Şimdi Ara

LPG li beyine sabah ısınması için sıcak su döksem rahat çalışırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LPG beynine sabahları soğuk olduğu için sıcak su döksem daha ilk marşta çalışırmı. USTALAR sizce..

• Benzinle çalıştır,daha az uğraşırsın
    quote:

Orjinalden alıntı: cemal1982

LPG beynine sabahları soğuk olduğu için sıcak su döksem daha ilk marşta çalışırmı. USTALAR sizce..
  • regülatörü ısıtsan gelen su soğuk olacağından yine soğuk olacak bir süre sonra. zaten içini ısıtmak içinde baya bi su dökmek lazım. benzinde çalıştır az sabret daha kolay bence.

bende sıralı var benzinde çalışıyor şu havalarda 0-5 drece arası 700-800 metre içinde gaza geçmiş oluyor.
  • saolun tşk ler cEVAPlar için
  • valla ben reno toros marka arbama düz sistem taktırdım o günden beri hiç ilk marşta çalışmadı ayrıca lpg düşmanıda değilim brc markalı siztemde hiç bişey yok dediler hava filitresine bulaşık teli soktular ve araba çalışlıyor diyolar araba soğuyunca hayatta çalışmıyo yardım ederseniz sevinirim yoksa götürdüğüm ustanın azraili olacam
  • SAYIN HASANİN44 arkadaşım, okuyunca gülmekten ölüyordum, kodumun arabalarına Bulaşık telleride girmeye başladı :)))
    Aynısını benim R21-94model manager'ede yaptılar, hava filtresinin yanına sıkıştırılmış tel koydular, sonra gaz filtresini değiştirdik ufak bişi, beynini voltran marka taktırdım, birde marş motorunu komple değiştirdim, akü kuru 75amp.lık oda yeni sabahları ilk marşta çalışıyor.

Şimdi Bulaşık telindeki amaç ne bbiliyonmu. Bulaşık teli fazla gelen havayı karbüratörle birleşimini sağlıyor ve gaz azhava ile daha randımanlı çalışıyor. Bu işlemi genelde hava filtresinin borusunun içine koyuyorlar. Birde koymadıkları zamanda ise çalıştırırken fazla havadan dolayı patlama sesi geliyor, oda kızların yanından müzik sistemiyle geçerken acayip utanç verici oluyor

• quote:

Orjinalden alıntı: hasakin44

valla ben reno toros marka arbama düz sistem taktırdım o günden beri hiç ilk marşta çalışmadı ayrıca lpg düşmanıda değilim brc markalı siztemde hiç bişey yok dediler hava filitresine bulaşık teli soktular ve araba çalışlıyor diyolar araba soğuyunca hayatta çalışmıyo yardım ederseniz sevinirim yoksa götürdüğüm ustanın azraili olacam

ustanızı değiştirin bence. adam gibi ayar yapamamış hava girişini azaltarak becerebilmiş. bizim ustaların yeni icatlarından bunlar. sünger, paket bandı, tel...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sevgili cemal1982;
    beyne su dökerseniz mutlaka zarar görür, ha ilk döküşte belki bişey olmaz ama bir gün mutlaka olur.
    sevgili hasakin 44:
    sana ufak bir hatıra yazayım,otoaygaz bakım günleri çerçevesinde bingöle bir usta gelmişti karbüratörlü araçların çoğunda bulaşık teli,koli bandı ile kapama gibi alakasız şeyler vardı.Usta hepsini söküp attı ve 3-5 dakikada tıkır tıkır çalışır hale getirdi.Anlayacağın beceriksiz ustaların avans ve rölanti ayarsızlığına buldukları uyduruk çözümler onlar.Ayrıca aracın hem çekişten düşer ve çok yakar.
    uzun lafın kısası iyi usta bul.
    selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asbengu

sevgili cemal1982;
    beyne su dökerseniz mutlaka zarar görür, ha ilk döküşte belki bişey olmaz ama bir gün mutlaka olur.
    sevgili hasakin 44:
    sana ufak bir hatıra yazayım,otoaygaz bakım günleri çerçevesinde bingöle bir usta gelmişti karbüratörlü araçların çoğunda bulaşık teli,koli bandı ile kapama gibi alakasız şeyler vardı.Usta hepsini söküp attı ve 3-5 dakikada tıkır tıkır çalışır hale getirdi.Anlayacağın beceriksiz ustaların avans ve rölanti ayarsızlığına buldukları uyduruk çözümler onlar.Ayrıca aracın hem çekişten düşer ve çok yakar.
    uzun lafın kısası iyi usta bul.
    selamlar.

sizin uyduruk dediğiniz şeyler aracın hava alışını etkiliyor. eğer araç benzinde sorunsuz halde lpg uygulanırsa ve hala çalışmasında bi takım sorun olursa bunu hava ile ayarlıya bilirsin lütfen bilinçli konuşalım

• sayın peceneq doğru söylüyor öyle araba varki hava filtresini balya teliyle bağlanmış
  • arkadaşım ben gözüme mi inanayım kuru laflara mı?
    usta gözümün önünde 10 yakın arabanın önce koli bantlarını, çamaşır tellerini söktü,attı sonra bi güzel ayarladı. egzos gazının değerlerine bakarak bi daha ayarladı, avansı rölantiyi filan.araç sahipleri bayram ederek gitmişlerdi.

şimdi sorarım size sizin arabanızın hangi durumda olmasını istersiniz.
    a) ağzı gözü koli bantlı
    b) hava kanalları çamaşır telli
    c) hiçbiri

ben c olsun isterdim
  • işinin ehli usta en iyi çözüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: asbengu

arkadaşım ben gözüme mi inanayım kuru laflara mı?
    usta gözümün önünde 10 yakın arabanın önce koli bantlarını, çamaşır tellerini söktü,attı sonra bi güzel ayarladı. egzos gazının değerlerine bakarak bi daha ayarladı, avansı rölantiyi filan.araç sahipleri bayram ederek gitmişlerdi.

şimdi sorarım size sizin arabanızın hangi durumda olmasını istersiniz.
    a) ağzı gözü koli bantlı
    b) hava kanalları çamaşır telli
    c) hiçbiri

ben c olsun isterdim

süpersin dostum çok güldürdün
  • ALLAH vergisi bir espri kabiliyetim vardır.[simage][/simage]

ama ben dediklerimde çok ciddiydim.

hakiki usta anahtar,somun,civata gibi şeyler kullanır. çamaşır teli,koli bandı DEĞİL DEĞİL DEĞİL DEĞİL DEĞİL.
  • hakiki usta dediğiniz kavun değilki anlayasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: çağlarca

hakiki usta dediğiniz kavun değilki anlayasın.

evet
  • sistemin çalışma prensibine baktığımızda soğuk durumda bulunan LPG sıvı yakıt, motor suyu ile ısınan ve sürekli devir daim yapan sıcak su sayesinde buharlaşarak gaz halini almaktadır.

Regülatöre sıcak su dökmek care değildir.

aracı bir müddet benzinde çalıştırmanız gerekmektedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.