turizmi bitirmek sıradan vatandaş için neden iyi olsun ki? dolar 60 lira asgari ücret 300 dolara düştüğünde emekli maaşı 200dolara düştüğünde kim neden kazançlı olacak? ev bulamamak lüks şehirlerde yaşayan kiracılar için evet sıkıntı olacaktır bu da %5için ama %95in çıkarına olacaktır ... Sen kenar mahalledeki midyecide lokantada ucuza yediğin gibi diğer vatandaşlarda aynısını yapabilir lüks yerde kiralık evde kalınacağına biraz kenarda ev tutulabilir . Bu istenmiyorsa 300 dolara asgari ücrete 200 dolar emekli maaşına da birşey dememek lazım .. Lüks yerde yemek ancak kaliteli iş yapanların katma değer üretenlerin hakkı olmalı herkesin değil |
Lokanta ve Restoranlara Boykot (2. sayfa)
-
-
Türkiyede halkın nerdeyse tamamı serbest piyasaya karşı olduğu gibi fırsatını bulunca hemen tekelleşmek-kartel olmak ister. hemen kamuya girmek belediyeye girmek ister sınavla olmazsa 300-500 bin lira rüşvetle .Çünkü kamuda rekabet yoktur serbest piyasa yoktur ömür boyu maaş, emeklilik, emeklilik ikramiyesi, beleş sağlık hizmeti vardır. Kamuya girmedi mi taksi plakası alır ve 30-40 yıl boyunca kimsenin başka taksi plakası almasını engeller . Hayvan üreticileri de tekelleşmeyi öğrendi kırmızı et üreticileri hayvan kesimi engelliyor bu şekilde et fiyatını 600 liraya çıkarttılar devletin et ithalatı yapmasına karşılar zaten devlette ESKda satıyor sadece .Esnaf bu durumda enayi mi onlarda tek fiyat belirliyor esnaf odaları en yüksek düzeyde taban fiyat belirliyor ticaret odaları da öyle edremit ticaret odası tavuk şiş'de porsiyonunu 600 lira fiyat belirlemiş
tabii bunda biraz esnafların pandemi de devlet koruması almaması da var binlercesi intihar etti . Şimdi intikam almak istiyor yada pandemideki zararlarını telafi etmek istiyorda olabilirler
-
Turizmin doları düşürdüğüne inanmıyorum çünkü bu kadar turist var istanbulda turistten adım atamıyorum dolar hala 32 lira. Dünyada da turizmin ekonomiye faydalı olduğu bakış açısı değişiyor. Geçen bir avrupa ülkesi Taylor Swift’e dava açtı küçük bir ülkede dev bir konser verdi dünyanın her yanından hayranları akın etti ve normalde 0 olan enflasyon o ay coşup sonra aylarca düzelemediği için. Döviz kurunu oynatmak için trilyonlarca dolar para lazım. Bunların ülkeye gelirken aldığı tl‘yi kurun hissettiği bile yok ama o paraları her işletmede izdiham yaratıp enflasyonu coşturmaya yetiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ucuz çay istiyorsan kahvehaneler var.
Ucuz yemek istiyorsan esnaf lokantaları var.
Boykot bir b.ka yaramaz.
Nüfusumuz ortalama 33 yaşında ve para harcamak eğlenmek istiyor. Talep aşırı olunca bu durum fiyata yansıyor. Pastadan pay almak için yeni mekanlar açılacak ve arz talep dengesi oturacaktır.
İyi niyetli bir başlangıç olabilir belki.
2 gün az ama.
Bir yandan da bakıyorum; bu ülke akaryakıt protestosunu bile yapamadı.
-
ben şahsen gitmiyorum.imkanım olduğu halde gitmiyorum.
-
Starbucks onceden pahali ve lux sayilirdi turkiyede. Gidenlere tiki denirdi. 2010-2015 arasi forumdaki konulara bakarsaniz gorursunuz. Simdi en dandik mahalle arasi kahveci duz filtre kahveye 100 lira cekiyor. Starbucks suan piyasadaki en ucuz kahvecilerden biri sundugu ortam ve urun kalitesine gore. Zincir kahvecielr olmasa esnafa kalsak yanmisiz, nescafe 3 u 1 aradayi 150 liraya icirirler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benim kardeşim FE matematik bölümü mezunu. birsürü iş denedi, max 6 ay dayanabildi bu işlerde. hepsinde ezdiler, maaşlar çok düşük, mobing var, mesai kavramı yok. kardeşim hep depresyondaydı çünkü geleceğe dönük umudu yoktu.
