Bildirim
LPG Lİ FOCUSLARDA YOL BİLGİSAYARI
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
işlevini yitiriyor çünkü yol bilgisayarı yaptığın km ye göre harcadığın benzini kıyaslıyor...
lpg iken benzin azalmayacağından bi işlevi kalmıyor... -
kısmen yitiriyor eğer gaz ayarının benzine ne kadar oranda fazla olduğunu bilirseniz hesabı ona göre yaparsınız -
cvplarınız için teşekkür ederim.. -
bende mondeo var. 5-6 kez denedim. bir miktar gaz aldım ve yol bilgisayarını sıfırladım.gaz bitince aldığım gazı (litre) yaptığım yola böldüm. Çıkan sonuç her seferinde: ortalama_tüketim_benzin(litre/100km)*1,18=ortalama_tüketim_lpg(litre/100km) oldu. yani araba lpg'de benzinde yaktığının 1,17-1,18 katı kadar yakıt yakıyor.
ortalama_tüketim_benzin(litre/100km) değeri yol bilgisayarındaki değer,
ortalama_tüketim_lpg(litre/100km) değeri alınan gaz/ yapılan yol hesabı ile bulunan değerdir.
1,18 değeri arabadan arabaya değişir mi bilmem ama lpg benzinden 1,2 kat fazla yakar mantığı benim araçta yaklaşık olarak doğru çıkıyor.
ayrıca gazda giderken benzin azalmadığı için depodaki benzinle gidebileceğin mesafe yani menzil de değişmiyor.
edit: açıklama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 28 Mart 2009; 12:25:51 > -
gaz ayarının olması gerek değer odur zaten %15 ile %20 arası fazla
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- ford ecosport yorum
- frene basınca direksiyon titremesi
- araba cam açma kapama düğmesi bozuldu
- ford otomatik şanzıman
- ford transit 330 s kullanıcı yorumları
- ford tourneo courier 2024 teknik özellikleri
- ford puma 2024 özellikleri
- ford fiesta sıfır
- mustang mach-e fiyat
- ford focus 2024 fiyat listesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X