Şimdi Ara

Lpg'de düşen benzin göstergesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
29.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımda lpgdeyken benzin göstergesi arac benzin yakıyormus gibi düşüyor normal olarak acaba bu sorunu çözebileceğim bi sistem yokmu, uzun yolda cok sıkıcı oluyor benzin ısıgı yanıyor sonra kenara cek arabayı stop et göstergeyi resetle cok sıkıcı olmaya başladı, sanırım atikerin benzin seviye kontrol rölesi varmıs bunun cozümü için, benim aracımda brc takılı bu röle uygun olur mu, sorunu cozer mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG'li Araçlarda Benzin Göstergesi Sorunu

LPG'li araçlarda, gazda giderken benzin göstergesinin düşmesi yaygın bir sorundur. Bu durum, özellikle Renault Megane 4 gibi bazı araçlarda daha sık görülür.

Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:

• Sensör Arızası: Benzin seviye sensörü arızalı olabilir ve yanlış benzin seviyesi bilgileri gönderebilir.
    • Elektriksel Bağlantı Sorunları: Sensör ile gösterge paneli arasındaki elektriksel bağlantılar gevşek veya hasarlı olabilir.
    • Gösterge Paneli Arızası: Gösterge paneli arızalı olabilir ve yanlış benzin seviyesi bilgilerini görüntüleyebilir.
    • LPG Sistemi Sorunları: LPG enjektörleri arızalıysa veya LPG sistemi düzgün çalışmıyorsa, bu da benzin göstergesinin düşmesine neden olabilir.

Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• Benzin sensörünü ve elektriksel bağlantılarını kontrol ettir.
    • Gösterge panelini arızalar açısından test ettir.
    • LPG sistemini yetkili bir serviste kontrol ettir.

LPG'li araçlarda benzin göstergesi düşmesi genellikle kolayca çözülebilen bir sorundur. Bu adımları izleyerek sorunun nedenini belirleyebilir ve düzeltebilirsin. Bu sorunu görmezden gelmek, yakıt bitmesine ve aracın yolda kalmasına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Böyle bir emülatör vardır veya yoktur, bilemiyorum. Ancak;

Uzun yol da olsa eğer bu uyarıyı alıyorsanız depoda az yakıtla geziyorsunuz demektir. Yarım depo için yol bilgisayarı ortalama 400 km hesaplar ki uzun yol dahi olsa 400 km'de muhakkak en az bir mola verilir, kontak kapatılır. Sanırım aracınızın deposunda çeyrek depo altına benzin var.

Az benzinle yol almanız size sorun yaşatabilir. Sık uzun yol yapıyorsanız kapalı bir tesisata dönüşen benzin deposu-benzin hattı-benzin raili-benzin enjektörü sirkülasyonunda eksilmeyen benzin ısınacaktır. Bu da hem buharlaşmanın hızlanmasına hem de yakıt pompasının ısınmasına sebep olur.

Sık uzun yol yapılıyorsa özellikle yaz aylarında yarım depo bence altına inilmemesi gereken seviye.
  • Meganelarda 300km de kendini sıfırlıyor diye hatırlıyorum. Yarım depo benzinle rahat idare ediyordu.
  • Aracımda yarım depoya yakın benzin var ama ben uzun süre durmadan devam ettiğim için ışık yanıyor kenara cekmek canımı sıkıyor
  • ben peugeot kullanıcısıyım.sadece bizim araçlarda ve meganelarda var bu sorun diye biliyorum.sizinki en azıdnan ilk marşta çıkıyormuş bari benimki benzin almadıkça depoda benzin oslada hiç kıpırdamıyo bile.psa modül diye bir ismi var ama o da zaten ilk kontağı çevirdiğinizde işe yarıyor yani zaten şu anda sizin kullandığınız şekilde çalıştırıyor diye biliyorum
  • aynı sorun bende de var. 206 kullanıyorum. gösterge 0'a indi ve bir türlü çıkmak bilmiyor. yaklaşık 5 aydır gösterge ışığı yanıyor. bu sorunu nasıl aşabilirim bilmiyorum.
  • bu sorun için üretilmiş similatörler var aracınıza bu similatörü taktırmanız yeterli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki benzin ısıgı yandıktan sonra hiçbişey yapmasam yani göstergeyi resetlemeden ışık yanık gezsem belli bi süre sonra yani arac benzin bitti sandıgında göstergeyi düzeltir mi acaba?yani sonucta göstergeye göre benzin bitmesi gerekirken depodan hala benzin gelmeye devam ettigi için düzeltir mi
  • Sevgili arkadaşım Benzin göstergesi gaz göstergesini ayırt etmen için bu bu bir durum degildir.. sorunda yaşatmaz bu durum sadece Benzin kullanıyorsan Dikkat edersen cıkar ama gaz a aldıgında düşer benzin gaz arasında bulunan bir valf ayırır bu esnada aracın benzin sensörüne benzin gitmediginden dolayı düşme gibi gelebilir ama aracın kontagını kapatıp benzine aldıgında tekrar ibre yükselir bu bir sorun olacagını sanmam ama ustası ayarlama yaparsa düzelir.. saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

