Şimdi Ara

Londra’da yaşıyorum sorularınızı alabilirim (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
492
Cevap
40
Favori
70.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pakaji

zdrastvuyte moy drug. ben birçok ülke değiştirdim paranın peşinden gittim ve şuan arapların içindeyim. yallah arabistana dedim. yapajag bişey yok. yalnız millete bakıyorum abi ben doğru olanı yapmışım çünkü millet para falan yapamıyo diğer yerlerde. ben kira elektrik su uçak bileti o bu hiçbişey vermiyorum ve stok yapıyorum yani.hayat ne ara bu kadar zorlaştı yani ya niznayu şıto bıli. kak je tak mojet bıit. budet jarko
    hocam sen ne işle meşgulsun
  • Shiro Battousai kullanıcısına yanıt
    elektrik müh.
    3 faz 1 nötr. kablo bağlıyorum oraya buraya.sonra veriyorum küsküyü. pardon elektriği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan1581

hocam size de aynı soruyu sorsam (konuyu açan arkadaşın cevabı biraz yukarıda) , herkes aynı şeylerden şikayetçi, o zaman toptan gidelim mi ne yapalım :), nasıl olacak bu iş ?

doğru mu değil mi bilmiyorum ama günümüz gençlerinde ülkemizden gitme isteğinin arttığını düşünüyorum, belki de ben yanılıyorum genellememek lazım.

çözüm olarak , iş imkanları artsın, adaletli ahlaklı bir toplum olalım, idareciler gereğini yapsına gelecek söz. tamam öyle olsun, biz de gelişmiş ülkelerdeki hayat standartlarına sahip olalım. iyi de o zaman kimse gitmez ki zaten :).

hepimiz vatan sevgisinden dem vururuz, Allah (c.c.) korusun savaş çıksa çatalla kazmayla kürekle savaşırım , deriz.. ülkeyi , vatanını sevmek tam da bu gibi zor durumlarda gitmeyip kalmak değil midir? üzerinde insanın olmadığı toprak parçası vatan değildir ki..

yanlış anlaşılmasın, yurtdışına giden her kişi vatan hainidir demiyorum, son ana kadar dayanmış olabilir, mecbur kalınmış olabilir veya sadece tercih de etmiş olabilir, yeryüzü hepimizin, isteyen tabi ki istediği yere gidebilir,saygı duyuyorum.

ama bu gitme isteği, Türkiye'de ''hiçbirşey'' yolunda gitmiyormuş gibi bir algıyla büyüyor. insanlar ülkemizdeki güzellikleri veya yapılan iyi işleri (siyasetten bahsetmiyorum, örneğin sportif başarılar, ABD yi son anda elimizden kaçırmamız, voleybolda 2. olmamız gibi) göz ardı etmemeli bence.

Alıntıları Göster
    üstte genellememek lazım dedikten hemen sonra hepimiz şöyle savaşırız deriz böyle yaparız deriz demişsin

mümkünse konudan uzaklaş

• quote:

Orijinalden alıntı: zero01

2013de İngilteredeydim. Finsburyde oturan bir abimiz vardı. 2 işte çalışıyordu ve belediye evlerinde kalıyordu. Londrada yaşamak zor mu gerçekten?
    Zor. Ben 2. Bölgede 10 gün aramama rağmen aylık 550pounda doğru düzgün oda bulamadım. Ingilizceniz iyiyse sakin türk firmalarına bulaşmayın. Asgari veya daha düşük maaş vermeye çalışırlar. Ilk 1 aylık çalışmanız içerde kalır sonra ki her hafta çalıştığınızı haftalık olarak alırsınız. Yüksek çalışma temposuna alışkınsaniz yasamak için değil ama çalışmak için gelebilirsiniz. Haftada 75 saat restorantta çalışsanız( yemeği orda halledersiniz) 5 ayda 12500pounda yakın para kazanırsınız ( vergi ilk sınırı 12500 olduğu için maaştan düşen vergiyi geri alırsınız) idareli harcarsanız 5 ayın sonunda 9 bin pounda yakın bir parayla dönersiniz.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    haftada 75 saatlik tempoya da 5 ay anca dayanılabilir.
  • orliny kullanıcısına yanıt
    hocam o yasin dişi sineğe bile kur yapabilecek bir arkadaş her gördüğümde dalga geçesim geliyor normal bir insan sorabilir de onun mesajlarının %99.99’u bağyanlarla alakalı olunca trollemelik oluyor
  • Bizi niye gısganıyonuz hafız....

