Şimdi Ara

Lpg de Silkeleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim.2 ay önce suzuki sx4 araç aldık ve çok çok memnunum maaşallah. ancak bi sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim.
    .Lpg de 2. viteste düşük devirde silkeleme yapıyor.Lpg Ustası bujiden olabilir dedi ama benzinde yapmıyor.Bujileri değiştir dedi araç 80 binde.Daha once bujı değiştimi bilmiyorum.Bujileriın tırnaklarını 70 e ayarlat dedi ama benım aracın bujileri ilyummuş yanı ayarlanmıyo.Sizce silkeleme sorunu bujiden olabilir mi gerçekten?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafkaskartali571

Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim.2 ay önce suzuki sx4 araç aldık ve çok çok memnunum maaşallah. ancak bi sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim.
    .Lpg de 2. viteste düşük devirde silkeleme yapıyor.Lpg Ustası bujiden olabilir dedi ama benzinde yapmıyor.Bujileri değiştir dedi araç 80 binde.Daha once bujı değiştimi bilmiyorum.Bujileriın tırnaklarını 70 e ayarlat dedi ama benım aracın bujileri ilyummuş yanı ayarlanmıyo.Sizce silkeleme sorunu bujiden olabilir mi gerçekten?

Hocam uzun zaman olmuş ama bu silkelemeyi nasıl çözdünüz, problem ateşlemede mi yoksa lpg ayarında mı çıktı? Ben de daha yeni montaj yaptırdım ama aynen dediğiniz gibi düşük vitesle devirlenmeye çalışırken çok silkeliyor, üst devirlerde pek anlaşılmıyor. Montajı yapan yer hemen bujilleri değiştir dedi ama motor ustam lpg ayarı bozuk diyor. Daha 1 hafta oldu montaj, lpg servisi 1000 km sonra ayar yapılacak diyor ama şu an silkeleme canımı sıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim.2 ay önce suzuki sx4 araç aldık ve çok çok memnunum maaşallah. ancak bi sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam uzun zaman olmuş ama bu silkelemeyi nasıl çözdünüz, problem ateşlemede mi yoksa lpg ayarında mı çıktı? Ben de daha yeni montaj yaptırdım ama aynen dediğiniz gibi düşük vitesle devirlenmeye çalışırken çok silkeliyor, üst devirlerde pek anlaşılmıyor. Montajı yapan yer hemen bujilleri değiştir dedi ama motor ustam lpg ayarı bozuk diyor. Daha 1 hafta oldu montaj, lpg servisi 1000 km sonra ayar yapılacak diyor ama şu an silkeleme canımı sıkıyor.

Merhaba.hocam yasadiginiz soruna cevap verebilmek adina araciniz kac km de? ben sorunumu hallettim benimki buji kablosundanmis 100 liraya kore mali bir buji kablosu alip degistirdim ve sorun ortadan kalkti.bujiden olma ihtimali dusuk cunku bizim bujiler iridyum 100000 km gidiyor.eger buji kablosundan degilse bobindendir.bunlardan en ucuzdan baslayin degismeye.caninizi skmayn mutlaka cozulecek ufak bir sorun.zaten atesleme sistemini yeniledikce yakit tuketimi dusecek ve o parcalar size bedavaya gelmis olacaktir.dusuk devirde 2. viteste silkeleme durumu var midir

• quote:

quote:

quote:

Merhaba.hocam yasadiginiz soruna cevap verebilmek adina araciniz kac km de? ben sorunumu hallettim benimki buji kablosundanmis 100 liraya kore mali bir buji kablosu alip degistirdim ve sorun ortadan kalkti.bujiden olma ihtimali dusuk cunku bizim bujiler iridyum 100000 km gidiyor.eger buji kablosundan degilse bobindendir.bunlardan en ucuzdan baslayin degismeye.caninizi skmayn mutlaka cozulecek ufak bir sorun.zaten atesleme sistemini yeniledikce yakit tuketimi dusecek ve o parcalar size bedavaya gelmis olacaktir.dusuk devirde 2. viteste silkeleme durumu var midir

