Şimdi Ara

LPG Devir Anlık 500 e Düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi çalışmalar herkese, kolay gelsin. LPG de bir problemim var. Ariza kaydı yok. Trafikte debriyaj fren yaptıktan sonra yada fren yapmayalım mühim değil devir rolanti devrine düşerken (normalde 750) ,800 850 civarında 750 ye tam duserken gaza basma durumunda anlik olarak devir 500 e düşüp sonra artıyor. Buda sürüş kalitesini düşürüyor.

Lpg bayileri ne ayar yaparsa yapsın duzelmedi, her seferinde 50 50 para alıyorlar. Gittim kablosunu aldım, her türlü gaz ayarında ve gaz basincinda(1-1.10-1.20-1.30-1.40) farkli ihtimallerle denedim.

Devir düşmesi sadece gaz ayarını normalden cok fazla açtığımda, devir 750 devire neredeyse düşemediği için bu problem ortaya çıkmadı, ancak sağlıklı ayar ve bu ayarlar civarında bu problem hic bir sekilde hallolmadi.

Benzinde bir problem yok.

Arac peugeot 307 1.4 16v

Sistem AKL sıralı

Problem eskiden yoktu.

Benzer problemle karsilastiniz mi? Ya da aklınıza bir çözüm yolu geliyor mu? İstanbulda ikamet ediyorum.

• Lpg enjektörleri kontrol edildi mi acaba ?
  • websosyal kullanıcısına yanıt

Program uzerinden teker teker kontrol ettiğimde bir silkeleme tekleme olmuyor, ariza gostermiyor lp ecu'su. Baska hangi yontem ile kontrol etmemi onerirsiniz

• bence yaşadığınız şehirde var ise afr ayarı yaptırmanızı öneririm.saat gibi çalışır.muhtemelen hava yakıt karışımları ile bir problem olabilir.

• Öneri için teşekkürler ancak AFR ayarında girip ayar ile oynadıkları yer yakıt haritasiyla aynı yer onuda yakıt hava karışımı ile yapıyorlarki zaten aracimin düşük devirde LTFT STFT değerlerini görüyorum, karışımda problem yok. Ayarı aksine aşırı zengine aldığımda duzeliyor buda uzun vadede zarar

• reis benim arabada lpg yok bendede aynı problem var.
    birkaç yer gaz kelebeği vs dedi ama çok üzerine düşmedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.