sonra KPSS ile memur oldu (12 sene önce memur oldu) o gün bu gündür moral tavan. kendine bi otomobil aldı. birsürü izinler var, çalışma saateri net, istediğin ilde istediğin ilçede çalışma imkanın oluyo tayin ile. hatta son 3 senedir dünyayı geziyo, bu sene de kurban bayramında güneydoğu asya tatiline gidip 3 ülke gezecek.
bu ülkede bu şekilde gelişim zor. çünkü kardeşim memur olmadan önce gerçek işlerde çalışıyordu. gerçekten ülkeye katma değer üreten işler. ama eziliyordu. çünkü onu çalıştıran özel iştiraklar da belli nedenlerle eziliyorlar. Türkiye sistemi özel sektör patronlarını boğmasa da, özel sektör çalışanlarını boğmak üzerine kurulu.
açıkçası koşullar böyleyken devlete kapat atmak isteyen kimseye kızamam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
%100 hak verip, ekleme yapayım:
2022 yaz aylarında Kadıköy'de en ucuz yerlerden biri Starbucks idi. tek işi poğaça satmak olan pastaneler bile zabıtaya üç kuruş para verip kaldırıma masa atarak kahve işine girip cafe gibi takılmaya başladılar. el yıkayacak bi lavaboya bile sahip olmayan bu yerlerde kaldırımda oturuyosun ve Starbucks ile aynı ya da daha fazla para ödüyosun.
yaz aylarının sonuna doğru Starbucks zam yapıp, bi tık üste çıkmıştı fiyat anlamında. ama Starbucks'da sana kimse karışmaz. benim arkadaşımın arkadaşı olan birisi kendi iş ofisini kapatıp, ofisini Starbucks'a taşıdı, her sabah Starbucks'da masaya oturup müşterileri orda ağırlıyo. benim kendi kardeşim de kendi avukatlık ofisini kapatıp ofisi kiraya verdi, home office devam etme kararı aldı. müşteriye iki seçenek sunuyo: ister eve gel evde görşelim, ister Starbucks'da buluşup görüşelim.
Kadıköy'deki yamyam cafelerde bunu yapman imkansız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Nisan 2024; 10:33:17 >
-
Tam tersi gidip inadına ben o gün satın alıcam.Bu topluma acımıyorum artık bıraktım umrumda değil.Ekonomiyi bu hale getirenlere gerekli cevabı sandıkta zamanında vermeyen özürlü bir toplumla protesto yapıcam öylemi.Evet doğru herkes fırsatcı Devleti yônetenlerin hiçbir suçu yok. Akp belediyede sarı kartı gôsterdiler Ônümüzdeki 4 yıl sonra gider gene verirler ben onlarla aynı yolda yürüyecem yok kalsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 18 Nisan 2024; 12:19:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu boykotu desteklemeyen insan değildir, eve sipariş oluştururken dahi kılı kırk yarmalısınız soyulmamak için...
Yalnız anlamadığım bir durum var, boykot edilmesi gereken diğer detayları da unutmayalım. Mesela İstanbulkart da kullanmamalıyız sanırım, her gün biriken bakiyenin günlük faizde değerlendirildiğini düşünebiliyor musunuz? Kent lokantaları bile bu parayı "AK"lamaz...
https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157266071
https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/151420656
-
Manavgat ve Alanya Antalya'nın en aç gözlü esnaflarını barındırıyor maalesef yeni bi olay değil, benim bildiğim kadarıyla 20 senedir böyle. ve 20 senede bu bölgelerde 1 tane bile istisna görmedim... Antalya'da istisna olan yerlerinde hepsi 2018 de kepenk indirdi. ben seneler önce esnafla alışverişi kesmiştim zincir marketlerde bulunmayan şeyler için cok nadiren gidiyorum gidersem onda da kartla alışveriş yapıyorum hep yüzlerini asıyorlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C7C068E03 -- 18 Nisan 2024; 23:2:49 >
Bizim esnaflar kadar çakalı yok.
-
Allah'a şükür maddi anlamda rahatlıkla dışarda yemek yiyebiliriz ancak fahiş anlamda bir fiyat politikası uygulanıyor ve bunun enflasyon ile direkt açıklanabilir bir yanı yok. Bence sadece hafta sonu yerine bunu genele yayıp bir haftalığına dışardan yemek yemese herkes, ciddi anlamda lokanta ve kafeterya esnafına darbe vurulmuş olunur.