Alıntıları Göster
    Hızlı cevabınız için teşekkür ederim, aracım 150bin kmde, ilk kez lpg takıldı. Aldığımdan bugüne yaklaşık 5 ay benzinde gayet sıkıntısız kullandım ama lpg de bu sorun başladı. Benzinde şu an sorun yine yok, lpg ye geçince sürekli oluyor. Bilhassa 2. viteste 1500-2000 devir arası hızlanırken müthiş silkeliyor. Dediğiniz ihtimalleri değerlendireceğim... Sağolun, Allah kaza bela vermesin.

• quote:

Hızlı cevabınız için teşekkür ederim, aracım 150bin kmde, ilk kez lpg takıldı. Aldığımdan bugüne yaklaşık 5 ay benzinde gayet sıkıntısız kullandım ama lpg de bu sorun başladı. Benzinde şu an sorun yine yok, lpg ye geçince sürekli oluyor. Bilhassa 2. viteste 1500-2000 devir arası hızlanırken müthiş silkeliyor. Dediğiniz ihtimalleri değerlendireceğim... Sağolun, Allah kaza bela vermesin.

rica ederim allah razi olsun.aslinda siz benzinde sorun yok saniyorsunuz ama aslinda benzindede var.saglam bi yokusa cikip dusuk devirde vites degistirin oda cok hafif silkeleme yapar. aracin km yuksek bujiler degismismi acaba.buji kablolarinin uclarina bakin hafif beyazlama var mi.buyuk ihtimal ya buji kablosu ya bobin yada bujidendir.istanbuldaysaniz aksaraydan alabilirsiniz servise sormayin bile asiri pahali.daha oncede bi arkadas boyle bi sorun yasamisti ona burdan alip gondermistik kayseriye.ama onunki bobindendi. siz bakin en ucuzundan baslayin degismeye ve goreceksinizki araba benzindede toparlanma yasayacak.caninizi sikmayn cok ufak bi mesele 10 dakikalik bi sokme takma isi

• quote:

quote:

rica ederim allah razi olsun.aslinda siz benzinde sorun yok saniyorsunuz ama aslinda benzindede var.saglam bi yokusa cikip dusuk devirde vites degistirin oda cok hafif silkeleme yapar. aracin km yuksek bujiler degismismi acaba.buji kablolarinin uclarina bakin hafif beyazlama var mi.buyuk ihtimal ya buji kablosu ya bobin yada bujidendir.istanbuldaysaniz aksaraydan alabilirsiniz servise sormayin bile asiri pahali.daha oncede bi arkadas boyle bi sorun yasamisti ona burdan alip gondermistik kayseriye.ama onunki bobindendi. siz bakin en ucuzundan baslayin degismeye ve goreceksinizki araba benzindede toparlanma yasayacak.caninizi sikmayn cok ufak bi mesele 10 dakikalik bi sokme takma isi

Teşekkür ederim, yarın dediklerinizi bir kontrol edeceğim iyi akşamlar.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim, yarın dediklerinizi bir kontrol edeceğim iyi akşamlar.

Alıntıları Göster
    Sorununuz arkadaşında bahsettiği gibi buji kablosu yüksek ihtimalle. Lpg illleti buji kablolarının ömrünüde epey azaltıyormuş bunu bizzat yaşayarak gördüm. Bende de sendeki gibi 2500 devire kadar arabaya gaz verince silkeleme oluyordu. Benzinde de oluyor aslında ama daha az olduğundan hissetmemişsindir. Velhasılı kabloyu değiştirince sorun ortadan kalktı. 85 liraya uzakdoğu malı bir kablo almıştım ben. Sende uzakdoğu yada doduco alabilirsin 100 lira altına. Ngk ve densonun kaliteli kabloları 70 dolar civarıydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Sorununuz arkadaşında bahsettiği gibi buji kablosu yüksek ihtimalle. Lpg illleti buji kablolarının ömrünüde epey azaltıyormuş bunu bizzat yaşayarak gördüm. Bende de sendeki gibi 2500 devire kadar arabaya gaz verince silkeleme oluyordu. Benzinde de oluyor aslında ama daha az olduğundan hissetmemişsindir. Velhasılı kabloyu değiştirince sorun ortadan kalktı. 85 liraya uzakdoğu malı bir kablo almıştım ben. Sende uzakdoğu yada doduco alabilirsin 100 lira altına. Ngk ve densonun kaliteli kabloları 70 dolar civarıydı.