Peki benzin ısıgı yandıktan sonra hiçbişey yapmasam yani göstergeyi resetlemeden ışık yanık gezsem belli bi süre sonra yani arac benzin bitti sandıgında göstergeyi düzeltir mi acaba?yani sonucta göstergeye göre benzin bitmesi gerekirken depodan hala benzin gelmeye devam ettigi için düzeltir mi

öncelikle şunu söyliyim şu an için arabaya lpg takılmamış haldeki gibi düzelmesinin imkanı yok.yani yolda giderken birebir sadece benzinliymiş gibi şekilde çalışmasını unut.aslında mantıken olmayacak şey değil ama işin yazılım kısmı dışında öğrendiğim kadarıyla işin yarı mekanik kısmı da var o da bizim araçların depo şamandırasının dışında lastiklerdeki sensörlerden de yol yaptıkça benzin düştüğü ki asıl sorun burda başlıyor zaten bu bana biraz saçma geliyor yani sistem bu şekilde çalışsa benzini de doğru hesaplayamazki oysa ben lpgyi taktırmadan önce yol bilgisayarı nerdeyse 3-5 km. farkla doğru bir şekilde hesaplayabiliyordu kalan benzini işin garip tarafı sistemin bu şekilde çalıştığını servisler de kabul ediyor.aslında kontağı ilk açtığın an yükseliyorsa sonuçta ne kadar benzinin olduğunu biliyorsun yani b srun teşkil etmese gerek

• Hayır bi kere boyle bi durum basıma geldide ondan diyorum, baya bi süre ışık yanık gezdim, sonra kaontagı kapayıp tekrar actıgımda benzin ibresi normal depodaki degeriine geri döndü, tabi kullandıkca düşmeye devam ediyor sabit kalmıyor, benim derdim ışık yandıktan sonra göstergeyi resetlemeden yada depoya benzin almadan ışık yansada yola devam edip kontagı kapatıp actıgımda benzinin normal depoda varolan benzini göstermesi sanırım bu mümkün, benzin ısıgı yandıktan sonra hiçbi müdahalede bulunmadan gitmeye devam edince ve arac benzin bitti sanınca kontak kapatıp acılınca normal depodaki değeri göstermeye devam ediyor
  • psa modül taktırın sorununuz hallolur
  • ben bu gösterge için sırf lpgdeyken benzin pompasını kapatan sistem taktırdım ama nafile benzin pompası çalışmamasına rağmen gösterge gene düşüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Böyle bir emülatör vardır veya yoktur, bilemiyorum. Ancak;

Uzun yol da olsa eğer bu uyarıyı alıyorsanız depoda az yakıtla geziyorsunuz demektir. Yarım depo için yol bilgisayarı ortalama 400 km hesaplar ki uzun yol dahi olsa 400 km'de muhakkak en az bir mola verilir, kontak kapatılır. Sanırım aracınızın deposunda çeyrek depo altına benzin var.

Az benzinle yol almanız size sorun yaşatabilir. Sık uzun yol yapıyorsanız kapalı bir tesisata dönüşen benzin deposu-benzin hattı-benzin raili-benzin enjektörü sirkülasyonunda eksilmeyen benzin ısınacaktır. Bu da hem buharlaşmanın hızlanmasına hem de yakıt pompasının ısınmasına sebep olur.

Sık uzun yol yapılıyorsa özellikle yaz aylarında yarım depo bence altına inilmemesi gereken seviye.

peki obk ustam benim araçta lpg ye geçtikten sonra benzin pompasını kapatan sistem var 20 dakikada 6 sn pompa çalıştırılıyor ısınmasın diye bu şekilde racaımda benzin ısınması olur mu

• bu sorun fransız araçlarda mevcuttur. Çözümü;
    1. PSA modülü takılarak bir nevze düzeltilir. Araç giderken ibre yine düşer fakat stop edip çalıştırıldıgında tekrar normal konumuna döner.

2.Bir miktar benzin alınarak.

3. Meganelerde aracı çalıştırırken yol bilgisayarının tuşuna basılı tutarsınız tüm ibreler hareket eder benzin ibreside olması gereken konuma gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.