Bildirim
LPG li AUDİ ler
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Şahsi görüşüm: Audi'ye LPG'i yakıştıramam ve varsa yazık olmuş derim.
Syg -
niye yakistiramiyorsun anlamadim adamlar porcheye taktiriyorlarda kesemizi düsünmek zorundayiz -
Orjinalden alıntı: lsblack
Şahsi görüşüm: Audi'ye LPG'i yakıştıramam ve varsa yazık olmuş derim.
Syg
[/quotepeki hangi araca yakıştırıyorsun... -
Bencede takılmasında hiçç bir sakınca.Gezemedikden sonra ne yapıyım öyle audiyi -
Bahsettiğimiz arabalar lüks grubuna giriyor ve ödenen rakamlar audi için konuşuyorum 30Bin€'dan 200Bin€'lara kadar çıkan bir yelpaze si var bu rakamları veren insanlar Türkiye için konuşuyorum yakıt tassarufunu hesaplamaları yanlış olur. Ben kendi adıma konuşayım 60Bin€'a aldığım A4'ü yakıtta tassaruf sağlaması için diesel motor seçeneğini tercih etmek durumunda kaldım. Zaten ülkemizde dünyanın en phalı arabalarını almaktayız artık bu paraları veren yakıt hesabını yapmaması gerekiyor. Audi fabrika çıkışı lpg araba üretiyor ben buna bir şey söyleyemem ama aracın natüründe benzin motorlu bir araç ise bunu bozmanın bir anlamı bana göre yok. Porche'ye lpg takan söyleyecek lafım yok arap zenginleride ferrari'yi station wagon a çeviriyor buna benzer bir örnek... Porche'nin kitabını okumamış adam bilmiyor ancak parasıyla konuşuyor... -
dostum sende 60bin avro a4 verebiliyosunda neden tasarruflu diye dizel alıyosun.bizimkiside aynı muhabbet.sonuçta araçta bi değişiklik yok, alnında lpg lidir diye yazmıyo hayır yazsa n olur.bana sorarsan da dizel traktör gibi sesli bi araç.şahsen benim o kadar param olsa benzinliden başka arabaya binmem. -
Haklısın traktör gibi, Audi'de insanlara sevdirmek için Le Mans'a TDI'la yıllardır katılmakta ve üst üste zafer kazanmaktadır. Dolayısıyla TDI motoru ne kadarıyla eleştirilsede teknolojik olarak iyi bir motor. Ayrıca yorumumda şunu söyledim eğer Audi fabrika çıkışlı örnek olarak a4 2.0 LPG uzantılı bir tür üretse benim buna söyleyecek lafım olmaz dedim. Sonuç olarak markanın tip kodu uzantılarında FSI, TFSI yazıyorise bu harfler bu arabaların benzin kullanımı için üretilmiştir. Bu motorları ister kolonya ekleyin ister lpg benzinden alacağınız torku ve performansı alamazsınız. Ben yılda 35Bin'den fazla km yol alıyorum benzinli almam aptallık olurdu!
Diğer taraftan geçen hafta yıkamacıda güncel kasa scenic'te tdci logosu gördüm. Merak ettim insanlar tofaş markalı arablarına mercedes logosu yapıştırma sevdası gibi olup olmadığını sordum. Arabanın kaput altında hakkikaten tdci motor gömülüydü (!). Yapmış olduğum muhabette kişini tamirci olduğu ve aracını kazalı ve motoru pert şeklinde aldığını onun yerine dah ucuz ekonomik kazalı bir fordun sağlam tdci yerleştiriğini anlattı... Sonuç olarak bu araba bir Renault mudur bana göre değil... Eğer audi'den tassaruf yapılmak isteniliyorsa hem fiyat hem yakıt tüketimi için önerim şu olur Kartal sanayisinde demonde a6 veya a4 alıp üzerine şahin motoru ve arkasına lpg taktırp audi marka araç deyip gezilebilir. 0-100 km arası 30 sn'de gerçekleşir ama sonuç olarak audi... Ne demek istediğimi anlatabildim mi?
syg
-
quote:
Orijinalden alıntı: lsblack
Haklısın traktör gibi, Audi'de insanlara sevdirmek için Le Mans'a TDI'la yıllardır katılmakta ve üst üste zafer kazanmaktadır. Dolayısıyla TDI motoru ne kadarıyla eleştirilsede teknolojik olarak iyi bir motor. Ayrıca yorumumda şunu söyledim eğer Audi fabrika çıkışlı örnek olarak a4 2.0 LPG uzantılı bir tür üretse benim buna söyleyecek lafım olmaz dedim. Sonuç olarak markanın tip kodu uzantılarında FSI, TFSI yazıyorise bu harfler bu arabaların benzin kullanımı için üretilmiştir. Bu motorları ister kolonya ekleyin ister lpg benzinden alacağınız torku ve performansı alamazsınız. Ben yılda 35Bin'den fazla km yol alıyorum benzinli almam aptallık olurdu!