Biraz araştırdım, taiwan üretimi kablolar ile doduco marka 50 tl civarında. NGK ise 220 tl den başlıyor. Doduco bilinen bir markaysa onu sipariş edeceğim. Bugün biraz uğraştım, kabloları söküp ateşleme var mı diye kontrol ettim, bobine ve bujiye bağlanan kısımlarınını WD40 ile temizledim ama değişen bir şey yok. Bizim araçlarda bobin 2 adet ve iki bujinin saplama çubuğu üzerine monte halinde onlardan çıkan birer kablo diğer iki bujinin saplamakarına bağlanıyor. Yani kablo almak istediğinizde iki adet kablolu saplama satılıyor. Diğer bujilerinkini değiştirmek istesem bobinleriyle almam icab ediyor. Bobinlerin de muadili 100 tl/adet ciavrında... El değmişken bujileri de değiştireyim diyorum ama maliyet iyice artıyor haliyle... Ne yapacağımı bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 29 Mart 2015; 15:32:53 >

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Önce buji kablosunu değiştirip sonuca bak, eğer çözüm olmazsa bujileri bir ustaya gösterip ondan sonra değiştir. Başka aksamlarda da sorun olma ihtimali her zaman var ama en yüksek olasılık kablo.
  • Arkadaslar birsey soracagim herkes cevaplarsa sevinirim. benim arac hafif rampada falan kalkarken cok dikkat ettiginizde vuuu diye bir ses geliyor.sesi soyle tarif edeyim yuksek hizda giderken fren yaparsinizda lastik kayinca ince etkili bi uuuuu sesi yaparya.ayni o sesten.cok dikkat edince geliyor.sizde varmi boyle bir durum.lastikten geliyor olabilirmi rot falan ? cunku ses disardan geliyor.aracim 2009 manuel lastiklerimde iyi durumda
  • quote:

Arkadaslar birsey soracagim herkes cevaplarsa sevinirim. benim arac hafif rampada falan kalkarken cok dikkat ettiginizde vuuu diye bir ses geliyor.sesi soyle tarif edeyim yuksek hizda giderken fren yaparsinizda lastik kayinca ince etkili bi uuuuu sesi yaparya.ayni o sesten.cok dikkat edince geliyor.sizde varmi boyle bir durum.lastikten geliyor olabilirmi rot falan ? cunku ses disardan geliyor.aracim 2009 manuel lastiklerimde iyi durumda
    lpg yanması için bujilerin normalden çok daha güçlü ateşlenmesi gerekiyor araçlarımızın ecu ları bunu otomatik yapıyor, bütün bu ateşleme ekipmanlarındaki en ufak bir aşınma lpg de kendini silkememe sorunu ile belli ediyor, aracınızın harhangi bir fişini çıkarıp taksanız dahi araç kendi map değerlerine gelene kadar tam randımanla çalışmaz işte bu esnada lpg de yine silkeme yapabilir, aracınızda yakın zamanda bakım tamir fiş çıkartıp takma akü değişimi gibi şeyler olduysada silkeleme sorunu için acele etmeyin birkaç depo aracınıza hiç dokunmadan kullanın geçmezse çözüm arayın...

