Şimdi Ara

Londra’da yaşıyorum sorularınızı alabilirim (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
40
Favori
70.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rovaniemi kullanıcısına yanıt
    Sigara pahalı en ucuz 8.5£ den 14£ kadar çıkıyor. Çok fazla tütün de tüketiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıpjoker -- 13 Eylül 2019; 11:46:0 >
  • 23 Eylül'de Coventry bölgesinde bulunan bir firmayla iş görüşmem var. Şehirle ilgili bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenceRaziel -- 13 Eylül 2019; 12:6:26 >
  • 3 kisilik ailenin haftalik 30pound market alisverisi yapmasi kismi hic inandirici gelmedi.

Ben Amsterdam'da yasiyorum. 2 kisilik alisverisimiz aylik 1200Euro yu buluyor. (Eve hergun et , balik, tavuk girer)

Kira kismida 1+1 icin bile inanilmaz dusuk. 450pounda nasil ev buldunuz gercekten cok sanslisiniz.

Ayni sekilde ev kiram 1400EU aylik.

Bununla sabit giderimiz aylik 3000EU ya kadar cikiyor. Sizinki 450+120 desek 600pound aylik.. Gercekten cok ucuza yasiyorsunuz.

Ben buraya ilk geldigimde bir goz odada 1100EU ya kaliyordum (arti market)
  • Şuan dil öğreniyorum hocam a2 seviyesindeyim. Hayatımdan Türkçe’yi kaldırdım sadece buraya girerken kullanıyorum bişeyleri değiştirmek için çaba sarfediyorum. İmkanım olsa bir dakika durmam şu ülkede durmamı gerektirecek hiçbir şey yok. Önümüzdeki seneye kadar inşallah c1 seviyesine gelirim biraz para biriktirip bir yerlere gideceğim. Hayat su gibi gidiyor yapmış olduğunu destekliyorum kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Türkiye’de Ahmet’in arabasından, Ali’nin işinden, Ayşen’in kocasından, Hasan’ın parasından, ilgilenen insanlardan midem bulanıyor artık. Saçma sapan siyaset yapanları da buna dahil edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 13 Eylül 2019; 12:19:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayıpjoker

Her insanın hayattan beklentisi farklı işte. Ben işimi çok dürüstçe ve severek yapan biriydim. Benim için evrensel ahlak ilkeleri her zaman en başta gelir.
    Size başımdan geçen kısa bir olay anlatayım. İngiltere’ye kalıcı gitmeyi düşündüğümü öğrenen samimi arkadaşımın babası bana şöyle dedi. “ hocam senin gibi öğretmenler bu ülkeyi terk ederse biz devrimi nasıl inşa edeceğiz, çocuklarımızı kim yetiştirecek. Ne işin var İngiltere’de Burda vatanına faydalı ol.” Dedi. Bende “ amca benim amacım dürüst bir insan olarak yaşayıp ölmek nerde olursam olayım orda insanlara faydalı bir insan olmak istiyorum. İngiltere’de de eğitime ihtiyacı olan çocuklar olacaktır. Ve insanlar Mars’a yerleşmeyi düşünüyorken biz Türkiye’den çıkmaktan bile korkuyoruz.” Demiştim. Yani vatan sevgisi çok ayrı bir konu. Ben yabancı düşman için vatanımı korurum ama sistemle ve devletle savaşacak ne zamanım ne de gücüm var.
    Zaman akıp gidiyor ve hayattan beklentilerimiz var. ben insanlar vatan için ölsün istemem. İnsanlar huzur içinde hep birlikte aynı toprak üstünde yaşasınlar isterim.
    Konu dağıldı kusura bakma
    hakkınızda hayırlısı olsun hocam, yanlış bişey söylediysek affet, hakkını helal et.

• quote:

Orijinalden alıntı: easygg

merhabalar,

bende zamanında yaklasık 1 - 1.5 sene Londra'da yaşadım, bende deneyimleri söyleyeyim o vakit.

Londra bildigimiz İstanbul, yarısı ingilizse yarısı farklı millettendir. Bu sebeple kimse etliye sütlüye karışmaz, istersen yolda çıplak gez kimse bir şey demez o derece. Londra için diyorum bunu, diğer iller için demiyorum. Şehirde sürekli bir koşturmaca vardır aynı istanbul gibi. Arkadas rahat rahat gezebilirsiniz demiş, lakin Londra'nın birinci-ikinci bölgesinde rahat gezersiniz. dış bölgelerde tren garından iner inmez soyulma ihtimaliniz %40 filandır. Çingeneleri vardır, bağcılardaki kekolar neyse bunlarda o dur.

Siyasete ilgili fazladır, ve çok çağdaş eylemleri vardır yalan yok, iki karşıt taraf bir birlerinin alehine söylemlerde bulunur ve hiç kavga çıkmaz. Çünkü kurallar sıkı ve serttir.

Londra'da hırsızlık hat safadadır bu çok önemli, hırsızlık yok diyen yalan söyler.

Hayat ne pahalı ne ucuz, asgari ücretle rahat yaşarsın.

Londra ve ingiltere kasvetli bir yerden başka bir ülke değildir, en basit örneği coğu zaman kolunda saatin yoksa sabah mı öğlen mi aksam mı oldugunu anlamazsın. 4 mevsim diye bir şey yok cok garip mevsim kuşakları var. Bu söylediklerim ne kadar kolay yazılsada insanı melankoliğe sürüklüyor ve cok bunalıyorsunuz.

