Şimdi Ara

Londra Stansted Pasaport Kontrolden Geçmeden Türkiye’ye Dönmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet başlıktaki olay başıma gelmişti. Çok soru geleceğini düşünerek içeriği editlemek zorunda kaldım. Olay tam şöyle oldu. İstanbul =>Stansted => Edinburgh uçuşum vardı. Stansted’de inince pasaport kontrolden geçtim. Buradan edinburgh’a gitmek için -her ne kadar iskoçya başka bir ülke de olsa- aynı içhat gibi pasaport kontrolden geçmiyorsunuz. Burada turnikeler var. Biletinizi okutup kapıya gidiyorsunuz. Stansted’ten İstanbul’a dönerken de bir an dalgınlığıma gelip pasaport kontrolden geçmedim. Biletimi turnikeye okutup geçtim. İçhat (Birleşik Krallık içi dahil), dışhat sadece buradan geçiyorsunuz. Sadece dışhat uçacaklar için en köşeye bir masa koymuşlar. Masanın başına da bir görevli koymuşlar. Millet orada sıraya girmiş, pasaportu kontol edilip, damga vurdurup geçiyordu. Sonradan farkettim. Bir sorun olacağını düşünmeden de uçağa bindim.

Neyse türkiyeye döndüm. Bunu Atatürk Havalimanında pasaport polislerine sordum. Başın büyük belada dediler. Ülkene dönerken yapılan pasaport kontrolü, senin o ülkede bulunduğun süre içinde aranıyor musun vs diye kontrolü için var dedi. Ayrıca şu an sen hala ingiltere’de gözüküyorsun dediler.

Konsolosluk ile mailleştim ancak bana her mail gönderdiğimde farklı farklı cevaplar ilettiler. Birleşik Krallık Bu hizmet için yetkilendirilmemiştir, detaylı bilgi almak için şu numarayı arayın, dakikası bilmem kaç sterlindir vs.. Bir kere Birleşik Krallık Göç İdaresi’nin iletişim bilgilerini yolladılar, bir kere de Stansted Havalimanı Sınır ve Pasaport polis ofisinin numarasını verdiler. Arayıp durumu anlattım. Biraz beklettikten sonra türkiye’deki birleşik krallık konsolosluğuna gitmemi istediler. Soluğu şişhane’deki konsoloslukta aldım. Maximum duration bitince, ingilizler istanbul’daki konsolosluğa benim birleşik krallıktan henüz çıkmadığım bilgisini iletmişler, onlar da bizim içişleri bakanlığına yazı göndermek üzerelermiş. Yazılı dilekçe verdim. Nasıl pasaport kontrole uğramadan geçtiğimi anlatmamı istediler. Hangi tarih ve saatte falan yazdım hepsini. Bu arada pasaportumu da istediler. Aradan 20 gün geçtikten sonra mail aldım ve konsolosluğa çağırıldım. Stansted’de güvenlik kameraları incelenmiş ve olay dilekçede anlattığım gibi olduğunu söylediler ve dürüstlüğüm için birleşik krallık adına teşekkür ederiz dediler. Pasaportumu o tarihte damgalı olarak geri verdiler. Teşekkür ettim ayrıldım. Bu olay olalı 2,5 yıl falan oldu. Tecrübemi aktarmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 30 Ekim 2018; 6:37:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.