Şimdi Ara

LÖKÜS (eski gaz lambası )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
23.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyla artık ilgilenmiyorum silinebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novalgine_plus -- 4 Eylül 2008; 17:09:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Löküs: Eski Gaz Lambası

Löküs, geçmişte yaygın olarak kullanılan bir aydınlatma aracı olan eski bir gaz lambasıdır. 19. yüzyılın başlarında icat edilen bu cihaz, aydınlatma devrimizde önemli bir rol oynadı.

Gaz lambaları, yanıcı bir gaz olan kömür gazı veya doğal gaz yakarak çalışır. Bu gaz, bir rezervuara konur ve bir brülöre yönlendirilir. Brülörde gaz yakılır ve ışık üretir.

Löküsler, o dönemde ev, sokak ve işyerlerinde yaygın olarak kullanılmıştır. Mum ve yağ lambalarına göre daha parlak ve daha güvenilir bir aydınlatma sağladılar. Ayrıca, akkor ampullerin icadından önce, en aydınlık ve en verimli aydınlatma kaynağı olarak kabul edildiler.

Löküsler, genellikle pirinç veya bronz gibi metallerden yapılmış, dekoratif olarak süslü cihazlardı. Çeşitli boyutlarda ve şekillerde gelirlerdi, böylece farklı aydınlatma ihtiyaçlarına uyum sağlayabilirlerdi.

Günümüzde, löküsler artık yaygın olarak kullanılmamaktadır. Ancak, nostaljik çekicilikleri nedeniyle dekoratif parçalar veya koleksiyon öğeleri olarak değer görmeye devam etmektedirler. Özellikle tarihi binalarda veya dönem odalarında dekoratif unsurlar olarak kullanılmaktadırlar.

Löküsler, aydınlatma teknolojisinin gelişiminde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Aydınlatma devrimimize katkıları ve nostaljik görünümleri nedeniyle, tarih severler ve tasarım meraklıları tarafından takdir görmeye devam etmektedirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lüks olmasın sakın o?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

Lüks olmasın sakın o?

Löküs diye biliyorum ben..

hiç yoktan biz öyle diyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

Lüks olmasın sakın o?

resimdeki gibi bi gaz lambası olsunda sen lüks de löküs de ne dersen de
  • 10 bin ytl
  • quote:

Orjinalden alıntı: OnuR

10 bin ytl

aynen al gülüm ver gülüm para peşin varsa çevresinde olan tanıdığı olan haber etsin
  • chhhaaaaaaaaaaaakallllllllllllll
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rolantide yanan Yağ lambası
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bizde var ama öyle göstergesi yok
  • Eski radyolardada icinde sivi bulunan kucuk cam bir sise var eger sisenin icinde sivi varsa radyo en az 60 70 milyar ediyordu...
  • ya bizim aşağı emirler köyünde bundan sürüyle varda göstergesi yok tüh
  • vallaha dediğinden bizim var köyde dedemde

ama tek sorun dedem bunadığı için alamayız.
  • bu kadar para veriliyorsa bi iş vardır bu sıvıda.
  • Bulursam haber ederim
  • Antika olduğu için mi bu kadar değerli yoksa başka bişey mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: LeFransız

Eski radyolardada icinde sivi bulunan kucuk cam bir sise var eger sisenin icinde sivi varsa radyo en az 60 70 milyar ediyordu...

dediğin gibi bi radyo vardı bizde dükkanda duruyordu bizim ahşap kapaklı antika bi radyoydu galiba kayboldu gittiii şimdi evde başka bi tane daha var ama onun sıvısı yok içinde

ayrıca evde iki tane löküs var ama ikisinde sıvı göstergesi yok
  • Bulurum resimdekinden daha eski ve daha iyi durumda olanını ama 100 bin dolar isterim
  • Oha 60bin, bulmak imkansıza yakın demek ki
  • BEN HEMEN YARIN ERZURUMA ARAMAYA GİDİYORUM :p
  • oha biizm köyde dedemde vardı bundan. Bi haber edeyim bakalım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.