Niye sürekli bizim yükselmemizi engelliyonuz...
  • MertayKardes kullanıcısına yanıt
    😂😂 anladım o zaman birşey diyemem
  • Ülkede brexit nasıl karşılanıyor ? Ortalık karışacak gibi duruyor . Varmi gördüğün , yasadigin olaylar ?
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    bo sorunun cevabı belli.

ingilterede yaşayan ingilizler ve ingiliz pasaportu almış göçmenler brexit olmasını ve göçmenlerin defolmasını istiyor,çünkü göçmenler maaşları düşürüyor, işsizliği arttırıyor.
    ingilterede dışında yaşayan ingilizler ve ingiliz pasaportu alamamış göçmenler brexit olmamasını ve göçmenlerin hizmet sektöründe çok faydası olduğunu ülkeyi kalkındırdığını düşünüyor.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Ben pek sıcağı sevmediğim için Londra’nın havasından hiç rahatsız olmadım. Özellikle kışın sürekli hafif hafif yağmur yağıyor, çok seviyorum öyle.
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Bence tipe önem vermiyorlar 😊
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    😂😂😂
  • wesile kullanıcısına yanıt
    1.Aylık 2k£ gelirim var
    2.evet 1+1evde yaşıyorum. Evet 450£ ödüyorum o konuda şansım yürüdü. Finchley taraflarını bilir misin kuzeyde kalıyor.

. Türk marketleri bile çok pahalı ama bir lahmacuna 10£ çok vermişsiniz. Şuan 3£ genelde lahmacun ama ben 2.99£ a chicken wings , fries ve içeceğimi alıyorum. Hem doyurucu hem uygun.
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Bazı insanlar olayı hesap kitap işine çeviriyor. Ben Türkiye’de ne kendimi ne ailemi güvende hissetmiyordum. Ama elin memleketinde kendimi daha güvende hissediyorum. Kimse kimseyi tanımıyor ama herkes birbirini saygı gösteriyor.
    Türkiye bizi tembelliğe alıştırmış. Buradakiler çalışıp ürettiği için dünyaya hakimler. Biz hep az çalışıp çok para alalım derdindeyiz toplum olarak.
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Ülkede bir gerginlik var. Ortalık şu şekilde karışacak. Her şeye zam gelecek. Gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlar konusunda sıkıntı yaşanacak. Bugün olası senaryoları hükümet yayınladı. Nasıl baş edecekler göreceğiz
  • Bende anlamadım ki. Adamlar acayip kıskanıyor. Dıj güçlerin hepsi buradaymış 😊
  • Hocam yaş 32, lise mezunuyum, İngiltere'de yaşamak isterim, nasıl gelebilirim?
  • Merhaba üstat, belki konular arasında ardığım cevaplar vardır ama, sayfalar çok uzamış sende üşenmeden hepsine cevap vermişsin, herşeyi gayet güzel bir şekilde açıkladığın için öncelikle Teşekkür ederim.

Benim sorularım şunlar :
    1-) zaten belirtmişsin burada iş olanakları fazla diye ama diyelim ki ben UK ye 6 aylık turist vizesi ile gelidm, hazır param ile ev de kiraladım, sonra nasıl iş bulacağım? EN ÖNEMLİ SORUN BU BENİM İÇİN Adamlar ülkesinin vatandaşı olmadığı bir insanı işe alırmı?, hadi onu da bırak çalışma vizen bile yok! seni sigortasız çalıştırır mı? sonuçta toplumun kurallara uyma ahlakı var, bizim milletimiz gibi değil. Mesela ben TR de çalşan bir Mühendisim, orada Mühendislik yapmam şart değil tabikide, yada ben çok detaylı mı düşünüyorum

2-) Sen şu anda orada uzun soluklu nasıl kalıyorsın, çalışma vizesi gibi bir şey mi aldın?

3-) Bombaya gel ne soracağımı heyecandan unuttum az önce kafamda 10 tane soru vardı

• Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Aslında bunun böyle kısa bir yolu yok. Burası turist vizesi için bile düzenli sigorta ve hesapta para olmasını istiyor. Ama iltica vesaire gibi seçenekler değerlendiren insanlarda görüyorum burada. Kafana en uygun ülkeyi belirle ondan sonra internetten geniş bir araştırma yap. Avrupa ülkelerini daha kolay bize veriyor oralardan buraya gelebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.