• quote:

Arkadaslar birsey soracagim herkes cevaplarsa sevinirim. benim arac hafif rampada falan kalkarken cok dikkat ettiginizde vuuu diye bir ses geliyor.sesi soyle tarif edeyim yuksek hizda giderken fren yaparsinizda lastik kayinca ince etkili bi uuuuu sesi yaparya.ayni o sesten.cok dikkat edince geliyor.sizde varmi boyle bir durum.lastikten geliyor olabilirmi rot falan ? cunku ses disardan geliyor.aracim 2009 manuel lastiklerimde iyi durumda

Kalkarken düşük hız vu sesi debriyaj balatası olabilirmi yanıltmayayım sadece tahmin başka bir durum işlemez kalkarken çünkü :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

quote:

Kalkarken düşük hız vu sesi debriyaj balatası olabilirmi yanıltmayayım sadece tahmin başka bir durum işlemez kalkarken çünkü :D

onu bende dusundum ama debriyaj balatasindan gelecek sese benzemiyor.vuu gibide degil nasil tarif edeyim lastigi kaydirinca gelen ses gibi ayni:)

• quote:

quote:

quote:

onu bende dusundum ama debriyaj balatasindan gelecek sese benzemiyor.vuu gibide degil nasil tarif edeyim lastigi kaydirinca gelen ses gibi ayni:)

Alıntıları Göster
    Valla bilemedim rölantide çalışırken olmuyormu kayışın döndürdüğü rulmanlardan falan geliyordur belki frenlere baktır duymadan zor

• quote:

Valla bilemedim rölantide çalışırken olmuyormu kayışın döndürdüğü rulmanlardan falan geliyordur belki frenlere baktır duymadan zor

yok ustad rolantide falan sknti yok.rot ayari diye tahmin ediyorum cunku bariz lastikten geliyo sanki
  • Arkadaşlar merhaba, yukarıda yazdığım problem için lpg servisi ateşlemeye baktır demişti, benim aracın orjinal bujileri ngk, internet üzernden ngk nın lpg iridyum bujilerini alıp bugün değiştirttim sorun Allaha şükür düzeldi. Aracın hızlanması iyileşti yakıt düştü, çıkan eski bujiler kötü durumdaydı.Bu bujiler pahalı ancak artı yönleri çok. Ömrü diğerlerinden daha uzun, ateşleme kabiliyeti yüksek, en öemlisi de bobine az yük bindirdiği için lpg li araçlarda sıkça görülen bobin arızası riskini düşürüyor.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba, yukarıda yazdığım problem için lpg servisi ateşlemeye baktır demişti, benim aracın orjinal bujileri ngk, internet üzernden ngk nın lpg iridyum bujilerini alıp bugün değiştirttim sorun Allaha şükür düzeldi. Aracın hızlanması iyileşti yakıt düştü, çıkan eski bujiler kötü durumdaydı.Bu bujiler pahalı ancak artı yönleri çok. Ömrü diğerlerinden daha uzun, ateşleme kabiliyeti yüksek, en öemlisi de bobine az yük bindirdiği için lpg li araçlarda sıkça görülen bobin arızası riskini düşürüyor.

hadi hayirli olsun.bujiler aslinda pahali degil sonucta 100000 km gidiyor.bizim aracta bobin arizasi pek yasanmaz zaten hayirli olsun.lpg nin tadini cikarin ;)
  • Bujiler acayip etkiliyor lpgyi zaten
    @Kafkaskartali571 ustaya gösterince bizide bilgilendir merak ettim:) kusura bakma yardimci olamadim
  • quote:

Bujiler acayip etkiliyor lpgyi zaten
    @Kafkaskartali571 ustaya gösterince bizide bilgilendir merak ettim:) kusura bakma yardimci olamadim

estagfirullah :) ben bir sorun oldugunu dusunmuyorum da rot ayari yaptiracagim muhtemelen ondandir diye dusunuyorum:) benim eski bujiler 90000 km dayanmisti.hatta cikardigimizdada bi 10000 km daha giderdi yani.:)
  • forum uyuyor uyanınnn
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.