Diğer taraftan geçen hafta yıkamacıda güncel kasa scenic'te tdci logosu gördüm. Merak ettim insanlar tofaş markalı arablarına mercedes logosu yapıştırma sevdası gibi olup olmadığını sordum. Arabanın kaput altında hakkikaten tdci motor gömülüydü (!). Yapmış olduğum muhabette kişini tamirci olduğu ve aracını kazalı ve motoru pert şeklinde aldığını onun yerine dah ucuz ekonomik kazalı bir fordun sağlam tdci yerleştiriğini anlattı... Sonuç olarak bu araba bir Renault mudur bana göre değil... Eğer audi'den tassaruf yapılmak isteniliyorsa hem fiyat hem yakıt tüketimi için önerim şu olur Kartal sanayisinde demonde a6 veya a4 alıp üzerine şahin motoru ve arkasına lpg taktırp audi marka araç deyip gezilebilir. 0-100 km arası 30 sn'de gerçekleşir ama sonuç olarak audi... Ne demek istediğimi anlatabildim mi?
syg
çok derin konuşmuşsun usta ama ben 125 bin liralaya 1.4tfsi audi a4 alabilecek güçteyim lakin senede 30-40 bin km yaptığım için benzinle binecek güçte değilim. Bana ne öneriyorsun?
-
quote:
Orijinalden alıntı: TSuNaMi_
quote:
Orijinalden alıntı: lsblack
syg
çok derin konuşmuşsun usta ama ben 125 bin liralaya 1.4tfsi audi a4 alabilecek güçteyim lakin senede 30-40 bin km yaptığım için benzinle binecek güçte değilim. Bana ne öneriyorsun?
Ben de arkadaşlar aynı durumdayım. Öneri olarak gelecek cevapları beklemedeyim ben de.
-
Audi v6 3,0 aracımda LPG var, sıklıkla sorun yaşıyorum. Sebebi beceriksiz iş bilmez ustalar mı, yoksa aracın LPG tepkisi mi anlayamadım. Ama LPG sökp atma arefesine geldim diyebilirim -
b7 1.6 a4 var lpgde sıkıntı yok, sürekli gazlayarak kullanırım, tadını çıkarıyorum zira benzinde gaza basamadığımız için -
Sonuç olarak koşacak bir araba istiyorsun; Ekonomi segmentinde; Passat, 508, SuperB, veya premiumda düşük KMde 320D, A4 2.0, veya C200D... -
ben zamanında 2001 model 1.9 a3'üme lovato taktırmıştım, hiç problem yaşamadım. performans kaybı da yok denecek kadar azdı, memnundum ama model yükseltmek amacıyla satmıştım. -
Audi A4 2011 model 1.8 TFSI aracıma Prins LPG sistemi düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir ? Prins in malzeme kalitesinin iyi olduğunu duydum fakat yakıt tasarrufu o kadar iyi değilmiş. Doğru mudur ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar ! Lüks , pahalı ve konforlu araca binlerce lira veren adam . yakıtı düşünmemeli diye bir mantık çok yanlış
- En önemlisi aracı alırken bir kez para veriyorsun ama benzine aslında daha çok para veriyorsunuz (azar azar verdiğiniz için) haberiniz yok. Aracı satarken zaten aldığınız para orantılı satıyorsunuz. Peki satarken benzine verdiğiniz parayı sayabiliyor musunuz?
- Bazı araba fabrikasından bile lpg li çıkıyor . Hiç verimi düşmüyor hatta garantisini devam ettiriyor. Sonradan takılan uyumlu ve kaliteli LPG lerde de LPG firması motor garantisi veriyor.Ben sıfır aracıma taktırdım. Yılda yaklaşık 7000 tl olan yakıt masrafım 2200 tl ye düştü. Bu fark ile yeni alacağım aracın modeli biraz daha farklı olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laruz -- 18 Ekim 2016; 21:59:37 > -
Evet bu doğru.. Bunu prins takan usta bile söylüyor. Ben de Lavato takdırdım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X