Şimdi Ara

Lpg'de indirim beklentisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen ay Suudi Arabistan rekor düzeyde zam yapında biliyorsunuz Lpg fiyatları uçmuştu. Her ay belirlenen propan ve bütan fiyatlarına baktım.
    Bu ay propan fiyatları $1100'den $1010'a, bütan fiyatları $1225'den $1020'ye düşmüş. Ortalama dolar bazında yüzde 15 düşüş var. Aralık ayında kurlarda yüzde 5 artış olduğunu düşünürsek, lpg fiyatlarında bir indirim olacağını tahmin ediyorum.

Ocak 2014 Suudi Arabistan lpg fiyatları

• Son zamdan sonra kurda artış çok oldu.Bütan yada propanın düşüşü onları ilgilendirmemekle beraber kurda ki artışı yansıtırlar yakında fiyatlara.
  • Lpg 3 benzin 5 liranin altina dusmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

Son zamdan sonra kurda artış çok oldu.Bütan yada propanın düşüşü onları ilgilendirmemekle beraber kurda ki artışı yansıtırlar yakında fiyatlara.

Aralık Başındaki zamdan sonra kur 2.10 seviyelerine çıkınca aslında bunu bir daha yansıttılar ay sonuna doğru.
    Lpg'deki fiyat oluşumu firmaya göre %50 propan %50 bütan ile %30 propan %70 bütan arasında değişiyor.
    Dolar bazında lpg fiyatı yüzde 12 civarı düşmüş. Ha bunu yansıtmazlar kar hanenelerine yazarlar o ayrı tabikide.
  • s.arabistana değil cezayire bakılıyor benim bildiğim. orayla kıyaslamak lazım
  • Sonunda bahsettigim indirim geldi 15 kurus . Kurlar cok artmazsa spot piyasa fiyatlarina gore onumuzdeki ay yine indirim gelebilir

• aslında maliyetler dolarla geçen ay %10 arttğında %15 zam yaptılarsa
    bu ayda dolar bazlı maliyetler %10 azaldığında gene 30 kuruş bir indirim olması gerekirdi,bence gene az yapıldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • apocal kullanıcısına yanıt
    Maliyetler dolar bazıl değil de daha çok suudi arabistan bazlı arttı. Fiyattaki esas yük ötv olduğu için akaryakıt 5 kuruş bayi 5 kuruş koysa bile 1,5tl den aşağıya olmuyor. Lpg vergi

Burada biraz bahsettim nasıl indirim olduğunu ya da daha sonra tekrar indirim mi olur bindirim mi olur durumlarını

Lpg fiyatlandırma

• Lpg ye 10 kurus indirim geldi. Gozunuz aydin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi on kuruş gördüm bide 15 kuruş hangisi doğru yola ikisinin toplamı 25 kuruş indirim mi oldu :))) iki farklı kanal biri 10 diyor biri 15 :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Berat imam

Bi on kuruş gördüm bide 15 kuruş hangisi doğru yola ikisinin toplamı 25 kuruş indirim mi oldu :))) iki farklı kanal biri 10 diyor biri 15 :))

Yaklaşık 10 kuruş olacaktır indirim, daha fazla olacağını zannetmem. Nedeni lpg fiyatlandırma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.