Şimdi Ara

Low level format hakkında sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 1 Tb Seagate harddisk e bad sektör sebebi ile Low level format işlemini yapmaya karar verdim. Tek harddisk olduğundan “boot usb sergei trelec” tasinabilir sistemi usb bellege boot ederek formati baslattim fakat resimde görülen hataları alıyorum ve yaklasik 12 saattir %70 de kaldı. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Buradaki hataların açıklaması nedir?

Ekran görüntüsü
    https://i.hizliresim.com/qv5kmq.jpg

Low level format hakkında sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bad sectörlü kısımları kapatmak suretiyle kullanmaya devam edebilirsin. şu videoda anlatılmış:

PC ve Elektronikyoutube
    Bad Sector Tamiri Hdd Regeneratör
    https://www.youtube.com/watch?v=HJK_RP8m988

• start_system kullanıcısına yanıt
    Videoyu izledim. Sadece Hdd regenerator programini anlatiyor bu bad sector ayirma kismindan bahsetmiyor. Ben zaten Low level format bitince regenerator programi ile bad sector onarmasi yapacağım. Format bitmezse ki halen %70’de once onarim yapıp sonra mi format atsam diyorum. Yada oda olmazsa Bad Sector lü kısımları nasıl bulup ayıracağım? Birde bu verdiği device I/O hatalarını anlamadım. Bu arada Hd tune programında tarama yapmıştım 4 adet Bad Sector bulmustu önemsemedim yaklaşık 5 ay önce.
  • despo33 D kullanıcısına yanıt
    imkanın varsa direk yeni hdd al. kullandıkça bad sayısı artıyor.
  • Alacağım fakat alana kadar idare edecekmi diye uğraşıyorum şuan alma şansım yok bir süre.
  • Yazıldığı gibi bad sector olan HDD asla kalıcı olarak tamir edilemez aksine bad sector sayısı sürekli artacaktır. Low level format bad sector'leri tamir etmez sadece kısa bir süre için düzeltilmiş gibi gösterir. Bad sector bulunan HDD'ye işletim sistemi kurmak ise boşa kürek çekmektir.

Trelec gibi kim olduğu belirsiz şahısların derleme Windows'larını kurmak da riskli, bu şahsın sisteme keylogger ve ya trojan entegre edip etmediğinin ispatı yok etmişse de hiç bir virüs tarayıcı bulamaz. Her ne kadar yasal olduğu tartışılsa da orijinal Windows kurulumu yapıp 10-15TL'ye satılan open lisans tabir edilen key'lerle lisanslama yapılabilir. Bilmeyenler için, open lisans Microsoft tarafından toplu şekilde satılan yasal lisanslardır fakat bazıları bu lisansları ucuza satmaktadır, bu lisanslara güvenilmez fakat 10-15TL için orijinal olmayan derleme Windows kurarak risk almaya da değmez.
  • Zaten yeni bir disk alacağım ama alana kadar bad sektorleri gecici olarak da olsa kapatıp yenisini alana kadar idare edebilmek amacım. Fakat bu open lisans olayını biraz açar mısın? Birkaç sitede denk gelmiştim. Ne kadar güvenli? Süre sınırı var mı? 10 lira civarı fiyatı var. Eğer lisansı 1 seneye dolmayacak veya kara listeye düşmeyecekse almayı düşünüyorum. Tabi 10 liralık ürün sonuçta :)

Ekleme: bu arada derleme sürümü sadece low level format atip diske işlem yapmak icin usb belleğe boot ettim o isim bittikten sonra orjinal Windows iso ile temiz kurulum yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despo33 -- 25 Ekim 2018; 13:20:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    raid'li sistemde format sorunu!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.