedim hocam denedim en iyi çözümü kodi üzerinde DTS ve DD ayarlarını açarak çalıştırmak oldu. Zaten normalde DTS ve DD'yi rahatça çalıştırıyorum. DTS-HD veya diğer DTS teknolojilerinde DTS yazıyor ve doğru düzgün çalıştırıyor. Dolby Digital Plus yani E-AC3 seslerini sadece Kodi üzerinden ayar yaparak çözdüm ama hala codec olarak çözüyor mu yoksa sadece kanallara sesleri mi yolluyor emin değilim.

• Herkese selam

Playstation 5 de oyun oynarken ve yine playstation 5 icindeki netflix uygulamasindan film izlerken 5 hoparlorden de dts kalitesinde ses almak icin ne yapmam lazim acaba?

Z5500 u en son 2012 senesinde kullanmistim o zamanlar genclik cok ugrasiyordum boyle seylerle laptop uzerinden dts ses vs aliyordum ama simdi bilgisayar vs gectim bu olaylardan cok uzak kaldim.Yardimci olabilcek biri varsa sevinirim

• nicknicknick N kullanıcısına yanıt
    Merhaba. PlayStation 5’te dijital ses çıkışı olmadığı için; HDMI>optic çevirici almanız lazım. Sonrasında aldığınız çeviricinin optik ses çıkışından z5500’e bağlantı yaparak çalıştırabilirsiniz. Z5500 PlayStation 5’te başka türlü maalesef çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpxtreme -- 1 Ocak 2022; 23:34:27 >
  • Cevabiniz icin tesekkur ederim.Tvnin optik cikisi var,z5500 u direk tvye optik kabloyla baglasam istedigim sonuca ulasabilime imkanim var mi peki ?

Tv’nizden ses çıkış ayarlarını doğru yaptığınız takdirde z5500’den ses alırsınız. Tabii PlayStation 5’te de ses kısmında ses çıkışı>hdmi cihaz türü>av yükseltici olarak ayarlamalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpxtreme -- 2 Ocak 2022; 1:15:8 >
  • Tekrar merhaba,dediginiz gibi yaptim ve hem digiturk den hem ps5 den ses aliyorum.Z5500 un ekraninda dts digital yaziyor.Bu aletten en verim alabilcegim mod dts digital modu degil mi ? Bir onceki mesajda aparattan bahsetmistiniz cunku.Arada fark mi suan?

birde eq ayarlari vs nasil yapiliyor en iyi ayarlari nerden bulabilirim?

cevaplariniz icin tesekkur ederim

Z5500 için en iyi ses performansı kaynağa bağlı olarak dts seslerde alınır. PlayStation 5’in ses ayarları bölümünde ses çıkışı>ses formatı ayarı mevcut. Burada DD yada dts ses olarak kaynak çıkışını ne belirler iseniz z5500’ün dekoderinde o yazar. Dediğim gibi önemli olan kaynaktır.

Aparat dediğiniz hdmi>optik dönüştürücüye sizin televizyonunuzda optik ses çıkışı olduğu için gerek yok, aynı olayı televizyondan yapabiliyorsunuz zaten.

Dijital seslerde eq ayarlarını yapamazsınız. Analog ses bağlantısı kurup kaynak cihaz (bilgisayar,tv,amfi vs.) izin veriyorsa eq ayarı yapabilirsiniz.

• merhaba, bende bu sistemi almak istiyorum. bir satıcıda buldum, subwoofer dan ses gelmiyormuş. o şekilde satıyor sistemi. tamirciye götürmüş büyük ihtimal işlemci arızalı demiş ama yapamamış. bunun tamiri mümkün mü ?

not:izmir deyim.

• Herkere merhabalar,

14 yıldır z5500 kullanıcı olarak ilk defa foruma katılıyorum.

şu anda katılmamın sebebi hoparlörlerinin artık istediğim düzeyde ses vermemesi ve bunları değiştirmek istemem. komple bir ses sistemi kurmak istedim ama sadece istemekle kaldım. ciddi seviyede fiyatlar çıktı karşıma. fakat klipsch hayranı olarak bu markanın klipsch referance theater 5.0 hoparlör seti var. empedans watt gibi çoğu özellik uyumlu. asıl önemli olan aldıktan sonra ses de iyileşme olur mu. çünkü kaynak sonuçta z5500. bu konuda değişim yapıp da değişiklik gözlemleyen var ise yazarsa çok sevinirim. herkese çok iyi sağlıklı bir sene dilerim.

• Tekrardan merhabalar herkese,yukarida bahsettigim gibi z5500 u digiturk de ve ps5 de kullanmaya basladim.dts olarak ses aliyorum her ikisindede.Bir problemim var,her iki platformda da konusma sesleri 4 hoparlorden birden geliyor.Normalde konusma seslerinin center dan,cevre seslerin ve diger seslerin diger speakerlardan gelmesi gerekmez mi ? Dts modundan cikip dolby digital e gectigimde sorun bir nebze cozuluyor ama yine tam istedigim gibi degil.Bir problem mi var acaba bende

Merhaba. PlayStation 5’in ses ayarlarında ayarlar>ses>ses çıkışı>kanal sayısı bölümü var. Buradan 7.1 kanal yada 5.1 kanal olarak çıkışı değiştiriniz, 3D sesi kapatınız. Televizyon ayarlarınızın benzer bölümünü de bu şekilde yapınız.

Dijitürk’üm olmadığı içinde net bir şey yazamıyorum. Ama benzer bir ayar Dijitürk dekoderinin içinde de olmalı.

• alpxtreme kullanıcısına yanıt

Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin

• arkadaslar merhaba z5500 icin creative sound blastet usb alirsam dts i sorunsuz sekilde kullanabikirmiyim kendi anlartimla 5.1 tam ses alamiyorum dts kullanmal.istiyorum

• 
Sayfa: önceki 19301931193219331934
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.