-
quote:
Manavgat şelalesine gittim. Utanmasa adam şelalenin ortasına masa sandalye koyacak bildiğin şelalenin neredeyse içinde yemek yeri var. Ya arkadaş belli bir mesafeye kadar boş bırakın ya doğal alanları. Her boş görülen 1 metrekare alan muhakkak ticari amaçlı doldurulmuş.
Burhaniye'de güneş batışının seyredildiği bi tepe var, Şeytan tepe mi neydi adı. eskiden oraya çıkıp rahatça manzara seyredilirdi. şimdi o tepenin üzerini olduğu gibi restoran yapmışlar. tepeye çıkan yolda da millet restoran dışında oturamasın diye çalılardan duvar yapmışlar. eğer oturursan hemen restoranın adamları gelip dayılanıyolar kalk diye. bildiğin mafya tepeyi ele geçirmiş. onlara para vermeden hiçbir şey yapamıyorsun.
en tiksinci de şu: önceden gidip huzur ile oturduğun tepede şimdi gittiğinde göbekli bıyıklı hödük mafya adamlarının nezaretinde oturuyorsun.
ülkenin her doğal güzelliği bu pisliklerin tekeline geçiyor.
-
Vahşi amerikan kapitalizmi bizim çakal anadolu esnafının yanında halt etmiş. Zincir marketler ve restoranlar olmasa millet sokağa çıkamazdı. Yemek yemeyi bıraktım şişe suyu 50 liraya satarlardı. Yakın zamanda pandemide olmadı mı ? 2020 yılında maskenin adedini 20-30 liradan satmadılar mı? Şuan 50 li sini 20 liraya alıyoruz.
Bu millet haketti ama yaşadıklarını. Pandemide ağlanıp sızlandılar çok defa esnafa. Yok esnaf zor durumda yok mahalledi esnafa yardım edelim. O esnaf kendini toparlayınca kaldırıp yağladığı kazıkları acımadan saplamaya başladı. En basitinden son 1 ayda basit bir yemeğin fiyatına 3 defa 10 ar lira zam yaptıracak ne yaşandı ya ? Dolar desen aynı sabit gidiyo. Ne oldu yani? Markette etin fiyatı da bir süredir sabit.
Olan biz maaşlı çalışana oluyor. Gözümde çakal esnafın teröristten farkı yok.
-
-
Ayvalık - Şeytan Sofrası olabilir mi hocam dediğiniz yer?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En yakın arkadaşım restoran işletiyor. Önünüze BOŞ TABAK koymanın maliyeti şu an 30 lirayı geçmiş vaziyette. Hayır öyle günlük 500 bin lira cirosu da yok bazı lümpenlerin sayıkladıgı gibi. Zengin de degil. 2 kişi çalıştırmanın 50 bin liraya patladıgı bir ekonomide dua edin tavuk döneri 500 liraya yemiyorsunuz. Maliyeti ne kadar olabilir ki diyorsunuz. Venezuelada burger king menüsü 15 dolara satılıyor. İşçi ayda 30 dolar alıyor. Peki burger neden $15? İşte bunlar hep ekonomi bilimi. 40 puanlık soruyu cevaplayana benden t-bone steak hediye hadi bakalım dh ekonomistleri.
Esnaflar 4-5 sene öncesine göre fırsatçı degil di de HEPSİNİN mi şimdi gözü açıldı? Bak bunlar hep et yiyeyemekten işte beyin en basit korelasyonu bile kuramıyor. Acıyorum halinize.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 18 Nisan 2024; 15:42:8 > -
Özellikle İstanbul çok pahalı gerçekten. Ankara’ da yaşıyorum, şuan İstanbul’ a geldim biraz gezeyim diye, 3 gündür buradayım. Bugün 2 kişi normal salaş bir balıkçıda balık yedik 1.018 TL hesap geldi. Dün Vega İstanbul’ da bir mekanda 1 pizza, 1 alfredo, 1 tiramisu, 1 büyük su, 1 fincan çay ( evet çaydan para aldılar ) yedik, içtik. 1.545 TL tuttu. Ankara’ da aynı kalitede balığı 700-800 TL’ ye yiyebiliyorsun, aynı kalitede bir pizzacıda da aynı şeyleri yesen max. 1.000 TL tutardı ki bu ücretlerde çok pahalı aslında. Fiyatlara bakıyorum, birde insanların maaşlarına, kazancına bakıyorum, inanılmaz bir orantısızlık var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citms -- 18 Nisan 2024; 15:45:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X