Şehir h.içi 21:00'den sonra hayalet şehridir, bana garip gelmişti çünkü istanbul 24 saat yaşayan bir şehirdi.

Açık konuşmak gerekirse bende ülkemde uzaklaşmak için bu ülkeyi tercih etmiştim fakat yapamadım, ki ben denizcilik fakültesi mezunuyum ve ingiltere denizcilik sektörünün dünyadaki başketidir, güzel de bir işim vardı ama geri dönmek istedim.

Şunu unutmanızı istemem, gece ve gündüzü yaşamak, 4 mevsimi yaşamak çoook büyük bir lüks. Çok ülke gördüm, Türkiye kadar güzel bir ülke görmedim.

• hakan1581 kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah tabi ki helal olsun, çok teşekkür ediyorum.

• Özgürlük diyorum sen gerisini anla😊

• Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Azmin karşısında hiçbir şey duramaz. İnsanları dinlemeyen sadece önünüze bakın ve her zaman bir adım ötesini hayal edin. Londra’da olmak benim için bir mucize ama inanın her zaman daha iyi şeyler için çabaladım ve hayat beni buraya getirdi. Bol şans diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

3 kisilik ailenin haftalik 30pound market alisverisi yapmasi kismi hic inandirici gelmedi.

Ben Amsterdam'da yasiyorum. 2 kisilik alisverisimiz aylik 1200Euro yu buluyor. (Eve hergun et , balik, tavuk girer)

Kira kismida 1+1 icin bile inanilmaz dusuk. 450pounda nasil ev buldunuz gercekten cok sanslisiniz.

Ayni sekilde ev kiram 1400EU aylik.

Bununla sabit giderimiz aylik 3000EU ya kadar cikiyor. Sizinki 450+120 desek 600pound aylik.. Gercekten cok ucuza yasiyorsunuz.

Ben buraya ilk geldigimde bir goz odada 1100EU ya kaliyordum (arti market)
    Hocam benim kuzenim de Maastricht'de ikamet ediyor. Mühendis. Amsterdam'a gider gelir. Maastricht'de bile 3 odalı ve geniş, ferah 1 banyolu bir ev için 1250 Euro kira veriyor. Amsterdam uçuk zaten. Yalnız mutfak masrafları 2 kişi için 1200 Euro yazmışsınız. Çok fazla değil mi?

Selamlar. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Eylül 2019; 12:43:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Deniztns kullanıcısına yanıt
    Evet kira konusunda gerçekten şanslıyım. Normal harcamaları olan bir aileden bahsediyorum ondan dolayı mutfak masrafı fazla olmaz. Tabi her şehir farklıdır sizin yaşadığınız ülke ile İngiltere arasında muhakkak farklar olacaktır

• SilenceRaziel kullanıcısına yanıt
    Maalesef hiçbir bilgim yok. Yanlış bilgi vermek istemem. Bol şans diliyorum

• MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Sen erkek ayarlıyorsun galiba kendine bu kadar tepki gösterdiğine göre :) karşı cinsi sormak bu kadar a normal bir durum değil ve bunu merak eden bir çok insan olabilir tabi. (ama ben merak etmiyorum yanlış anlama ben zaten gitti Avrupa’ya ) adam soru sorabilirsiniz yazmış herkes dilediği soruyu sorabilir.
    Avrupa’da merhaba dediğin zaman kız ayarlayanazsın ancak bir ortama girdiğinde ve ona küçük jestler yaptığında çıkmaya başlayabilirsin bilgin olsun iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam benim kuzenim de Maastricht'de ikamet ediyor. Mühendis. Amsterdam'a gider gelir. Maastricht'de bile 3 odalı ve geniş, ferah 1 banyolu bir ev için 1250 Euro kira veriyor. Amsterdam uçuk zaten. Yalnız mutfak masrafları 2 kişi için 1200 Euro yazmışsınız. Çok fazla değil mi?

Selamlar. Saygılar.

Alıntıları Göster
    Hocam Albert Heijn adinda muadili TR de Migros olan marketten alis veris yapiyorum. Buyrun fiyatlar burada

Elbette SOK , BIM muadili yerden (Dirk Van De Brook, ALDI, LIDL) alis veris yapsam daha uyguna gelir ama aldigim urunlerde cok secici oldugumdan malesef istedigim urunlere o marketlerde ulasamiyorum.

Amacim konu sahibi size hayal satiyor demek degil bu arada. Sadece haftalik market alis verisinin 30pound olmasina imkan veremiyorum kusura bakmasin. Bu arada Londra'ya isim geregi senede 2-3 defa gidiyorum. Bence epey pahali bir yer.

• Orda kızlar mı teklif ediyo?

• 4 sefer gittim Londra ya. Her yönüyle harika bir yer, havası hariç. Berbat bir havası var, hayata küstürür insanı o kapalı ve soğuk havası. İmkanım olsa fiorentina ya giderdim yurtdisinda yaşamak için.

• Oraya nasıl yerleştiğini açıkca belirtmemişsin.

Turist vizesiyle gittim oraya yerleştim gibi imaj veriyorsun ama nasıl olduğunu anlatmıyorsun. Ankara anlatması muhabbeti geçti ama o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. REKLAM kokan hareketler var gibi geldi.

Çiftlik bank muhabbetine benziyor. İzleyip görelim
  • Kizlar tipe önem veriyor mu ?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.