Şimdi Ara

LPG Lİ FOCUSLARDA YOL BİLGİSAYARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yol bilgisayarı olan focuslara lpg taktırdığımız zaman yol bilgisayarı işlevini yitiriyor mu ? yoksa lpgde de gösteriyor mu ?

cevaplarsanız memnun olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi honos -- 26 Mart 2009; 16:50:52 >

• işlevini yitiriyor çünkü yol bilgisayarı yaptığın km ye göre harcadığın benzini kıyaslıyor...
    lpg iken benzin azalmayacağından bi işlevi kalmıyor...
  • kısmen yitiriyor eğer gaz ayarının benzine ne kadar oranda fazla olduğunu bilirseniz hesabı ona göre yaparsınız
  • cvplarınız için teşekkür ederim..
  • bende mondeo var. 5-6 kez denedim. bir miktar gaz aldım ve yol bilgisayarını sıfırladım.gaz bitince aldığım gazı (litre) yaptığım yola böldüm. Çıkan sonuç her seferinde: ortalama_tüketim_benzin(litre/100km)*1,18=ortalama_tüketim_lpg(litre/100km) oldu. yani araba lpg'de benzinde yaktığının 1,17-1,18 katı kadar yakıt yakıyor.

ortalama_tüketim_benzin(litre/100km) değeri yol bilgisayarındaki değer,

ortalama_tüketim_lpg(litre/100km) değeri alınan gaz/ yapılan yol hesabı ile bulunan değerdir.

1,18 değeri arabadan arabaya değişir mi bilmem ama lpg benzinden 1,2 kat fazla yakar mantığı benim araçta yaklaşık olarak doğru çıkıyor.

ayrıca gazda giderken benzin azalmadığı için depodaki benzinle gidebileceğin mesafe yani menzil de değişmiyor.

edit: açıklama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 28 Mart 2009; 12:25:51 >
  • gaz ayarının olması gerek değer odur zaten %15 ile %20 arası fazla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.