Şimdi Ara

LPG'li araç ve Stepne ihtiyacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    LPG'ye uyumlu araç alıp (wv golf), smit tüp taktırmayı düşünüyorum. Stepne'yi ise bagaja koymayıp,yerine lastik tamir kiti almayı düşünüyorum. Sizlere sorum, Stepneye özellikle uzun yollarda çok ihtiyaç duydunuz mu?
    İstanbul içinde heryerde lastikçi olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca daha önce 2 defa istanbul içinde 2 defa latiğim patladı, birinde tamirciye gittim, diğerinde komple inmişti fakat lastiği çıkaramadık, lastik tamircisi çağırdım, çekiçle vura vura lastiği çıkarmıştı. Yani stepne olsada patlayan lastiği yerinden çıkaramadıktan sonra

• Hocam şehir içinde haklısınız gerek olmaz ama şehir dışında bence gerekli işin ucunda çoluk çocuk yolda izde rezil olmak var.
  • yılda bir kere lastiklerinizi rotasyon yaparsanız hem ihtiyacınız olduğunda kolay çıkar hem de daha uzun süre kullanırsınız.

şehiriçi dediğiniz gibi tamir kiti yeterli. şehirdışı için ince stepneler var internette 200-250 tl civarı bulunuyor. risk aldığınıza değmez. kafanız rahat olur.
  • benim lpg tankida stepnede. şöyle bir sey yapiyorum; stepnedeki tekeri aldim eve cikardim. sehir ici teker patlasa zaten problem degil her yerde degistirebilirsin ama sehir disi onemli olan. her sehir dısı yolculuklarda tekerlegi bagaja atarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm cevaplar için teşekkürler, ama zaten şehir dışı yolculuklarda bagaj ihtiyacı olmuyor mu?
    Benim şehir içinde çok bagaja ihtiyacım olmuyor zaten. Golfün bagajı ufak zaten bir de şehir dışında da o stepneyi bagaja atarsam, hiç yer kalmaz bana...
  • Hocam lpg'li araçların bana göre en büyük sorunu stepne olayı yada bagaja konulan lpg tankı, şimdilik bu soruna risk alıp stepnesiz yola çıkma dışında bi çözüm bulunamadı sanırım. Benim aracım dizel ama bagajım çok ufak bi ara sırf tatille giderken kullanmak için port bagaj alacaktım nerdeyse, şimdi çocuk büyüdü bebek arabası kullanmıyoruzda rahatım biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerÇel -- 16 Ağustos 2012; 16:16:50 >
  • Bende de aynı durum vardı. Bir tane mini stepne alıp bagaja koydum. Çok ufak bir şey pek yer kaplamıyor. Üstelik benim arabamın bagajı çok ufak. Bir keresinde kocaelinden İstanbul'a gelirken arka sol lastik patladı ve bunu taktım. 80'i geçmeyin yazıyor üstünde öyle 100 km yol yaptım. Ayrıca araç çok yüklüydü. Küçümsemeyin bu lastikleri. Siz de böyle yapın.

Fark bu.

LPG'li araç ve Stepne ihtiyacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 16 Ağustos 2012; 17:14:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: peroksit

Merhaba Arkadaşlar,
    LPG'ye uyumlu araç alıp (wv golf), smit tüp taktırmayı düşünüyorum. Stepne'yi ise bagaja koymayıp,yerine lastik tamir kiti almayı düşünüyorum. Sizlere sorum, Stepneye özellikle uzun yollarda çok ihtiyaç duydunuz mu?
    İstanbul içinde heryerde lastikçi olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca daha önce 2 defa istanbul içinde 2 defa latiğim patladı, birinde tamirciye gittim, diğerinde komple inmişti fakat lastiği çıkaramadık, lastik tamircisi çağırdım, çekiçle vura vura lastiği çıkarmıştı. Yani stepne olsada patlayan lastiği yerinden çıkaramadıktan sonra

2 senedir kullanmadık hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: serco05

Hocam lpg'li araçların bana göre en büyük sorunu stepne olayı yada bagaja konulan lpg tankı, şimdilik bu soruna risk alıp stepnesiz yola çıkma dışında bi çözüm bulunamadı sanırım. Benim aracım dizel ama bagajım çok ufak bi ara sırf tatille giderken kullanmak için port bagaj alacaktım nerdeyse, şimdi çocuk büyüdü bebek arabası kullanmıyoruzda rahatım biraz.

Dostum bizde de dizel polo var, aynen bizde de bebek arabası var, uzun yola çıktım mı zaten bagaj hiç ama hiç yetmiyor...Artık aracı yenileme vakti geldi ama eşimde arabayı kullandığı için tekrar HB bakmak zorundayız. Benzin malesef el yaktığı için, LPG'ye uyumlu araç alıp tüp takıralım diyorum ama ben uzun yolda bagajı kullanamayacaksam hiç bir anlamı kalmıyor bu işin.....

• Peki BMW Ve Mercedes ve Chevrolet gibi bazı markalar artık stepnesiz sıfır araç satıyorlar...
    Stepne yerine şu tamir edici spreyler gibi malzemeler sunuyorlar...

Bu araç sahipleri uzun yolda ne yapıyor?

Ben stepneyi eve bıraktım 950 küsür km yola stepnesiz çıktım şükür sorun olmadı fakat aklıma da gelmiyor değil... Ya lastik yarılırsa diye...
    Tamir edici sprey ve çakmaklıkla çalışan küçük pompa var bagajımda önlem olarak...
    Umarım kullanmaya da gerek kalmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: peroksit

quote:

Orijinalden alıntı: serco05

Hocam lpg'li araçların bana göre en büyük sorunu stepne olayı yada bagaja konulan lpg tankı, şimdilik bu soruna risk alıp stepnesiz yola çıkma dışında bi çözüm bulunamadı sanırım. Benim aracım dizel ama bagajım çok ufak bi ara sırf tatille giderken kullanmak için port bagaj alacaktım nerdeyse, şimdi çocuk büyüdü bebek arabası kullanmıyoruzda rahatım biraz.

Dostum bizde de dizel polo var, aynen bizde de bebek arabası var, uzun yola çıktım mı zaten bagaj hiç ama hiç yetmiyor...Artık aracı yenileme vakti geldi ama eşimde arabayı kullandığı için tekrar HB bakmak zorundayız. Benzin malesef el yaktığı için, LPG'ye uyumlu araç alıp tüp takıralım diyorum ama ben uzun yolda bagajı kullanamayacaksam hiç bir anlamı kalmıyor bu işin.....

Dostum port bagaj düşünebilirsin takıp sökmesi 10-15 dakika sürüyormuş, geçen yaz araştırmıştım ben 400 tl civarındaydı tam taktıracaktım memleketten 2 haftalığına emanet bebek arabası buldum bizimkini götürmedim, bu senede 3 yaşına geldi artık kullanmıyoruz rahatız, bebek arabası olmayınca 206 bize çok rahat yetiyor.

Ekleme: Geçen sene 400 tl diyen yerden fiyat aldım fatura almazsanız 275 tl olur dedi. bagaj tavan barları ve montaj dahil, taktırasım geldi memleketten ıvır zıvır getirebilirim

http://www.formvakumplastik.com/index.php?route=product/product&product_id=55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerÇel -- 16 Ağustos 2012; 18:04:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.